209
  • Ulkesh
    "mondom, igényes programozónál alap hogy felbontásfüggetlenül programoz, nem fixen beírja hogy ez az ablak ekkora az meg akkora, hanem függvényekkel kérdezgeti le."

Nem figyelsz :)
    A rendszerszintű alkalmazásoknál ez nem lenne probléma most sem, de játékoknál, saját grafikát használó alkalmazásoknál igen. És nem gondolhatod komolyan, hogy valaki úgy írjon meg egy játékot, hogy az több felbontáson működjön, mikor a célplatformon nincs eltérő felbontású eszköz.

"a 10 éves pc-s programok is simán mennek 2312321x523534534 felbontáson, jól elrendezve, holott 800x600-ra írták őket, csakhogy dinamikus gui programozással."

Ez persze barokkos túlzás, szépen mennek 800x600-ban teljes képernyőre széthúzva öklömnyi pixelekkel. Mint írtam, ne a felhasználói programokkal példálózz, ahol ez alap, hanem grafikus szoftvereknél, ahol egyedi a felület.
  • Ulkesh
    "fail, a vinyó élettartama meghatározhatatlan...
    bármikor bármelyik pillanatban tönkremehet."

Mert a CD/DVD/BR az nem?

"És persze még mindig észlelhető a romlásuk, vinyónál viszont nagy mák kell hogy észlelhető legyen,"

Vinyónál van mód a hibajavításra, adatmentésre, egy sérült, vagy oxidálódott optikai lemeznél szinte semmi.

• zedow
    Most miért kell személyeskedni? Te meg nem látod a fától az erdőt. Örvendj hogy van pénzed megvenni azt a sok kacatot, észlény :)
  • Ulkesh
    "meg akkor is ha nagyon ratyi a cucc, hasznalhatatlan, idetlen, ketszer annyiba kerul mint a gyartasi koltseg es mint a sokkal jobb alternativak."

Erre várnék konkrétumokat, hogy mire is gondolsz…

"Azert nem akarjak a keklemezeket, mert nekik sokkal jobb ha nekik fizetsz a letoltesert."

Azt ugye elfelejted, hogy az Apple volt az amelyik cég a BR mellé állt a HD-DVD ellenében és a Microsoft volt az amelyik a BR-t ellenezte.
    Csak éppen mire szabvánnyá érett, eltelt annyi idő, hogy ma már idejétmúlt technológiának számít.

"Oket csak a penz erdekli, a leheto legtobbet szeretnenek kisajtolni a birkakbol."

Jó munkát végeztek, te már megfelelően birka vagy, végül is te inkább fizetsz 2x annyit a BR lemezért, mint a letölthető verzióért. Gondolom a filmforgalmazók szimpatikusabbak neked, mint az Apple :D

"Hat en nem vagyok birka."

Hajjaj :)
  • sanyicks
    mondom, igényes programozónál alap hogy felbontásfüggetlenül programoz, nem fixen beírja hogy ez az ablak ekkora az meg akkora, hanem függvényekkel kérdezgeti le.
    Minden normális gui library tud ilyen függvényeket, az is ami platformfüggetlen, nem rendszerszintű.
    a 10 éves pc-s programok is simán mennek 2312321x523534534 felbontáson, jól elrendezve, holott 800x600-ra írták őket, csakhogy dinamikus gui programozással.
  • sanyicks
    fail, a vinyó élettartama meghatározhatatlan...
    bármikor bármelyik pillanatban tönkremehet. Nekem pl az egyik vinyóm 1 hónap után kezdett küzdeni az írás olvasással, és jelentek megy rajta a hibás szektorok. És ez még a szerencsés eset, mert volt már olyan is, hogy puff eltűnt róla 60 gigányi adat 1 éves korában. Volt olyan is ami szépen ment évekig, majd egyszer csak kattanás és többé nem indult be.
    A dzsunka lemez gyártók nem adnak többet 2-3 évnél optikai tárolóra, de a jobbak sokkal többet. pl a pár éves verbatim dvdim olyanok mint új korukban ezekre 10+ évet vállalnak)(65 forintosok). De van még viccesebb is, 50 db ridisc lemezem is gyönyörűen olvasható 5 év után, 44 forint volt darabja :)
    És persze még mindig észlelhető a romlásuk, vinyónál viszont nagy mák kell hogy észlelhető legyen, ezért lenne jó ha az ssd olcsóbb lenne.
    Tehát a vinyó a legkényelmesebb, legnagyobb adattároló eszköz, de olyan mint kb egy időzített bombán ülni amiről nem tudod mikor robban.
  • Ulkesh
    "Nagyon gáz erőltetett érv…"

