23835
  • hawkie22
    Akkor a szalmával rendben leszek, mindkét földemen búzát vetettem.
  • RoboKutya78
    Vizet kell vinned a meleghzáz kék tartályához vagy veszel kutat vegy feltöltöd a tartálykocsit a tóból.
    Szalmát tudsz venni is a boltban.De ki is tudod termelni Buzát kell aratnod rendszórással malj össze kell kötegelned bálákba a sorokat.
  • hawkie22
    Ez most egy nagyon amatör kérdés lesz: vettem melegházat, hogyan töltöm fel vízzel? :D
    Sertésekhez szalmát honnan veszek? Veszek boltban bálában vagy majd ha betakarítom a terményem, akkor lesz abból?

Van most 1080 csirkém, 3 nagy méhkaptáram meg most vettem 270 malacot a két földem mellé. :) Meg a három melegház, csak hát ahhoz meg kéne víz.

Update: a vizes részt közben megoldottam. :)
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2021.12.01. 13:18:46
  • RoboKutya78
    én a pályán lévő fákat próbáltam eltávolítani.
    fs19 ben a fatönk eltávolító masina amit moddal lehetett betenni az is problémás volt néha 19 ben
    Most az első kísérletnél amikor kipróbáltam egyből meghalt a játék onann tutti volt hogy ez a gép nem valami tutti lesz az első frissítések megjelenéséig.
    De hogy a fák is probémásak legyenek ezek a fák bizonyos verziója is modos fák lehetnek. Meg ha jól megnézitek a fák törzsét mintha kétféle fatörzs minta lenne rajtuk. Ott ahol fürésszel rávágsz a fa részére és amit levágsz az eltünik ott van egy színeltérés.Illetve valami a favágó kéziszerszámmal sincs rendben Nem cuppan rá a törzsre a zöld kis jelzés :(

A másik ami kicsit zavar hogy tereprendezésnél amikor fested a talajt a kis ecseted szabadon siklik a talajon nem lehet lépcsőzetesen mozgatni.Nem tudok vele pontossan festeni talajmintát.
  • eta32 #22749
    Rekordszámokkal rajtolt a Farming Simulator 22
    Forrás: Gamekapocs.
  • eta32 #22748
    Igen nálam is volt pedig csak 3 fát vágtam ki csak úgy próba kép a gépek beállítása miatt ráadásul ezek elhelyezett fák voltak nem a mapon levők. ....
  • Z33noo
    Igen, mi is találkoztunk vele, reportot irtunk, tudnak róla.
    Ami a legrosszabb, hogy multiban kiakad töle a játék :(
  • RoboKutya78
    srácok fs22 ben másnál is bugos a favágás?
    eltorzulnak a fatörzsek úgy néz ki mintha grafikai programban belehúznál a képbe a szivacs ceruzával szétmossa a fatörzset.
    van rá valami gyógyszer?
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2021.12.01. 09:59:39
  • eta32 #22745
    Ha valaki még realisztikusabb játék élményre vágyik ez a 2 mod kötelező darab ...szerintem.
    Air Hose Connect Sound v1.0.1.0 FS22
    Manual Attach v2.0 FS22
    A manual attach-al még hosszabbra növelhető a játék idő arról nem is beszélve olyan funkciót kapott ami aztán tényleg odaver a realizmusnak ,persze jó értelemben.
    Ha nincsenek össze kötve mauálisan a hidraulika-levegő csövek ,simán megtörténik hogy nem működik valami akár a pót billentése stb...
    Vagy ha a kardánt nem csatlakoztatod nem fog akár a combi aratni el sem indul a vágóasztal ,vagy egy átrakó kocsinál nem működnek a funkciók.
    Mondok egy példát,persze ennek nem a manual attach-hoz van köze inkább a játék megint olyan újításának ami nagyon is realisztikus.
    Oké hogy a szecskázó után kötöd azt az új átrakót amit eddig nem láttam a korábbi játékokban(alap pót nem mod) ,mivel nincs összeköttetés kardánnal a gép és a pót között így azt kiüríteni sem tudod,vagyis átrakni csövön keresztül egy másik pótra,mert ennek a pótnak-átrakónak ez lenne az elsődleges szerepe.
    Nyilván majd a modderek ezen részét "áthidalják" majd biztos ,na de mégis.
    Sokat számítanak ezek még ha apróságnak tűnhetnek.
    A manual attach modot korábban nem nagyon használtam mert picit mindig nyögve nyelős volt vagy valami nem működött együtt vele ,de most eddigi tapasztalatok alapján nagyon jó tuti marad.
    Nyilván minden gépet combit stb nem teszteltem végig....
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.01. 07:42:42
  • eta32 #22744
    De igen, ki is üríti kipróbáltam.
    Ennél többre is képes az AI pl. elküldöd felveszi a trágyát majd elmegy vele a BGA-ba és kiüríti ,na itt már vannak kisebb nagyobb akadályok ,de majd ez is kiforrja magát.
    Elküldheted az egyik silóból,lerakóból felvenni a termény és az egyik megfelelő gyárba leadhatja rosszat nem tudsz beállítani figyelmeztet.
    Persze ez még nem kész egyenlőre ,inkább alap dolgokat tud.
    De a szecskát simán vitte a mod lerakóba ,na nem a beton bunkerba azt nem ismeri.
    Ha nekiállnak és megcsinálják rendesen nem ilyen bugosan marad teljesen klafa lesz ,
    Úgy hogy jó az irány amit elkezdtek ,csak be kell fejezni finomítani kell rajt sokat,de ezt mondták is...
  • eta32 #22743
    ja láttam...
  • NinoV
    Az mit jelent ha a talaj összetételénél barna színű a föld, akkor mit kell vele csinálni?
    https://kepkuldes.com/image/uaLDA4
  • FrezeR
    Egy kis érdekesség a modhubról.

