509
Készíts magadnak játékot, UnrealŸ Engine 3 alapokon
-
#429 Hát, megtanítani nem foglak. :D De ha kérdésed van akkor megpróbálok rá válaszolni. Az msn-ed meg küld el privibe vagy valami. -
gregtom6 #428 Na, figy, sztem most hogy vége a vizsgaidőszaknak, lehet, h belenéznék az UDK-ba:D Nem akarsz egy kis tutorialt tartani nekem?:D Msn-en mondjuk:) -
#427 Én közben rájöttem, hogy annyira megváltoztatták, hogy nem tudok rájönni hogyan kell a terrainnál a materialra valami növényt rátenni, márpedig eddíg tök egyszerű volt, most meg sehogy sem tudok rájönni. Mért kell mindent tönkretenni...nemtudja valaki hogyan kell? -
#426 Hol a januári UDK release jelentés? :)
Mondjuk igazán figyelemreméltó dolog nincs is benne, inkább apróságokat foltozkadtak, futó projektel nem érdemes átállni. -
#425 Ez a parallax mapping, UDK-ban BumpOffset node segítségével érheted el. MANUAL -
#424 Ilyen kidomborodó textúrát akarok csinálni! Láttam már valameik videóban is, nagyon jól néz ki. -
#423 Tudom. -
gregtom6 #422 Tudat alatt te voltál az egyik fejlesztője az UDK-nak, ezért ment. -
#421 Beszarok...visszamegyek editorba hülyeségből nyomok egy gombot és visszajön...fasza vagyok... -
#420 Valahogy sikerült elrendeznem hogy nemlátszik a terrain csak game modban...mivel tudnám visszahozni? már minden gombot végig nyomogattam. -
#419 Hm...kéne egy iPhone...:D Dehát kinek nem. Azér engem már zavar a mérete. Különösen mert nekem marha lassú netem van. -
#418 Így a decemberi egy nagyon nagy update és egészen minimális update is egyben, mivel ezen kívül sok újdonság nincs most. -
#417 iOS az Apple mobil oprendszere, vagyis iPhone játékok készítése. -
#416 már 1,1 giga a mérete o.O -
#415 Kijött egy decemberi verzió valami "iOS Supportal"...az milehet? -
gregtom6 #414 Már úgy kezdenék én is ezzel az UDK-val valamit, de tudom, h nincs most rá időm:D Fene... -
gregtom6 #413 Pedig most már gyorsabban menne ugyanazt megcsinálni, hidd el:) Én kíváncsi lennék attól arra a projektedre. Végső esetben szavazást is indítanék, h rávegyelek, fejezd be a projekted. -
#412 Tehát ezért tüntél el...:D Nekem nemrég elszát az egész gép 1 évi munkám veszett kárba. De pár hét után elkezdtem elölről. :) -
#411 Nekem behalt a laptopom pár hete, leadtam szervizbe, de már ott mondták hogy adatvesztésre számítsak. Vége az lett hogy a vinyót is cserélni kellett (monitor, alaplap, vga mellett). Garanciában megcsinálták, de minden adatomnak kaputt. Még szerencse hogy havonta egyszer csinálok biztonsági mentést a fontosabb dolgokról (személyes dolgokról), így azok nagy része megmaradt, ám sok más mellett az UDK-nak is annyi. El is ment a kedvem az egésztől ezért nincs mit írnom. Majd ha egyszer megint rám jön az inger hogy csináljak valamit, akkor írok is :) -
#410 Szomorúan nézek erre a fórumra, hogy ilyen kevesen írnak...:/ -
#409 Hihalt mindenki? o.O -
#408 Ááá faszomat hát, már nem lehet dolgozni egyszerűen az UDKval, minden szarér lefagy. -
#407 Amikor elmentetted akkor adtad meg, hogy hol legyen, de packagere jobb gomb > explore, akkor megmutatja explorerben. -
#406 Télleg. Ha kimentem a MyPackage-t akkor minden megmarad (meg a mapokat). Remélem. De hol van ez a MyPackage? -
#405 Az UnrealEd mikor nem volt bugos? :)
Akkor marad, hogy ments ki mindent, amit készítettél és utána teljes uninstall.
Ilyenkor jön jól, ha már az elejétől teljesen saját packagekkel dolgoztál. -
#404 Cool az új map, meg is ugrott most a pack mérete picit. :) -
#403 Jó de nem vesznek el a cuccaim me nem törlök mindent, me van egy olyan opció, hogy az általam létrehozottakat nemtörli. De én így csinálom már kb 10 verzió óta és már tök bugos meg hebás az editor. Össze omlik, akadozik, lassú...stb. Ezért kéne egy komplett újratelepítés rendesen. :/ -
#402 Uninstallkor rákérdez, hogy meghagyja-e az általad készített fileokat.