Neked, mert nem gondolkodsz. Nem, nem személyeskedni akarok, hanem tényleg nem gondoltad végig.

"Ugyanis a felbontásfüggetlen gui építés, az a gui programozás 1. óra :)"

- Eddig nem volt szükség felbontásfüggetlen alkalmazásokra, mivel mindegyik eszköz azonos felbontást használ. Az iPad kivétel, de oda amúgy is más felépítésű alkalmazásokra van szükség.
    - Nem minden alkalmazás használ rendszer alapú felületet. (amelyik használ, ott nincs gond, mert a rendszer lekezeli és a megfelelő felbontású buttonok és rendszerszintű UI elemek lesznek használva).

"Tudod rendes helyeken ha összehozol egy cégnek egy ilyen fix guit, úgy basznak ki mint a macskát szarni."

Ezt magyarázd el a legtöbb fejlesztőnek is, pl. a NavNGo-nak, mert fene mód nem működik az iGO Androidon minden felbontáson, de a WinMo alatt is ahány felbontás annyi probléma.
    No ezt nem akarták, ezért maradt a kompatibilitás.
  • Ulkesh
    "Az egyetlen megbízható, vagyis kiszámítható tönkremenetelű elérhető adattároló eszköz az optikai."
    Ezt ugye nem mondtad teljesen komolyan :D
    Optika adattárolókra még a gyártók sem adnak többet, mint 2-3 év és okkal. A felhasznált anyagok, ragasztó, fémrétegek stb. esetén adott ideig garantálható annak stabilitása, a legtöbb optikai cucc pár év után oxidálódni fog, találkoztam olyan CD-vel is, ami a tokból kivéve szétesett, mert a hordozó rétegről idő közben leváltak a fóliák.
    Vagy attól tartod megbízhatónak, hogy tudható, hogy 2-3 év az élettartama???

"Nincs olyan hogy egyik percről a másikra tönkremegy, mert egyszerű nagyon, mindig észlelni lehet ahogy szép lassan romlik."

Nem tudom, te hogy vagy vele, de optikai lemezeket én ritkán használok, van olyan, amit évek óta nem vettem le a polcról. Valahogy nem észlelem, hogy lassan romlik az állapotuk, max. ha használni akarom és már nem olvassa semmi.

Jelenleg a legstabilabb és legbiztonságosabb adattárolási megoldás, a vinyó. Az sem örökéletű, de ha adott példányt csak archiválásra használja az ember, akkor az élettartama több 10x-ese egy optikai lemeznek.
  • sanyicks
    amúgy a br jövőjéről... memóriakártya nem játszik sok adat tárolására, mert drága ilyesmire. hdd nem játszik, mert megbízhatatlan, fos (akinek mákja volt és nem találkozott elhalálozott vinyókkal, nézzen be a vinyós topikokba). Az egyetlen megbízható, vagyis kiszámítható tönkremenetelű elérhető adattároló eszköz az optikai. Nincs olyan hogy egyik percről a másikra tönkremegy, mert egyszerű nagyon, mindig észlelni lehet ahogy szép lassan romlik. Jobb lemezek meg nagyon sokáig bírják. Vagy a másik megoldás a szétraidelt szétbackupolt netes tároló.
  • sanyicks
    "Szarnak bele a dologba, felbontást kellett növelni és 260 ezer alkalmazással a rendszer mögött ezt úgy kellett megoldani, hogy az új felbontás és kijelző kompatibilis maradjon a régivel. Ez kényszer volt, nem a verseny miatt választották."

