Apple: nem a Blu-ray a jövő
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ehhez kepest a regi ROM-os nintendok meg sok helyen mukodnek... Japanban most jelentek meg az eprom alapu sd kartyak, amik legalabb 100 evig biztonsagosan taroljak az adatokat. Na ez az a technologia ami a regi gepekben is megvolt, csak kisebb kapacitassal es amire azt mondhatjuk, hogy mar biztonyitott megbizhatosag tekinteteben. Arrol nem beszelve, hogy egy sd kartyaolvaso annyira egyszeru technologia, hogy ezejet a kartyakat jo esellyel lehet a jovoben is olvasni. (spi modban akar egy kapcsolos mernoki pulttal es egy lyukszalagos egyseggel is hasznalhatoak) Nagy tomegben gyartva a flash memoria aranak toredekebe kerulnek es a felepitesuk miatt azonos technologia mellett atlag 4-szeres kapacitasra kepesek a flash-es (torolheto) valtozathoz kepest.
1. BD lejátszók eladása rohamosan gyorsul, pl. mi is sokkal több BD lejátszót adunk el, mind Média- vagy DVD lejátszót
2. Csúcshájtech Samsung 3D TV-je, BD lejátszója, Pana Plazma SD kártyaolvasója, USB-je se viszi az AVCHD-t.
3. mami példában amit írsz az a baromság
4. badarság a DAt-ot, MiniDisc-et a BD-vel összehasonlítani.
5. homekami az AVCHD 17-24mbps-el veszi fel, de ugye ha jót akar az ember akkor nem az m2ts fájlokkal szarakodik, hanem ProRes-el. Tehát ha bemásolod a gépbe, akkor nem a Stream könyvtárból bogarászol, hanem áthúzod a vágóprogiba.
Sajna én havi 20-25óra körül forgatok, és kb. ugyanennyi anyagot kell adnom a megrendelõnek. Namost ezt ugye csak BD lemezen tehetem meg ha a HD-t tartani akarom. Áhh, de hagyjuk is.
Kettõnk közül nekem pöttyett nagyobb tapasztalatom van, mind film készítés, mind tech cucc eladásban, így kár ezen vitatkozni. Akinek kell a BD az vegye meg, node a fenti cikk az elég faszság.
www.digimomentsvideography.com
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Ha meg már BD lejátszót vennél a nagymamának, akkor nem egyszerûbb fillérekért venni egy médialejátszót? Mondjuk egy WD Tv (vagy ezerfajtát lehet kapni), feleannyiért mint egy BD lejátszót, ellenben viszont bármilyen elborult fosformátumot meg tudsz rajta nézni? A vinyó még mindig olcsóbb mint a BD lemez (gbra vetitve), és még külön hw sem kell hozzá (iró). Egyékbént maminak tömizel belõle egy 4-5gbos x264-et és még mindig nem fogja látni a különbséget (hacsak nem moziterme van otthon), sõt ha ennyire techno nagyi akkor meg csinálsz neki belõle egy dvdt nézze azt a legkevésbé sem fogja érdekelni a felbontás. Sõt szerintem vehetsz bd lejátszót bd irót és irhatod neki a lemezeket, ettõl még az emberek nagyrésze nem ezt fogja tenni. Volt olyan, hogy DAT meg Minidisc ami relativ sok embernek volt mégsem volt még jelene sem, nemhogy jövõje.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Az a véleményem, hogy ahol nincs net, ott BD még annyira sincs pénz... Persze lehet csûrni-csavarni, de elõbb-utóbb a steaming kiszorítja a fenébe az egészet. Ha nem lenne MO. is ennyire lemaradva IT infrastruktúrában, nálunk se lenne elképzelhetetlen.
Ha csak annyi mondok a 15 megabites netemmel, simán nézem az 1080p-s anglia Sky mûsorát... (más az hogy nálunk nincs bevezetve)
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400
Naszóval, lehet nekem okoskodni, várom a megoldásokat.
u.i.: nem lenne kibebaszottul egyszerûbb a mamának venni egy istenadta BD lejátszót? Venni a gépbe egy BD írót és a filléres lemezre kiírni az anyagot? Aztán tessék Mama, rakd be ugyanúgy, mint eddig a lemezt és nézd meg.
Arról nem is beszélve, hogy a kisebb, nagyobb studio-k a munkájukat hogy adják oda a megrendelõnek? Vegyenek nekik egy külsõ vinyót? Nanemár.
Hát az én nyaralásom amit HD-ben vettem fel, az a HDD-n pihen vágott és vágatlan verzióban is. Asztali lejátszómmal kényelmesen bármikor megnézhetem, sõt ha valamit mégis változtatni szeretnék a vágott verzión akkor nem kell kidobnom egy lemezt.
Nem a jelenrõl beszélt.
Ez a jövõ, mese pedig nincs:
"Az internetes adatforgalom bõvülését a hálózati adatsebesség teszi lehetõvé: a 2000. és 2010. évi adatok összehasonlítása
* Alig egy évtized alatt a háztartások internet-kapcsolatának átlagos letöltési sebessége nemzetközi szinten 35-szorosára nõtt, ami egyértelmûen hozzájárult az internethasználat ugrásszerû elterjedéséhez.
