23835
  • zolcsika080104
    innen vettem meg

remélem jó lesz ,hát szerintem a pleasant valley mapot elég lesz überelni.mármint hogy pl a gyárakat benne nemcsak le kellett rakni azt csá,hanem odahordani acélt csövet stb,és a szemed láttára épült fel tégláról téglára.A hidak is ugyanígy.A dell gyárban is mindenféle villanymotor rézhuzal.amiből olajfúrótorony lesz,amit a helyszínre kell szállítani.Annyi minden van benne hogy a felét ki sem próbáltam
  • eta32 #22792
    Szia Zolcsika.
    Az alapot vettem meg...egyenlőre...majd aztán meglátjuk milyen lesz a folytatás..
    Te melyiket ,vagy már nem túrod a földet....
  • zolcsika080104
    Sziasztok!

Endy te melyik verziót vetted meg csak az alapot vagy az extra bővítettet?
  • eta32 #22790
    Ja ja én is így gondolom...
    Ami a kép készítést illeti az fs beállított fényképezőjét használom általában Print Screen.
    Ne úgy töltsd fel hanem url-be előtte egy feltöltő oldalra tedd fel.
    Az én képeim némelyik a 10mb-ot is meghaladják ...
    Amikor össze vonod a 2 földet csinál hülye dolgokat de ki lehet cselezni hogy végig menjen ,ezt is kipróbáltam...
    Persze annyira nem mélyedtem bele majd ha élesben tolom a karriert ,egyenlőre megvárom a javítást...
    Nos igen a GPS nélkül nehezebb a munka.
    Már évek óta ezzel tolom,de igazából nem csak a GPS a lényeg benne ,sok minden a mi a kormival és a realisztikussággal is össze függ .
    Azért is írtam kötelező darab.
    Én sem ájultam be ami a grafot illeti a Snowrunner fényéveket ver rá ,a fizikát meg hagyjuk is.
    Ebben is van ,de nem sokkal több mint a 13-ban volt...
    Amúgy a többi sok újítás nekem nagyon is bejön ,már ráfért egy ilyen komolyabb előre lépés...

Tegnap kipróbáltam telet és a havat ..mit mondjak nagyon adja magát.
    A hó is elég jól elkészített és a munka vele is .
    A tájnak megvan a télies hangulata.
    A kerekek is havasak lesznek ,igaz nyomokat nem hagytak a hóban ,mint azt az előzetes vidiben láttam valahol annao..
    Az épületekbe sajna beesik a hó ,picit illúzió romboló,de szerencsére meg nem marad belül....
    Mikor leraksz egy épületet már eleve havas a teteje ...
    Tök jól elvoltam a hótoládozással.
    A sószórásnak nem láttam hatását ,lehet hogy van ,de mire elpörgettem az idő magától elolvadt minden hó mindenhol.
    Ja és mikor elkezdett esni és fagy is egyre keményebb lett, a szántó földeken már fehéredett látszott a füvön is a fagy nyoma ,na az amit láttam így hirtelen belőle az tetszett és meggyőzött...
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.03. 12:33:47
  • Schrödinger
    Természetesen én sem vitázni akarok! Szintén a koromnál fogva. Csak eszmét cserélünk, közelítjük az álláspontjainkat. Szóval ne kötekedésnek vedd, ha ellentmondó véleményen vagyok.
    Nos. A kép valóban gyenge minőségű. Az SG 200Kb-ban határozta meg a feltöltési korlátot. Nem tudom hogyan kell a jó minőségű képet kis fálj méretben elkészíteni. Rontottam a felbontáson, és ilyen lett sajnos. A gépem megfelelő a Hiperszuper grafikai beállításoknak. vagy is nem ez a gond.
    Ami a képet illeti, A traktorhoz viszonyítva nézd a siló-rács méretét. Mind a kettő kis traktor. Precízebben, szebben is van kidolgozva. Ami a kontrollert illeti, van egy Xbox Elite Series 2. Tehát nem spórolok a jó hardverral. A gond az, hogy képtelen vagyok vele játszani. Nem tudom megszokni. Már évtizedek óta bill+egérrel játszom. Jaa... a mod-siló ugyan az, amint a Giants készített, csak egy-két dolog lett átírva. pl. kapacitás. fruit type. Na mindegy, ez van. összességében nem ájultam be az FS22-től az asztal alá, de azért sok minden teszik benne.

