23835
  • manson222
    Volt itt egy grebber nevű gyerek, ő is mindent csak 1 €-ért vett meg. Azóta is nevetek rajta.
  • RJoco
    Mióta kiköltöztem németbe, azóta teljesen el is felejtettem, hogy kölcsön is lehet venni játékokat. Ezért is kell sokszor önmegtartóztatnom magam, hogy ne vegyek meg minden sz@rt.
    Bezzeg magyarban nem volt ilyen gondom. Szinte az összes játékom kölcsönzött volt. 1-2 kivétel volt csak. De azok is nagyon olcsók voltak.
  • Jóózsf István #23673
    Anyukám egyre bőkezűbb, de NEM HÜLYE! :-DDD
  • eta32 #23672
    Szerintem te tuti hogy csak kölcsön kéred....én megveszem majd tuti, de kapkodni nem fogok....
    Mikor a 22-be is a season modot ami kész volt már a 19-ben is csak fél év múlva rakták bele....akkor meg már amit addig elkezdtem nem volt kedvem újra kezdeni....elvesztette az érdeklődésem...
    Nem úgy mint anno az SR hard modját XD... amiatt képes voltam elölről tolni az egészet...de nem bántam meg...
  • eta32 #23671
    Nos igen..
    Most már én is kivárásra fogok játszani,legalább is az elmúlt évek rossz tapasztalat azt mondatja velem ,ne vegyem meg azért hogy csak kb fél-1 év után tudod teljes értékűen használni...
    Persze mondom ezt most majd karácsony körül kiderül meg is tartom é az ígéretem....
  • RJoco
    Akkor akár ráérek megvárni, míg megfelezik az árát, esetleg "ingyen" lesz ez is PS-re. Addig lenyugszik bennem a gyűjtői kiadás utáni vágy is legalább. És kint lesz már 1-2 kiegészítés is.
    Most csak arra kell koncentrálnom, hogy türelmesen várjak.
  • Jóózsf István #23669
    "...Sok munka lenne..."

Van egy olyan játék, hogy SATISFACTORY. Abban nemrég áttették UE5, majd 5.1, majd 5.2-re És még ki tudja hogyan és mit tettek vele.
    Hogy mekkora csapat és hányan foglalkoznak vele pontosan azt nem tudom, de közben ráérnek kecskeszimulátort és valheimet és még ki tudja mit is készíteni.
    Sok szempontból etalon a csapat. Jó példa lenne MINDEN játékfejlesztőnek.

Dolgozni kell vele? Igen. Ingyen? NEM! Hisz eladták egy valag példányban. Már csak presztízsből is meg kellene csinálniuk. Tudom, hogy én nem ebben a világban élek, de eszerint gondolkodom. Szóval részemről dolgozzanak meg a pénzükért, vagy különben megmondom anyukámnak, hogy ne vegye meg nekem a játékot, majd CSAK KÖLCSÖNKÉREM! :-)

• eta32 #23668
    Az eddigi tapasztalatok alapján kb fél-1 év mire nagyjából bug mentes és használható működő funkciókkal.
    A 19 a 22 is így került kiadásra félkészen....
    Ez sem lesz különb,mitől is lenne...
    Ha megnézzük az 1 éves kiadási verziót éléggé ködös sok mindent mit is fog tartalmazni és tuti mindegyiket pach-elni kell többször is....
    Érdemleges talaj deformáció-fizika max akkor lesz fs-ben ha új "motor" hajtja.
    Lehetett volna itt is az U-real 5 akár csak ugye ahhoz mindet átt kellett volna írni és az sok munka...
    Dolgozni meg a Giants mint tudjuk nem szeret meg nem is érdeke nem is tud....
    Olyan "újdonságok" lesznek most is a játékban amiket modderek több éve 5-6 talán,már megcsináltak ja és sokkal jobban....
    Lásd GPS,meg sorolhatnám.....
    Itt már régóta a polírozás megy a grafikával adják el és a sok géppel.
    Ha lenne konkurencia már rég éhen haltak volna.
    De így veszi a nép sok választása nincs.
    Az eső is milyen lesz picit felturbózva de semmi extra....
    De a gépigény a sok köd meg a miegymás miatt kb duplája lesz és szokás szerint optimalizálatlan...
    Ahogy egy mapon nem kb 10 gép eszköz van hanem duplája esetleg triplája máris feleződik az fps...így megy ez már 2013 óta mióta tolom ...