* 2000-ben ez az átlagos letöltési sebesség még 127 kilobit/másodperc (kbit/s) volt. Jelenleg (2010-ben) ez az érték már 4,4 megabit/másodperc (Mbit/s)."
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
30e forintot fizettem a telefonomért, ráadásul nem érzem magamnak az apple semmelyik problémáját, undorító lépését meg még csak magyarázni sem magyaráznám, ha nem élezõdne ki a fika megint az applere. Mert ugyebár ezt a kijelentést az elmúlt pár évben körülbelül ezren tették meg a legnagyobb piaci szereplõk közül is, de most, hogy Jobs mondta most már õ az ördög. Én megint csak a saját tapasztalatomból tudok kiindulni de az kb az, hogy nagyivben szarik mindenki a BD lemezre. A HD tartalmakat letöltik és médialejátszókkal lejátszák. Nekem konkrétan hatalmas zenegyûjteményem van és ennek rendezgetése és tárolása kapcsán már leszámoltam mindenféle CDvel DVDvel, BDvel meg ki tudja mi jön még. Egyszerûen leváltottam ezeket az elavult nehezen kezelhetõ technikákat, és ahogy a világot elnézem ez nem csak nekem jutott eszembe.
AVCHD formátumot felveszi a kamerájával memóriakártyára, és arról meg is tudja nézni nézni, sok tv is lejátsza már amiek van kártyaolvasója.
Nem kell hozzá blu-ray
MAC fan vagyok, de ez elfogadhatatlan hozzáállás. Pont úgy, hogy a legkomolyabb studiokban szinte mind MacPro gépeket használnak, Final Cut-al, amibe röhej ugye, de benne van a BD írási lehetõség.....
Ez valaki magyarázza már meg nekem.
Bár szerintem ugyanolyan alkalmas rá a HDD, a pendrive, valamilyen egyéb memóriakártya, stb...
passatgt: legalabb a nevet tanuld meg leirni (e nelkul 😊 )
egyebkent igen, eleg sok eredeti BD filmem van, mindet kulfoldrol rendeltem es nem volt egyik sem dragabb, mint egy dvd. nem mintha ez barmin valtoztatna, mindenesedre az idiota sztereotipiadnak abszolut keresztbetesz.
Tarr Béla : Sátántangó nekem 3 dualLayer lemezen van meg, jó lenne egy lemezen tudni. Erre pedig a BD a legalkalmasabb.
Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)
Ha lesznek ilyen ügyfelek nagyobb számban akkor szerintem ki fogják õket szolgálni. Azért nyilatkozik mindenki igy mert nézd meg a piacot, és õszintén tedd a szívedre a kezedet hanyadrangú kérdés egy gép vagy notebook vásárlásánál, hogy BD lejátszó legyen benne... Nekem van info cégem. Évente több száz gépet adunk el, ebbõl max 2-3db-ba kérnek BD olvasót vagy írót. Még polcon se tartjuk annyira nincs értelme.
Miért egy BD lemezt 10-20 perc alatt kihoznak neked? Arról meg ne is beszéljünk, hogy egyelõre nem 3D anyagokról beszélünk. 1 film az átlagembernek teljesen megfelel 10-15GB-os méretben.
He? Ember, filmek attól még lesznek. Letöltöd egy Steam szerûségrõl oszt kész.
Szerintem eredeti lemezeket szinte már csak a fanok, a ripperek (warez) és 150 Ft os Tesco vásárlók vesznek. Aki teheti az már "média dobozt" vesz, 2 terás vinyóval egy mini számítógép. Több ismerõsömnél br lejátszó szóba se jöhetett. Telerakják a kis gépet 1080 hd-s filmekkel rákötik a hdtv-re aztán már mehet is móka.
Miért, szerinted 15"-on van értelme a fullHD felbontásnak egy notebooknál?
"Most meg reklámozzák a retina displayt, mint spanyolviaszt"
Szarnak bele a dologba, felbontást kellett növelni és 260 ezer alkalmazással a rendszer mögött ezt úgy kellett megoldani, hogy az új felbontás és kijelzõ kompatibilis maradjon a régivel. Ez kényszer volt, nem a verseny miatt választották.
" Ez volt a multitasknál is - mert arra nincs is szükség - most meg ez a büszkeségük. "
Cserébe az a legtöbbet feltett kérdés a fórumokban, hogy miként lehet kikapcsolni, letiltani. Eddig sem volt rá igazán szükség pár specifikus alkalmazástól (pl. navigáció) eltekintve, eztán is meglennének nélküle a felhasználók.
Legalább úgy oldották meg, hogy legkevésbé rontják vele a teljesítményt és az akku kapacitását. Ez már önmagában egy jó pont nálam.
"kétgombos egérnél"
Soha nem volt kétgombos egere az Apple-nek 😄 de ennél lényegében igazat adok.