Case IH Autonomous

• FrezeR
    Köszi rálesek! Remélem a fiúk már nagyon dolgoznak a javításon :D
  • eta32 #22739
    Minden estere lesz mit gyomláni a készítőknek.
    Szerencsére azért akkor a gond nincs hogy megakassza a játékot ...
    Csak neked Csak most eke mod kollekció csak hogy tudd tenni a dolgod rendesen....
    Mod ekék
    Még nem próbáltam őket csak most töltögetem lefele ...
  • FrezeR
    Biztos, hogy bug, mert semmi nem indokolja ezt az anomáliát. Én kipróbáltam az egyik alapmap kicsit buherált verzióját, ebben meg azt vettem észre, hogy egy idő után eltűntek a kiadható feladatok változatai az AI-nak, csak a menj ide maradt meg és előtte még működött :D Nem raktam be új modot pedig és a sima alapmapon az összes moddal együtt megy rendesen a dolog. Szóval ez pályahiba lehet, pedig nem sokat változtattak rajta szerintem.

Amt még észrevettem, hogy a kis Rostselmash Nova 330-as kombinál amikor ürítjük a szemet (szójababnál) a cső fölött megjelenik egy hosszú grafikai hiba olyan, mintha egy hosszú nyíl mutatna az ég felé az ürített termény színében. Lehet többi növénynél is van, de konkrétan ennél vettem észre először.

