209
  • Molnibalage
    Mert az 8 éve volt. Kb. akkor készültek az utolsó jobb anyagok. Nekem egy féléves munkám veszett oda az egyetemen, mert az egyszer írt backup DVD pont akkor nem volt olvasható, mikor kellett volna vinyóhalálnál... Egyszer volt írva, minimális sebességgel, szimulációval és volt ellenőrzés is. Ennyit ért...
  • Molnibalage
    Attól még lehet igaza. Attól, mert a világ nagy része barom, én/te/bármi még mondhat okosat és igazat is...

(Megjegyzem soha egyetlen Apple termék sem volt még a kezemben.)
  • Ferrer
    "Apple: nem a Blu-ray a jövő"

Ezt majd pont az a cég fogja megmondani, ami gépeinek 3,6%-os a piaci részesedése, mi? LOL
  • msstz
    ettől függetlenül én sem akarok már sokáig írogatni, és keresem a legjobb megoldást.
  • msstz
    (ma is fogok)
  • msstz
    "az optikai szar" vitához:

8 éve kiírtak nekem egy rpg-t. tegnap még játszottam vele.
  • narumon
    Egyébként ha már pendrive, akkor ennél jobb ötlet lenne, mondjuk az utcasarkokon lévő kiosk, ahova bedugod a pendriveod (vagy valami hasonló adathordozót), és a kiválasztott filmet rányomja. A gyárban szerintem ROM-ra nyomnák értelemszerűen.
    Mondjuk egy SD kártya(szerű) valami, szép kis képpel rajta, egy névjegykártya méretű dobozban hogy szépen haza is lehessen vinni. Lehetne ezt még szanaszét minden irányból variálni
  • narumon
    "Természetesen tömegesen lemezt nyomni.
    Elárulom: MÁSODPERCEKRŐL van szó a master lemezről történő nyomásnál!
    Még ha 30megával is írsz a penre (ami ma is ritka), negyed óra egy copy."

Te most nagyon leragadtál az egyik oldalon az otthoni megoldásnál, a másik helyen meg nyomóval jössz ami nincs otthon. Ha most szigorúan pendrivenál maradunk akkor is sorozatgyártást találnának ki a gyárban és nem pcről másolgatnák. Szóval szerintm az úgy nézne ki hogy egy gép behúz magába egyszerre mondjuk 1000db chipet és szépen egyszerre felküldi rá az adatot, majd utána megy mondjuk pendriveozódni. (ha már mindenképpen a pendrivehoz ragaszkodsz).
  • noland
    1. Egyszerre több pendrive-ot is lehet írni, persze a sebesség arányosan csökken.
    2. Lehet, hogy a jövő adattárolója, csak köszönő viszonyba lesz a pendrive-val, kb mint a Ford T-modell a legújabb Focus-szal.
    Az olyan lesz mint egy memóriakártya, amihez tok is fog járni. Az kérdés mekkora doboza lesz, hogy olvasható legyen milyen film, zene van rajta. Lehet kb fél DVD toknyi cuccban lesz, amihez lapozható füzetet is adnak, akik szeretik fizikailag is megfogni a terméket...
  • emerte
    Persze mert ahhoz tv-t is cserélni kell, és az átlgnak elég az 50centis tv-n a divx minőség. Ennyi. Aki ennél igényesebb, vagy fullhd projija van már otthon 3 méteres képpel, az már a 8-9 gigás hd filmnél is húzza a száját, hidd el.
    Tapasztalat :) Ekkora méretnél kijön, hogy egy film 8 vagy 28mbites kódolású.

"Én azt kérdezem, hogy van rá igény, hogy kelljen ez a technológia?"
    Te azt írtad, hogy "Adják ki a filmet Pendrivon azt csá."
    Na erre reagáltam.
  • Molnibalage
    Tudom, hogy ennyiről van szó. Én azt kérdezem, hogy van rá igény, hogy kelljen ez a technológia? A jelek szerint nem. Nem kell ekkora termelékenység. Az emberek nagy része nem hajlandó BR meghajtót venni...
  • TreDoR
    Egyébként van olyan, hogy pendrive tartó? Vagy máskülönben, hogy lehet megoldani az egymás melett/fölött tárolást? Meg, hogy van ráírva, hogy mi a tartalma?
  • emerte
    Természetesen tömegesen lemezt nyomni.
    Elárulom: MÁSODPERCEKRŐL van szó a master lemezről történő nyomásnál!
    Még ha 30megával is írsz a penre (ami ma is ritka), negyed óra egy copy.
  • Molnibalage
    Az egy az kb. 10 akart lenni...
  • Molnibalage
    Mennyi? Néhány perc.

