23835
| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
#22873 srácok egy kis segítség kellene.
Hogyan tudom eltüntetni a főútra rákerűlt földet?
Túl közel raktam le egy épületet és amikor megelemte a talajt rákerült az útra is és egy kicsit bekavar az Ai soförnek amikor kihajt a főkapumon.
Próbáltam a különböző talajmélység állítókat, de csak a járda széléig módosítja a talajt a járda főlé került talaj az ott marad. -
Serko #22872 Szerintem jó lett a játék, én ajánlom. Sok apró újítást tartalmaz. Nyilván van benne hiba, de ezeket majd kijavítják.
Nekem még mindig ez az a játék amivel játékórák százait töltöm. Persze ízlések és pofonok.
Nézz gameplay videókat, rengeteg van belőle YT-on, magyar és külföldi egyaránt. Az alapján el tudod dönteni, hogy érdekel-e. -
eta32 #22871
Nos ha így állsz hozzá akkor még a következő részről is lebeszéllek ami majd talán 2025-ben jelenik meg....
Olvastam nemrég olyat is hogy a játék semmit nem változott csak rosszabb lett,nos az ilyen embereknek tényleg felesleges bármit is csinálni úgy sem jó és kevés az ami benne van most a játékban....
Nyugodtam toljad a 17-el szerintem neked pont jó lesz...
De komolyan minden bántás nélkül mondom ezt remélem nincs harag...béke veled... -
#22870 #22868
"Nyilván mire minden téren jó lesz ennek is kell pár hónap,de ma már az összes játék ilyen sajnos..."
Az utóbbi időben volt-van néhány gyönyszem, nem a fórumot, oldalt nyitom meg először, hogy tudjam megcsinálták-e, csak egyszerüen játszottam komolyabb gigszerek nélkül. Ahogy látom a Giants-nél nem akarnak változtatni a jó bevált "először had sz... a játékos ha már megvette" módszeren. Gondolom a modderek megint viszik a hátukon a játékot, a kövi részben meg a készítők lenyúlják.
Tényleg komolyan elgondolkoztat a vétel, ilyen gépeket élőben is látok nap mint nap, igaz kutyafuttában, de a játékélmény ami a régebbi részekben megvolt, az most is van-e ? -
eta32 #22869 #22865
Pont így vagyok ezzel én is,így aztán minden szívfájdalom nélkül közbe simán megnyomom a "plussz" 100E-res gombot ha nagyon kell a mani.
Igazából azért is kezdtem a nehézzel mert így semmi nincs a mapon ,majd én kedvemre lerakom a dolgokat és oda teszem ahova kell, és a nehézséget is könnyűre tettem vissza így az elején ,hogy azért jussak már valahova....
Ahhoz már túl sokat kezdtem az elejéről hogy ne élvezzem,így ha kell egy gyár megveszem "ingyé" nyilván nem az összeset...így az elején ,mert azért nem akarok egy szezon évet még ha 3 napos-t is állítottam be , letolni azzal hogy csak szántok meg aratok....
Azért jó hogy lehet agyalni mit is éri meg jobban és mikor termelni és leadni,az időjárást is figyelni kell....na meg a hónapokat mert aztán jön a meglepi hogy elfonnyadt a termés szeptemberben...akár a búzánál...meg sokoldalúbb az egész.
Az is igaz én ezen a francia alap mapon simán el leszek fél évig ha nem tovább....az amcsi annyira nem jött be ahogy a 19-nél sem
Az alpesi is tetszik,de az valahogy más ,nekem már az pici és mindig füvet nyírni már uncsi....
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.09. 07:39:45 -
eta32 #22868 Üdv:
Szerintem nyugodtam megveheted .
Akkora nagy hibái nincsenek ,bug van benne rendesen,de játszható,igazából egy nagyobb javítás már útban van de hogy mikor kapjuk meg nem tudni,remélem karira kitolják.
Nyilván mire minden téren jó lesz ennek is kell pár hónap,de ma már az összes játék ilyen sajnos...
a SnowRunnernek több mint fél év kellet de volt olyan jó pár funkciója aminek 1 év....
Nyilván ez nem vigasz,de én úgy érzem annyira nem gáz így az elején mint a 19 volt.....persze ez csak az én véleményem ,
Majd a többiek igazolnak vagy cáfolnak engem... -
#22867 Hali!
Pár éve nem jártam itt, és ki is hagytam az elöző részt. Kérdésem, érdemes-e megvenni, játékra alkalmas állapotban van, vagy a jó hagyományhoz híven várni kell fél évet mire a nagyrabecsült készítők kipofozzák?