A minap összevontam két szántóföldet. Az AI fittyet hányt rá, és nem ment végig. A föld felénél szépen visszafordult, és vetett tovább. Gondolom a map-ot kell módosítani a szerkesztővel. :(

A GPS mod, amit belinkeltél meglepően jó! Mikor rájöttem a csínjára, nagyon egyszerűen lehet vele dolgozni. Sokkal könnyebb, és kézre állóbb, mint a közismertebb változat. Örülök neki.
  • eta32 #22788
    Figyelj nem vitázni akarok ahhoz már öreg vagyok....
    Sok bosszantó dolog van a játékban már évek óta de vagy megszoksz vagy megszöksz ,sajna ez van...
    Nyilván egérrel és billel minden körülményesebb és nehezebb ez nem is vitás ,én kormival tolom így az irányítás precízebb sokkal ,ezért nem is róhatok fel senkinek semmit aki billel tolja,csak gratula aki így is tolja .
    Azért egy controller nem nagy beruházás és sokkal könnyebb vele a farmozás és mindennek a kezelése.....anno én is azzal kezdtem 10 éve...
    Leginkább a pótokra értettem az uccsó megjegyzést,mert ha annyi órát már bele feccöltél, erre is fektethettél néhány perc figyelmet,..de semmi gond elkerülte a figyelmed én meg felhívtam rá ennyi nem több .
    Azért vagyunk hogy egymást segítsük,nem a semmiért koptatom én sem a klaviatúrát....
    A képeken a nagy homálytól sok nem látszik ,ha esetleg közelebbi képet látnék a problémádról....
    Nyilván más mint korábban ,de ilyen alapon az egész játékot lehetne kukázni...
    Nem mellesleg amit a képeden látunk az egy mod siló a Giants olyat nem készített....így aztán persze hogy más talán jobb ...
    A sárga csíkok itt valóba nincsenek de az ikonok világítanak hova is kell állni tök sötétben lámpa nélkül is megtalálni a súgó meg írja ha ott állsz ahol kell és üríthetsz...
    Akkor pár kép arról amit én látok a silók rácsából.
    A dupla beállós valóban picit gagyibbra sikerül ami a rács alatti dolgot illeti ,de ez van...
    siló rács
    dupla beállós siló rács ,nem nevezhető az évszázad garfikai mesterművének
    Itt egy kép távolabbról is mint as tiéd gondolom azért látod a különbséget....
    Távoli siló kép
    Az sem gond hogy a graf beállításokat nem tudod feljebb tenni ,mert nem bírja a géped de ezt felróni hibának a készítők felé....
    Ha csak ilyen homályos és gyenge beállítások mellett tudnék játszani inkább ne tolnám ,azért a szemem nem teszem tönkre....azt nem tudok másikat venni ,de erőseb hardvert igen,persze nem mindenki engedheti meg magának ezzel sincs semmi gond ,de
  • Schrödinger
    A trakiba ugráltam, hogy lássam a szintet. A való életbe, ha megtelik, akkor túlfolyik a földre, amit elvileg fel lehet szedni. De ez nem a való élet, és igen is elvárható, hogy a program leállítsa a gépet, ha már nem tudja hová tölteni. Na mindegy a lényeg, hogy te sok mindennel együtt tudsz élni, nekem meg muszáj. Ezek persze apró cseprő dolgok, de nagyon is bosszantóak. Szerintem.
    Köszi, hogy felhívtad a figyelmemet, hogy vannak olyan pótok, amelyeket fel lehet akasztani a nem gömb felületű akasztókra. (nem tudom a pontos nevét, de értitek bizonyára :)). Teljesen elkerülte a figyelmemet.
    Mivel te kontrollerrel játszol, nyilván más a daru irányításának érzése. Biztosan könnyebb, mint egérrel, vagy billentyűvel. Valamint azt is vedd figyelembe, hogy nem mindenki olyan pro játékos mint te, Én pl. kihívásokkal küszködök a hosszabb szerelvények precíz irányításával. Biztosan emiatt nem tudok dupla pótos szerelvénnyel 60-al beállni a szűk leadóhelyre. A tolatás sem megy úgy, mint kellene. Ezt a bénaságomnak tudom be.

