23835
  • eta32 #22713
    Miért is????
    Mit nem tud megcsinálni.???
    Én eddig amire felbéreltem csinálta.
    Ja hogy nem hibátlan ,könyörgöm mitől is lenne az...ahhoz sokkal de sokkal több energiát kellene a fejlesztőknek egy adott részbe beletenni ,nem a modderekre várni hogy majd úgy is finomítják vagy megcsinálják olyanra ,mint pl. te szeretnéd...megy úgy összességében mindenki...
    Szerintem igazából magával az AI-val sokat nem foglalkoztak ,már ami a földön való munka végzést illeti.
    Gondolták jó az úgy ahogy kb 17-ben volt....de gondolom ezen nagyon nem csodálkozol vagy meglepett ezen része...
    Itt elsősorban a cursplayt próbálták valamelyest lemásolni...
    Nos ennyire tellett tőlük ,már ez is valami,én még ennyire sem számítottam ,....
    Az meg hogy szabálytalan alakú földeken dolgozzon még mindig felejtős egy jó darabig ha csak a modderek nem csinálják meg hozzá azt amit eddig...
  • eta32 #22712
    Mint írtam is bármit bárhova elküldhetsz az AI val.
    Nyilván ki nem fogja üríteni és nem is fog a kombi mellett haladni mikor az arat .
    Azért ilyeneket ne várj még kb úgy 10 évig....
    Már ez is nagy dolog .
    Valamit neked is kell csinálni...megtelik a kombi amit AI irányít oda küldöd az AI ami meg áll mellette, ha pontos vagy (erre sok esély nincs) már ki is tudja üríteni,majd az AI elküldöd a lerakóba.
    Igazából 2x kell röviden bele nyúlnod a folyamatba...
    Szerintem már ez is nagy dolog és segítség .
    Aki ennél többet vár annak van egy rossz hírem sokat kell várni arra amit pl: a C&C ban megvalósítottak hogy pár kattal elküldted az AI és az Ki is ürítette ...na de a C&C meg is akadt ott ahol ... tudjuk mi lett belőle...
    Na de mit ürített ki csak a szecskára volt megírva a többi ott is csak manuál volt....
  • hawkie22
    Az FS19-et élveztem, de egy-két dolog hiányzott belöle, meg a 6 éves fiam is elöszeretettel traktorozott a kormány segítségével. Bár most a Forza 5-el nyomja. :)
  • FrezeR
    Ha nem sajnálod rá most a pénzt, akkor nyugodtan megveheted, nem olyan bugok ezek amik miatt nem lehet vele játszani. Később úgyis javítják majd, jó részét szerintem pár héten belül biztos. Addig is már jönnek hozzá kis segítségek javítások a modderek jóvoltából.
  • hawkie22
    Nekem egy kérdésem van. Megéri most megvenni vagy inkább várjon rá az ember? Megvan a FS19, de gondoltam, az újítások miatt talán érdemes vetni rá egy pillantást, mint termelési lánc meg ilyesmi. Viszont a bugok, amikröl sokan írnak, kicsit elriasztanak.
  • FrezeR
    Értem köszi, ezen van még mit finomítani az biztos. :) Van valahol leírás vagy tudjuk már, hogy milyen műveleteket milyen sorrendben kell végezni a földünknél? Kezdjük a szántással, utána jöhet a mész és így tovább. Én eddig így csináltam, hogy szántás, mész, műtrágya, kicsit később megint műtrágya, gyomirtózás, aratás. Műtrágya mellé vagy közben/után kell-e mondjuk sima trágya/iszap? A köveket én kikapcsoltam de úgy láttam ilyen kicsik akkor is keletkeznek.
  • Daditsx
    AI arra se képes, hogy a földön dolgozzon.
  • Caliph
    az AI gondolom arra nem képes hogy földön dolgozó kombájntól vigye a bármit a silóba ? :)
  • eta32 #22705
    Nem nem ,azért irkálok itt ennyit hogy magamba tartsam....ha kell valakinek tudjak segíteni a tapasztalatim megosszam másokkal.
    Nem is annyira trükk de így van megírva és erről sehol nem beszélnek nagyon ,legalább is nem láttam ,de annyira nem is néztem utána.
    Amikor elindítod akárhova a segítőt (még nem terepmunkáról beszélek) figyelni kell hogy nincs é előtte valami ,lehetőleg olyan irányba álljon hogy meg tudjon fordulni ha épp úgy indulna tovább.
    Mert hogy tolatni nem fog indulásnál az tuti, így aztán nem indul.