Nagyon gáz erőltetett érv... Vagy faszlámák írtak 260 ezer fos programot ezek szerint. Ugyanis a felbontásfüggetlen gui építés, az a gui programozás 1. óra :)
    Tudod rendes helyeken ha összehozol egy cégnek egy ilyen fix guit, úgy basznak ki mint a macskát szarni.
  • narumon
    " Kicsi és nagy kapacitású és talán paraktikum szempontjából egyszer írható. Mert a gyűjteményem már így is szekrény méretű.."

Nekem pont az egyszer írható a nagy hátrány. Én zenebuzi vagyok, zenéket gyűjtök, már átmentem minden formátumon mire beleuntam, hogy mindig más.

Előszőr ugye audiokazettákat gyűjtöttem, majd mikor megjelent vettem néhány cdt, amikor lehetővé vált olcsóbban cdt irni akkor elkezdtem audio cdket irkálni, de ez nagyon gyorsan kezelhetetlen méretűre dagadt és a beszerzésük is nehézkes volt. Ezután elkezdtem mp3-at gyűjteni lehetőleg minél nagyobb bitrateben, ezeket CDre irkáltam ki. Persze volt amit előszőr csak 128k mp3 formátumban sikerült megszerezni, majd találtam belőle egy 256k-sat, ezt megint kiirtam, majd szerencsére elkezdtek terjedni a FLAC-ok és nagyon sok zenét be tudtam ebben is szerezni ami régen volt (itt már dvdre irkáltam őket), de már ott tartottam hogy 1-1 album lehet hogy már 3-4x is megvolt különböző változatokban (mármint minőségileg). És itt jött el az a technika amivele jelenleg maradéktalanul elégedett vagyok; vettem egy NAS-t 2db Mirror RAID-be kötöütt vinyo van benne és ezen vannak a zenék. Ha hozzájutok egy jobb verzióhoz mint az előző akkor egyszerűen cserélem.
    Ugyanezt eljátszottam FILMEKKEL is. (előszőr VCD utána SVCD, majd divxek, DVDk, és most BD LENNE, de szerencsére már itt is ott tartok hogy vinyon rajta van HD-ben bármikor törölhető cserélhető
  • narumon
    Nem nem birka vagy... hanem barom.
  • EroSennin
    Steve Jobs mester megint jo lora tesz, bar eleg nyilvanvalo hogy a kenyelmetlen optikai lemezes bohockodasnak befellegzett. Az is nyilvanvalo hogy nem akar a blu-ray utan licencet fizetni, inkabb velunk fizettetne meg a legalis streaming szolgaltatasaikat. A valosag viszont hogy amig nincs ertelmes HD film szolgaltatasuk addig torrentrol szedjuk a HD filmeket. Persze ezek rippelve vannak 5 vagy 10 gigara, de hat kinek van penze 7ezer ft. korul fizetni egy BD filmert.
  • cloud.strife
    Oks. megegyeztünk. Nincs vita.

Akkor is hülye az Apple! :D:D:D:D:D
  • who am I 7
    "A legutolsó gondolatuk lesz azonban az, hogy a notebookjukon BD filmet nézzenek vagy BD adatot olvassanak."