A játékból a kilépésre nyomva engem is kidob mindig az asztalra.
  • eta32 #22737
    Nos simán lehet ez is egy bug a többi között
    Most nekem olyanokat csinál hogy amerre kijelölöm hogy megálljon a segítő mikor oda küldöm valahova,amikor kijelölöm juszt se arra fog állni hanem 180 fokban a másik irányba másodszorra ugyan ezt a műveletet már jól csinálja.
    Asszem a előtte mozgatni kell a nyilacskát ide oda picit mint ha körzőznél...vanak néha furcsaságok és anomáliák.
    Az összes spric ami modként készült a játékhoz a játék hibája miatt mikor kilépnél a játékból a menübe ...helyette az asztalra vág ki.
    Olvastam hogy ez is bug a játék hibája először én is gondolkodtam hogy kiszedem őket el is tököltem több órát vele ,de aztán hogy olvasom mi van marad benn az összes .
    Ezek nélkül nehéz az élet a földeken.
    Apropó módok.
    Ez kötelező darab nálam tuti...
    Enhanced Vehicles V0.9.6 FS22
    Már van 1.0 verzió is csak most nem találom de ez is műkszik.
    Főleg míg nem jön a GPS mod ami már a korábbi részeknél is elengedhetetlen volt...remélem mi hamarabb össze dobják legalább a kezdeti változatát.
    De már ez is segítség az irányításban a földeken hogy egyenesen tudj haladni ,igazából ez az 1 része amit leginkább használok.
    Már a gombkiosztásba így sincs hely van amit csak a billel tudok irányítani....ami nem oly gyakori és fontos....pedig közel 60 gomb kar kiosztást használok.

Ja igen és lezárom én a forgalmat majd egy adott szakaszon nem lesz itt száguldozás....
    Plastic Road Barrier v1.1 FS22

Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.11.30. 17:33:16
  • FrezeR
    Előtte területrendezésbe kezdtem és füves dekorációval tűntettem el azokat a fűcsomókat amit a "területlétrehozó" eke nem tűntetett el magától. Akkor lehet az a baja? De mondjuk ezt sem értem mi köze hozzá. Tehát előbb kézzel legyalultam a fűcsomókat, majd szépen területlétrehozással leszántottam azt a részt, az utakat. Onnantól kezdve az a leszántott létrehozott rész mindig kimarad gyomírtásnál és meszezésnél is.
  • eta32 #22735
    Azt kell hogy mondjam megint nálam igenis látszik a meszezés azon a területen ami előtte pl út volt vagyis össze szántottam a két földet terület létrehozással....
    A gyomirtót nem próbáltam de gondolom az is hasonlóan látszik...
    Kép:az út eltünt de a mész látszik a helyén is
    Más nézetből ugyan ez a meszezés
  • eta32 #22734
    Az Állattenyésztés is átalakult .
    Ahogy a vidi is mutatta van robottal etetős istálló is.
    Az összes állat ólja legelője átalakult.
    Ahogy a küllemük és tulajdonságaik.
    Különböző életkorúakat (2 féle) lehet venni ,értelem szerűen állat fajonként más más ahogy a szaporodási rátájuk is...
    A méhészet is átalakult.
    Annyira nem megyek az állattartás részleteibe ,szerintem mindenki megbirkózik vele.
    Úgy hogy tényleg ez a terület is jól megújult.
    Ja igen ha az ólon kívül lát futkorászni disznókat ne lepődjön meg....páran szeretnének megszökni ...
    Szöknek a disznók...
  • eta32 #22733
    Nos elég sokat szerencsétlenkedett,látta hogy nem tudja kiönteni sehol,sok időbe telt mire rájött azért mert....
  • eta32 #22732
    Utána nézek ennek is...
  • FrezeR
    Én azt vettem észre ezzel kapcsolatban, hogy ha két földet összevontam területlétrehozással, akkor utána azt a "csíkot" ahol összeszántottam a két földet nem tudom mésszel beteríteni, tehát nem látszik a földön a mész, sem a gyomírtó "nedvesítő" hatása. Tapasztaltatok ilyet? :)
  • Caliph
    tök jók ezek a vidik,csak nem értem miért 40 perc? :D jobban esne egy 2 perces ,itt a plant,ezt rakod bele ez jön ki belőle,igy működik ,ennyit termelhet:D
  • eta32 #22729
    Ez a vidi bemutatja mennyire más a mostani BGA és a benne zajló termelés a korábbi verziókhoz képest nagy átalakuláson ment keresztül,mondjuk már ideje volt.......
    BGA FS22 Új dimenzióba került
  • eta32 #22728
    Ha ezt az istállót választod tuti lehidalsz...egy bemutató vidi.
    Kipróbáltam fantasztikusan megcsinálták és működik.
    Etető robottal ellátott tehén istálló.
  • eta32 #22727
    Egy másik újítás érdemes használni,ha elolvasod a vidi alatt a hsz-at többet is megtudhatsz róla.
    Szilázs adalék ...mire való...
  • eta32 #22726
    Erre most akadtam véletlenül.
    Azért vannak itt nem kevés és nem kicsi újítások...
    Dinamikus PDA
  • eta32 #22725
    Nos simán lehet ebben a játékban hogy akár föld függő,mondjuk akkor ez már tényleg gáz megoldás,a készítőktől
    De mint mondtam NEM működik egyiken sem (5-7) a fordító funkció az meg ha segítő nélkül használnád is gond...
    De szerencsére vannak modok már így én azt használom ,vagy ha nagyon elvetemült akarok lenni a különböző szélességű és nagyságú kultikat amik a szántást is tudják....
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.11.30. 09:13:52
  • Caliph
    valamelyik videóban láttam,az eu map egyik kezdő földjén a videósnak sem indult el szántani az 5ös ekével,pályához kapott kék trakival,de csak az egyik földön,a másik kettőn nem volt gond...de most nem találom a videót
  • eta32 #22723
    Nos új fejlemény szántás ügyben.
    Az ominózus 5-7-es ek úgy bugos ahogy van.
    Először is nem működik, egyiken sem a fordító .
    Vagyis segítő nélkül te magad sem tudod őket átfordítani .
    Na innentől aztán meg is bukott a direkció...
    Persze az is érdekes ma mind kettőt munkára tudtam bírni a segítővel még távolról is..
    De PL: a 7-eshez van egy talaj simító akármi kieg. ,na azzal aztán csinál olyanokat hogy égnek állt a hajam,azzal együtt meg aztán felejtős segítővel.
    Na a lényeg ezeket egyenlőre kerülni kell a fordító hiányossága miatt .
    Amúgy anélkül is szántanak csak az egyik irányba mindig a nagy semmit jóformán 2 ekefej dolgozik....
    Ja ja vannak itt gondok......majd idővel jó lesz ez is csak győzzük kivárni....
    Na asszem mára a bohóckodásból ennyi elég is volt....nem tudom erre a készítők mit mondanának...??? kb ezek már 6-8 éve is működtek ...
    Nem kell a játékba 400 gép hogy eladható legyen elég a fele is csak normálisan működjön nem ilyen BUG halmazba mint most...
  • eta32 #22722
    Hogy másról is essen szó.
    Most hogy több gépet is kipróbáltam...
    Nos azért itt is nagy fejlődés tapasztalható...
    Mármint a belső működő karok kapcsolók működő kijelzők órák tekintetében...
    Nem kicsi előre lépés.
    John Deere traktornál pl: animált az indító kulcs, az előre menet kar az irányjelző,a különböző váltókarok az összes pedál.
    Ezeknek kívülről látható a sofőr animációja is részben.
    Az órákban a Km,fordulatszám a levegő nyomás az aktuális idő mutatása.
    Van amelyik trakiban az épp aktuális üzemórát is mutatja, hogy csak párat említsek a teljesség igénye nélkül...
    Persze lehet mondani az ajtókat nem lehet nyitni,na bumm úgy sem az ajtókon szállunk ki soha......persze ettől még jól mutatna ahogy a C&C-ban is de ezek még váratnak magukra.
    Én már így is bőven elégedett vagyok hogy ezen a téren is fejlődött előre lépett a játék .
    Persze lehet mondani hogy apróságok ,de én nagyrészt belsőből tolom ha csak lehet hogy még élethűbb legyen így nekem számít....főleg hogy modként már elérhető az az opció hogy rá lehet közelíteni a fülkében mindenre.
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.11.29. 22:25:40
  • eta32 #22721
    Nos van egy rossz és jó hírem....
    Nálam működik mindegyik (az összes) műtrágya szóró,mind a 4 fajta...
    Mésszel nem próbáltam de gondolom ott is hasonló kép igen....
    A permetezőket is hasonlóan végig próbáltam igaz itt gyomirtóztam a változatosság kevéért.
    Itt is mindegyik működött csinálta a dolgát.
    Hozzá tenném mindegyiket távolról irányítottam oda a földekre és adtam nekik a parancsot a földmunkára....,különböző földeken hajtottam végre a műveleteket.
    Még a legnagyobb permetezőt is bevetettem...az is működött...
    Nos ezért is írtam le oly "szájba rágósan " korábban mit és hogy is kell hol van a "trükk" hogy működjön minden.....
  • eta32 #22720
    Oké értem vili megnézem tesztelem és referálok..
  • FrezeR
    Mondjuk műtrágyaszórónál van az Amazone ZA-TS 3200, ez a legkisebb játékbeli és van az egyel nagyobb a Bredal K105-ös. Na ha ezt a kettőt megveszem vagy kibérelem és rábíznám az AI-ra a használatukat, az elsővel itt is megindul csinálja a másodikra megint azt írja nem érzékel területet. Ugyan az történik mint a 3-5 fejes ekék esetében. Ha ez bug, akkor miért minden "első" legkisebb eszköz működik vele és a második, nagyobb már nem? Még ekénél érteném is, hogy az éppen bugos, de akkor 2 különböző eszközcsoportnál ugyan ez a bug már fura lenne, nem? És pont ugyan úgy, abban a "sorrendben". Nem tudom így világos-e.
  • eta32 #22718
    Húúúúú lehetne részletesebben ...??
    Az eke és a műtrágya/permetezés együtt...
    Az ekét azt értem és ki is veséztük legalább is leteszteltem ,leírtam melyek működnek.
    Pl nemrég letöltöttem a kicsinél eggyel nagyobbat 5-öst ez mod eke simán szánt csinálja a dolgát.
    Távvezérléssel is...
    Szerintem amik nem működnek a játékban azok valamiért bugosak ,ne kérdezd mi a bajuk passz
    A műtrágyát és a permetet nem próbáltam még AI val működtetni ,de ma vagy holnap rápróbálok ha ott is anomáliák vannak ,így én is kivi vagyok mi a tök van ennyi bug ....
  • eta32 #22717
    Ezzel ugyan így vagyok én is.
    Ebbe a 22-be rengeteg (korábbi mod) újdonság és újítás bele került alapból.
    Ha még ehhez hozzá számoljuk amik ehhez fognak jönni ÚJ modok akkor aztán nagyon ott lesz....de már így is ebben a formájában nálam bejövős.