Jelenleg mennyi BR filmet adnak el? Egy sima PC-n egyszerre 1 pendrivot lehet másolni. Szerinted mi az olcsóbb. Tömegesen másolni vagy tömegesen lemezt nyomni?
  • emerte
    Hagyd már ezt a pendrive dumát!
    Inkább nézz utána mennyi idő is teleírni mondjuk 25gigával, és
    mennyi idő egy master BD-ről PRÉSELNI egy korongot.
    Na ezeket szorozd be az eladni kívánt 100ezres nagyságrendű mennyiséggel,
    és máris láthatod, hogy komolytalan amit szeretnél.
    Szerinted a kiadók mit szólnának ahhoz ha egy film megjelenése azért csúszna fél évet, mert még írkálják a flash memóriákat? :-))
  • Gerygrey
    a többségnek valószínűleg tökéletesen megfelel majd a 720p felbontás

640k mindenkinek elég :)
  • Molnibalage
    Sérülékeny a lemez? Hm. Szvsz nem kéne dobálni, mindig a tokjába tenni (habár direkt tok nélkül árulják, hengerben, hogy egymásnak súrolódva hamarabb tönkremenjen...), és úgy bánni a CD-vel, DVD-vel is, mint ahogy bántunk anno a bakelitlemezzel. Óvatosan. 10+ éves CD-im vannak itt a polcon és minden olvassa. Az asztali CD-lejátszó, a DVD-játékos, a DVD-meghajtó.

Ahogy írtam, mindent tokban tartottam és tartok ma is. Dobálni meg nem szokásom őket. A régi CD-k egyszerűen jobban bírták. 1996-ban kaptam egy CD-t akkori és régi játékokkal tele. Még 2006 végén is beolvasható volt - akkor dobtam ki - mikor az egyész CD már karcos volt, mint állat. Mégis, simán olvasta minden. Ja, hogy ezt x1 sebességgel írták és talán minőségibb alapanyagra...?

Sérülékeny. Ennek ellenére próbáljátok ki, mekkora erő kell egy DVD kettétörésének.

Álljon meg a rohanság. Ahhoz, hogy kettétörjön tényleg sok kell. Ahhoz, hogy ne lehessen használni, jóval kevesebb. Ez a szezon és fazon esete. Akkor sem tudsz futni egy ideig, ha jól tökönrúglak, de akkor sem, ha fejbelőlek egy pisztollyal. A végeredmény azért mégis más...
  • Molnibalage
    Az új írom még nem rontott el egyet sem, bár 10-szer, ha írtam vele 2008 decembere óta. Mondjuk azért azt eljátszotta, hogy a vadi új Sim City 4 gyári CD-t alig bírta beolvasni...
  • Molnibalage
    Nem méretet, százalékot kértem... :)
  • eto demerzel
    nicsak sokan kozultek nem halotak a SMARTSTATUS-rol. de azert jar a bagoleso. kulturalatlan banda.
  • naxa
    remélem, ez sosem jön el. én azért veszek lemezt, hogy a polcomon lássam, szép legyen a doboza. nem azért, hogy egy ócskavas belsejében pihenjen, amíg le nem jár a licenc és visszavonják, vagy lecserélik alatta a szinkront, mert olyan kedvük volt...
  • B0nFire
    Sérülékeny a lemez? Hm. Szvsz nem kéne dobálni, mindig a tokjába tenni (habár direkt tok nélkül árulják, hengerben, hogy egymásnak súrolódva hamarabb tönkremenjen...), és úgy bánni a CD-vel, DVD-vel is, mint ahogy bántunk anno a bakelitlemezzel. Óvatosan. 10+ éves CD-im vannak itt a polcon és minden olvassa. Az asztali CD-lejátszó, a DVD-játékos, a DVD-meghajtó.

Sérülékeny. Ennek ellenére próbáljátok ki, mekkora erő kell egy DVD kettétörésének. Biztos hányódik otthon pár darab. Tessék kettétörni két kézzel. De csak kesztyűben és vigyázva, mert a szemetekben áll meg, és még egy hónap múlva is lehet szedni a szőnyegből a szilánkokat... – mindezek ellenére nem könnyű. Persze, ha egy éles eszközzel nekiállok felszántani a felszínét, akkor megsérül, de a vinyó is, ha kiveszem a gépből, és nekiállok vele focizni...
  • B0nFire
    Na, erre az adatra én is kíváncsi lennék.
  • fade2black
    vmi komoly gebasz van ott, én havi 5-10dvdt irok régebben többet és nincs rontott DVDm.
  • sanyicks
    nem... a cd dvd br, lassan válik olvashatatlanná, először csak kicsit akad meg az olvasó, aztán többször. aztán szenved vele, aztán nem tudja olvasni.
    Vinyónál így meg: olvas, eltelt 2 másodperc semmi.

