23835
  • regelek5
    Sziasztok! Gondolkozom a Farming Simulator 22 megvételén Karácsonyra, gondolom, itt mi más lenne a válasz, mint igen, de megéri? :D

A másik kérdésem, hogy lehet benne olyant csinálni, hogy nem foglalkozol növényekkel, aratással stb., hanem az állatok kerülnek előtérbe, lehet-e venni nekik élelmet, hogy etesd és gondozd őket, és eladni a tejet, gyapjút stb.?
  • dimre
    Egy-két nap múlva úgy is lesz hotfix amiben javítva lesznek az update hibák. Kedden már elérhető lesz a prémium cucc az új dolgokkal.
  • RJoco
    PS5.
    Az értelmes modok nem elérhetőek, a tárgy modok meg nem érdekelnek.
    Szóval nincs egy mod sem fenn.
    De jó tudni, hogy PC-n sem fenékig tejfel.
    Már épp azon gondolkodtam, hogy megveszem a két szezon kiegészítőt, úgyis most jön egy újabb DLC, de így akkor marad az alapjáték.
  • dimre
    Gondolom használsz modokat. Játékfrissitésnél bizonyos modok(at) is update-elni kell, ehhez kell némi idő a modkészítő(k) részéről. PC-n még nagyobb katyvasz van, nálam tegnap homályos kép fogadott, mint egy szeműveges amikor leveszi a szeművegét, pár nap pihi lesz.
  • RJoco
    A PS5 tegnap leszedett egy 1,6 vagy 1,8 GB-os frissítést a játékhoz. Pontosan most nem emlékszem rá.
    Azóta bugosabb, mint volt.
    Eddig, ha vittem az epret a raktárba, akkor a villáról leszedte magától. Most le kell raknom a földre és kihúzni a villát, hogy eltűnjön.
    A traktor fordulatszámmérője csak gázadásnál mutat, alapjáraton nulla.
    Ki van kapcsolva az automatikus motor indítás/leállítás. Időnként mégis van olyan, hogy amikor beszállok a traktorba, áll a motor. Elindítom, átülök egy másikba, majd vissza, megint áll a motor. Árukirakodásnál különösen zavaró, mert leáll a folyamat, ha elhagyom a traktort. Talán mondhatom, hogy jellemzően akkor, ha egy olyan traktorból ülök át, aminek állt a motorja. De ezt sem mindig csinálja és ez frissítés előtti hiba.

PC-n is vannak ilyen anomáliák?
  • FrezeR
    Here's a new pack, available now! Celebrating the 100th Anniversary of Farmall, you get two iconic Farmall series tractors by Case IH from two exciting eras of agriculture. Authentically digitized for Farming Simulator 22 with the Case IH Farmall Anniversary Pack.

Case IH Farmall Anniversary Pack Now Available!

• Caliph
    Farmsim guy dlc map tour
    4 nap és jön is mindenkinek

• FrezeR
  • RJoco
    A játékbeli hirdetőtáblán életbeli hírek jelentek meg.
    Na ilyennel sem találkoztam még sosem.
    Vagy ezek előre belerakott hirdetések?
    Az előző kb. 33 óra alatt ez nem tűnt fel. Valami volt a táblákon, de úgy tűnt, hogy valami játékbeli farmreklám.
    Ma ezeknek a helyén lego reklám és FS DLC reklám jelent meg.
  • dimre
    Sufnitunning, etc, így telnek a napok amerikai módra