    Van hogy nem akar a kijelölt helyre indulni ,ilyenkor valami közelebbit és megközelíthetőbbet kell keresni ,mármint ahhoz ahova küldöd.
    Ha lehet elég pontosan be kell lőni a helyet .
    Vagy épp ha a földre küldöd.
    Van hogy arra a részre a földnek nem akar soha menni .
    Meg kell nézni nincs é ott akadály.
    A minap az egyiknél egy nagy tábla volt emiatt azt úgy nem tudta megközelíteni.
    Amikor sikeresen megérkezett a földre indíthatod .
    Ilyenkor szokott az is lenni hogy nem indul ,ez lehet attól is hogy nem jól jelölted ki az irányát.
    Az oda küldésnél is erre figyelni kell.
    Hogy milyen irányba álljon rá a földre.
    Ha nem indul (terepmunka) akkor az attól is lehet hogy nincs teljesen a földön olyan helyzetben ahogy azt a készítője megírta anno.
    Ilyenkor picit előbbre kell küldeni ,de ha nem megy akkor, neked manuálisan előbbre küldeni,előbbre járni vele,ha semmi sem segít...
    Nos ami a lényeg ennek a folyamatnak egymás után kell, lennie.
    Mármint a küldés és az indítás.
    Miért ?mert akkor már nem fog indulni elsőre.
    Hogy miért is? ezt a készítő tudja.
    Ennek akkor is szerepe van mikor kilépsz a játékból és újra indítanád a segítőt.
    Nos ilyenkor jön a "trükk" úgy fog onnan elindulni ahol hagytad hogy előtte az előbb említett folyamatot követed.
    Ha nem akkor lehet simán elindul csak épp onnan ahol már járt vagy épp a föld széléről ahol eredetileg kezdte,de sokáig nem fog menni mert ha megművelt területre téved ,ez lehet learatott is ,nem fog tovább menni.
    A megoldás az hogy rendesen arról a helyről induljon ahol abba hagyta.
    Először picit előbbre küldöd majd indítod a terepmunkát,még mindig távolról,tudom picit macerás és nyakatekert de ez van.
    Itt van hogy, nem kell ezt megcsinálni mert elsőre elindul ,de ez itt változó,eddigi tapasztalatok alapján kell neki ez a sorrend hogy folytassa.
    Ezek MIND arra vonatkoznak mikor teljesen távirányítással indítod a segítőt,NEM arra mikor a földre te magad viszed oda és ott vagy a gépben és te indítod a segítőt.
    Az eddig is az elmúlt évekbe működött.
    Igazából nagyjából ennyi.
    Persze nem mindig válik be ez a recept se ,mivel ezen a részén is még kell finomítani a készítőknek ....ahogy máshol is..
  • FrezeR
    "Van pici trükk a kezelésében de ha kiismeri az ember tök jól lehet nyomni vele."

Mi az a pici trükk, ha nem titok? :)
  • eta32 #22703
    Igen igen.
    Spoilerbe teszem ha valaki nem szeretné látni akkor ne nyissa meg hol és mit kell keresni ,itt is jó lóvé jár érte...
  • eta32 #22702
    Üdv.
    Pár gondolat összegzés.
    Most elsősorban a permetezés volt a cél teszt jelleggel és a kő gyűjtés.
    A permetező pótnál (nem mindnél) megcsinálták végre és jól is működik hogy le lehet választani vagyis lehet állítani a szélességet.
    De hogy ezt a nagy permetezőnél miért nem tudták megoldani ,remélem majd valamikor mod formában megint csak ezt is megkapjuk...
    Hozzá tenném ezen funkció már a 17ben is működött mod ként ...megint csak nem kapkodták el ,persze megint csak félkész ha úgy vesszük ,de a semminél több...örülni kell ennek is...
    A kőgyűjtés alkalmával a föld szerkezete megváltozik ,majd olyan mint ha megkultiztuk volna a földet szántás után így érdemes vele foglalkozni ,no meg jó kis plusz talaj munka.
    Azt írták a készítők korábban hogy enélkül jobban kopnak az eszközök.
    Ezt nem teszteltem ,de elhiszem nekik.
    Igaz most tettem egy olyan modot a játékba hogy csökkentse ezek költségeket felére.
    Mert az is irreális volt hogy tízezreket kell költeni festésre és karbantartásra.
    Hozzá tenném a valóságban sem olcsó mulatságok ezek ,de majd még tesztelem ezt a modot hogy mennyire "irreális" esetleg.
    Sok oldalról megközelítve meg így hogy már használatban van a játék sok piros pont a játéknak fejlődés terén meg úgy összességében .