• FrezeR
    Én minden résszel játszottam eddig, kivéve a legelsőt. Azt tudom neked mondani személyes tapasztalat alapján, hogy a 17-ről 19-re történő váltásnál nem éreztem olyan nagy fejlődést, változást, "újdonságérzést" mint most 19-ről 21-re. De mindenki maga dönti el úgy is :) Akkor sincs gond ha vársz vele, mert egyre jobb lesz ahogy javítják majd.
  • FrezeR
    Majd kipróbálom én is a köveket, most még nem volt hozzá kedvem. Arra rájöttél már, hogy miért csak 2 ekével indul meg az AI magától dolgozni? Mert, hogy pl műtrágyázásnál/meszezésnél ugyan ez van. A kicsivel elindul az egyel nagyobbal már nem :D Most ennek valami teljesítménybeli oka van vagy mi?
  • eta32 #22714
    Nos leírásról nem tudok,de majd összeszedem pontról pontra és leírom....
    Ha esetleg valakinek nem világos...nem rád gondoltam...
    Az biztos hogy kell a vetés előtt magágykészítést is csinálni a színekben mutatja is hogy van-volt é már.
    Az biztos hogy van szerepe nem véletlen van benn ...
    A köveket én benn hagyom az AI jól el lesz vele szántás után,no meg van már üzem ami feldolgozza és mész lesz belőle....
    Így már hasznos is lesz ...tegnap kipróbáltam működött jól...persze modderek munkája ,de ez tudtuk eddig is....