Utoljára szerkesztette: eta32, 2024.07.14. 10:52:09
  • hawkie22
    Én is ezen gondolkodom. Megvan a 19, megvan a 22, ezt is szeretném, de addig lesz SW Outlaws, AC Shadows, jön a D4 kiegje októberben, még az AC Mirage-t se vittem végig, melózni is kéne, a családdal is foglalkozni kéne, nem hinném, hogy novemberben pont a 25-re lesz majd idöm. Inkább megvárom, míg egy kicsit kiforrja magát, aztán meglátjuk.
  • Jóózsf István #23666
    Én meg pont azt hiányolom, hogy nincsenek elegen. A közérzetnek jót tenne, ha lenne élet a pályákon.
    Az más kérdés, hogy nekem van elsőbbségem és egy személyautó úgy helyre tesz egy ötször - tízszer nagyobb tömegű járművet, hogy ihaj! :-)
  • RJoco
    Ja, tudom, pc-n van mindenre is megoldás. Akár térképszerkesztővel. De ezért a 22-t már nem veszem meg pc-re.
    A 25-ön gondolkodom, gyűjtői kiadással. Szeretem a matricákat, meg 3 nagy pószter, a kulcsos indítóról és az arany kombájnról nem is beszélve. És ott a kulcstartó is, ami biztos jól mutatna az indító kulcskarikáján.
    Csak sajnos a nem túl távoli múlt tapasztalata az, hogy frissen megjelenő játékot nem szabad megvenni. "Sok" benne a bug. És nehogy már én fizessek azért, mert ők nem tesztelték megfelelően ki. Nameg kérdéses, hogy hirtelen majd mivel fogok játszani akkor. És ami még nagy gond, ahogy olvastam, nem steam-es, hanem gaints-os. Ez pontosan nem tudom mit jelent, de az biztos, hogy nem fogok több gyűjtőhelyet egyidőben futtatni. Ha egy játék nem steam-es (pl. epic, origin, stb), akkor inkább nem veszem meg.
    A launcherek még éppen elmennek, de már neccesek a bejelentkezési mizéria miatt. Főleg, ha nem is online játékról van szó.
  • Caliph
    hát sajnos konzolra nem jók,de pc van mod mindkét esetre
  • RJoco
    Ennek így akkor sok értelme...

A civil közlekedés ki is van kapcsolva. Kár, hogy a civileket nem lehet kikapcsolni. Bár nem jelentenek akadályt, de hülyén néznek ki egyes helyzetekben.
    Sőt, én annak örülnék, ha minden mozdítható, törölhető lenne a térképen. És nem az lenne, mint most, hogy megveszem a földet és a nyárshelyet nem tudom eltüntetni. Van, amelyiken ház is áll, nem az enyém (de a terület igen), lakják, nem elbontható. Se a kerítése.
  • Caliph
    lesz...mindössze egy nyomot hagy majd a traki,ami kikapcsolható lesz(gondolom terheli majd a grafikai motort és ezáltal tolja a gépigényt is)
    a nyomnak semmi funkciója nem lesz a látványon kívül,semmilyen hatással nem lesz a trakihoz,szóval ez még mindig csak egy látvány. rendes talaj fizika,jármű fizika,és a kettő hatása egymásra nem lesz. sajnos. meglátjuk majd mozgásban,de én egy farmcon interjúból ezt hámoztam ki,és Makam tegnapi vidije alapján ő is így értelmezte

valamelyik nap feldobott egy fs 2009/11 nemtom pontosan,nagyon nagyon régebbi fs játékból egy vidit,ahol a civil közlekedést fel lehetett venni a frontloader villával,lehetett lökdösni,vizbe lökni stb...a mostaniakban oda vannak ragasztva az útra,indokolatlanul megállnak,kikanyarodnak,nem adnak elsőbbséget,szal a látványon kívül csak idegeli az embert :p
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.07.13. 21:07:28
  • RJoco

Úgy látszik mégis csak lesz, amit sonka hiányoltak eddig.
    Érdekes a gyűjtői kiadás is. Kapunk mellé kulcsos indítót. Az autókat már gombbal szerelik. Vajon az ilyen gépeknél nem térnek át?
  • Caliph
    hétvégén toltam,elm creeken kezdtem új játékot,nem nagyon maxoltam ki még azt az alap mapot. már kint vannak a preorder fs25 hirdetőtáblák a térképen :D
    nos,télen már itt is tudd full sötét lenni,a fények nem annyira profik,mint a 25ös képeken. valamennyi fog itt is van,mondjuk nincs túltolva. engem sajna nem győzött meg továbbra sem,hogy ne rókabőr lenne...ismét.

