23826
  • Caliph
    ja néztem az elejét amíg ki nem dőltem,kb 40 percet,és addig kb nem történt semmi :p illetve végignézte a boltot meg a mindent,de én nem bírtam,fáradt voltm. ma délelőtt néztem bele a többi részébe is

Hát vegyesek az érzéseim,mert látom h vannak előre lépések,de így erős dlc szint kategória az egész,nem egy új játék...sajnos
  • FrezeR
    Egy röpke 6 órás stream Makamtól :D

• Caliph
    eléggé szaggatós volt,és bug is van :D hagyni kell időt még ennek...szokás szerint :D
  • Caliph
    één megvárom Makamot,este hétkor kezd,aztán nézem 1 órát kb,hulla vagyok,aztán inkább alszok egy jót :D
  • FrezeR
  • FrezeR
    Az első élőzés a játékból.

• FrezeR

• FrezeR
    Preview: Steering Assist (GPS) & AI Workers

• Caliph
  • Caliph
  • FrezeR
  • RJoco
    Na igen. Érthetetlen. A büdösítés gyakran magam végzem. Az egyik földnél valamiért mindig átment a vasúton be a bokrok és fák közé. Ott természetesen elakadt.
    A hosszú karú permetezőt nagyon rosszul kezeli. Azzal nagyon könnyen elakad.
    Ezért is van, hogy mindig körbejárom a földek szélét magam. Ilyenkor sokkal kevésbé hajlamosak elkóricálni. És, ha pont úgy jön ki a lépés, hogy csak egy kis csík marad a végén, akkor max átmegy mégegyszer az általam már megcsinált területen, de nem nyúl bele a szomszédos területekbe.
  • FrezeR
    Ó, nekem volt olyan is, hogy rábíztam AI-ra a szántást, amikor visszatértem a traktihoz már 3 földdel messzebb járt keresztbe szántva az egészet természetesen :D
  • RJoco
    És amikor a gép a széles szántó/vetőnek köszönhetően a szomszédos föld szélét is beszorja? Akkor is, ha nem az enyém és kettő között van egy útsáv.

A tengelyeket hagyd :D
    Az űrben mások a szabályok, biztos elfordítható.
    Anno a suliban elektronikából tanultunk valami vektoros rajzolást és számolást. A fizika tanár tudta ezt, de azt nem, hogy hogyan. Ő már csak dolgozatot iratott, hogy ebből a témából is meglegyen a jegy. Úgy mindenkinek egyes lett. Volt is felháborodás. Aztán megdumálta az elektrotanárral, hogy mi azt úgy tanultuk, hogy elfordíthatjuk a koordinátarendszert és jók a megoldások. Már aki jól rajzolta meg. Úgyhogy javítva lettek a jegyek.
  • Jóózsf István #23772
    Már ha nem csak X tengelyen, hanem Y-on is lehet állítani!!! (Németországban "Z" Biztos ők tudják jól és mindenki más hülye!!!) :-))))
  • Jóózsf István #23771
    Az, hogy be lehet állítani átfedést, az dicséretes. Agybajt kaptam, hogy a permetező húsz centivel előbb állította le a szórást és ezáltal később lett egy gaz csíkom, aminek szinte semmi jelentősége, de esztétikailag erősen kifogásolható.
    Amikor meg szögben érkezik a kombájn, vagy a talajművelő eszköz, akkor meg a kimaradt háromszögek tesznek sírba! :-D
  • RJoco
    "simán bevehetnék a fejlesztőket"

Minek? Ezek nélkül is megveszik a játékot, a fejlesztők meg úgyis megcsinálják ingyen. Hülyék lennének pénzt kiadni érte. Ha meg nem csinálják meg, nekik úgy is jó. Bár talán nagyobb nyomást gyakorolnának rájuk a játékosok, hogy csinálják meg.
    De, ha bekerül hivatalosan a játékba, akkor azért felelősséget kell vállalniuk. Vagyis javítani kell, ha gebasz van vele. Most meg csak meghúzzák a vállukat, a mod a hibás, az ő játékuk jó.

Mivel nálam ilyen lehetőség nincs, így két oldalról indítom a betakarítókat. Ezért is jó gyapottal foglalkozni, mert a gépek maguktól kirakják és mennek tovább, nekem csak össze kell szednem. Nem kell folyamatosan rohangálnom hozzájuk, tudok mást csinálni.
    A cukorrépa földemen is két betakarítok elindítok a két végén, a másik kettőt meg megpróbálom megfeleleően elosztani. Aztán, hogy melyik merre fordul... Azt is csinálhatnám, hogy egymás mellől indítom őket középről és akkor biztos, hogy jó irányba fordulnának, de tuti, hogy összeakadnának a sor végén a forgolódásnál.
    A 4 betakarítónál azért már lehet rohangálni szépen, de ilyenkor már csak úgyis a gyapot bála gyűjtést csinálom, van időm.
    Alapvetően minden terület szélét körbejárok manuálisan és csak utána ültetem a munkást a volán mögé. A széleken nem szeretnek jól dolgozni, így sokkal kevesebbet kell utánuk "javítanom".
  • Caliph
    nézegettem a beépített courseplayt is,sajna felét sem tudja a coursplaynek,legalábbis a kiadott vidiken. megtervezi az utat,hány headland legyen,milyen széles a gép,be lehet állítani offsetet vagy hogy kihagyjon sorokat. majd élőben kell tesztelni,de sztem az egy föld több gép dolgot nem képes lekezelni,hacsak a kihagyott sorral nem lehet machinálni,pl h az első gép hagyja ki minden első sort,a második meg minden másodikat,de külön kell beállítani természetesen a két gépet,vagy az egyik megy,kihagy minden második sort,mellé meg offsetben egy másik gép...meglátjuk
    annak nyomát sem láttam hogy átrakót lekezel,illetve autodrive hoz hasonló automata ürítést sem. sztem az megmarad a 22 gyári,goto azaz menj ide funkciónak.