A képen is látszik milyen gagyi lett a siló a 22-ben. Legalább is szerintem.
    A fabetakarítóknál én nem erezetem, hogy probléma lenne vele. Sőt írtam is, hogy javítottak rajta sokat.
    Az utolsó mondatodat nem igazán értem. Tudom kellet egy jó kis lezárás a postodhoz. Azt te sem gondolod komolyan, hogy amiket leírtam, azok nem órák tapasztalata alapján készült?! (kivéve a pótkocsikat, az infót köszi még egyszer)
  • eta32 #22786
    Ebben is van igazság,de itt más a szitu,miért is???mondom.
    A gond ott kezdődik alapból,a nagynál is ez a helyzet ,de ott pót sem kell akkor is eszi a fát,magába pedig nincs is hova üríteni na ez már nagyobb gáz,vagy mégsem.....
    Nyilván ha van hova üríteni akkor látod úgy is a pót állapotát,csak ha egy hosszabb fát aprítasz akkor simán megy a levesbe egy része ha nem vagy résen.
    Persze ez simán nem jó így de sajna ez már a 15-ben mikor kezdődött az egész fás dolog is így volt ....valahogy senkinek nem böki a csőrét ha még mindig benne van ez a hiba,nevezzük annak mert az...
    Rengeteget dolgoztam az FS-ben fával de mindig együtt tudtam élni ezzel...még ha ez így hiba is...jobban kell figyelni erre is
    Na és most jön a csavar nem tudom fel tűnt é a menü opcióknál van egy ki-be kapcsolható opció a pót túlterhelésére figyelmeztet egy kis ikon mutatja a töltöttségi szintnél.
    Túlterjhelésre figyelmeztetési ikon...a menüben ki-be kapcsolható opció!!!!!!!
    Ennél több szerintem nem kell
    Persze ettől még eszi a fát....de FIGYELMEZTET és még szöveggel is kiírja előtte hogy megteltél .
    Ja hogy álljon is le,talán majd a köv. FS-ben,vagy egy moddal megoldják .
    Ahogy azt is ha dolgozol kombival ,miután megtelt leáll a kombi ,a segítőnél is...ez is mód már régóta az FS-ben van.
    Van aki használja van aki nem.
    Hogy kombájnos hasonlattal éljek ha nem lenne hova üríteni a szecskázó kombinak akkor is dolgozna tovább....igen dolgozik ha nem segítő csinálja hanem te magad ,akkor ez is a játék hibája hogy pót nélkül vagy segítő nélkül dolgozol és megy a levesbe a termény...
    Akkor most hogy is van .?
    Kipróbáltam, vagy kiüríti simán a földre ezt még akár fel is tudod szedni ,vagy csak kiüríti de nem látszik nyoma sem, eltűnik a semmibe...
    Akkor ez is rossz???
    A földre üríted a szecskát vagy megy a semibe....????!!!!
    Valaki nem figyel és csak arat majd a gép úgy is fegyelmeztet és leáll annak van egy rossz hírem ez ilyen aki nem tud együtt élni vele az így járt.
    Mondom, van olyan mod ami a kombiból pótra ürített terménynél kikapcsolja azt hogy csak akkor ürítsen ha érzékeli a pótot,ha megtelt leálljon vagyis ha a cső mellé állsz rosszul akkor is üríti a kombi csak mellé.
    Van aki ezt is használja.....
    A 19-nél volt olyan mod amivel te magad üríthetted a kombit függetlenül hogy érzékelte a pótot a cső alatt...
    Nyilván minden szempontból ideális lenne ha a játék mindenki igényét ki tudná elégíteni de sajna olyan még nem készült...

Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.03. 10:01:53
  • Caliph
    faaprítós etetős: hát a logika nálam azt diktálná,hogy ha megtelt a tartály,akkor azt jelzi és nem fogad el több fát. mi lenne ha a kombájn is dolgozna tovább nyelné a búzát miközben teli a tartály :) az Ai itt is szól hogy hej,teli vagyok üritsél ki,addig nem dolgozok tovább :)
    szal igenis álljon meg ha teli van,ne fogadjon el több fát :)
    szerintem
  • eta32 #22784
    Biztos nálam lehet a gond de semmi ilyet nem tapasztaltam.
    A rácsok mind a helyén.
    A beállóson (silók) gond nélkül áthajtok kamion+pót akár 60-al is ha kell 90 fokban ráfordulásból.
    Igaz a tehén istálló átjáróján is át tudok döngetni simán 60-al ezzel a szerelvénnyel...úgy hogy sehol nem akadok fel, szerintem ha nem is ilyen sebességgel de tolatva is mennének ezek a manőverek
    Ja igen mind ezt belső nézetből természetesen...
    Faaprítóknál én nem találtam semmi gondot.
    Amelyik tartályos azt látod hogy megtelt nem tudom te hova ugráltál hogy lásd a szintjét meddig van.....nyilván ha eteted tovább akkor nem lesz több benne,nem értem miért kellene hogy szóljon...
    Szerinted az életben is szólnak ha túltöltöd a pótot ....
    A nagy ami után szerinted csak olyan forgó zsámolyost lehet akasztani...
    Segítek 3 is van amit utána akasztottam csak hogy elhidd még képet is csináltam a könnyebbség kedvéért.
    faaprító után csatolható pótok...
    A daruknál én nem találtam olyan gondot ami korábban ne lett volna,vagyis nekem eddig sem volt
    Én xbox controllerrel irányítom,számomra teljesen jó természetesen belső fülke nézetből rakodok...
    A daráló része mindig is bugos volt valamennyire,de használható.
    Még úgy is megetettem a fát vele hogy a másik darujával raktam oda az asztalára .
    Kép hozzá..."Fa Daráló etetés"
    A fabetakarítóknál is van bug a hivatalos fórumon is foglalkoztak vele,majd javítják...vagy nem ,de használható...