Bérmelóhoz van ez a mod, igaz csak pc-re
    Better Contracts
    Githubon általában frissebb verzió van Github FS22 BC
  • RJoco
    A legfontosabb életszínvonalt javító modok (follow me, courseplay, autodrive) sajnos nem érhetőek el PS-re.
    Az extra tartalmak egyelőre nem érdekelnek, így is sok van, amivel ismerkedni kell.
    Egy hasznosat tálaltam, valami jelölő mod. Pont a játék végén tettem be, így majd kipróbálva csak a következő alkalommal lesz.
  • Caliph
    modok sokkal jobbak mint bármelyik dlc.
    silverrun forest volt az a dlc és pálya ami bejött,meg majd most november 20 án jön a kövi,kelet európai térkép,meglátjuk hogy sikerül

modokból főleg olyat használok ami kicsit megkönnyíti az életet,pl autoloados pótok,ami magától felveszi a bálákat vagy a raklapokat. nyilván a nagy sim fanok ezt is targoncával pakolják,nekem ahhoz pl nem volt türelmem sose.
    van olyan mod amivel állítani lehet a gépek munkasebességét,ezt is felraktam,kicsit gyorsítok az aratáson/kultizáson
    a többi modjaim nagy része dekoráció kb.
    ja még egy mod ami bejön,gyorsítani lehet az időt,több ezerszeresére,nem kell aludni ha nem akarsz éjszaka dolgozni,gyorsabb mint az alvás animáció.
    raktam fel nyitott marhalegelőt,itt pl a húsmarhákat tartom,nekik elég csak szénát adni meg vizet és szépen szaporodnak,a tejelő marháknak ugye kell a teljes kevert táp (TTR) a legjobb termeléshez
    Bála tároló épületem is van modként,lerakod a lerakási helyre a bálát és magától eltárolja,ha szükséged van rá akkor meg egy menüből lehívható amennyit szeretnél
    Méz tárolót is raktam fel,ami több raklapot bír tárolni
    pontosan most nem tudom megmondani a neveket,mert letöröltem a játékot várom a novembert akkor rakom majd vissza

szóval nézz körbe a beépített mod keresőben,és használd amihez kedved van. néha jobb egy kis könnyítés mint idegelni magad :)
    follow me mod: beállíthatod hogy egy másik vagy több gép kövesse mondjuk a tiéd,így ha pl kombájn mögé állítassz egy bálázót,akkor egy menetben megoldod az aratást és a bálázást is pl,hasznos

ja és courseplay,profin lehet automatizálni a segítőket,akár magától eljön és kiüríti a kombájn. tanulni kell,meg sokat állítgatni az útvonalakon,de ha egyszer megvan,nagyon faja dolgokat lehet csinálni :)
    a másik az autodrive,kinek melyik jön be,sőt a kettőt lehet vegyesen is használni

én már ismertem a működését az előző játékból,de van magyar tutorial videó is,most ezt találtam még nem láttam de csak jól magyarázza el

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.10.21. 17:40:01
  • RJoco
    Érdemes valami DLC-t megvenni így az elején vagy modot (csak a modhub-ról) behúzni?
    Vagy ráérek?
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.10.21. 17:08:30
  • RJoco
    Értem.
    Azért elég jól kaszáltam a fölösleges termény eladásával. Le is tettem két nagy napelemet. Egyelőre tolom a melókat, meg várom, hogy a földemen megteremjen a cucc. Ahogy néztem, még aludnom kell vagy 8 hónapot.
  • Caliph
    igen,százalékosan irja ki,csak így szemléltettem ha kicsit több a termény mint ami a teljesítéshez kell,akkor a maradék a tiéd
  • RJoco
    Ilyen jellegű információt, hogy konkrétan hány tonnát kell leszállítanom, sehol nem láttam eddig. Csak százalékosan írja ki, hogy mennyire van kész az adott feladat.

