• narumon
    Egyrészt szerintem a homecami az AVCHD-ban vesz fel szóval nem ProRes lesz. Másrészt amit itt irsz az teljes baromság. Egyrészt az AVCHD az a formátum amit a legtöbb tévé megeszik, de legyen igazad nem eszi meg. DE a BD lemezt sem. (Sőt ha nagyon kötözködni akarok akkor pl az én nagyszüleimnek semmilyen lejátszójuk nincs csak PC)

Ha meg már BD lejátszót vennél a nagymamának, akkor nem egyszerűbb fillérekért venni egy médialejátszót? Mondjuk egy WD Tv (vagy ezerfajtát lehet kapni), feleannyiért mint egy BD lejátszót, ellenben viszont bármilyen elborult fosformátumot meg tudsz rajta nézni? A vinyó még mindig olcsóbb mint a BD lemez (gbra vetitve), és még külön hw sem kell hozzá (iró). Egyékbént maminak tömizel belőle egy 4-5gbos x264-et és még mindig nem fogja látni a különbséget (hacsak nem moziterme van otthon), sőt ha ennyire techno nagyi akkor meg csinálsz neki belőle egy dvdt nézze azt a legkevésbé sem fogja érdekelni a felbontás. Sőt szerintem vehetsz bd lejátszót bd irót és irhatod neki a lemezeket, ettől még az emberek nagyrésze nem ezt fogja tenni. Volt olyan, hogy DAT meg Minidisc ami relativ sok embernek volt mégsem volt még jelene sem, nemhogy jövője.