    Ja igen bugok vannak nem kis számban ,de szerintem kari előtt tuti kapunk egy komolyabb javítást.
    Azért más kívülről szemlélve vidik alapján megítélni meg így használat közbe.
    Nyilván lenne még hova fejlődni minden téren....
    Azért nem lepődjön meg senki ha sok gép van egy helyen a mapon csökkenni fog az fps de ez már amolyan örökséga korábbi részekből.
    Igaz valahol érthető valamelyest.
    Az AI-t már mint a távvezérelt egész jól kiismertem ,itt is vannak még bugok ,de használható és nagyon sokat segít a munkában és jól átlátható.
    Van pici trükk a kezelésében de ha kiismeri az ember tök jól lehet nyomni vele.
    Erre is van mod hogy a 10 helyett 30-at kezeljen ,de és maradok a 10-nél elég egyszerre koordinálni annyit is szerintem.
    Az AI útvonalakban majd ha változtatjuk a mapot érdemes oda figyelni az utakat nem változtatni .
    Mert még így "szűz" mapon is tud érdekes dolgokat művelni és ehhez jön még az forgalom AI ami eléggé segg hülye amilyen volt korábban.
    Na meg ez az irányítható is sokszor számomra érthetetlen dolgok miatt nem indul akár akadály (ami nincs is valójában) miatt ,vagy csak mert úgy írták meg az útvonalakat hogy forgolódik arra is amerre te soha nem tennéd.
    Egyenlőre azért még sokszor "fogni kell a kezét" de nem vészes.
    A készítők írták is korábban hogy még fejlesztés alatt van ,gondolom majd a vissza jelzések alapján csiszolgatják.
    A menü mapban is jól átláthatók és kezelhetők ez is nagy pozitívum nem kell végig görgetni a játékban őket hogy elindítsd és mit csináljon .
    Az meg hogy el tudod küldözgetni őket bárhova nagy pacsi a készítőknek.
    Még egy gondolat a talaj átalakításról új menüt kapott de szerintem ettől semmi nem változott legalább is sokat nem vagyunk előbbre ,de ez ilyen,használható,ha majd bele jön az ember és megszokja,egyenlőre nekem nyögve nyelős ,de az 19 is az volt az elején,majd bele jöttem.
    Ami itt is nagy plusz pont ,ha beállítod egy gombra előhívható a menüje és nem csak ezt de minden elhelyezhető dolgot tudsz vele készíteni.
    Nem kell külön belépni egy másik menübe be stb.
    A kerítés építés legalább is egyenlőre sokat még nem teszteltem ,ez még hátra van, tetszik nem deformálja a talajt ahogy korábban.
    A kapuk még mindig manuálisan, kiszállva a járműből nyithatók.
    Gondolom ere is lesz mod idővel hogy automatán működjenek.
    A többi elhelyezhető építmény még meg kell néznem
    Van olyan garázs ahol javítani is lehet de ott valami furcsaság volt ,még erre is meg sok mindenre vissza térek.
    Bocs ha megint hosszúra nyúlt,de talán segít sok gazdának az eligazodásban,no meg hogy eldöntse megvegye é ha még nem tette meg.
    Nálam már bőven átbillent a mérleg nyelve abban az irányba hogy nagyon is megérte megvennem.
    Sokat fejlődött minden téren.
    Az évszakokat ,gyárak működését új állat ólakat,stb,még meg sem néztem ,úgy hogy van még mit tesztelgetni.
    De hogy a tyúkoknak még mindig nem kell VÍZ....könyörgöm nem a HOLDON élnek......
    Köszönöm a figyelmet.
  • Caliph
    17ben vagy 15 ben volt valami hasonló a aranyrögös keresős,akkor nem kevés pénz járt érte ha meglett mindegyik(talán egy milla..:)
  • eta32 #22700
    Az semmi fél órát kerestem hogy a forgácsot hova tudom letenni ,,..mondom nem hiszem el hogy nincs neki külön...Jó rég farmoztam már ilyen alap mapon....
    aztán rájöttem megtaláltam a sínek mentén...a vonatot felbéreltem így fele pénz arra ment el annak a kis pótnak a jövedelméből mikor egy mindenki elől elzárt területen a leadóban leadta..
    Bug az van benne rendesen.

Más téma:
    Aki szereti a ""kincs "" keresést az hosszú hosszú időt el tud tölteni a kereséssel .
    Hogy a végén ha mindet begyűjtöd nem tudom mi a jutalom,,,de hogy majd mindenhol meg kell nézni patakok medrében folyók hídjai alatt régi játékgépekben silók legtetején kilátókban stb stb...