Köszi a tippeket!
  • Caliph
    úgy plusz,hogy meghatározza hogy arasd le a 3as földet,és vidd be a terményt valahova. akkor tekinti késznek a küldit,ha bevittél mondjuk 20 tonna búzát. de ha 22 tonnát arattál,akkor a 20 tonnánál megadja a küldit,a 2 tonna pluszt meg kifizeti neked ,mint bonust :D

ha a munkás végez bármilyen munkával,vagy elakad vagy bármi baja van,akkor kiirja.
    igen,a bérletre úgy gondoltam,h a megbízó adja a sajátját persze pénzért,legalábbis én mindig így gondoltam :D de lehet csak simán bérled :p
    éjfélkor mindig a hitel(ha van) törlesztőrészleteit vonja,illetve minden gépnek és épületnek van egy napi fenntartási költsége,azt is akkor vonja. minél több mindened van,annál több lesz majd ez az összeg. de később ha lesz pénzed lehet majd letenni napelemet,ami majd hozza a pénzt pl
    érdemes felvenni hitelt és minél előbb beinditani a saját gazdaságod. a hitel törlesztőit meg simán kitermeled,vagy ha megszorulsz csinálsz pár bérmunkát.
    majd fogod látni,hogy melyik terményt mikor érdemes eladni,szal nagyon megéri betárolni és akkor eladni amikor a legtöbbet adják érte.Én a kezdetekben a csirkékre megyek rá,és árpát vetek,mert az terem a legtöbbet /hektár és a csirkék is megeszik. a tojás jó pénz :) illetve az üvegház is jó pénz,főleg a saláta,és csak viz kell neki,magától termel :)

egy terület termelékenységét lehet növelni,a legfontosabb a szántás amikor kell,mész ha kéri és a 2x trágyázás. vannak még extra munkafolyamatok,pl görgőzés ,de ezek már csak pár százalék pluszt adnak,a legfontosabb a szántás mész és 2x trágya/műtrágya.
    1x vetés után trágyázol,1x meg mondjuk az első növekedési fázis után. ha minden pluszt elvégzel,akár 2x annyi termény is lehet a betakarításnál,mintha csak elveted aztán hadd nőjön :D
    írja is a föld infónál mennyi százalék az extra
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.10.19. 22:01:32
  • RJoco
    Hogy a plusz?
    Ez érdekes. Ha én aratok, akkor nem szól, hogy készen lenne a terület. Ha egy munkás arat, akkor szól, hogy befejezte a melót. Meg időnként ki is írja, hogy x% kész van.
    A letaposás be volt kapcsolva, de mégsem vette figyelembe. Kikapcsoltam, így sem történt semmi.

Olyan szerződést még nem láttam, ahol a megbízó adta volna a gépet. Vagy én viszem vagy bérelhetem pénzért. Legalábbis magyarra fordítva így van írva, hogy bérelhetem és a bolthoz teszi őket mindig. A felvételnél el kell döntenem, hogy bérlem vagy sajátot viszek.
    A dolgozó pénzért dolgozik és most, hogy így írod, azonnal, egyesével megy is le a pénzemből. De emellett mégis van egy időszakosan (nap közben többször) kiszámlázott bérleti díj. Meg havonta (24 óránként éjfélkor - így van beállítva) is van egy levonás.
    Amúgy, ha a 3000-es aratás többletéért 4000-et kaptam, akkor az elég jó. A saját területem első aratásáért kaptam úgy 7-8000-et.
  • Caliph
    a szerződéseknél meg van adva,hogy egy területről ennyit kell bevinned,ami plusz,azért adja a lóvét :) sokat ezektől ne várj,általában pár tonnás biztonsági rés van mindig hogy a küldi mindenképp megcsinálható legyen ha nem voltál olyan preciz és kimaradt pár sor valahol,vagy véletlen letapostál egy részt (szintén kikapcsolható :D ) :)