Sírni lehet ,én is szoktam csak azért jó ha előtte meggyőződsz van é valóság alapja annak amit itt leírsz hibáknak....

Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.03. 01:45:13
  • Schrödinger
    Klasszak az új silók, de mondjuk lespórolták a padlórácsok felét. Elég viccesen néz ki. A dupla beállós, meg olyan szűk, hogy állandóan beszorultam. Lespórolták még a trigger pontokat jelölő fekete sárga jelzéseket is. Nézzétek meg, hogy a milyen faaprítókat lehet venni. Konkrétan 2 db a választék. Az egyik kb. 700k, önjáró, nincs tartálya, de cserébe nem lehet pótkocsit akasztani rá a Giant-os választékból, csak azokat béna csuklós tengelyeseket. Azzal meg tolasson az aki kitalálta.
    A másik traktor után köthető. Van egy 16k-s tartálya, de pár fa után betelik. Nem szól, hogy tele van, eszi tovább a fát. Érdemes pár fa után beugrálni megnézni. Egyébként bugos. Sokszor az etetőjénél érzi a fát, de nem eszi meg. Lehet vele játszadozni. Arról nem beszélve, hogy a daru kezelése is körülményes, nem jó valahogy a fizikája. Ezt sem tudták még megcsinálni kb. a 15 óta. A fabetakarítók viszont szerintem jók lettek végre. Na kisírtam magam.
  • drop
    köszönöm a választ
  • FrezeR
    Ezen én is gondolkodtam, jó a kérdés. Szerintem ez függ attól is mennyi a dolog. Pl ha kezdőként csak 1-2 kisebb földem van amibe dobok mondjuk repcét ami jobban fizet, akkor jó sokat kell várni mire aratásra megérik. Ha sok napot állítunk be, akkor sokáig kell pörgetni vagy sokáig tart amíg odaérünk. Szerintem ezt ki kell tapasztalni, én most rövidebbre vettem 6-7 nappal próbálkozom. Szerencsére menet közben is állítható gond nélkül. De ha hülyeséget írtam szóljatok :)
    Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.12.02. 15:49:06
  • drop
    sziasztok mi az ideális napok száma szerintetek egy hónapra lebontva bocs a kérdésért
  • FrezeR
    Gyönyörű gépek a Xerionok, az újabbak meg pláne. Biztos nagyon jól nézett ki és igen egyedi volt egy lagzira :)
  • eta32 #22778
    Megint egy kisebb teszt.
    Mint tudjuk az Giants már hosszú évek óta nem igazán tudja belőni a gépek fogyasztását,én speciel mindig fogyasztás növelő modot használtam és most is.
    Igazából a Giants léptékkel mérve kb évente kellene tankolni a gépekbe...
    A hivatalos fórumon is megint elő került a téma.
    Vegyünk egy átlagos trakit 190 LE 385 literes tank.
    Most alapból 8 körül fogyaszt padló gázzal álló helyben
    A növel mod fogyasztás 2.5 szorosa kb 20-22 L
    Nekem még ez s kevésnek tűnt így még növeltem 4.5 szorosára.így 40 körül áll.
    Nyilván lehet bármire állítani.
    A 19ben is használta de ha 5-6x kellet tankolnom sokat mondok pedig ott is volt mod hozzá csak ott annyira nem volt megnövelve és én sem foglalkoztam annyira vele.
    De itt már irritált így azért a töltő állomásokat nem csak nézegetem hanem használom is...
    Így most kb ezzel a trakival 10 üzem óra után tankolnom kell ha padlón tolom mindig ,de mivel ez ritkábban van így még ez sem annyira vészes szerintem,nyilván nézőpont kérdése.