    Igazából mezőgazdasághoz köthető műanyag gyerekjátékokat kell össze gyűjteni ez az Amcsi mapon van a másikon nem tudom,most délután ezzel szórakoztam de jó móka szeretem az ilyen felfedezős dolgokat.
    elképesztő energiát belefeccölhettek be mert olyan helyeken kel keresni hogy minden zeg-zugot erdőt mezőt ,sőt föld alatti barlangot is be kell járni,az a rész nagyon a adja magát.
    Mindenből 10 kell ,de nem tudtam össze számolni pontosan hány féle kell de talán még 15 is van. jó volt ahol egyben 4 állatos volt...
    Erről dobok egy képet...azért ilyennel csak 1 helyen találkoztam
    kics ami nincs..
    Nekem mondjuk tetszik ez az egész ,még ha a farmozáshoz semmi köze sincs ...jó móka na ,így aztán bejársz minden területet megismered a map minden szegletét...
    Minden esetre hatalmas ez az amcsi map,el lehet rajt lenni a sok földdel....
    Igaz én egyenlőre csak teszt jelleggel tolom ami épp szimpi abba nyomom.
    Ez is így jött mikor az elsőt megtaláltam ,onnan kb 3 órát csak ezeket kutattam....
  • Daditsx
    Ezektől a silóktól agyfaszt tudok kapni. Mindig, mindegyik kiadásnál bebugol az elején. Most 15k litert nem tudok kiszedni.
  • eta32 #22698
    Elkerülte a figyelmed ...anno...
    Még jóval a játék megjelenése előtt ,volt róla vidi is ,bejelentették hogy kell neki "pici" idő.
    Vagyis március körülire tették a megjelenését ..mert.... magyarázat volt hozzá ,de mit tudjuk egyszerűen ...lusták....
    Fél év alatt nem lehet egy ilyen játékot tesztek nélkül ráadásul össze rakni ,csak így össze dobálva,de ezen részét még így sem....
    na többek között sem sietek egy komolyab karrier elindításásval ,adigra kitapasztalom ,sok hibát kigyomlálnak ,na meg persze rengeteg mod lesz hozzá ami megkönnyíti az életünk.
    Érdekes a modderek már most össze dobták az üveg házakt olyanra hogy ne csak víz keljen hozzájuk ,mint már vagy tíz éve is .
    Ja és van már mindegyikhez tároló épület.
    Nagyon bonyolult lett volna ezeket is bele rakni a játékba...
    jut eszembe már van nagyobb mod eke ami talán működik segítővel ,nem tudom csak most töltöttem le,
    És a kedvenc kultiból átalakított szántást végző kulti-eke...
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.11.26. 20:51:51
  • FrezeR
    Szomorú, remélem azért serényen küldik már be nekik a hibák listáját.

Amúgy amit még figyeltem, hogy a 19-ben megjelent precíziós gazdálkodásnak nem látom nyomát sem, vagy csak vaksi voltam?
  • eta32 #22696
    Nos igen szántam rá egy kis időt végig teszteltem hogy akkor képbe is legyünk mi működik,sajna többségben van ami nem....
    Van itt nem kevés bug,nem véletlen nem kezdetem még bele semmi komoly karrier félébe.
    Ez sem különb egy fokkal sem a 19-nél ebből a szempontból
  • eta32 #22695
    A kormánnyal használóknak lehet érdekes....
    A FFB amit bele tettek valóban működik...bocsánat az erős túlzás,de csinál valamit a kormival.
    Még bétanak se nagyon nevezehető.
    De legalább foglakoztak vele.
    Ha megvalósul ,talán ha más nem a modderek részéről akkor már nekem ez a játék ott is van a topon...
    De viszont egyenlőre amit itt FFB gyanánt érzünk az egy lófütty...
    Ja csak úgy lehet működésre bírni hogy más vezérlőt eltávolítunk.
    Ezért is írtam gyenge beta állapotú....
    Ha hasonló lenne mint a snowrunnerben (soha nem lesz olyan) vagy most az ETS2-ATS-ben jól megcsinálták akkor már ugrálnék örömömben...
    Persze az ETS-ATS már elég rég kijött ép ideje volt valamit hozzá tenniük érdemben...
  • FrezeR
    Szia.

Mész kiszórását szántás után kell megtenned, akkor látszik csak a földön és utána a vetéssel vagy talajlazítózással bedolgozod a földbe és akkor eltűnik. Tehát ha előbb vagy csak talajlazítózol és arra szórod a meszet, akkor nem fog látszani a földön. A gyomírtás gondolom ugyan így működik, de ott még nem tartok.
    Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.11.26. 18:43:32
  • FrezeR
    Az ötfejes Agromasz ekével próbáltam szántani, akkor ezek szerint csak 2 ekével lehet segítőzni? Ez nagyon jó :D Erre dobhatnának egy gyors fixet, mert igencsak alapdologról van szó. További tudnivaló, hogy a modként berakott gépek a térképen (egyet próbáltam) nem látszanak, ha munkára küldenéd őket. Szépen tolják ki rá a 19 modjait csak ezzel van a bibi, hogy nem kompatibilis még a játékkal.
  • WinT
    De ez a növény még növekvő szakaszban van, bő egy hónap hátravan a betakarításig. Ilyenkor még ki lehetett pucolni az előző részben, ebben biztos vagyok.
  • Caliph
    nekem nincs meg még az új,de 19ben emlékeim szerint úgy volt,hogy ha a terület aratásra kész akkor már nem tudod leirtani a gyomokat,csak korábbi fázisokban lehet
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.11.26. 14:02:09
  • WinT
    Üdv!

Az új 22-es résszel ismerkedek és lenne pár kérdésem amire itt a tapasztaltabbak talán tudnak válaszolni:
    - Megvettem az első földet, gyapot van benne, de tiszta gaz. Vettem permetezőt és gyomirtót, leszórtam vele. A 19-es részben ennek azonnali hatása volt, de itt minden továbbra is tiszta gaz. Ebben a részben már idő kell amíg hatni kezd a szer, vagy rosszul csinálok valamit?
    - Sajnos elég krumpli gépen játszom, le kell venni a grafikát majdnem minimumra, hogy élvezhetően menjen. Emiatt a a földön nem látszik, hogy hol nedves miután kiszórtam a szert, vagy például mész kiszórásakor sem lesz fehér a talaj és így elég nehéz belőni hová forduljak vissza ha elértem a terület végét. Melyik grafikai opciót kellene feljebb tekeni, hogy ez látszódjon? Próbáltam a shadereket és a texture qualityt de egyiknek sincs erre hatása.
  • eta32 #22689
    Köszi ,mondjuk nálam minden monitoron elég sok ilyen funkciót lehet állítani amit itt is bemutat,de persze ettől függetlenül még tovább és sokrétűbb beállítást tesz lehetővé....
  • Daditsx
    Ha valakit érdekel, hogy legyen szép a szín
    Utoljára szerkesztette: Daditsx, 2021.11.26. 06:16:31
  • eta32 #22687
    Ja Ja nem is azért mondtam a graft ,mert nálam a nagy felbontás miatt vannak anomáliák...de ha így marad sem esek annyira kétségbe de remélem azért valamerre elmozdulnak vele...
    Ja hogy úgy sem működik az AI....
    Eddig csak távolról indítgattam őket, de most már rájöttem hogy kilépés után is hogy kell újból munkára bírni megint ,persze távolról nem "H"-val nyomva.
    Trükkös és egyben picit idióta volt aki ezt így megcsinálta ,de gondolom így volt neki egyszerű megírni a programot vagy nem tudom.
    Persze ezekhez leírás nincs ....jöjj rá magad....mondjuk rajtam annyira nem fognak ,ki meg szeretem a kihívásokat...
    Na megnéztem csak neked csak most.
    Az első legkisebb eke jó és használható segéddel AI val.
    Ugye én azzal próbáltam először mikor írtam alább.
    Az 5-7-12(ez a legnagyobb) ekefejes az kuka ilyen szempontból...nem is tudom hogy gondolták a készítők ,ja ők sehogy majd tesztelik jó pénzért az userek....
    A legkisebb és a kék Lemke működik Segítővel
    Biztos velem van a baj de ezek ellenére sem tudok betelni ezekkel a földmunkákkal ahogy a gépek és eszközök dolgoznak rajt,ha kicsit is valaki nem tudná hogy nem dinamikus talaj van alatta elhinné annyira élethűen megcsinálták....hogy jókat is írjak ...
    A legnagyobb ekével ami 12-13 ekefejből áll ,elé kötöttem egy nagy derékba csuklós trakit ,bőven megvolt a lóerő de tempomattal nem sikerült vele szántanom,mindig lefulladt.
    Nagy ekéhez nagy traki dukál
    Tényleg a kuplung az az ,csúsztatni kell és közbe tolni neki a gázt mert csak lefullad...
    Az semmi hogy ennek a hosszú szerelvénynek is megcsinálták a közúton a fordulását ,mikor AI vezette.