Szerződéseknél két féle mód van,amikor a megbízó adja a gépeket,illetve amikor saját gépekkel vállalod a dolgot,ezért többet fizet értelemszerűen.
    És igen a dolgozó is pénzért dolgozik,és azt folyamatosan vonja le az egyenlegedből. ha elfogy a pénz,nem is dolgozik tovább... :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.10.19. 21:02:57
  • RJoco
    Ha már úgy felkapta a világ összes hírverője az Activision-t, meg a híres játékát, mintha mást nem is csináltak volna, akkor mondok egyet. CoD. Engem baromira nem érdekel. Utoljára talán a Ghost-ot próbáltam, de sokat nem játszottam vele. Pár óta talán.
    Korábban az egyik MW-vel toltuk multiban a kollégákkal, de annak meg van már vagy 14 éve. Előtte meg a CoD 2-t játszottam végig. De így ezzel ki is fulladt a széria. Úgyhogy engem ez a hajcihő, hogy majd a M$ bekorlátozza esetleg egyes platformokon, baromira nem érint. A FarCry 6 sem érdekel, pedig ingyen tolhatnám PS-en.
    Ha nem szeretnél valamelyik fórumon összefutni velem, akkor a Starfield és Cyberpunk kivételével bármelyik FPS játék fórumára mehetsz :)))
    Ott a Fallout 4. Megvan, de biztos, hogy nem fogom mostanában előszedni. Abba sincs túl sok órám.

A szimulátor jellegűek alapból vonzanak. Bár ebben a játékban is azért van egy-két dolog, amitől fogom a fejem, mint a hófutóban. És még csak 4 órám van benne.
    Magyarul játszom, mert eleve úgy indult. De olyan a fordítás, mint a Starfiled gépi fordítása. Valahogy így szól: "10% leszállítva a 70-es parcellához." Ez most csak egy kb. idézet. A lényeg a "-hoz", mert éppen hoztam, a 70-es parcellától az étterembe. Kis pici gyorsétterem, de annyi krumpli kell nekik, hogy szerintem a húspogácsa is krumpliból van, a zsemléről, salátáról, sajtról nem is beszélve, ami szintén krumpli :D A lényeg, hogy az étteremhez hoztam, nem a 70-es parcellához.
    A másik cuki dolog, mikor eléri a betakarító gép raktere a 90%-ot és kiírja, hogy 80%-ig megtelt. 80%-nál ugyanezt írja ki.
    Na mindegy, ezt még el lehet viselni. Ezek amolyan első meglepődő momentumok.

Ami nagyobb meglepetést okozott, hogy a betakarított termés leadásáért kaptam lóvét. Majd utána a feladat leadásáért megkaptam az előre megbeszélt lóvét. Kétszer fizetnek?! Elmegyek parasztnak, de azonnal!
    Most fut egy 46 ezres betakarítás. Baromi nagy a terület. Krumpli kell az étteremnek...
    Kíváncsi leszek, hogy a leadott burgonya után mennyi lóvét fogok kapni. Az elvégzett melóért úgy 44 körül, mert bérlem a járműveket. És ahogy néztem, van valami egyéb bérlési díj is. Mivel úgy dolgoztatok, így nem világos, hogy mindig azokra számolja fel vagy valami másra is.
    Az is szép dolog, hogy egy parcellán két jármű dolgozik és mind a kettőt J munkásnak hívják. Aztán jönnek az infók, hogy J elérte a 80%-ot. Majd megint 90%-nál, majd megint, mikor a másik J is elérte a 80-at, majd a 90-et :))
    Amúgy ez MiB paródia lenne? J, E, K melósok, meg az ABC többi betűi.
  • Jóózsf István #23534
    Mondj már EGY olyan játékot, amivel te nem játszol! :-D
  • RJoco
    Köszi a rengeteg infót!

Ezek a beállításos dolgok nagyon hasznosak.
    Pont tegnap szívtam, hogy a jó munkás ember valamiért nem akarta a traktort vezetni, ment egy keveset, majd lelépett. Persze a szórót kikapcsolta. Valamiért nem is tudtam megint beleültetni egy újat. Odébb mentem, ott már sikerült. Viszont így volt egy terület, ami nem volt beszórva sz@rral és az nem látszik. Térképen sikerült azért megnéznem, hova kell mennem még teríteni.
  • Caliph
    a maradéknak nem feltétlenül kell elvesznie a bérelt cuccal,mert az i betűvel kirakhatod a gépekben bent lévő cuccokat mint pl vetőmagot ,vagy műtrágyát,aztán később be tudod tölteni másba is. pl lesznek olyan gépek ami tud meszet is meg szilárd műtrágyát is szórni,és így ha egyiket kipakolod már tudod is a másokat szórni

nem bug,beállításokban az egyik menüben(játék közben nyomsz egy esc,és asszem traki fogaskerékkel menü) be lehet állítani,hogy ha segítő vezeti a gépet,akkor vegye automatikusan(ez az alap beállítás) vagy átállítod hogy fogyjon és neked kell utántölteni ha kifogyott.

