Apple: nem a Blu-ray a jövõ

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nicsak sokan kozultek nem halotak a SMARTSTATUS-rol. de azert jar a bagoleso. kulturalatlan banda.

Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.

remélem, ez sosem jön el. én azért veszek lemezt, hogy a polcomon lássam, szép legyen a doboza. nem azért, hogy egy ócskavas belsejében pihenjen, amíg le nem jár a licenc és visszavonják, vagy lecserélik alatta a szinkront, mert olyan kedvük volt...
B0nFire
Sérülékeny a lemez? Hm. Szvsz nem kéne dobálni, mindig a tokjába tenni (habár direkt tok nélkül árulják, hengerben, hogy egymásnak súrolódva hamarabb tönkremenjen...), és úgy bánni a CD-vel, DVD-vel is, mint ahogy bántunk anno a bakelitlemezzel. Óvatosan. 10+ éves CD-im vannak itt a polcon és minden olvassa. Az asztali CD-lejátszó, a DVD-játékos, a DVD-meghajtó.

Sérülékeny. Ennek ellenére próbáljátok ki, mekkora erõ kell egy DVD kettétörésének. Biztos hányódik otthon pár darab. Tessék kettétörni két kézzel. De csak kesztyûben és vigyázva, mert a szemetekben áll meg, és még egy hónap múlva is lehet szedni a szõnyegbõl a szilánkokat... – mindezek ellenére nem könnyû. Persze, ha egy éles eszközzel nekiállok felszántani a felszínét, akkor megsérül, de a vinyó is, ha kiveszem a gépbõl, és nekiállok vele focizni...

A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

B0nFire
Na, erre az adatra én is kíváncsi lennék.

vmi komoly gebasz van ott, én havi 5-10dvdt irok régebben többet és nincs rontott DVDm.

nem... a cd dvd br, lassan válik olvashatatlanná, elõször csak kicsit akad meg az olvasó, aztán többször. aztán szenved vele, aztán nem tudja olvasni.
Vinyónál így meg: olvas, eltelt 2 másodperc semmi.

"Vinyónál van mód a hibajavításra, adatmentésre, egy sérült, "

aha persze több száz k-ba kerülõ adatmentés a kürt kft-nél?

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

passatgt
27-es imac?(2560x1440px)😊

Molnibalage
Az emberek hány százalékának van olyan megjelenítõje otthon, ami igényli és ki is használja ezt a felbontást?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Na ez a másik. 2-3 évet nem bírt ki egy ilyen író olvasó sem úgy, hogy némelyiket hónapokig nem használtam. A naptári üzemidõ is vicc, de hogy üzemóra nem volt benne aztán ténylge mindennek a teteje.

Jó, ha 100-szor írtam vele és ennek fele csak DVD / CD újraítás volt. Ebbõl kb. 5%-ot elrontott az író átlagban és még 5% nem volt olvasható néha 1 hónap néha 1 év után úgy, hogy tokban volt a cucc és soha nem volt használva.

Véleményem szerint az optikai adattárolás a '80-as évek forradalmi újdonsága volt, azon a szinten kész csoda volt. A '90-as évek ópiuma volt, de szerintem ez már a múlt...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Nagyobb méretû hordozóható flash alapú memóra? Az otpikai lemez sérülékeny és ezen semmi sem változtat. Nem értem, hogy minek erõltetik.

Én még nem láttam két szememmel BR meghajtót és lemezt sem. Hát kb. ennyire elterjedt...

Molnibalage
Na ez a másik. Ha a film 4-5 óra alatt töltõdne le, az sem zavarna. 10 GB leszedése 4-5 óra alatt meg ma sem annyira nagy szám ..

Molnibalage
Sehogy. De mi is 50 GB-os videó? 1920x1080-as majd kétórás film is kb. 8-9 GB. Ma a 16 GB-os Pendrive a vicckategória lassan. 2003-ban áhítattal bámultam a 128 MB-os pendriveot.

Molnibalage
Speciel én zsákutcának tartom az optikai meghajtót és undorító burkolt termékkapcsolásnak. HD felbontású filmet ezen a szaron kell megvenned. Nekem nincs szükségem BR meghajtóra. Adják ki a filmet Pendrivon azt csá.

Kevés dolog van, ami jobban zavarja a mozizást, mint egy folyamatosan zajongó optikai meghajtó...

Szerintem meg az Apple nem a jövõ. Szép napot.
B0nFire
"1 film az átlagembernek teljesen megfelel 10-15GB-os méretben."

Lájkolom az efféle szentenciákat! Idézek egy klasszikust:

"640 kilobájt mindenre elég. (B. G.)" – Szóval csak csínján az effélékkel, mert én is átlagembernek tartom magam, mindazonáltal a 10-15 GB nekem még egy cseppet túlzásnak is tûnik egy filmre, valakinek meg holnapután már kevés lesz ez is, meg a 1920×1080 p felbontás is, és majd kijön a XHD szabvány (Extra High Density), utána meg az EHD (Enormous High Density) háromcsillió pixelben. (Ismerjük jó: Õrült Sebesség, Elképzelhetetlen Sebesség stb.)<#guluszem1>

narumon
"A dzsunka lemez gyártók nem adnak többet 2-3 évnél optikai tárolóra, de a jobbak sokkal többet. pl a pár éves verbatim dvdim olyanok mint új korukban ezekre 10+ évet vállalnak"

Anyaghibára adnak annyi garanciát. Sajnos én amikor most NAS-ra másoltam a zenéket 1-2 éves verbatimból is találtam olyat amit folyamatosan reszelt a dvdiro hogy le tudja olvasni, de a nagyobb probléma velük az inkább hogy nem megoldott a normális tárolás rendszerezés. Legalábbis nekem az volt vele a legnagyobb bajom, hogy meghallgatok egy zenét majd teljesen mást szerettem volna akkor ezt vissza helyére, elõvenni egy másik lemezt teljesen máshonnan. Macera. Most délután PDF gyûjteményem rendszereztem.. mindig van új, ezért ha kiirnám (egyébként 2-3BD lemez lenne), akkor biztos zavarna, hogy megint van egy csomó új a rendszerbe amit megint bele kell illeszteni, de ez már másik lemezen van, stb stb.
Nah megint oda lyukadtam ki, hogy az egyszer irás a legnagyobb gondom. Ezt talán ki tudnám kerülni újrairható BD-vel de ahhoz az lassú és 2-3 ilyen lemez már egy vinyo ára 😊

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

visual studio, delphi

Mivel dolgozol?

a munkaeszközeim nem futnak mac alatt, szóval nem volna mit kezdjek vele...

cloud.strife
Te se dolgoztál még Mac-en, látszik...... 😊

www.digimomentsvideography.com

"mondom, igényes programozónál alap hogy felbontásfüggetlenül programoz, nem fixen beírja hogy ez az ablak ekkora az meg akkora, hanem függvényekkel kérdezgeti le."

Nem figyelsz 😊
A rendszerszintû alkalmazásoknál ez nem lenne probléma most sem, de játékoknál, saját grafikát használó alkalmazásoknál igen. És nem gondolhatod komolyan, hogy valaki úgy írjon meg egy játékot, hogy az több felbontáson mûködjön, mikor a célplatformon nincs eltérõ felbontású eszköz.

"a 10 éves pc-s programok is simán mennek 2312321x523534534 felbontáson, jól elrendezve, holott 800x600-ra írták õket, csakhogy dinamikus gui programozással."

Ez persze barokkos túlzás, szépen mennek 800x600-ban teljes képernyõre széthúzva öklömnyi pixelekkel. Mint írtam, ne a felhasználói programokkal példálózz, ahol ez alap, hanem grafikus szoftvereknél, ahol egyedi a felület.

"fail, a vinyó élettartama meghatározhatatlan...
bármikor bármelyik pillanatban tönkremehet."

Mert a CD/DVD/BR az nem?

"És persze még mindig észlelhetõ a romlásuk, vinyónál viszont nagy mák kell hogy észlelhetõ legyen,"

Vinyónál van mód a hibajavításra, adatmentésre, egy sérült, vagy oxidálódott optikai lemeznél szinte semmi.

Most miért kell személyeskedni? Te meg nem látod a fától az erdõt. Örvendj hogy van pénzed megvenni azt a sok kacatot, észlény 😊

"meg akkor is ha nagyon ratyi a cucc, hasznalhatatlan, idetlen, ketszer annyiba kerul mint a gyartasi koltseg es mint a sokkal jobb alternativak."

Erre várnék konkrétumokat, hogy mire is gondolsz…

"Azert nem akarjak a keklemezeket, mert nekik sokkal jobb ha nekik fizetsz a letoltesert."

Azt ugye elfelejted, hogy az Apple volt az amelyik cég a BR mellé állt a HD-DVD ellenében és a Microsoft volt az amelyik a BR-t ellenezte.
Csak éppen mire szabvánnyá érett, eltelt annyi idõ, hogy ma már idejétmúlt technológiának számít.

"Oket csak a penz erdekli, a leheto legtobbet szeretnenek kisajtolni a birkakbol."

Jó munkát végeztek, te már megfelelõen birka vagy, végül is te inkább fizetsz 2x annyit a BR lemezért, mint a letölthetõ verzióért. Gondolom a filmforgalmazók szimpatikusabbak neked, mint az Apple 😄

"Hat en nem vagyok birka."

Hajjaj 😊

mondom, igényes programozónál alap hogy felbontásfüggetlenül programoz, nem fixen beírja hogy ez az ablak ekkora az meg akkora, hanem függvényekkel kérdezgeti le.
Minden normális gui library tud ilyen függvényeket, az is ami platformfüggetlen, nem rendszerszintû.
a 10 éves pc-s programok is simán mennek 2312321x523534534 felbontáson, jól elrendezve, holott 800x600-ra írták õket, csakhogy dinamikus gui programozással.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

fail, a vinyó élettartama meghatározhatatlan...
bármikor bármelyik pillanatban tönkremehet. Nekem pl az egyik vinyóm 1 hónap után kezdett küzdeni az írás olvasással, és jelentek megy rajta a hibás szektorok. És ez még a szerencsés eset, mert volt már olyan is, hogy puff eltûnt róla 60 gigányi adat 1 éves korában. Volt olyan is ami szépen ment évekig, majd egyszer csak kattanás és többé nem indult be.
A dzsunka lemez gyártók nem adnak többet 2-3 évnél optikai tárolóra, de a jobbak sokkal többet. pl a pár éves verbatim dvdim olyanok mint új korukban ezekre 10+ évet vállalnak)(65 forintosok). De van még viccesebb is, 50 db ridisc lemezem is gyönyörûen olvasható 5 év után, 44 forint volt darabja 😊
És persze még mindig észlelhetõ a romlásuk, vinyónál viszont nagy mák kell hogy észlelhetõ legyen, ezért lenne jó ha az ssd olcsóbb lenne.
Tehát a vinyó a legkényelmesebb, legnagyobb adattároló eszköz, de olyan mint kb egy idõzített bombán ülni amirõl nem tudod mikor robban.

"Nagyon gáz erõltetett érv…"

Neked, mert nem gondolkodsz. Nem, nem személyeskedni akarok, hanem tényleg nem gondoltad végig.

"Ugyanis a felbontásfüggetlen gui építés, az a gui programozás 1. óra 😊"

- Eddig nem volt szükség felbontásfüggetlen alkalmazásokra, mivel mindegyik eszköz azonos felbontást használ. Az iPad kivétel, de oda amúgy is más felépítésû alkalmazásokra van szükség.
- Nem minden alkalmazás használ rendszer alapú felületet. (amelyik használ, ott nincs gond, mert a rendszer lekezeli és a megfelelõ felbontású buttonok és rendszerszintû UI elemek lesznek használva).

"Tudod rendes helyeken ha összehozol egy cégnek egy ilyen fix guit, úgy basznak ki mint a macskát szarni."

Ezt magyarázd el a legtöbb fejlesztõnek is, pl. a NavNGo-nak, mert fene mód nem mûködik az iGO Androidon minden felbontáson, de a WinMo alatt is ahány felbontás annyi probléma.
No ezt nem akarták, ezért maradt a kompatibilitás.

"Az egyetlen megbízható, vagyis kiszámítható tönkremenetelû elérhetõ adattároló eszköz az optikai."
Ezt ugye nem mondtad teljesen komolyan 😄
Optika adattárolókra még a gyártók sem adnak többet, mint 2-3 év és okkal. A felhasznált anyagok, ragasztó, fémrétegek stb. esetén adott ideig garantálható annak stabilitása, a legtöbb optikai cucc pár év után oxidálódni fog, találkoztam olyan CD-vel is, ami a tokból kivéve szétesett, mert a hordozó rétegrõl idõ közben leváltak a fóliák.
Vagy attól tartod megbízhatónak, hogy tudható, hogy 2-3 év az élettartama???

"Nincs olyan hogy egyik percrõl a másikra tönkremegy, mert egyszerû nagyon, mindig észlelni lehet ahogy szép lassan romlik."

Nem tudom, te hogy vagy vele, de optikai lemezeket én ritkán használok, van olyan, amit évek óta nem vettem le a polcról. Valahogy nem észlelem, hogy lassan romlik az állapotuk, max. ha használni akarom és már nem olvassa semmi.

Jelenleg a legstabilabb és legbiztonságosabb adattárolási megoldás, a vinyó. Az sem örökéletû, de ha adott példányt csak archiválásra használja az ember, akkor az élettartama több 10x-ese egy optikai lemeznek.

amúgy a br jövõjérõl... memóriakártya nem játszik sok adat tárolására, mert drága ilyesmire. hdd nem játszik, mert megbízhatatlan, fos (akinek mákja volt és nem találkozott elhalálozott vinyókkal, nézzen be a vinyós topikokba). Az egyetlen megbízható, vagyis kiszámítható tönkremenetelû elérhetõ adattároló eszköz az optikai. Nincs olyan hogy egyik percrõl a másikra tönkremegy, mert egyszerû nagyon, mindig észlelni lehet ahogy szép lassan romlik. Jobb lemezek meg nagyon sokáig bírják. Vagy a másik megoldás a szétraidelt szétbackupolt netes tároló.

"Szarnak bele a dologba, felbontást kellett növelni és 260 ezer alkalmazással a rendszer mögött ezt úgy kellett megoldani, hogy az új felbontás és kijelzõ kompatibilis maradjon a régivel. Ez kényszer volt, nem a verseny miatt választották."

Nagyon gáz erõltetett érv... Vagy faszlámák írtak 260 ezer fos programot ezek szerint. Ugyanis a felbontásfüggetlen gui építés, az a gui programozás 1. óra 😊
Tudod rendes helyeken ha összehozol egy cégnek egy ilyen fix guit, úgy basznak ki mint a macskát szarni.

narumon
" Kicsi és nagy kapacitású és talán paraktikum szempontjából egyszer írható. Mert a gyûjteményem már így is szekrény méretû.."

Nekem pont az egyszer írható a nagy hátrány. Én zenebuzi vagyok, zenéket gyûjtök, már átmentem minden formátumon mire beleuntam, hogy mindig más.

Elõszõr ugye audiokazettákat gyûjtöttem, majd mikor megjelent vettem néhány cdt, amikor lehetõvé vált olcsóbban cdt irni akkor elkezdtem audio cdket irkálni, de ez nagyon gyorsan kezelhetetlen méretûre dagadt és a beszerzésük is nehézkes volt. Ezután elkezdtem mp3-at gyûjteni lehetõleg minél nagyobb bitrateben, ezeket CDre irkáltam ki. Persze volt amit elõszõr csak 128k mp3 formátumban sikerült megszerezni, majd találtam belõle egy 256k-sat, ezt megint kiirtam, majd szerencsére elkezdtek terjedni a FLAC-ok és nagyon sok zenét be tudtam ebben is szerezni ami régen volt (itt már dvdre irkáltam õket), de már ott tartottam hogy 1-1 album lehet hogy már 3-4x is megvolt különbözõ változatokban (mármint minõségileg). És itt jött el az a technika amivele jelenleg maradéktalanul elégedett vagyok; vettem egy NAS-t 2db Mirror RAID-be kötöütt vinyo van benne és ezen vannak a zenék. Ha hozzájutok egy jobb verzióhoz mint az elõzõ akkor egyszerûen cserélem.
Ugyanezt eljátszottam FILMEKKEL is. (elõszõr VCD utána SVCD, majd divxek, DVDk, és most BD LENNE, de szerencsére már itt is ott tartok hogy vinyon rajta van HD-ben bármikor törölhetõ cserélhetõ

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Nem nem birka vagy... hanem barom.

Steve Jobs mester megint jo lora tesz, bar eleg nyilvanvalo hogy a kenyelmetlen optikai lemezes bohockodasnak befellegzett. Az is nyilvanvalo hogy nem akar a blu-ray utan licencet fizetni, inkabb velunk fizettetne meg a legalis streaming szolgaltatasaikat. A valosag viszont hogy amig nincs ertelmes HD film szolgaltatasuk addig torrentrol szedjuk a HD filmeket. Persze ezek rippelve vannak 5 vagy 10 gigara, de hat kinek van penze 7ezer ft. korul fizetni egy BD filmert.
cloud.strife
Oks. megegyeztünk. Nincs vita.

Akkor is hülye az Apple! 😄😄😄😄😄

www.digimomentsvideography.com

"A legutolsó gondolatuk lesz azonban az, hogy a notebookjukon BD filmet nézzenek vagy BD adatot olvassanak."

Amíg DZSOBSZ bá be nem jelenti, hogy NÓTBUK+FULLHD=MENÕ.

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

A jövõ itt van a jelenben. Én már ma is töltök le filmeket, zenéket. Fõképp ritkaságokat, amit csak neten kapsz meg. Utána kiírom õket DVD-re mert szeretem, ha kézzelfogható egy termék. Mellesleg nem vagyok híve a 1000GB-os HDD-n való tárolásnak, nem egyszer sérültek meg adataim így. Olyan megoldás kellene ami kiállja az idõ próbáját (fizikailag). Kicsi és nagy kapacitású és talán paraktikum szempontjából egyszer írható. Mert a gyûjteményem már így is szekrény méretû..

Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)

Apple szemszogbol: minden vasarlojuk egy birka, azt veszik meg amit ok mondanak, meg akkor is ha nagyon ratyi a cucc, hasznalhatatlan, idetlen, ketszer annyiba kerul mint a gyartasi koltseg es mint a sokkal jobb alternativak. Azert nem akarjak a keklemezeket, mert nekik sokkal jobb ha nekik fizetsz a letoltesert. Oket csak a penz erdekli, a leheto legtobbet szeretnenek kisajtolni a birkakbol. Ha emberi alapanyagokbol gyartananak, akkor is kinyirnanak fel kontinenst, annyira nem erdekli oket senki es semmi. A birka meg boldog, mert neki vannak csilivili iSzarjai. Hat en nem vagyok birka.

A jövõ adattárolási formája nem a BD, nem is errõl vitatkozunk!

Hanem arról, hogy 2 év múlva bemész a boltba ,és a Transformers 4-et meg akarod venni, mert mondjuk jár hozzá valami olyan extra amit torrenttõl nem kapsz meg, és pont 1 hete vetted 60ért a 120 centis 3D tévét, akkor most memó karin meg tudod-e venni, vagy netrõl le tudod-e tölteni olyan minõségben, hogy az a tévén élvezhetõ legyen és belátható idõn belül meg is tudd nézni?

Addigra az Ipad 3-4 is kifog jönni, mondjuk teljesen új fícsörként bejelentett 3D támogatással és 2048*1024 felbontással synaptic néven. Ezen fog menni a netes adás mert kicsi a flebontása, de mi lesz azzal aki nem apple fan?

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

narumon
"Memó karin film meg ilyesmi....perszepersze, és a kiadó meg engedni is fogja,nem?"

A kiadónak teljesen mindegy min adja ki. Ha megveszed akkor felõlük az egy adattárolásra képes zokni is lehet.

"Aztán hogy mediabox, meg vinyó vanbenne és húúú...csodás, és hogy kerül rá a film?"

Miért a BD lemezre hogy kerül rá? Ha meg a legális boltvásárlásra gondolsz akkor meg egyértelmûen online stream vagy letöltés.

"2 éven belül lesznek olcsó nagy felbontású 3d tévék, és ehhez ha bóóóti filmet akarsz, kétrétegû dvd harmatos lesz, vagy köttetsz 120 Mbis/s-os UPC netet? "

Na szerintem ez az igazi parasztvakitás. Elõszõr legyen már rá valami tartalom, adás, és akkor még mindig a tévénél tartunk. Ráadásként ilyenkor nagyon jól látszik, hogy ki használ ilyet rendszeresen. Nekem van itthon 46" tévém, normális BD lejátszóm, de ha nem ülök ott két centire és nézem akkurátusan meg lassitva a felvételt akkor gyorsan rájövök hogy a BD filmek nagyrészét simán rá lehet tömizni egy DL DVD méretre úgy hogy észre sem veszed a különbséget. Persze ha kellenek az extrák meg minden akkor meg kell venni az eredetit. (Vicces egyébként de pl a Legenda Vagyok BD majdnem 50GB, ha lekapom az ezermillió hülye nyelvû hangot, meg az extrákat akkor az jön ki, hogy a film igazából 14G😎

"Persze ahol lehet...USA net sebességben még ott se tart mint mi, pedig nem kis piac és Jobbs bácsi meg ott lakik és USA népre számít...gondoljuk át mégegyszer."

Az USA piac az meg olyan, hogy ha HD tartalmat akarnak nézni akkor egyrészt bekapcsolják a tévét. Esetleg vesznek egy BD lejátszót és megnézik. A legutolsó gondolatuk lesz azonban az, hogy a notebookjukon BD filmet nézzenek vagy BD adatot olvassanak.

Ne tessék azt hinni, hogy az Apple cuccok ellen vagyok, mert pont ilyesmire fejlesztek, és 1 héten belül veszek iPhone-t...de ha valaki csak úgy beszél a levegõbe színpadiasan pl Jobbs azt nem csípem.

narumon
"1. BD lejátszók eladása rohamosan gyorsul, pl. mi is sokkal több BD lejátszót adunk el, mind Média- vagy DVD lejátszót"

Ezt senki nem vitatta, egyebek mellett nekem is van BD lejátszóm, csak éppen a BD részét használom kurvakeveset, és hiába gyorsul az eladás, egyszerûen nem látszik, hogy átvenné akármikor is a dvd helyét. Mire ez megtörténne addigra nem lesz értelme BDt írni!

"2. Csúcshájtech Samsung 3D TV-je, BD lejátszója, Pana Plazma SD kártyaolvasója, USB-je se viszi az AVCHD-t."

Most hirtelen felmentem a Panasonic honlapjára 4 tévét néztem meg mind a négy tévénél írja! Akkor most nem tudom szerinted melyik nem viszi.

"5. homekami az AVCHD 17-24mbps-el veszi fel, de ugye ha jót akar az ember akkor nem az m2ts fájlokkal szarakodik, hanem ProRes-el. Tehát ha bemásolod a gépbe, akkor nem a Stream könyvtárból bogarászol, hanem áthúzod a vágóprogiba."

Most ezt nem teljesen értem. Ha a kamerával már felvetted egy formátumba akkor minek választasz másikat? Felesleges konverzió. Azt meg nem értem mit jelent az m2ts fájlokkal szarakodás. A vágóprogram szépen felismeri és kényelmesen lehet vele dolgozni.

"Sajna én havi 20-25óra körül forgatok, és kb. ugyanennyi anyagot kell adnom a megrendelõnek. Namost ezt ugye csak BD lemezen tehetem meg ha a HD-t tartani akarom."

Oké de ugye nem akarod megmagyarázni hogy te vagy az átlag? Senki nem mondta, hogy te ne BD lemezen tedd ezt meg, a cikk (és én is) csak annyit mond, hogy ez nem az a technika ami jövõbe vezet, és bizony ha megnézed a fejlesztési irányokat akkor ez (szerintem legalábbis) simán látszik. Az átlaguser még mindig DVD-t használ, és mire a piac a BD lemez felé fordulna addigra már (már most is) lényegesen jobb alternativák lesznek. (vannak)

"Kettõnk közül nekem pöttyett nagyobb tapasztalatom van, mind film készítés, mind tech cucc eladásban, így kár ezen vitatkozni."

Ha havai 20-25 órát forgatsz akkor mindenképpen, mert nagyon régen volt már amikor én kvázi alkalmazottként vágtam. A tech cucc eladásban is annyiképpen, hogy én közvetlen vevõkkel nem vagyok kapcsolatban, viszont mondjuk pontosan látom a számokat, hogy melyik cégem mit produkál.

"Akinek kell a BD az vegye meg, node a fenti cikk az elég faszság."

Én is azt mondom, hogy akinek kell az vegye meg, de ez a lehetséges felhasználóknak jelenleg a marginális része, és nem is érzem azt hogy a jövõ adattárolása a BD lemez lenne.

Az Apple termékei olyanok mint a Star Wars univerzum. Kompletten megkapsz mindent egybe.

Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)

Juj..vannak érdekes hozzászólások.
Memó karin film meg ilyesmi....perszepersze, és a kiadó meg engedni is fogja,nem?
Aztán hogy mediabox, meg vinyó vanbenne és húúú...csodás, és hogy kerül rá a film? Letöltöd, vagy szomszéd Sanyitól kapod és ráteszed. De itt most a legális formákról van szó, és a nagy felbontású esetleg 3d tartalmakról.

2 éven belül lesznek olcsó nagy felbontású 3d tévék, és ehhez ha bóóóti filmet akarsz, kétrétegû dvd harmatos lesz, vagy köttetsz 120 Mbis/s-os UPC netet? Persze ahol lehet...USA net sebességben még ott se tart mint mi, pedig nem kis piac és Jobbs bácsi meg ott lakik és USA népre számít...gondoljuk át mégegyszer.

Fejen talatad a szeget<#circling>

DjDano
Szerintem meg igenis az, de jó lenne ha végre rájönnének az emberek hogy az Apple cuccok jók, csaknem fel annyiért lehet kapni ugyanazt ha nem jobbat

"vehetnek ezek a majmok akármilyen router, az kb olyan mintha egy kertislagon keresztül akarnál leereszteni egy folyóról az árhullámot 😄 mert a gerincháló nem gyorsul."

Epp most gyorsitottak szazszorosara az internetet 😊 , igy mar nem lesz problema.
Százszorosára gyorsíthatja az internetet egy új technológia

Szerintem a forgalamzok szamara lehet hogy marad a blueray egy par evig, de ugy mint a dvd, hogy azt hasznaljak alap tarolo eszkozkent, mar biztos nem fog elterjedni. Meg akkor sem ha tobb szaz gigas meretben hozzak majd ki.
BDXL: elkészült a 128 GB-os Blu-ray-lemez
Lehet, hogy az EPROM lesz a jövõ, ha ez igaz. Commodore korában is használták már, EPROM égetõvel egyszer meg lehetett írni, lehet, hogy egy jó alternatíva a DVD és BD-el szemben.

óó, hát ezt nem én írtam, így nem is tudok válaszolni.<#bohoc>

Az is lehet, hogy az Apple zsidó?

LZ forever

Jo gepeket csinalnak szerintem de a tobb haszon miatt nem rakjak bele.Iphone 4 elso nap 1,7 millio eladott darab.Ha csak 500ft-ot sporoltak a memoriakartyatamogatas helyett az 850000000 ft.
Igazuk van!Ha megtehetik.Ki is a jo uzletember a mai vlagban?Aki minnel jobban atb@sz,lehuz.