majd talán egy hosszabb gameplay-jel,még reménykedem
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.07.08. 08:40:20
  • RJoco
    Csak nekem tűnt úgy, hogy néha akadt?
    Ez a köd borzalmas. Remélem kikapcsolható.
    Az elmosódás sem tetszik. De gondolom bekapcsolva hagyták a motion blur-t.
  • FrezeR
    Biztos lesz még róla infó később, addig is itt az egyik programozó válaszai a témában:

Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2024.07.07. 22:25:39
  • Caliph
    Tehát vége a farmconnak,és talaj deformációról 1 db képen kívül semmi... oké :P
  • FrezeR
    Egy kis gameplay válogatás.

• FrezeR

• Caliph
    alalkul ez. arra a talajra menet közben leszek kíváncsi,mármint ingame mozgó képen.
    gps volt moddal,headland workers is volt moddal már évek óta,de jó hogy gyárilag benne lesz már
  • FrezeR
    Jönnek az új infók:

GIANTS Engine 10 improvements for Farming Simulator 25

FS25: Fendt coati, beans and peas

FS25 Gameplay Analysis showed: GPS is Official!

FS25 Map: Riverbend Springs

Pár facebookos videó:

First look at GPS in gameplay

The NEW AI workers, now with headlands
    Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2024.07.06. 15:01:48
  • RJoco
    Én is azt hittem, hogy a játékok bugmentesen jönnek. Aztán mikor olyan van, hogy az ellen nem ott van, ahol látom és lövöm, majd visszakúszik a levegőben az eredeti helyére úgy, hogy egy sandbox-ról beszélünk, akkor azért ehh. Nameg a sziklába spawnoló ellenfél, akit, ha nem nyírok ki, akkor nem lesz elfogadott a küldi. És mindez egy dedikált PS játékban.
    Amúgy tényleg nagyon kevés buggal találkozni. Főleg, ha nem friss megjelenést tol az ember.
    De FS-ben ez a szaggatás...
    FPS kijelző hiányában nem tudom, hogy mennyire esik le, de tuti, hogy nincs meg a 30. Viszont annyira azért nem rossz, mint X4-ben a 13.

A 25-ben majd a tereprendezésre nagyon kíváncsi leszek. Vajon kezdenek vele valamit?
    Gondolok itt olyanra, hogy a 22-ben az út mellé tettem pl. a javítót, erre az úton lett egy textúrahiba egy zöld területtel.
    És mi lesz a helyzet a kijelölt zónákkal?
    A bálákat nem akarja bevenni a fonó, mert a zóna eléggé felkerült. Szerencsére ezt egy moddal megoldottam, de akkor is.
    Vagy éppen a másik, hogy úgy raktam le a műhelyt, hogy az elülső résznél feljebb hozta a talajt. Elég kényelmetlen odaállni.
    Ha valamit normálisan akarok, akkor jópénzért magamnak kell egyenesítenem.
  • Jóózsf István #23651
    Szerintem azt a gépet is majd csak az unokánk fogja megvásárolni a saját fizetéséből, amin ez a játék DÖCCENÉS nélkül elmegy. :-)
    Azt hittem konzolra csak úgy kerülhetnek ki a játékok, hogy rendesen futnak. Még ha csak harminc kockával is!
  • FrezeR
    Ezt én is sajnálom, hogy megbukott pedig meg is vettem és bíztam benne, hogy lesz pénz a folytatásra. Nagyon jó irány volt ez. Viszont ezen megoldások és grafika miatt a gépigénye sokkal magasabb, mint az FS-nek.
  • Caliph
    4:40től,valami hasonló segítő képernyőt várnék...munka kiválasztás,segítő,gép,eszköz,termőföld,mikor menjen(azonnal vagy időzítve),aztán az alkalmazott kimegy a farmről és dolgozik

• Caliph
    Makam jól mondja,csak ennyi kellene mint a Cattle and Cropsban

kár hogy megbukott,jobb volt a fizika,jobb volt az AI és mindez 2018ban kezdődött?