Amíg DZSOBSZ bá be nem jelenti, hogy NÓTBUK+FULLHD=MENŐ.
  • noland
    A jövő itt van a jelenben. Én már ma is töltök le filmeket, zenéket. Főképp ritkaságokat, amit csak neten kapsz meg. Utána kiírom őket DVD-re mert szeretem, ha kézzelfogható egy termék. Mellesleg nem vagyok híve a 1000GB-os HDD-n való tárolásnak, nem egyszer sérültek meg adataim így. Olyan megoldás kellene ami kiállja az idő próbáját (fizikailag). Kicsi és nagy kapacitású és talán paraktikum szempontjából egyszer írható. Mert a gyűjteményem már így is szekrény méretű..
  • zedow
    Apple szemszogbol: minden vasarlojuk egy birka, azt veszik meg amit ok mondanak, meg akkor is ha nagyon ratyi a cucc, hasznalhatatlan, idetlen, ketszer annyiba kerul mint a gyartasi koltseg es mint a sokkal jobb alternativak. Azert nem akarjak a keklemezeket, mert nekik sokkal jobb ha nekik fizetsz a letoltesert. Oket csak a penz erdekli, a leheto legtobbet szeretnenek kisajtolni a birkakbol. Ha emberi alapanyagokbol gyartananak, akkor is kinyirnanak fel kontinenst, annyira nem erdekli oket senki es semmi. A birka meg boldog, mert neki vannak csilivili iSzarjai. Hat en nem vagyok birka.
  • roliika
    A jövő adattárolási formája nem a BD, nem is erről vitatkozunk!

Hanem arról, hogy 2 év múlva bemész a boltba ,és a Transformers 4-et meg akarod venni, mert mondjuk jár hozzá valami olyan extra amit torrenttől nem kapsz meg, és pont 1 hete vetted 60ért a 120 centis 3D tévét, akkor most memó karin meg tudod-e venni, vagy netről le tudod-e tölteni olyan minőségben, hogy az a tévén élvezhető legyen és belátható időn belül meg is tudd nézni?

Addigra az Ipad 3-4 is kifog jönni, mondjuk teljesen új fícsörként bejelentett 3D támogatással és 2048*1024 felbontással synaptic néven. Ezen fog menni a netes adás mert kicsi a flebontása, de mi lesz azzal aki nem apple fan?
  • narumon
    "Memó karin film meg ilyesmi....perszepersze, és a kiadó meg engedni is fogja,nem?"

A kiadónak teljesen mindegy min adja ki. Ha megveszed akkor felőlük az egy adattárolásra képes zokni is lehet.

"Aztán hogy mediabox, meg vinyó vanbenne és húúú...csodás, és hogy kerül rá a film?"

Miért a BD lemezre hogy kerül rá? Ha meg a legális boltvásárlásra gondolsz akkor meg egyértelműen online stream vagy letöltés.

"2 éven belül lesznek olcsó nagy felbontású 3d tévék, és ehhez ha bóóóti filmet akarsz, kétrétegű dvd harmatos lesz, vagy köttetsz 120 Mbis/s-os UPC netet? "

Na szerintem ez az igazi parasztvakitás. Előszőr legyen már rá valami tartalom, adás, és akkor még mindig a tévénél tartunk. Ráadásként ilyenkor nagyon jól látszik, hogy ki használ ilyet rendszeresen. Nekem van itthon 46" tévém, normális BD lejátszóm, de ha nem ülök ott két centire és nézem akkurátusan meg lassitva a felvételt akkor gyorsan rájövök hogy a BD filmek nagyrészét simán rá lehet tömizni egy DL DVD méretre úgy hogy észre sem veszed a különbséget. Persze ha kellenek az extrák meg minden akkor meg kell venni az eredetit. (Vicces egyébként de pl a Legenda Vagyok BD majdnem 50GB, ha lekapom az ezermillió hülye nyelvű hangot, meg az extrákat akkor az jön ki, hogy a film igazából 14GB)

"Persze ahol lehet...USA net sebességben még ott se tart mint mi, pedig nem kis piac és Jobbs bácsi meg ott lakik és USA népre számít...gondoljuk át mégegyszer."