érdemes ebben a menüben körülnézni,lehet ki be kapcsolgatni dolgokat hogy pl szántást szeretnél e,gazakat szeretnél e,meszet akarsz e szórni,ezt mind lehet állítani. illetve ki lehet kapcsolni hogy a gépek automatikusan induljanak ha beszállsz,én ezt ki szoktam kapcsolni,így az enter -rel inditod és állítod le a motort. ha csak kiugrassz a gépből pár másodpercre és visszaszállsz,azonnal lehet tovább menni nem kell megvárni az inditó animációt,illetve vannak olyan modok amik adnak olyan gépket amit traki hajt meg,itt is jó ha megy a motor amig kiszállsz. (pl a göweil packban van egy ilyen bálázó/fóliázó)

szal érdemes körbenézni,sajna mindig be kell állítani ahányszor új pályát kezdessz,de aztán azon a mentésen megmarad

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.10.19. 08:53:49
  • RJoco
    Köszi!
    És tényleg ott volt.
    Szerencsére gond nélkül sikerült is a szóróba tölteni. Felszedte a földről.
    A maradék meg elveszett a kölcsönzött cuccal.

Az bug, hogy nem fogynak a cuccok, ha munkás vezeti a járművet?
  • Caliph
    boltban lehet kapni,szilád és folyékony műtrágyát is,néz körül jobban. ilyen láda ikont keress bal oldalon,aztán ott vannak a raklapos és big bag cuccok,vetőmag,műtrágya,facsemete,folyékony gyomírtó ibc tartályban,folyékony műtrágya szintén stb

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.10.18. 20:16:41
  • RJoco
    Nekem mindegy, milyen, csak belemenjen a tartályba és szét tudjam teríteni.
    Amúgy igen, műtrágya is jó lenne, de nincs eladó.
    Van valami felfedezős része a játéknak vagy mindent látok és mindenről értesülök azonnal?
    Esetleg szezonális?
    Most úgy játszom, hogy 1 alvás 1 hónap.
  • Caliph
    Műtrágya ugye? boltban lehet benni
    sima trágyát sztem mod nélkül nem lehet venni,azt majd az állatok termelik neked ha lesznek
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.10.18. 19:12:22
  • RJoco
    Havi ajándékba megkaptam a játékot PS5-re.
    Elvállaltam egy feladatot, hogy le kell trágyáznom egy területet.
    Csakhogy trágya nincs sehol. Később lesz, csak nagyon az elején vagyok, vagy majd nekem kell megtermelnem a cuccot, ha lesznek állataim?
  • Caliph
    No Mans Land :örök kedvenc. egy pusztaság az egész amit úgy laksz be ahogy akarsz,egy dolog hiányzik nekem belőle,hogy valamelyik sarokba ledobhatna egy kisvárost az olyan lustáknak mint én,ne csak a shop legyen az eladó rész is egyben. persze valaki pont ezt szereti benne h a várost is ő építi meg. a készítő másik mapja a western wilds,ez is faja kis map,hasonló felállás,de no mans land után nem indultam bele.