szal akkor várhatunk a courseplay+autodrive modokra is :p
    nem is értem,szinte a legtöbbet letöltött és kedvelt mod a super strenght és az autoload mellett,simán bevehetnék a fejlesztőket hogy gyertek,csináljuk meg hivatalosan jóra,vagy adunk pár tizezer eurot a jogokért,és megcsináljuk mi igy(már ha képesek rá)

szal jól gondolom,hogy karácsonyig jó lesz ha kijönnek ezek a modok+ bugjavítás:D

nembaj,space ageben csak most szálltam le a második bolygóra és még van kettő :p

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.11.04. 12:41:44
  • FrezeR
    Gondolom még csiszolgatnak rajta a megjelenésig, remélem legalább is :D A megjelenés előtti hétvégén már ki van tűzve pár élő közvetítés nagyobb streamerek által, úgy hogy ott sok minden kiderül majd. Biztos lesznek kezdeti bugok, anélkül ki sem adnák :D Meglátjuk, már nem kell sokat várni.
  • Caliph
    alapvetően tetszik,jobban mint gondoltam volna. remélem aszfalton nem lesz,mert volt előzetes vidi amiben sajna ott is taposta. Viszont az a havas kép,az nagyon állatul néz ki.
    de jobb lenne ha hatna kicsit a fizikára is,illetve lenne jobb fizika. nem snowrunner féle dagonyázást várok,de ha esőben csapatod a friss szántásban,azért legyen valami bünit :P
    De mint ezt is,majd igazi gameplayben szeretném látni,nem a kiadó által reklámanyagnak szánt vidikben.
    szal majd véleményezem az első gameplayek alapján,a híresebb streamerek elvileg pár nappal előbb megkapják,szal mire megjelenés lesz,már lesz egy rakás vidi arról mit sikerült elqni :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.11.02. 16:45:38
  • FrezeR
    Amúgy mit szóltok a tegnapelőtt általam belinkelt videóhoz amin a talajdeformációt vesézik ki jobban? Elég jónak néz ez ki így, hogy már részletesebben elmagyarázták, hogy lett megalkotva.

Ebben a videóban meg DJ még jobban elemzi az egészet.

• FrezeR
    Amiket felsoroltál azok mind. Főleg a courseplay a bonyolultabb feladatok miatt és az Autodrive. Nagyon szépen lehetett velük automatizálni a folyamatokat. Nekem volt olyan, hogy 7 kombi dolgozott a földön és 14 kamion hordta el a terményt :D Persze ez egy 200+ hektáros földön.
  • RJoco
    PS-en a legtöbb mod ezek közül nem megy.
    Tárolós van, de felszámoltam a csirkéimet. Az üvegházak meg maguktól is el tudták adni. De már azok sincsenek.
    Gyapotban utazom. Erre van egy raktár és elosztó mod. Ha az új játékban gyapotban utaznék, akkor egy idő után biztos, hogy hiányozna. Nagyban megkönnyíti a dolgom, hogy nem nekem kell a 20 ezres bálákat szétosztanom a fonóim között, hanem így egyenletesen szétosztásra kerül. Onnan megy a cucc a szabókhoz, azok meg azonnal értékesítik.
  • Caliph
    kinek melyik mod fog hiányozni kezdéskor? volt már szó a super strenghtről,hozzátenném még az autoloadot.és bizony a courseplay+autodrive is hiányozni fog,mert tippre a beépített nem lesz képes összetett feladatokra,csak földmunkára. értem ezalatt,hogy course+autodrive moddal meg lehetett csinálni,hogy 2-3 kombájn dolgozik 1 földön,egymásmellett,az átrakó odament ha megtelt a kombájn,aztán ha az teli lett,odament a föld szélén álló trakihoz vagy kamionhoz,ürített,és ment vissza . a kiürített terményt ha megtelt,a traki automatikusan elvitte eladni,vagy a farm silóba,majd visszajött és várta a kövi adagot...nálam volt olyan hogy 2 kombájn dolgozott,1 nagy átrakó + két szállító traki,mindez teljesen automatizálva :)

a red barn pack is nagy kedvenc volt a 22ben,tök jó és hangulatos épületekkel amcsi stílusban,valamint hiányozni fog a valami raklap tároló mod,ami automatikusan elrakja pl a tojás raklapokat,ha már nem fér több a csirkeól mellé
    most hirtelen így ennyi,de majd gondolkodom még

egy kis timelapse a fent említett automatizálásról,bár itt az átrakást a player végzi,de minden más automata

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.11.02. 12:29:34
  • FrezeR
    Egy kicsit bővebb ismertető a talajdeformációról.