Az USA piac az meg olyan, hogy ha HD tartalmat akarnak nézni akkor egyrészt bekapcsolják a tévét. Esetleg vesznek egy BD lejátszót és megnézik. A legutolsó gondolatuk lesz azonban az, hogy a notebookjukon BD filmet nézzenek vagy BD adatot olvassanak.
  • roliika
    Ne tessék azt hinni, hogy az Apple cuccok ellen vagyok, mert pont ilyesmire fejlesztek, és 1 héten belül veszek iPhone-t...de ha valaki csak úgy beszél a levegőbe színpadiasan pl Jobbs azt nem csípem.
  • narumon
    "1. BD lejátszók eladása rohamosan gyorsul, pl. mi is sokkal több BD lejátszót adunk el, mind Média- vagy DVD lejátszót"

Ezt senki nem vitatta, egyebek mellett nekem is van BD lejátszóm, csak éppen a BD részét használom kurvakeveset, és hiába gyorsul az eladás, egyszerűen nem látszik, hogy átvenné akármikor is a dvd helyét. Mire ez megtörténne addigra nem lesz értelme BDt írni!

"2. Csúcshájtech Samsung 3D TV-je, BD lejátszója, Pana Plazma SD kártyaolvasója, USB-je se viszi az AVCHD-t."

Most hirtelen felmentem a Panasonic honlapjára 4 tévét néztem meg mind a négy tévénél írja! Akkor most nem tudom szerinted melyik nem viszi.

"5. homekami az AVCHD 17-24mbps-el veszi fel, de ugye ha jót akar az ember akkor nem az m2ts fájlokkal szarakodik, hanem ProRes-el. Tehát ha bemásolod a gépbe, akkor nem a Stream könyvtárból bogarászol, hanem áthúzod a vágóprogiba."

Most ezt nem teljesen értem. Ha a kamerával már felvetted egy formátumba akkor minek választasz másikat? Felesleges konverzió. Azt meg nem értem mit jelent az m2ts fájlokkal szarakodás. A vágóprogram szépen felismeri és kényelmesen lehet vele dolgozni.

"Sajna én havi 20-25óra körül forgatok, és kb. ugyanennyi anyagot kell adnom a megrendelőnek. Namost ezt ugye csak BD lemezen tehetem meg ha a HD-t tartani akarom."

Oké de ugye nem akarod megmagyarázni hogy te vagy az átlag? Senki nem mondta, hogy te ne BD lemezen tedd ezt meg, a cikk (és én is) csak annyit mond, hogy ez nem az a technika ami jövőbe vezet, és bizony ha megnézed a fejlesztési irányokat akkor ez (szerintem legalábbis) simán látszik. Az átlaguser még mindig DVD-t használ, és mire a piac a BD lemez felé fordulna addigra már (már most is) lényegesen jobb alternativák lesznek. (vannak)

"Kettőnk közül nekem pöttyett nagyobb tapasztalatom van, mind film készítés, mind tech cucc eladásban, így kár ezen vitatkozni."

Ha havai 20-25 órát forgatsz akkor mindenképpen, mert nagyon régen volt már amikor én kvázi alkalmazottként vágtam. A tech cucc eladásban is annyiképpen, hogy én közvetlen vevőkkel nem vagyok kapcsolatban, viszont mondjuk pontosan látom a számokat, hogy melyik cégem mit produkál.

"Akinek kell a BD az vegye meg, node a fenti cikk az elég faszság."