    Ja és mikor jött szembe a forgalom lehúzódott mert széles volt egy keskenyebb úton hogy a szembe jövő AI elférjen....
    Nyilván vannak gondok nem kicsik ,de én erre számítottam is nem véletlen írtam kell neki pár hónap mire kiforrja magát ,de nagyon sok helyen tapasztalok fejlődést javulást ,jó az irány ,ja hogy lehetne még jobb is persze ,de már ezzel is ki fogok békülni ha egyszer működik ahogy annak kell....
  • FrezeR
    Nem tudom mit csinálnék rosszul ha odaállok a föld szélére az ekével és megnyomom a H betűt, hogy kezdje erre kiírja, hogy nem érzékel területet. :D Ez mondjuk a kis földeknél van amit odaad kezdésnél a "házunk" előttiek. De ettől még működni kellene neki, mert a vetés, lazítás minden jó, csak a szántás nem akar menni. A grafikához nem tudok hozzászólni mindent feltoltam maxra és szépen fut nekem.
  • eta32 #22685
    Nos itt még van mit finomítani ,De nálam műkszik tud szántani .
    Minkét mapon megpróbáltam különböző trakival és ekével is....
    Valamit rosszul csinálsz.
    Az hogy nem találja a földet sok mindent jelenthet a készítők olvasatában és a fordítóéban is....
    Az elején találkoztam én is ezzel az üzenettel ,de miután tegnap szántam rá időt az AI kitapasztalásra ,most már meneget igaz egy érdekessel ma is szembesültem ,az egyik gép sem akart még csak elindulni sem sehova valami miatt....nem hogy szántani....persze előtte szántott csak gondoltam átküldöm máshova,de nem moccant pedig elfogadta,csak valami fura üzit dobott...
    Majd egy másikat is el akartam küldeni de az sem és a többi sem moccant....van még mit dolgozni rajt azért még eléggé beta....
    Pontosan kell a földre irányítani hogy elkezdje a munkát (akár a szántást)
    De volt a teszt alatt hogy ugyan abban a helyzetbe csak másodjára kezdte el a szántást.
    ja és nagyon meg tud keveredni mikor előtte már a földdel valami egyéb földmunka is történt,keresi a kiutat kóvályog ide oda de aztán rátalált.
    Na és a lényeg szántani nem mindig sikerült normálisan....legalább is a legkisebbnél eggyel nagyobbal...
    Amolyan "dezsavű" érzés fogott el a 17-19-nél is találkoztam hasonlóval,már mint amit majd itt alább írok az ismételt helyen való szántásról
    Egyik irányba rendesen szánt a másikban az 5 ekefejből csak 2-vel a többi a megszántott rész szántja újból...
    Azért ezeket illett volna kiküszöbölni nem sok sok év múltán is ott tartunk ahol a part szakad....
    Nem bírja a paraszt a szántást ekével...
    A legkisebb ekével jól dolgozott.
    A nagyobbakat már meg sem mertem próbálni....
    De majd azokra is ráeresztem ha lesz ingerületem....
    Már valami csodás beállításnak köszönhetem hogy sikerült a térképet a menüben kicsinyítésre és nagyításra bírnom....

A garf beállítás is meg ér egy misét nálam.
    A felbontás skálázása: nálam 50% van állítva: Növeli vagy csökkenti a játék megjelenítési beállítását.: ez van oda írva magyarázatként
    Oké de hol és mit...
    Ha emelem nem lesz a játék szebb csak a menüben a kép feliratok stb, és a játékba benn a mapon a feliratok hud stb.
    Viszont a játék képe környezet gépek stb összességében az egészre semmi hatással nincs az csoda szép ,mint írtam a feliratokat hud-ot és a belső menüt bolt stb kivéve....
    Ugyanis a graf beállításoknál fullra feltoltam mindent és simán fut max fps-el.
    De így hogy 50%-on van az előbb említett érték minden felirat stb homályos.
    Nos ugye ha emelem az 50%-ot felfelé úgy csökken az fps és akadozni fog.
    De csak 100% ig onnantól tök mind egy az fps-re nincs sok hatással, viszont 130 körül a játékban már villódzik a kép a messzebb levő részeknél.
    Na már most csak így tudom "normálisan" használni szép minden a játékban igaz homályosak a feliratok hud stb de annyit meg ér hogy a játék maga csoda szép ,ami nem csoda hisz fullon van minden.
    Remélem ezen is reszelnek előbb utóbb mert alig látom a feliratokat...
    Graf beállítások 1
    Graf beállítások 2
    Graf beállítások 3
    Graf beállítások 4

Most jobban megnézve szántott föld textúráját és ahogy a traki ment rajt és az eke a földbe...már már olyan volt mit a C&C ben a dinamikus talajt szántottam volna....