1:09:30tól ha nem időzítene

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.07.04. 12:22:21
  • PrasCo
    Nagyjából ugyanígy voltam vele. Ésszel erősen sejtettem, hogy nem lesz itt semmi generációs ugrás, ez egy nehézgép-katalógus, amivel lehet színezgetni a térképet, de azért mégis reménykedtem valamiben, hogy pl. az érdekesebb időjárási hatásokig, növénybetegségekig, kártevőkig, öntözésig eljutunk egy "farming simulator" nevű játékban. Erre a büszkeség oka a "god rays" volt, meg az, hogy továbbra is tudnak járműveket modellezni.
    Bár valahol talán az én hibám, hogy mintha olyasmit várnék, hogy a széria némileg letérjen a hosszú ideje járt - és működő - útról. Sőt, örüljek annak, hogy egyelőre semmit nem látok, ami pénzszórásra ösztönözne.
  • Caliph
    epicen egy hónapja kb ingyen volt az alapjáték.
  • RJoco
    Nekem nagyon nem tetszett ez a bemutató.
    Túl sok a vágás. Nekem ilyenkor az jut az eszembe, hogy levágták, mikor bejött a hiba.
    A rizses résznél is éppen csak egy kicsit mutattak. Aztán volt, ahol több másodpercig állókép volt.
    A megjelenítési részt próbáltam sasolni, de főként olyan helyek voltak, ahol ezt nem lehetett kiszúrni. Legalábbis a részleteket, amik majd igazán számítani fognak, amikor az ember rendesen tolja.
    Nekem a járműves haladás is lassúnak tűnt. Mintha pont arra mentek volna rá, hogy nehogy véletlen textúrahiba legyen.
    A grafika amúgy nagyon ott van. Nekem a Mátrixos unreal engine 5 demója jutott az eszembe, mikor a karaktereket mutatták. (A "buzi" fel sem tűnt. Ha nem smárol egy másikkal, akkor baromira nem fog érdekelni.)
    Ehhez képest az aszfalt textúrája nagyon nem tetszett. Bár tény és való, hogy a textúrákot most is használom vezetővonalnak. A földeken. De az igazi az lenne, ha nem lenne.
    Majd azért a vas is kérdés lesz. Az FS22 is néha akad PS5-ön. Szerintem az újat mindenképp PC-re lesz érdemes megvenni. Mivel novemberre várható, így biztos, hogy most már nem fogom megvenni a 22-t PC-re. Pedig jó kis akciók vannak most steam-en.
  • Jóózsf István #23644
    Én látok előrelépést abban is amit Jocó vetett fel, hogy a játék baromi rosszul kezeli a LOD-ot (Minden játéknál kényes kérdés, de itt nagyon fos!) Ha ugyan, az egy "élő" kép a játékból 9:00 után, akkor talán ezen fejlesztettek.
    Az is látszik még korábban, hogy a növények fejlődésében sokkal több lesz az átmenet. A rizsnél legalábbis. :-)
    Akadások is alig voltak benne.

És akkor a trollabbik rész:
    Festett körmű "férfi" női szemüvegben??? Szándékosan nem írom le a BUZI szót. :-) Ha én marketinggel foglalkoznék ennél a cégnél, akkor lehet, hogy arra is gondolnék, hogy valaki pont emiatt nem fogja megvenni a játékot!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2024.07.04. 05:50:25
  • Caliph
    oké.rókabőr
    talajdeformációt majd később mutatják meg. aha . hiszem ha látom
    hétvégén farmcon , meglátjuk. én úgy gondolom ha benne lenne orrba szájba azt mutogatnák
    még lehet kikapcsolható lesz. amikor a sárga kombájn rámegy a földre,akkor látszik,hogy kicsit változik a talaj szintje,amint a földre megy be. Szóval ha lesz,akkor hasonló lehet mint a cattle and cropsnál,ott is valahogy külön volt kezelve a szántóföld,és "belehuppantál" a sima útról a szántóföld részbe
    valami hasonló sarazás már jó lenne,ha lenne :P

még reménykedek,szívvel,még ha az eszemmel sejtem hogy nem lesz semmi :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.07.03. 20:37:49
  • FrezeR
  • RJoco
    Na igen. A grafika. Azt sokszor tapasztalom, hogy csak egy bizonyos körön belül jelenik meg minden, aztán már csak a föld textúráját látom. A messzebb lévő dolgok meg elvesznek. Eltűnik a betakarító, a bálákat sem látni, ha olyan messze van.
    A föld textúra néha nem rossz, látni egy-két kihagyott csíkot, ami már learatottnak tűnik, ha közelebb megyek. És tényleg még összeszed pár litert a gép.