"a toll alapú bevitelnél"
Ott õk voltak az elsõk a Newtonnal, mindenkit beelõzve, szóval ez mellément.
"kézírásfelismerésnél"
Itt is elsõk voltak, sõt a mai napig nem csinálták meg használhatóan azt, hogy folyóírást lefordítson a pda nyomtatott karakterekre, amit a Newton 1987-ben már tudott.
"a tábla formátumnál"
Ha nem is voltak ebben elsõk (bár a W.A.L.T.-al már 1990-ben csináltak már ilyet), de áttörést õk értek el vele.
És jelenleg NINCS ilyen Internet a világ összes országában minden lakásba bevezetve ami lehetõvé tenné a 40-50-100 gigabájt 10-20 perc alatti letöltését!
Nyilván Jobbs abban bízik hogy majd úgyis iPad-en fognak videózni, mert szerinte ebbõl minden háztartásba kell egy olyan nagyszerû eszköz...jó dolog, hogy így szárnyal a fantáziája, de néha talán neki sem ártana a reális gondolkodás.
Igen, ki fog halni az összes lemez, és igen, a vezeték nélküli hálózatoké a jövõ, de ez nem 2 éven belül fog bekövetkezni, és amíg vannak olyan termékek és ügyfelek nagyobb számban akik igénylik ezt a technológiát, jólenne, ha kiszolgálná õket.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Már rég a kettõ közül valamelyikre írhatnék, és nem DVD+R DL-re kéne.
A filmek meg nem érdekelnek.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Tipikusan leszaroznak valamit, aztán megeshet, hogy majd késõbb mégis lesz BluRay meghajtó. HWSW-n írta valaki az iPhone 4 kapcsán, nagyon helytálló:
"Tipikus Apple válasz. A mércét kell hozzájuk igazítani, mert õk maguk a tökéletesség. Ez volt amikor megkérdezték, hogy a PC-s monitorok sorba jönnek ki 120ppi, 133ppi, vagy akár 160ppi felbontással, akkor õk miért maradnak 100ppi-nél - mert az az emberi szem számára a tökéletes, mondta SJ. Most meg reklámozzák a retina displayt, mint spanyolviaszt (ami csak 40 cm-nél távolabbról nézve hasonlítható az emberi szem felbontásához). Ez volt a multitasknál is - mert arra nincs is szükség - most meg ez a büszkeségük. Ez van az SMS-nél, az MMS-nél, a 3G-nél, a kétgombos egérnél, a toll alapú bevitelnél, a kézírásfelismerésnél, a tábla formátumnál... Olyan nincs, hogy õk valamiben le vannak maradva, mert amíg nekik nincs, addig arra a felhasználónak semmi szükége (szerintük). Ha meg már van, akkor az természetesen forradalmi, csak náluk, csak önöknek, csak most. Teljesen TV-Shop feeling, és az emberek boldogok."
Annyival nem drágább egy lemez egy blu-ray film mint amennyivel jobb képe hangja van a DVD-nél, és a lejátszók sem annyira drágák már, de mégsem terjed....
Ismerõseim közt talán nincs is senki akinek van blu-ray lejátszója...
Pedig biztos lenne egy 40.000 ftjuk rá, de igényük nincs még...
És ez a lényeg.
Aki meg akarja tölt, és ahhoz nem is kell se lemez se lejátszó 😊
Csak egy baj van vele, ha nem lesz blu-ray mit fognak rippelni, és mit fognak az emberek letölteni? (max hdtv anyagokat, vagy fizetõssé tesznek olyan oldalakat ahonnan ilyeneket lehet nézegetni... arra sem szívesen költenék...😊 )
Ez ilyen spiritiszta cég akkor? <#eplus2>#eplus2>
LZ forever
"ennel aljasabb, szemetebb ceget a vilag nem latott meg, dogoljenek bele a sajat szarjukba."
Gondolom otthon nálad halmokban állnak a BR lemezek és nem a netrõl letöltött filmeket nézed. Ha ez mégsem így van, akkor miért is dühöngsz? Mert igaza van és már most is a netrõl töltöd le a tartalmat?
de gondolom erre magadtól is rájöttél
Szerintem az általa vázolt jövõ 10-15 év.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
És ez egy Avatar volt, ami ugye nem egy kisfilm. Az extrák meg külön. Ez kb. kiválthatja egy BD megvásárlását, igaz nincs benne a megfoghatóság élménye.
LZ forever
Miért érzem úgy, hogy nem is az a kategória vagy aki 5-6e forintért BD lemezt vesz?
LZ forever
Steve Jobs-ot illetõen meg nem az a kérdés, hogy mond olykor baromságokat, hanem az, hogy milyen gyakran és mekkora sajtóvisszhanggal teszi azt.
Sajnos nem csak az Apple gondolja így. A következõ gen konzolok sem kapnak optikai támogatást, minden játékot le kell tölteni valószínûleg. ha meg beszart a merevlemez, akkor megint le kell majd tölteni. Ennyire hülye világ jön...visszasírom a 90-es évek elejét a Primo-val, Enterprise-szal és az i386-tal együtt.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams