• narumon
    "1. BD lejátszók eladása rohamosan gyorsul, pl. mi is sokkal több BD lejátszót adunk el, mind Média- vagy DVD lejátszót"

Ezt senki nem vitatta, egyebek mellett nekem is van BD lejátszóm, csak éppen a BD részét használom kurvakeveset, és hiába gyorsul az eladás, egyszerűen nem látszik, hogy átvenné akármikor is a dvd helyét. Mire ez megtörténne addigra nem lesz értelme BDt írni!

"2. Csúcshájtech Samsung 3D TV-je, BD lejátszója, Pana Plazma SD kártyaolvasója, USB-je se viszi az AVCHD-t."

Most hirtelen felmentem a Panasonic honlapjára 4 tévét néztem meg mind a négy tévénél írja! Akkor most nem tudom szerinted melyik nem viszi.

"5. homekami az AVCHD 17-24mbps-el veszi fel, de ugye ha jót akar az ember akkor nem az m2ts fájlokkal szarakodik, hanem ProRes-el. Tehát ha bemásolod a gépbe, akkor nem a Stream könyvtárból bogarászol, hanem áthúzod a vágóprogiba."

Most ezt nem teljesen értem. Ha a kamerával már felvetted egy formátumba akkor minek választasz másikat? Felesleges konverzió. Azt meg nem értem mit jelent az m2ts fájlokkal szarakodás. A vágóprogram szépen felismeri és kényelmesen lehet vele dolgozni.

"Sajna én havi 20-25óra körül forgatok, és kb. ugyanennyi anyagot kell adnom a megrendelőnek. Namost ezt ugye csak BD lemezen tehetem meg ha a HD-t tartani akarom."

Oké de ugye nem akarod megmagyarázni hogy te vagy az átlag? Senki nem mondta, hogy te ne BD lemezen tedd ezt meg, a cikk (és én is) csak annyit mond, hogy ez nem az a technika ami jövőbe vezet, és bizony ha megnézed a fejlesztési irányokat akkor ez (szerintem legalábbis) simán látszik. Az átlaguser még mindig DVD-t használ, és mire a piac a BD lemez felé fordulna addigra már (már most is) lényegesen jobb alternativák lesznek. (vannak)

"Kettőnk közül nekem pöttyett nagyobb tapasztalatom van, mind film készítés, mind tech cucc eladásban, így kár ezen vitatkozni."

Ha havai 20-25 órát forgatsz akkor mindenképpen, mert nagyon régen volt már amikor én kvázi alkalmazottként vágtam. A tech cucc eladásban is annyiképpen, hogy én közvetlen vevőkkel nem vagyok kapcsolatban, viszont mondjuk pontosan látom a számokat, hogy melyik cégem mit produkál.

"Akinek kell a BD az vegye meg, node a fenti cikk az elég faszság."

Én is azt mondom, hogy akinek kell az vegye meg, de ez a lehetséges felhasználóknak jelenleg a marginális része, és nem is érzem azt hogy a jövő adattárolása a BD lemez lenne.