Más:
    Kaptunk új silókat amiknek a tetején kell betölteni a terményeket hozzá újításként egy hosszú szállító szalagot.
    Kíváncsi lennék ki fog ezekkel szórakozni,nem mondom a hosszú szállító szalag jól jöhet még bizonyos esetekben ...
    Nem rosszak ezek az újítások csak sokszor úgy érzem picit értelmetlen ,de mondhatják raktunk bele ilyet is...
  • eta32 #22777
    Annyira nem volt kínlódás nekem inkább szórakozás, igazából teszt.
    Multizni....az FS pályafutásom során ami nem tegnap kezdődött, kb 10 éve, ha FÉL órát multiztam összességében sokat mondok...
    Ennyit a multiról...meghagyom nektek...
  • Caliph
    voltam lagzin,ahol a friss házas kocsi nem limuzin,meg bmw meg veterán autó volt,mint általában szokott lenni,hanem egy claas xerion,feldíszítve,felszalagozva ahogy kell :) ...vőlegény vezetett,menyasszony simán elfért még mellette a fülkében,és tök állatul nézett ki ahogy ez a batár vezette a felvonulás és megállt a templom előtt...ez volt már sztem 8-10 éve,akkor egy ilyen dög 100 milla forint körül mozgott újonnan. :)
  • Schrödinger
    Multizni kellene, és nem az AI-val kínlódni. :D
  • Schrödinger
    Köszönjük a beszámolót! Nagyon hasznos.
    Visszatérve a GPS-re. Megnéztem, amit belinkeltél. Sajnos ez nem az a GPS. :( , és még fejlesztési fázisban van. Remélem kijön az eredeti is. Lehet használni, de nem egyértelmű a kezelése. Nehéz volt rájönni. hogy lehet megadni neki az irányt, és a szöget. Bevallom, azért most sem teljesen világos. Valamint rendesen belenyúl a kamarakezelésbe, a traki rendszereibe. Szerintem inkább ez utóbbiakra lett kihegyezve. GPS funkció csak másodlagos project. Alignment Helper
    A 17-ben volt egy mod, az Alignment Helper Nagyon szerettem. Csak beállítottad a munkaszélességet, és két vonal mutatta. Könnyű volt becélozni a sávot. Arra mutatott amerre mentél. Jó lenne, ha valaki konvertálná. Lehet csak egy vesszőt kellene odébb tenni.
  • eta32 #22773
    Szívesen .
    Amúgy is írtam volna róla egy beszámolót.
    Ja hát én ilyent ami a vidin van alapból nem is csináltam ,abban mi lett volna a kihívás...
    Így hogy megnehezítettem nem csak a magam dolgát hanem az AI-ét is így már igen.
    Kijönnek a hiányosságok.
    Na meg jó volt tapasztalatszerzésnek.
    Nos ami a mod mapokat illeti nem tudom ,majd idővel kiderül ott mit lehet velük kezdeni.
    Egyenlőre még az alap mapokon működjön ahogy az kell.
    A videó is bemutatta azt amit alapból tud egyenlőre ,minden módosítás nélkül.
    Mihelyt feladat volt ahogy írtam is ,na ott már ment a tili-toli vagy a nagy semmi...
    Ezzel is beljebb vagyunk valamelyest ,de kijjebb nem sokkal...
    Mondjuk én eddigi pálya futásom során segítőt csak néha alkalmaztam szerettem mindent magam csinálni.
    Így nekem ez az ide-oda küldözgetős már jó lesz ,még ha picit jobban teljesít meg már klafa is.
    Ha abból indulok ki hogy a segítő arat vagy ép szecskázik a kombival én begyűjtöm a termény átrakó póttal és egy másik kamionra (vagy bármire) átrakom azt elküldöm ,lerakja majd vissza hívom hozzám már nekem majd hogy több mint elég.
    Vagy ha megtermelek egy gyárban valamit és azt elküldöm másik helyre ott lerakja vagy segítek neki ,míg én mást csinálok megint csak beljebb vagyok.
    Vagy ha megtelt a tej vagy trágya tároló.stb..
    Bálázásnál nem kell magam vigyem a gazdaságomba bálákat onnan vissza hívom.
    Nos így egy csomó időt megspórolok, jól szórakozok és haladok jobban mint ha magam kutyagolnék mindennel mindenhova.
    Azért is teszteltem ily mélyre hatóan mert nagyon érdekelt és tudni szerettem volna mit lehet kihozni belőle mire tudom majd használni.
    Biztos még pár kört ha épp olyanom lesz futok vele teszt jelleggel ,míg várunk a nagyobb updatere.
    Nagyon csípem az ilyen dolgokat ,hihetetlen mennyit el tudok vele vacakolni.
    Más már rég dobta volna a francba ,nem műkszik azt csók...
    Azért azt élvezet volt nézni mikor ide-oda kanyargott a szana-szét ledobált istállók között ,majd felvette a híg trágyát elment a BGA-ba majd vissza megint a cocikoz trágyáért
    Mind ezt pár kattintással elintézve távolról...

Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.01. 22:28:42
  • FrezeR
    Szinte ingyen volt tényleg, érdekes Forinttal játszani azért vannak árak :D De ez van a valóságban is.
  • FrezeR
    Na végigolvastam köszi a bőséges választ, nem lettem boldogabb :D Csak néztem az alábbi videót (igaz én a 7810 JD-vel próbáltam), ahol fogja, beállítja és megy is a menet viszi a cuccot. Nem számolgat meg igazít semmit csak elindul neki :D Több videót is néztem gond nélkül mentek a gépek. Hát hogy egy szaros terményszállításhoz is ilyeneket kell figyelembe venni amit leírsz az kicsit sok(k) :D Én is örülök, hogy van ez az újdonság, de mire megyek vele ha nem lehet beállítani rendesen vagy ha sikerül is elbukik egy buckán? Hamarabb megvagyok ha én magam szállítom le a terményt. :D

Amit észrevettem, hogy azokon a pályákon (de ezt írtam már) ahol kicsit alakítanak az alap térképeken már nem működik az AI, csak ide-oda menj feladatokra képes meg alap földmunka. Ez vajon miért lehet azt nem tudom, biztos belepiszkálnak valamibe és ez bekavar.

Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.12.01. 21:31:06
  • eta32 #22770
    Szinte ingyen volt a BGA mikor vettem...
    Remélem látszik picit mozgásban fotóztam...ja meg a rendelés skálázása le van véve így homályosak a betűk ,viszont a grafikát majd maxra tolva azt nézem úgy is többet és így 55-60 az fps és nagyon szép minden kivéve a HUD és menü feliratok
    BGA ára...
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.01. 20:53:56
  • eta32 #22769
    Nos essünk neki, előre szólok hosszú lesz....
    Azért ez annyira nem egyszerű mint ahogy azt sokan elképzelik.
    Nem vagyok programozó ,se játék fejlesztő,de azért itt komoly dolgoknak kell megfeleljen az AI (szigorúan a szállítósról van szó).
    Nem kis időmbe telt míg kiismertem a működési elvét,kb 1 teljes nap....
    Már amennyire bele lehet így kívülről látni.
    Teszteltem nem keveset, rengeteget ugyan azon feladattal és útvonalon ,majd különbözőn is.
    Más más járművekkel,ennek nagy szerepe volt-van a működésükben.
    Nos ez az AI azt kell hogy mondja nagyon intelligens ,ha rájössz hogy is működik ....vagyis helyenként nem működik ,de majd idővel biztos ,ha foglalkoznak vele.
    Max a modderek ..de remélem a készítők rakják rendbe. ...
    Tulajdon kép minden gépnek akit felbérelsz egyéni "stílusa" érzékelője van mikor halad,figyelembe kell vennie a vontatott és a saját maga paramétereit és ehhez kell belőnie az úton magát.
    Nem véletlen kacsázik sokszor mint a részeg sofőr.
    állandóan pásztázza a környezetét az akadályokat figyeli kerüli.
    Folyamatosan tanul,vagyis abban a pillanatban ahogy kiadod neki a munkát(szállítás-rakodás vagy csak szállítás) tudnia kell azon az úton hogy tud végig menni.
    Mivel nem csak olyan utakra adtam neki feladatot amik már alapból a mapon szerepeltek objektumok hanem én is raktam le nem keveset ,helyenként olyan mint egy labirintus ,de sokszor így is megtalálja az utat.
    Persze legtöbbször nem,ahogy nálad is azt írja amit....de ennek is több összetevője van.
    Folyamatosan pásztázza az utat.
    Tuti van bele építve egy távolság ütközés radar vagy valami hasonló ...ezt csak én neveztem el így....
    Nem csak azt figyeli hogy előtte mellette mi van hanem milyen a talaj is ,ha nagy gödröt észlel vagy olyan objektumot amit nem tud leküzdeni akkor már el sem indul.
    Persze ha mindig tudnánk merre megy akkor megtisztítanánk előtte az utat,.
    Ha ugyan onnan indítod de 180 fokba (ez lehet akár fele negyede ) másik irányba áll már lehet el sem indul vagy másik útvonalon megy ,ezt is kipróbáltam...