Én is azt mondom, hogy akinek kell az vegye meg, de ez a lehetséges felhasználóknak jelenleg a marginális része, és nem is érzem azt hogy a jövő adattárolása a BD lemez lenne.
  • noland
    Az Apple termékei olyanok mint a Star Wars univerzum. Kompletten megkapsz mindent egybe.
  • roliika
    Juj..vannak érdekes hozzászólások.
    Memó karin film meg ilyesmi....perszepersze, és a kiadó meg engedni is fogja,nem?
    Aztán hogy mediabox, meg vinyó vanbenne és húúú...csodás, és hogy kerül rá a film? Letöltöd, vagy szomszéd Sanyitól kapod és ráteszed. De itt most a legális formákról van szó, és a nagy felbontású esetleg 3d tartalmakról.

2 éven belül lesznek olcsó nagy felbontású 3d tévék, és ehhez ha bóóóti filmet akarsz, kétrétegű dvd harmatos lesz, vagy köttetsz 120 Mbis/s-os UPC netet? Persze ahol lehet...USA net sebességben még ott se tart mint mi, pedig nem kis piac és Jobbs bácsi meg ott lakik és USA népre számít...gondoljuk át mégegyszer.
  • acdc
    Fejen talatad a szeget
  • DjDano
    Szerintem meg igenis az, de jó lenne ha végre rájönnének az emberek hogy az Apple cuccok jók, csaknem fel annyiért lehet kapni ugyanazt ha nem jobbat
  • duke
    "vehetnek ezek a majmok akármilyen router, az kb olyan mintha egy kertislagon keresztül akarnál leereszteni egy folyóról az árhullámot :D mert a gerincháló nem gyorsul."

Epp most gyorsitottak szazszorosara az internetet :) , igy mar nem lesz problema.
    Százszorosára gyorsíthatja az internetet egy új technológia

Szerintem a forgalamzok szamara lehet hogy marad a blueray egy par evig, de ugy mint a dvd, hogy azt hasznaljak alap tarolo eszkozkent, mar biztos nem fog elterjedni. Meg akkor sem ha tobb szaz gigas meretben hozzak majd ki.
    BDXL: elkészült a 128 GB-os Blu-ray-lemez
  • noland
    Lehet, hogy az EPROM lesz a jövő, ha ez igaz. Commodore korában is használták már, EPROM égetővel egyszer meg lehetett írni, lehet, hogy egy jó alternatíva a DVD és BD-el szemben.
  • msstz
    óó, hát ezt nem én írtam, így nem is tudok válaszolni.
  • Ferrer
    Az is lehet, hogy az Apple zsidó?
  • acdc
    Jo gepeket csinalnak szerintem de a tobb haszon miatt nem rakjak bele.Iphone 4 elso nap 1,7 millio eladott darab.Ha csak 500ft-ot sporoltak a memoriakartyatamogatas helyett az 850000000 ft.
    Igazuk van!Ha megtehetik.Ki is a jo uzletember a mai vlagban?Aki minnel jobban atb@sz,lehuz.
  • kvp
    "Elotte 3 PS2je volt, abbol ketto szinten olvasasi hibaval hagyta abba a munkat."

Ehhez kepest a regi ROM-os nintendok meg sok helyen mukodnek... Japanban most jelentek meg az eprom alapu sd kartyak, amik legalabb 100 evig biztonsagosan taroljak az adatokat. Na ez az a technologia ami a regi gepekben is megvolt, csak kisebb kapacitassal es amire azt mondhatjuk, hogy mar biztonyitott megbizhatosag tekinteteben. Arrol nem beszelve, hogy egy sd kartyaolvaso annyira egyszeru technologia, hogy ezejet a kartyakat jo esellyel lehet a jovoben is olvasni. (spi modban akar egy kapcsolos mernoki pulttal es egy lyukszalagos egyseggel is hasznalhatoak) Nagy tomegben gyartva a flash memoria aranak toredekebe kerulnek es a felepitesuk miatt azonos technologia mellett atlag 4-szeres kapacitasra kepesek a flash-es (torolheto) valtozathoz kepest.
  • Zozo76
    Biztos nem fogok sirni a BD halala miatt, a DVDt sem csiptem, sot a CDt sem. Mikor elosszor lett CD lejatszom a gepbe (Sony 2x CD olvaso, szoval nem ma volt) nem birt ki fel evet es mar olvasasi problemakkal kuzdott, a haverom ugyancsak Sony, de 4x lejatszoja szinten. Aztan az evek alatt szinte minden olvasom/irom elobb utobb behalt a lezer gyengulese miatt. Ugyhogy en mar a gyokerektol ruhellem ezt a fajta mediat. Legutobbi a PS3-as volt, abban halt meg a lezer a baratom gepeben (persze elotte meg volt egy grafikus-chip halal, ami miatt uj PS3-at kapott, aztan sarga led, azt javitottak vagy mi, aztan meg a BD lejatszo halt be. Elotte 3 PS2je volt, abbol ketto szinten olvasasi hibaval hagyta abba a munkat. Szar ez az egesz DVD/BD/CD ugy ahogy van.
  • cloud.strife
    Hagyjuk... reménytelen.