Azthiszem viszont, hogyha módosítottad valamelyik gyári packaget, akkor azt gyalulja attól még. -
knorbi36 #401 Szerintem ne uninstaláld le,hanem telepítsd ugyanoda ahol most van,az újat.Így nem vesznek el a cuccaid. -
#400 Fhúúú
-
#399 És egy kérdés. Kezd eléggé vacakolni az editor, meg lasulni. Újra akarom rakni teljesen az egészet, de nemakarom, hogy a cuccaim amiket csináltam benne elvesszenek. Ezt hogy oldhatnám meg? -
#398 Novemberi beta -
#397 Tökre elvagyok a SpeedThree modellerel. Csak kevés a levél textúra. Van egy fenyő meg sima levelű de szerintem a levelek kicsik. Meg egy érdekes dolog, hogyha a napfelé fordulok akkor a levelek árnyékai eltűnnek és kurva ronda. :S Nem tudja valaki mitől lehet? Meg néha így szemcsésedik az árnyék az mégrondább. -
#396 Unity-nek a license hozzáállása pl nekem nem tetszik, tehát, hogy konkrétan engine feature-ök vannak letiltva az ingyenes verzióban, hozzámég elég sok.
Interstellar Marines se az ingyenes verzióval készülhetett.
Unitynek elég hangos fan bázisa van, főleg UDK-t szeretik szídni, és annyi bizony tény, hogy vannak eszközök, amik átgondoltabbak ott, vagy pedig, hogy programozónak sokkal kényelmesebb egy ismerős .NET-et használni, mint beleszokni az UnrealScript-be.
És szerintem elfér ennyi itt... :) -
#395 Nem szeretnék off lenni, csak egy általam elgondolt, még ötlet szinten kész játék alá keresgéltem a megfelelő eszközt, ami majd meghajthatná a témát, amikor rátaláltam az unreal engine-re. Ahogy egyre jobban körülnéztem a támában, találtam egy (szerintem) sokkal használhatóbb engine-t, ami szebb és powerebb, mint az UDK. Igazából a bizonyíték a Unity motor képességeire egy (talán általatok is ismert) böngészős játék, az Interstellar Marines . Youtubon van pár video, mely a motor fizikáját, anyagszimulációját stb. bemutatja, és komolyan mondom, hogy nem sokkal marad el, a "nagy" CryEngine 2 látványvilága mögött (persze ha értő kezekbe kerül). Ezt csak azért írtam le, hogy ha esetleg nem ismernétek annyira ezt a motort, akkor ne ragadjatok le az UDK-nál, mert erősen korlátozott, szóval engem a Unity jobban meggyőzött, és amíg ki nem jön a Cryengine 3 ingyér, addig ebben a motorban gondolkozom én is. És ne feledjétek, egy játék annál igényesebb megjelenésű, minél részletesebbek a modellek és a textúra, a motornak csak el kell bírnia.Interstellar Marines -
#394 Ja, de még az a textúrázgatós baromság is ott van. Talán az a legnehezebb része. Egyszer sikerült be inportálnom egy cuccost sketchupból több darabba, me máshogy nem engedte és textúrát nem hagyta rajta, de akkor kérdés, hova lett? Szóval még ha sikerül is betennem valamit, vagy nem lehet egybe, vagy nem oda generálja a collusiont ahova kéne és szar lesz, és még csak textúra sincs rajta. -
knorbi36 #393 Szerintem a 3DMax-nak sokkal átláthatóbb a kezelőfelülete.Nem azt mondom,hogy egyszerűbb,csak könnyebben belejön az ember a használatába.
Ezt meg én hoztam össze eddig,a "zenét" is magam kreáltam,Fruity Loop-al.
-
#392 Én se vagyok oda a Blender felhasználói felületéért, logikájáért, de biztos meg lehet vele barátkozni. :)
A nagyon gyakori tutorial-aktuális verzió különbség meg köszönhető annak, hogy a Blender elég gyorsan fejlődik, gyakoriak a frissítések. -
#391 Na igen, egyenlőre nekem megfelel. Régebben próbáltam a blendert, de nekem túl bonyolult volt már az is. Meg hiába néztem tutorial videókat semmi nem úgy volt benne ahogy nálam meg ilyesmi szóval hagytam a francba, csak felhúztam rajta az agyamat. -
#390 Ja, hogy a CSG felületet - amit ha nem konvártálgatsz, BSP-ként használsz - tárolod static meshként, amíg egyszerű dolgokat készítesz, addig nem is gond ez végülis.
De ez elég körülményes, bonyolultabb modellekre a geometry tools használhatatlan, a textúrázásáról, smoothing groupok és skinelés lehetőségének hiányáról már nem is beszélve.
Az autómata tesszeláció miatt pedig sok a felesleges vertex, rosszul kötött élek, ezekből fakadó problémák.
Érdemes egy kis időt külső program megismerésére szánni, ha ingyenesség mellett kívánsz maradni, akkor ott a Blender, bár hivatalos támogatás sajnos nincs hozzá sajnos az Epic részéről.