    A traki egyik oldali kereke ami a tarlón ment nem süppedt bele a talajba viszont a szántáson levők igen ,tudom még ha ezek csak vizuális dolgoknak hatnak is de most már nagyon élethűen megcsinálták.
    Ahogy az eke is szórja a földet ,az is szép.
    Tényleg olyan szántás textúrája meg a többi is mint ha 3d-ben lenne, a tetőn a cserepeket is érdemes megnézni ahogy a köveket is a földeken az utakon ,nagyon ott van ,nincs az az érzésem mint korábban.
    Reméljük mihamarabb kigyomlálják ,nem nem a gazt hanem a Bugokat a játékból és használható lesz érdemben...
    Nyilván az a AI-val még sokat kell foglalkozni, de az irány jó amit kitaláltak.
    Sok minden van még amit nem néztem ,pl a talaj átalakítást és az épületek egyéb dolgok elhelyezését ,majd ezekről is beszámolok.
    Számomra ezek is lényegesek ,szeretettem a 19-ben is építgetni felépíteni a gazdaságot...hogy mégis valami farm formája legyen....
  • FrezeR
    Apropó nektek megy a szántási feladat kiadása az AI-nek vagy csak nálam van valami gond?
  • FrezeR
    Én nem ismertem ezt a bugot, de akkor már tudom. Akkor a szántásos is lehet az.
  • Z33noo
    Ismert bug hogy minden harvest küldi megoldhatatlan, és a bálázós küldik szintúgy, egyszerüen a földek yield-je nem ad annyi terményt, amennyit le kell adni a küldihez.
  • FrezeR
    Igen ez elég hülyén van megoldva én is néztem. Egyrészt nagyon kevés pénzt adnak a küldikért, másrészt valóban nem éri meg saját felszereléssel. Pedig ez lenne a lényege ennek is. Amúgy belefutottam olyanba több alkalommal is, hogy szépen learattam amit kértek el is vittem ahová kérte és 88 vagy 84%-on megállt a haladás. Ez egymás után 2x is előfordult aratásos küldetésnél. Szóval ez nem tudom valami bug-e vagy csak én szívtam meg de elég idegesítő.

A másik amit észrevettem nem tudom tapasztaltátok-e, ha szántást szeretnék munkással csinálni nem kezdi azt el, mert azt írja nem találja a földet, pedig ott állok rajta. Akkor sem találja ha beviszem a közepére.
  • Z33noo
    Akkor egy kis matek:
    Vettem egy traktort és egy kultivátort, felvettem egy küldit, francia pályán a 28-as földet kultivátorozni 2335-ért.
    A munka végeztével megtankoltam -23
    Megjavitottam a traktort -276
    Megjavitottam a kultivátort -55
    Kijavitottam a festést a trakin -10705 !!!!!!!
    és a kultivátoron is -3741 !!!!!
    Szóval kerestem MINUSZ 12465-öt. Szerintem tökre megéri küldizni...

Konklúzió:
    SOHA ne csinálj küldetést saját felszereléssel!
    Ha a bérelt eszközöket használtam volna akkor levont volna a 2335-ből 736-ot, de az összes többi kész haszon lett volna.

Plussz poén ... ha a bérmunkát helperrel csináltatod meg, nem te magad, a helper munkadija ebben az esetben 3010 ... tehát több mint amit a küldiért adnak...
  • Serko
    Vettem 3 nagy melegházat. Epret, salit és paradicsomot termelek ingyen tavi vízből. A saláta rendben van, de a paradicsom és az eper annyit terem, hogy már hegyekben állnak a raklapok (szó szerint) 3 havi termelés után és még 3 hónap van a kedvező árú eladásig. Gőzöm sincs mivel viszek el ennyi raklapot :D
    Mindenesetre nem ez a legkönnyebb módja a pénzkeresésnek. :D
  • eta32 #22678
    Ja köszi próbáltam én már mindent valahogy fogalmam sincs mivel van összefüggésbe ezek a random graf dolgok.
    Nos igen ezeket az újításokat írták is anno ,hogy több mindentől függ a terméshozam.
    Ja a pickup is bugos ahogy sok minden más is ...
  • Serko
    Jaj, még egy dolog ami tetszik: Végre dinamikus a térkép. ha összeszántok két földet, akkor azt rendesen mutatja a térképen is.
    Ha lebetonozok egy földet, akkor a föld eltűnik a térképről. (persze a szám marad, mivel az a területet jelöli.) Szóval ez is jó ötlet volt.