Az SR fizikával csak óvatosan. A járművek nincsenek jól beállítva, az aszfaltnak nincs tapadása. Amikor több tíz tonnás géppel driftel az ember, az egyszerre vicces és szomorú.
    A saras részek viszont tényleg használódnak. Még MudRunner-ben megtanít a játék, hogy, ha dobja a sarat a kerék, akkor adj kevesebb gázt, hogy ne tegye. Asszem itt már erre nem tanít, de rég volt, hogy elkezdtem, nem emlékszem. A lényeg, ha mindig kapartatom, akkor nem is haladok úgy és tönkre is teszem. Ha többszőr kell arra mennem, akkor szívás lesz sokadszorra.
    A rakomány súlya is néha segít a haladásban. Egyes járműveknél ez nagyon is feltünő.

Igen, ehhez képest az FS-ben, mikor felborulok egy traktorral, aztán, mint egy Monster sofőr, talpraállítom az oldaláról :D
    A favágó és gallyazó géppel szoktak nagyon érdekes manővereim lenni. Főleg mikor beakad a fa a többi fa közé.
  • Caliph
    igen,valami snowrunner félét,de annyira durva nem kell. csak legyen egy kis sárdagasztás ha esik,erőlködjön a gép,esetleg ha hosszú eső volt akkor ragadj be a földön és húzzanak ki.
    a snowrunner konkrétan a sárdagasztásról szól,és néhol a player szivatásáról :D
    Viszont a talaj és a jármű fizika ott nagyon fasza(most a pótokat hagyjuk :D ) és mégsem kell erőmű hozzá
    egy jól megírt grafikai motor,rendesen optimalizálva teljesen megfelelne itt is.
    de nem látom a szándékot sem,csak a rókabőrt,mindezt kb a 17-19 óta
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.06.28. 07:11:12
  • RJoco
    A talajdeformáció alatt azt értitek, hogy a föld használatától használódik a föld? Mármint a gépek kijárják? Esetleg kamionnal nem lehetne rámenni? Vizesen beragadnánk?
    Csak, mert ilyet raktak a SnowRunner egyik, farmolással tarkított kiegészítésébe, amiben egy rémálom volt ugyanazt a területet 3x megművelni. Szerencsére egy fájl tartalmazta a terület állapotát, így egy egyszerű törléssel el tudtam intézni a dolgot.
    Hozzáteszem, hogy elsőre sem volt egy leányálom a művelés.

Én egy jó tereprendezőnek örülnék. A mostani elég vacak. Ebből a nézetből elég nehéz megfelelő lejtést csinálni. És a mindent is elbontható területet is el tudnám viselni. Nem túl jó, hogy a terület közepén ott egy nyárs. Ráadásul ott a terület szintezése sem igazán egyszerűen megoldható.
    És akkor a fatönkök környéke egy rémálom. Nem látszik, hogy ott egy fatönk, de nem szintezi a területet. Ha eléggé lesüllyesztem, akkor esetleg meglátom. Meg asszem a gallyak is gondot okozhatnak. Volt, olyan, hogy grafikailag semmit nem láttam, de nem engedte alakítani a részt. Mulcsozóval átmentem rajta minden irányból, aztán működött az alakítás is.
    Persze ásó, kotró, markoló, föld terítő, meg eleve felszedő jobban szimulátorossá tenné. Nameg egy buldózer, hogy a megvettem területeken lévő házakat is lebonthassam. És az "npc"-ket kitakaríthassam.
  • FrezeR
    Én már megtanultam nem nagy reményeket hozzáfűzni az új részhez, ezért bármiben tudok kellemesen csalódni. Egyébként szerintem ha motort váltanának és tényleges talajdeformáció is lenne az nagyon megdobná a teljesítményigényt és szerintem ezt nem akarják feláldozni, pedig meg tudnák csinálni azt gondolom. De akkor meg menne a nyafogás, hogy nem fut rendesen a játék. Meglátjuk, hogy oldották meg most ezt a talajdeformációt.
  • FrezeR
    Az alap térképeket ne is mondd. Mennyivel élettelibb, reálisabban kinéző mapokat készít pár igazán ügyes modder. Itt van pl a legújabb a Szpakowo. Nem értem pont ezt a legalapabb dolgot miért nem emeli át a Giants? Ez lenne a lényeg, egy élő, a valósághoz hasonlító elemekkel telerakott térkép, kevésbé rajzfilmes színekkel. Shaderekkel játszom, messze jobban néz ki a játék mint alapból. Ha visszakapcsolom valamiért az alap színeket elborzadok rajta.
  • FrezeR
    Jó helyre költöztél. Milyen érdekesebb gépek járnak arra felétek? Pár képet azokról is lőhetnél majd a munkájuk közben :)