1. BD lejátszók eladása rohamosan gyorsul, pl. mi is sokkal több BD lejátszót adunk el, mind Média- vagy DVD lejátszót
    2. Csúcshájtech Samsung 3D TV-je, BD lejátszója, Pana Plazma SD kártyaolvasója, USB-je se viszi az AVCHD-t.
    3. mami példában amit írsz az a baromság
    4. badarság a DAt-ot, MiniDisc-et a BD-vel összehasonlítani.
    5. homekami az AVCHD 17-24mbps-el veszi fel, de ugye ha jót akar az ember akkor nem az m2ts fájlokkal szarakodik, hanem ProRes-el. Tehát ha bemásolod a gépbe, akkor nem a Stream könyvtárból bogarászol, hanem áthúzod a vágóprogiba.

Sajna én havi 20-25óra körül forgatok, és kb. ugyanennyi anyagot kell adnom a megrendelőnek. Namost ezt ugye csak BD lemezen tehetem meg ha a HD-t tartani akarom. Áhh, de hagyjuk is.
    Kettőnk közül nekem pöttyett nagyobb tapasztalatom van, mind film készítés, mind tech cucc eladásban, így kár ezen vitatkozni. Akinek kell a BD az vegye meg, node a fenti cikk az elég faszság.
  • narumon
    ui: Mi pl úgy mutattuk meg a nyaralást az egyik nagyszülőknek hogy átvittük a notebookot, az anyai ágon nagyszüleim pedig átjöttek hozzánk ebédre majd szépen beültünk a nappaliba és a mi tévénk előtt magyarázatokkal megnéztük.
  • narumon
    Egyrészt szerintem a homecami az AVCHD-ban vesz fel szóval nem ProRes lesz. Másrészt amit itt irsz az teljes baromság. Egyrészt az AVCHD az a formátum amit a legtöbb tévé megeszik, de legyen igazad nem eszi meg. DE a BD lemezt sem. (Sőt ha nagyon kötözködni akarok akkor pl az én nagyszüleimnek semmilyen lejátszójuk nincs csak PC)