Alma Missouri: elég új map,most ezen tolom,egyelőre bejön,többet nem tudok mondani,kérem kapcsolja ki

Court Farm Country Park: sokaknak bejön,de én nem szeretem annyira az angol mapokot,szűk helyek,a földek vagy körbeépítve sövénnyel vagy kőfallal,nagy gépekkel esélyed sincs dolgozni mert van ahova nem fér be,viszont igényesen meg van csinálva,csak kipróbálás szinten toltam vele

Mazoviezcka: keleti blokk,nagy map,pár órát toltam ezen is ,jól össze van rakva

Fichthal V2: brand new map szintén,le van töltve de még nem próbáltam. képek és map alapján keltette fel a figyelmem. bajorországi hangulat

• dimre
    Részben megnéztem a Giants új térkép bemutatóját, nem dobtam egy hátast. Főleg mikor fő dizájner úr, egy megjegyzést tett "majd a modderek kezdenek valamit vele", ezt a tűzoltóság épületére mondta, tudom nem nagy dolog egy funkció nélküli épület, de egy fő tervező miért mond ilyeneket, lusta dolgozni?
    Kérdésem, aki játszik, kinek mi a favorit mapja? Találtam három, számomra minőségi térképet, most nem tudom melyikbe merüljek bele.
    - Mountain Hill 2022 4X (1,2GB! de minden benne van)
    - Osada
    - The Walley The Old Farm
  • Jóózsf István #23524
    Kikérem magamnak!
    Kilenc éves koromig falusi voltam! :-)
    Kombájnt is vezettem. És húsz literes műanyag kannában hoztam sört a kocsmából a traktorosnak aki a határban szántott!!! Tehát: Mindent tudok a mezőgazdaságról! :-D
  • dimre
    Látszik, hogy városi gyerek vagy :D, mondjuk én is. Egy MTZ-vel odagurulnál mellé az kb. a motorház tetejéig ér.
  • Caliph
    és van nagyobb is :p

• Jóózsf István #23521
    Persze. De ez akkor sem tudatosul benned, amikor ott állsz mellette és fényképezed. Látod, hogy nagy. Persze, hogy nagy, hiszen mezőgazdasági munkagép. De igazából akkor tudatosult bennem, hogy mekkora is, amikor a bikillit nekitámasztottam! És az nem a gyerek biciklije ám! :-)
  • FrezeR
    Meglepő a teszt eredménye, 10 mp különbség a gumik között az nagyon sok.
  • FrezeR
    Elég nagy. Több mint 3 méter magas és széles és több mint 6 méter hosszú.
  • Jóózsf István #23518
    Szerintetek,
    a játékban is szereplő traki mekkora lehet? Nagy?
    De mégis... Mennyire nagy?
  • dimre
    Kézsztetést éreztem újrajátszani, persze bővitett tartalommal.
    Találtam egy érdekes videót.
  • Caliph
  • Schrödinger
    Sziasztok!
    Ingame térképszerkesztővel szívok éppen. (Mondjuk a giants editor sem a UX-ről híres) Szóval hosszú perceket töltök el azzal, hogy az elhelyezni kívánt tárgyakat olyan helyzetbe forgassam egérrel, ami nekem pont megfelelő. Nincs erre valami gomb amivel finom, apró léptékben lehet forgatni? A festés még szörnyűbb. A kurzor mérete még véletlenül sem akkora, mint amit fest. Kisebb. Undo persze nincs. Csak a jóisten tudja megmondani mekkora paca lesz belőle. Amikor egy picivel hosszabb, egyenes pl. fűszegélyt szeretnék húzni, az maga a horror. Mert persze beremeg a kezem, és vége is. Javíthatom ki, ami megint nem egyszerű. Nos azt találtam ki, hogy beforgatom a képet pl. 90 fokba, és a nyíl billentyűvel elmozdítom az egészet. Így egyenes lesz a vonal. De nem lehet. Mintha direkt szivatnák az embert. Megnyomom egy pillanatra a forgatás gombot, és a kép 8-10 fokot is fordul. Ugyan ez a gond a nyíl gombokkal is. Picit rányomsz, felengeded, de a kép még mindig mozog. Leng ide-oda az egész. Nem lehet precízen beállítani semmit.
    Van erre valami mod, vagy plusz gomb, amit én nem találtam meg? Vagy ötlet, segítség.