  • Serko
    Csak érdekel próbáltad-e? Esetleg az további teljesítmény javulást jelenthet.
    Én sajna a haladó grafikai beállítások felét nem is értem :) Így nehéz finomhangolni a játékot. Most magas minőségen próbálom, szépen fut.

A váltó szarakodott ma du. manuális módban hátramenetben. Olyan volt, mintha az első kerék hátra, míg a hátsó előre hajtott volna. Furi volt. Aztán reload és jó lett.

Mai érdekes tapasztalat, hogy jelentősen befolyásolja a termést a talaj előkészítés is. A direktvetés, vagy csak tárcsázás, aztán kultivátorozás, a szántás, illetve a magágy készítés mind növelik a későbbi termést. És a gyomfertőzés is másként működik. Nem egyöntetű a teljes táblán.
    A gyepet is kell gyomtalanítani/karbantartani.
    Sok apró változást látok. Karbantartásnál ketté bontották a festést és a műszaki állapot javítását.
    Az "öreg" pickupnak a fülkében pl. szinte nincs hangja, ami inkább bug-nak tűnik.

Utoljára szerkesztette: Serko, 2021.11.23. 22:27:33
  • eta32 #22675
    Na egy kis teszt ami nagyon biztató....
    A vonatot is bérelheted,biztos lesz majd értelme ,de most ezt csak közbevetőleg írtam.
    Ami a lényeg az AI (munkás) bérlés.
    Igazából sok dolgunk nem lesz csak megnyitjuk a térképet és onnan koordináljuk felügyeljük a feladatokat.
    Kipróbáltam, elküldtem a munkást a földre,kultizni elég pontosan kell oda küldeni mivel ha nem akkor nem indul el mikor kiadod neki a munkát,vagy nem a szélén kezdi.
    Igaz a nagy felbontás miatt é vagy nem tudom de a térkép nagyítás egyenlőre nálam nem műkszik..így nem a legegyszerűbb oda vezényelni, de ez már csak részlet kérdés.
    Na szépen megérkezett leparkolt írja is a térképen.
    Majd ugyan így a térképen kiadom neki a munkát hogy terepmunka és már csinálja is.
    Majd közbe a kombájnt is oda küldtem a föld szélére ,majd miután megérkezett ,indítottam aratni ugyan úgy mint az előző trakit.
    Azt ne tudom mennyi AI lehet így egyszerre munkára fogni és milyeneket lehet velük megcsinálni.
    De így jól menedzselhető a játék úgy hogy igazából csak a "térképen dolgozol" irányítod a feladatokat.
    Közbe rájuk nézel és annyi...
    Nagy piros pont a készítőknek .
    Hogy nem csak szidjam őket.
    Nem tudom a figyeltétek é a munkás vagy akár te magad animációit a gépekben .
    Most már előre dől egy váltásnál vagy indításnál használja a gáz fék sőt kuplungot is a lábaival.
    Egész életszerű .
    Megint csak nagy piros pont a készítőknek.
    Igaz ez amolyan ficsőr csak de jól néz ki.
    Nyilván kilépés után újra el kell iditani minden segítőt úgy ahogy az előbb leírtam ,de közbe itt is van némi "zűr az űrben ,trükközni kell,de majd ez is kiforrja magát és akkor nagyon klafa lesz de már így is reményre ad okot.
    Persze a segítő nem ismeri hogy fa van előtte ,nekimegy és csak vár....ezen is lenne mit csiszolni de, 5 éve is ilyen volt kevés volt az idő rendbe rakni
    Még a garf beállításokkal küzdök tegnap óta,valami nagyon összekutyulódik a játékba ,na meg a készítők fejében is.
    Emlékszem a 19-nél is hasonlókkal kellett megküzdenem,.
    Majd hónapok múlva láss csodát helyre rakták.
    keveri a rendelési dolgokat az egyéb beállításokkal.
    Van hogy beáll stabilan fut.
    de még nem jöttem rá mi okozza és mitől javul meg.
    Az előbb is tök jól ment majd kiléptem aztán szétcsesződött megint.
    Na mind egy is majd csak előbb utóbb turkálnak rajt valamit és remélem jó lesz.
    Nyilván a 3 monitoros dolognak van köze hozzá,de a fórumot elolvasva sem lettem okosabb,pedig már a 19,sőt a 7 óta porondon van a kérdés ,gondolják a készítők használd 1-el küzdjél 3-al...

• FrezeR
    Dehogy sértődöm :) Ja engem is meglepett, ilyen könnyű lenne áttenni a modokat a 19-ből?