"Vinyónál van mód a hibajavításra, adatmentésre, egy sérült, "

aha persze több száz k-ba kerülő adatmentés a kürt kft-nél?
  • passatgt
    27-es imac?(2560x1440px):)
  • Molnibalage
    Az emberek hány százalékának van olyan megjelenítője otthon, ami igényli és ki is használja ezt a felbontást?
  • Molnibalage
    Na ez a másik. 2-3 évet nem bírt ki egy ilyen író olvasó sem úgy, hogy némelyiket hónapokig nem használtam. A naptári üzemidő is vicc, de hogy üzemóra nem volt benne aztán ténylge mindennek a teteje.

Jó, ha 100-szor írtam vele és ennek fele csak DVD / CD újraítás volt. Ebből kb. 5%-ot elrontott az író átlagban és még 5% nem volt olvasható néha 1 hónap néha 1 év után úgy, hogy tokban volt a cucc és soha nem volt használva.

Véleményem szerint az optikai adattárolás a '80-as évek forradalmi újdonsága volt, azon a szinten kész csoda volt. A '90-as évek ópiuma volt, de szerintem ez már a múlt...
  • Molnibalage
    Nagyobb méretű hordozóható flash alapú memóra? Az otpikai lemez sérülékeny és ezen semmi sem változtat. Nem értem, hogy minek erőltetik.

Én még nem láttam két szememmel BR meghajtót és lemezt sem. Hát kb. ennyire elterjedt...
  • Molnibalage
    Na ez a másik. Ha a film 4-5 óra alatt töltődne le, az sem zavarna. 10 GB leszedése 4-5 óra alatt meg ma sem annyira nagy szám ..
  • Molnibalage
    Sehogy. De mi is 50 GB-os videó? 1920x1080-as majd kétórás film is kb. 8-9 GB. Ma a 16 GB-os Pendrive a vicckategória lassan. 2003-ban áhítattal bámultam a 128 MB-os pendriveot.
  • Molnibalage
    Speciel én zsákutcának tartom az optikai meghajtót és undorító burkolt termékkapcsolásnak. HD felbontású filmet ezen a szaron kell megvenned. Nekem nincs szükségem BR meghajtóra. Adják ki a filmet Pendrivon azt csá.

Kevés dolog van, ami jobban zavarja a mozizást, mint egy folyamatosan zajongó optikai meghajtó...
  • SpecterMATWRZ
    Szerintem meg az Apple nem a jövő. Szép napot.
  • B0nFire
    "1 film az átlagembernek teljesen megfelel 10-15GB-os méretben."

Lájkolom az efféle szentenciákat! Idézek egy klasszikust:

"640 kilobájt mindenre elég. (B. G.)" – Szóval csak csínján az effélékkel, mert én is átlagembernek tartom magam, mindazonáltal a 10-15 GB nekem még egy cseppet túlzásnak is tűnik egy filmre, valakinek meg holnapután már kevés lesz ez is, meg a 1920×1080 p felbontás is, és majd kijön a XHD szabvány (Extra High Density), utána meg az EHD (Enormous High Density) háromcsillió pixelben. (Ismerjük jó: Őrült Sebesség, Elképzelhetetlen Sebesség stb.)
  • narumon
    "A dzsunka lemez gyártók nem adnak többet 2-3 évnél optikai tárolóra, de a jobbak sokkal többet. pl a pár éves verbatim dvdim olyanok mint új korukban ezekre 10+ évet vállalnak"

Anyaghibára adnak annyi garanciát. Sajnos én amikor most NAS-ra másoltam a zenéket 1-2 éves verbatimból is találtam olyat amit folyamatosan reszelt a dvdiro hogy le tudja olvasni, de a nagyobb probléma velük az inkább hogy nem megoldott a normális tárolás rendszerezés. Legalábbis nekem az volt vele a legnagyobb bajom, hogy meghallgatok egy zenét majd teljesen mást szerettem volna akkor ezt vissza helyére, elővenni egy másik lemezt teljesen máshonnan. Macera. Most délután PDF gyűjteményem rendszereztem.. mindig van új, ezért ha kiirnám (egyébként 2-3BD lemez lenne), akkor biztos zavarna, hogy megint van egy csomó új a rendszerbe amit megint bele kell illeszteni, de ez már másik lemezen van, stb stb.
    Nah megint oda lyukadtam ki, hogy az egyszer irás a legnagyobb gondom. Ezt talán ki tudnám kerülni újrairható BD-vel de ahhoz az lassú és 2-3 ilyen lemez már egy vinyo ára :)
  • zedow
    visual studio, delphi
  • Ulkesh
    Mivel dolgozol?
  • zedow
    a munkaeszközeim nem futnak mac alatt, szóval nem volna mit kezdjek vele...
  • cloud.strife
    Te se dolgoztál még Mac-en, látszik...... :)