Preview & Engine Interview: Ground Deformation

• Caliph
  • eta32 #23760
    Hasonlóan vagyok én is ,de még nem tudom melyik karácsonyt várom meg....XD.
    A 22-t is amennyit használtam az utóbbi 2 évben ilyen-olyan okok miatt ,azért felesleges ezt is megvennem,de ha olyan lenne amilyenre várok-várunk régóta, már előrendeltem volna....
    Így meg könnyebb lesz "ekézni" hogy nem veszem meg....
    Gondolom ahogy a 22-nél a "precision gazdálkodás" megint csak fél év múlva kerül bele, ahogy sok mindennek kell idő még.
    Majd jövőre úgy is jön a 2 éves "szezon"akármi no meg jelentősebb leárazás, rengeteg mod amitől valóban játszható lesz érdemben,addig tolom mással....már nem hat meg úgy az "újításuk" a Giantsnak,...
    Már a 22 is csalódás volt számomra
  • Jóózsf István #23759
    És vajon mi lehet a négymillió tonnás személygépjárművekkel, amiről lepattannak a pillekönnyű mezőgazdasági gépek? :-)
  • FrezeR
    Engem jobban zavart az, hogy a növények belógtak a pótkocsik aljába. Figyeltem, de nem láttam még, hogy ezt is áthozták-e a 25-be, de szinte biztos :D
  • Caliph
  • Caliph
    én azt tervezem h megvárom vele a karácsonyt,addig is lesz bugjavítás+jön pár mod is amit szeretek,autoload,super strenght stb..aztán meglátjuk kibirom e addig,ha majd nézem az első gameplayeket :p
  • hawkie22
    Nyilván ök is a könnyebb utat keresik és a tömegek pont nem a zongora lábát fogják nézni, hogy beleér-e a földbe vagy sem. Hanem olyanok, mint én, hogy minél kevesebb moddal szeretnék játszani a játékot.
    Nekem 3-4 évente megér 50$-t, hogy megvegyem, a 25-ben pedig engem már ezzel a GPS-es rásegítéssel megvettek, hogy már nem kell ehhez is külön modot letöltenem. Ennél már csak akkor lennék boldogabb, ha be lenne alapból építve, hogy változtathassam a karakterem erejét és ne kelljen modolnom, ha egy raklapot szeretnék félretenni az útból, de még nincs pénzem targoncára. :D

Én megvettem, haver is, majd nyomjuk közösen a melóban. :) Kormány van, elég erösen gondolkodom azon, hogy megveszem a Thrustmaster FarmStick joystickját is a játékhoz.
  • eta32 #23754
    Mióta farmozok (13 óta) azóta egy sorral félre csúszva veti, aratja a terményeket.....
    Ahogy elnéztem ezen a téren sem változott semmi épp oly szarul megy a 25-ben is ahogy még sok minden amiről nem is tudunk....
    Ez a 25 a 22 picit módosított DLC-je nem több ,de majd el lehet adni "újításnak" dupla áron,azt amit több éve a modderek sokkal különbül megcsináltak INGYEN ....
  • Caliph
    igen,én pl szoktam tartani az endgameben húsmarhát is,nincs sok gond velük,volt nagy legelő is modként,csak vizet és szénát kellett nekik adni,ugye itt nem kellett a tmr,mert nincs tejtermelés. Idővel felnőttek és jó áron túl lehetett adni rajtuk +szaporodtak is természetesen
  • Caliph
    tegnap belenéztem Makam vidijébe,ami összefoglalta az új fs25 híreket,és ő szúrta ki,hogy az fs25ben lévő zongoragyártó kész zongorája pont ugyanaúgy bele van süppedve a talajba pár centit,ahogy a 22ben zielonkában volt...ergó egy az egyben áttették bugostól a 25be,azaz ugyanazt kapjuk,csak pár plusz termény,állat,új map,természeti bizbasz,és "talajdeformáció" :D

fs25

• FrezeR
    Na ez nem rossz újítás.
  • Caliph
    dinamikus legelők megerősítve,szal kicsapható az állat a rétre és zabál az ott növő fűből,nem kell etetni csak télen pl a birkát vagy a húsmarhát
  • Caliph
  • RJoco
    Akkor elvileg a köd nem állandó. Mert akkor nincs gond, úgyis szeretek sokáig aludni. :)
    FS22-ben sem kelek 8 előtt.
  • Caliph
    Kíváncsiságból rákerestem,az amcsi map elvileg a mississippi völgyben van pozíciónálva,és bizony ott van nyáron köd reggel :p