    Itt elsősorban azokra gondolok amiket én csináltam talajegyenetlenségeket és rosszul lerakott objektumokat.
    Nyilván amik alapból már a mapon vannak azokkal is meggyűlik a baja ,nem vitás ,.
    A forgalom AI is egy segg mint mindig.. csak most száguldozik...
    Egyszerűen nincs kész még ,minden lerakó útvonal stb stb...
    Minden feladatot nem tud még főleg az olyanokat mikor felrakodik és lerakodik .
    A szállítás az könnyebb ,de ott is sokszor dobálj vissza a küldiket rábízott feladatokat.
    Vissza térve a beépített radarra.
    Volt nem egyszer mikor az általam lerakott nagy össze-visszaságban simán eltalált ,pedig nem egy objektumot (én raktam le őket) szépen kikerült, feltöltötte maga a disznó ólnál a híg trágyát és ment a BGA-ba ,majd azzal a lendülettel jött vissza a többiért.
    Mind ezt nem egyszer próbáltam.
    De volt hogy az első felrakodás után nem indult tovább.
    Erre is rájöttem a talaj egyenetlensége miatt már nem tudott úgy elindulni ahogy előtte,.
    Ezt egy sima tárolóba küldött terménynél is megcsinálta...
    Nyilván nagyon érzékenyre van állítva és pici tűrés határ az amit tolerál .
    Miután itt nem indult ,picit előbbre jártam a buckánál ,már ment is tovább persze megint ki kellet adni neki a melót,de ez már nem volt akkora gond.
    Már csípőből mennek ezek e dolgok.
    Mondom tovább, az érzékenységi rátáját és a kocsinkénti tűrő képességét is.
    Nem mod gépek voltak de lehettek volna azok is ,direkt alapokkal toltam.
    A tartályos hengeres zöld trágya pót (kotte) amit a kamionok húznak.
    Ugyan az az útvonal amit leírtam saját disznó ól és BGA trágyalé fel-le "pakolás".
    Először Mack kamcsi ,nem megy,mondom bakker a trakival ment még másik póttal is igaz de ezzel is megpróbáltam ment.
    Na mondom akkor jöhet a Man azzal meg simán ment vitte-hozta....ugyan onnan.
    Miért mert a man kisebb helyen fordul....és befért oda ahol a mack nem tudott...
    Nem egyszer próbáltam ki.
    Igen ám de a BGA-ból csak a traki pótos szerelvény jött vissza a lerakás után.
    A kamion is elindult ..vagyis nem mert objektumot észlelt ott ahol a traki nem .
    Miért? ,mert traki megfordult ott ahol a kamcsi nem tudott volna.
    Igen mondhatjuk akkor miért nem ment tovább körbe.
    Ezért írtam, pici tűréssel és nagy radarral van direkt ellátva a kamcsi ,gondolom a fordulási manőverek miatt.
    Ezt más sima küldésnél is tapasztaltam.
    Majd mikor arrébb jártam megkerültem a BGA-an belül a tartályokat és olyan helyen indítottam ahol már nem volt annyira szűk a hely simán ment az előbbi helyre és vissza ide a BGA-ba.
    Nem kérdés hogy messze nem tökéletes ,még rengeteg funkció nem működik ,vagy mert hibás vagy nincs is megírva rá ezen része a proginak...
    Viszont engem meggyőzött,hogy ezt jól kitalálták.
    Nagyon nem tudom elítélni őket mert ezt össze hozni nem piskóta feladat az tuti.
    Ha csak abból indulok ki hogy alap ekék nem működnek bugosak a fák...könyörgöm 7-8 éve jó volt...
    Majd most is jó lesz.
    Soha nem felejtem el a 19 is ilyen tájba jött ki és márciusra mondtam azt hogy na bele fogok a karrierbe...
    Én bizakodó vagyok ,persze elégedett nem annyira ,de jó az irány a sok újítás,szerencsére a modokat is hamar át tudták konvertálni a modderek.
    A 3. mapot a hegyest még nem is néztem....unatkozni nem fogok ha még 2 hónapig kell várni egy közel jól játszható játékra is.
    Picit más: A felcsatoláshoz szerintem pontosabban kell odatolatni mint régebben ,de lehet csak nekem tűnik úgy...
    Köszönöm a figyelmet...

