• narumon
    " Kicsi és nagy kapacitású és talán paraktikum szempontjából egyszer írható. Mert a gyűjteményem már így is szekrény méretű.."

Nekem pont az egyszer írható a nagy hátrány. Én zenebuzi vagyok, zenéket gyűjtök, már átmentem minden formátumon mire beleuntam, hogy mindig más.

Előszőr ugye audiokazettákat gyűjtöttem, majd mikor megjelent vettem néhány cdt, amikor lehetővé vált olcsóbban cdt irni akkor elkezdtem audio cdket irkálni, de ez nagyon gyorsan kezelhetetlen méretűre dagadt és a beszerzésük is nehézkes volt. Ezután elkezdtem mp3-at gyűjteni lehetőleg minél nagyobb bitrateben, ezeket CDre irkáltam ki. Persze volt amit előszőr csak 128k mp3 formátumban sikerült megszerezni, majd találtam belőle egy 256k-sat, ezt megint kiirtam, majd szerencsére elkezdtek terjedni a FLAC-ok és nagyon sok zenét be tudtam ebben is szerezni ami régen volt (itt már dvdre irkáltam őket), de már ott tartottam hogy 1-1 album lehet hogy már 3-4x is megvolt különböző változatokban (mármint minőségileg). És itt jött el az a technika amivele jelenleg maradéktalanul elégedett vagyok; vettem egy NAS-t 2db Mirror RAID-be kötöütt vinyo van benne és ezen vannak a zenék. Ha hozzájutok egy jobb verzióhoz mint az előző akkor egyszerűen cserélem.
    Ugyanezt eljátszottam FILMEKKEL is. (előszőr VCD utána SVCD, majd divxek, DVDk, és most BD LENNE, de szerencsére már itt is ott tartok hogy vinyon rajta van HD-ben bármikor törölhető cserélhető