Ha meg már BD lejátszót vennél a nagymamának, akkor nem egyszerűbb fillérekért venni egy médialejátszót? Mondjuk egy WD Tv (vagy ezerfajtát lehet kapni), feleannyiért mint egy BD lejátszót, ellenben viszont bármilyen elborult fosformátumot meg tudsz rajta nézni? A vinyó még mindig olcsóbb mint a BD lemez (gbra vetitve), és még külön hw sem kell hozzá (iró). Egyékbént maminak tömizel belőle egy 4-5gbos x264-et és még mindig nem fogja látni a különbséget (hacsak nem moziterme van otthon), sőt ha ennyire techno nagyi akkor meg csinálsz neki belőle egy dvdt nézze azt a legkevésbé sem fogja érdekelni a felbontás. Sőt szerintem vehetsz bd lejátszót bd irót és irhatod neki a lemezeket, ettől még az emberek nagyrésze nem ezt fogja tenni. Volt olyan, hogy DAT meg Minidisc ami relativ sok embernek volt mégsem volt még jelene sem, nemhogy jövője.
  • Alwares
    Az. Nem sok jövőt jósolok BD-nek.
    Az a véleményem, hogy ahol nincs net, ott BD még annyira sincs pénz... Persze lehet csűrni-csavarni, de előbb-utóbb a steaming kiszorítja a fenébe az egészet. Ha nem lenne MO. is ennyire lemaradva IT infrastruktúrában, nálunk se lenne elképzelhetetlen.
    Ha csak annyi mondok a 15 megabites netemmel, simán nézem az 1080p-s anglia Sky műsorát... (más az hogy nálunk nincs bevezetve)
  • cloud.strife
    Ahha. Tehát ha felveszi az anyagot, akkor a 32GB-os tökolcsó kártyáján tárolja az azévi nyaralást, szülinapot, karácsonyt, stb.... kb 2-300GB-nyi nyersanyagot, mivel ügye hamár Apple, akkor már ProRes 422 HQ, ami term. a gépen átlagosan 45GB óránként. Namost ezt kéne tárolni. Ezzel sincs baj, mert ma már egy 1Tb-os vinyó tökolcsó ugye. Node akkor ott a nagymama. Tesó, ismerősök, stb. Cipeli a mamihoz a vinyóját? Vagy hogyan mutogatja, hogyan adja oda az anyagot? Pendrive-on? HDD-n? Mamika vettem neked fullHD tévét, jófajtát, csakhát ugye az AVCHD formátumot file-ba nem eszi szinte semelyik tévé se. Az újabb Bravia-k igen. Se Csamcsung, se Pana. Legalábbis amikkel én próbáltam azokkal nem ment.
    Naszóval, lehet nekem okoskodni, várom a megoldásokat.

u.i.: nem lenne kibebaszottul egyszerűbb a mamának venni egy istenadta BD lejátszót? Venni a gépbe egy BD írót és a filléres lemezre kiírni az anyagot? Aztán tessék Mama, rakd be ugyanúgy, mint eddig a lemezt és nézd meg.
    Arról nem is beszélve, hogy a kisebb, nagyobb studio-k a munkájukat hogy adják oda a megrendelőnek? Vegyenek nekik egy külső vinyót? Nanemár.
  • narumon
    "AZért megnézném a Steve Jobs bácsit, amikor a FullHD kamerájával elmegy nyaralni, felvesz 3 órát, jóesetben összevágja kettőre és pislog, hogy most akkor a FullHD tévéjén, relative veszteségmentesen hogy a picsbe tárolja és nézi meg."

Hát az én nyaralásom amit HD-ben vettem fel, az a HDD-n pihen vágott és vágatlan verzióban is. Asztali lejátszómmal kényelmesen bármikor megnézhetem, sőt ha valamit mégis változtatni szeretnék a vágott verzión akkor nem kell kidobnom egy lemezt.
  • passatgt
    nalátod, pont ennyire érdekel ez a blu-ray:)
  • gulyasandras
    "Apple: nem a Blu-ray a jövő"

Nem a jelenről beszélt.

Ez a jövő, mese pedig nincs:

"Az internetes adatforgalom bővülését a hálózati adatsebesség teszi lehetővé: a 2000. és 2010. évi adatok összehasonlítása

* Alig egy évtized alatt a háztartások internet-kapcsolatának átlagos letöltési sebessége nemzetközi szinten 35-szorosára nőtt, ami egyértelműen hozzájárult az internethasználat ugrásszerű elterjedéséhez.
    * 2000-ben ez az átlagos letöltési sebesség még 127 kilobit/másodperc (kbit/s) volt. Jelenleg (2010-ben) ez az érték már 4,4 megabit/másodperc (Mbit/s)."