• FrezeR
    Még van itt egy érdekesség ami most jött ki tegnap az Additional Currencies aminek segítségével pénznemeket lehet állítani és benne van a jó magyar Forint is :)
  • hawkie22
    Az lesz az. :)
  • FrezeR
    Talán erre gondolsz: Player Super Strength
    Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.12.01. 20:03:10
  • hawkie22
    Hogy hívják azt a modot, ahol kézzel is fel tudsz emelni nehéz dolgokat? Elfelejtettem a nevét, viszont nagyban megkönnyítené a raklap-pakolási munkákat. :)
  • eta32 #22764
    Ebből a vidiből mindent meg tudsz....Ne hogy azt mondjátok magamba tartom...
    A YT-on akadtam rá vagyis kerestem és találtam meg...még friss ropogós...
    LS22 Mod / GPS Mod - VCA Vehicle Control Addon / LS22 Modvorstellung
  • Schrödinger
    És hová jött ki?
  • FrezeR
    Az mitől van, hogy ha szeretném elszállíttatni a terményt a tárolómból és megadom neki, hogy honnan és mit vigyen, kiválasztom a célállomást és nem indul el, mert azt írja nem található a célállomás? Mit kell ezen még finomhangolni ezen kívül? Ez a rakodás és szállítás feladatkörben van ugye. Én azt gondoltam ez elég egyértelmű ha meg van minden paraméter. A sima szállítás meg itt nem játszik nem?
  • eta32 #22761
    Na kijött a GPS mod is elég hamar ...
    Már kellet mint egy falat kenyér na ez is kellett már a realizmushoz és hogy könnyebb legyen a munka...
    Igazából sokrétű mint mindig rengeteg beállítással ami befolyásolja pl hogy így már el tud gurulni a gép, a 17 óta használom,nekem ez is kihagyhatatlan.
    Már ami nagyon fontos volt nagyjából meg is van.
    Persze azért még lesz jó pár mod amit fogok használni,de hogy ilyen hamar a lényegesek kijöttek ,az jó.
    Még a játékot kell rendbe rakni a készítőknek ,remélem hamarosan jön egy nagyobb update.
    Már rájöttem sok sok tesztelés után hogy is működik igazából az AI ,már mint ami a szállítást végzi ,nem a terepmunkákat,az szerintem marad ahogy volt.
    Azt kell mondja fantasztikus jól kitalálták,csak sokat kell még finomítani hogy tényleg mindenhol működő képes legyen és használható.
    Le a kalappal a készítők előtt,már ebbe a formájában is előre mutató újítás azt biztos.
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.01. 18:53:38
  • FrezeR
    Van változás még ha nem is olyan nagyon szembetűnő, viszont a színek élénkebbek a 22-ben amitől picit mesésebbnek tűnik nekem. Az Nvidia kártyásoknak már van finomhangolási lehetőség erre.

Itt ajánlanak egy jó grafikai beállítást amivel a legjobb teljesítményt lehet kihozni a játékból, vessétek össze a sajátotokkal.

Best Graphics Settings for Farming Simulator 2022

Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.12.01. 16:25:12
  • eta32 #22759
    Egy grafikai összehasonlító vidi.
  • FrezeR
    Megvárom válaszol-e aztán meglátjuk.
  • RoboKutya78
    moderátor topikba
    ha beírsz hogy lenne kedved átvenni a forum irányítását akkor valószínű megoldják a dolgot neked ha igazolod valamilyen szinten hogy fel akartad venni a forum gazdájával a kapcsolatot de nem sikerült.
  • FrezeR
    Akkor adja át másnak. Úgy látom nem is nagyon jár ide a fórumra. Na de írtam neki, reméljük tud segíteni.
    Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.12.01. 13:38:31
  • eta32 #22755
    A házigazda csak @zarik rá.....
    Már 2 éve is lett írva de nagyon nem érdekli....
  • FrezeR
    Nem ártana a topiknak egy normális fejléckép, ki tudja ezt elintézni? :)