• cloud.strife
    Ahha. Tehát ha felveszi az anyagot, akkor a 32GB-os tökolcsó kártyáján tárolja az azévi nyaralást, szülinapot, karácsonyt, stb.... kb 2-300GB-nyi nyersanyagot, mivel ügye hamár Apple, akkor már ProRes 422 HQ, ami term. a gépen átlagosan 45GB óránként. Namost ezt kéne tárolni. Ezzel sincs baj, mert ma már egy 1Tb-os vinyó tökolcsó ugye. Node akkor ott a nagymama. Tesó, ismerősök, stb. Cipeli a mamihoz a vinyóját? Vagy hogyan mutogatja, hogyan adja oda az anyagot? Pendrive-on? HDD-n? Mamika vettem neked fullHD tévét, jófajtát, csakhát ugye az AVCHD formátumot file-ba nem eszi szinte semelyik tévé se. Az újabb Bravia-k igen. Se Csamcsung, se Pana. Legalábbis amikkel én próbáltam azokkal nem ment.
    Naszóval, lehet nekem okoskodni, várom a megoldásokat.

u.i.: nem lenne kibebaszottul egyszerűbb a mamának venni egy istenadta BD lejátszót? Venni a gépbe egy BD írót és a filléres lemezre kiírni az anyagot? Aztán tessék Mama, rakd be ugyanúgy, mint eddig a lemezt és nézd meg.
    Arról nem is beszélve, hogy a kisebb, nagyobb studio-k a munkájukat hogy adják oda a megrendelőnek? Vegyenek nekik egy külső vinyót? Nanemár.