Köszönöm.
Utoljára szerkesztette: dimre, 2021.12.09. 02:44:33 -
#22866 Itt egy jó kis Case IH csomag.
FS22 Case IH MultiPack
-
#22865 Ezen mindig gondolkodom mi a jó. Én magam szeretem azt, hogy lassan jutok előre mindig egy kicsit jobb gépet veszek, új földet de csak kicsiket az elején, gyűjtöm a pénzt stbstb. Viszont ez nem annyira élvezetes, akkor miért is van ez a játék, ha nem élvezzük? Lehet kinevettek, de volt úgy, hogy bizonyos modokat már nem tudtam kiélvezni és használni, mert annyi időt elcsesztem erre a nullárólkezdemmajdénmegmutatom magatartással, hogy sosem jutottam el oda, hogy meglegyen minden csúcs vagy jobb gép, aztán kijött az új rész :D -
eta32 #22864 Parancsolj...Place Anywhere v1.0 FS22 -
Schrödinger #22863 De van olyan mod ami a nem birtokolt területeken is elhelyezhetsz.
Hűű nem tudod a nevét véletlenül? -
eta32 #22862 #22861
Olyan nincs ne is várj ....
Ha lehet a mostani talaj egyengetés még nyűgösebb mint volt pedig pont az ellenkezőjét állították anno....
Most is csak annyit tudsz tenni mint a 19-ben is ahova le szeretnéd tenni az objektumokat előtte megcsinálod a placcot...vagyis elegyengeted azt a területet amit be szeretnél építeni különben úgy jársz ahogy írtad.
Most akartam egy olyan területet simítani ami nem is megvehető az meg végkép felejtős.
De van olyan mod ami a nem birtokolt területeken is elhelyezhetsz.
Elméletileg kellene hogy tudd a talajt utána is javítani ha a tulajdonodban van.
Ha törlöd olyan marad nem áll vissza az eredetibe.
Én már a 19-nél is előtte csinálok egy mentést és próbakép megcsinálom milyen lesz ,majd ki-be a játékból és akkor készre készítem el.
Ez ilyen nem egy felhasználó barát de a 19-nél már nekem elég jól ment ,de itt valahogy picit nyögve nyelősebb számomra,de remélem majd bele jövök...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.08. 14:21:26 -
Serko #22861 Épület építésénél olyat lehet csinálni, hogy előnézetben mutassa, hogy hogy fog kinézni, ha lerakom az épületet? (nekem csak a költséget mutatja) Pl. az egyik épület mellé leraktam, egy kis birkahodályt és az épület mellett a talaj megsüllyedt, és tök szarul néz ki... és javítani sem lehet!
Jó lenne ha látnám építés előtt, hogy a kattintás után mi fog történni! Ha leraktam az épületet és törlöm akkor a módosított terep visszaáll eredeti helyzetbe? -
Schrödinger #22860 #22852
AZ áruházban van a eszközök/egyéb fül alatt két pótkocsi is, de nyugodtan használhatsz bálaszállító pótot is.
Itt van pl. ez is: Strautmann SEK 802 Pallet Autoload v0.5 FS22
Utoljára szerkesztette: Schrödinger, 2021.12.08. 11:26:34 -
eta32 #22859
Behúzva ez is........
Már csak azért is mert nehéz fokozaton aztán tök semmim nincs ...
Mondjuk akcióba sikerült vennem egy közepes trakit igaz 29 hónapos és javítani kellett, igaz az majd ingyé volt(4800 ajro) így 110-ből van ez újonnan 230-ba került volna,a festése még jó nem látszik rajta sok minden kopás igaz az sem vészes lenne most ,de a lóvé kevés...földvásárlásra elköltöttem...
Csak nem bírtam ki belekezdtem a karrierbe,mert simán lehet a hogy a "nagy javításra" sokat kell várni...addig remélem nem lesz itt ami megakasztaná a karriert....
Küldetésekbe nem nagyon akarok bele menni nem sokat hoznak ,inkább a magam "nyomorúságán jutok előbbre.
Habár lehet az elején egy darabig a nehézséget vissza rakom könnyűre az árak miatt ,azért ennyire ne szívassam magam...
-
#22858 Ha nem akartok vagyonokat kifizetni a tereprendezésre :)
Free Landscaping Tools -
favi24 #22857 Köszönöm a jótanácsokat...és hogy ily gyorsan válaszoltatok!!!!!! ki is próbáltam. MŰKÖDIIIIKKK :)
Persze van még mit csiszolnom a mozdonyvezetői tudásomon.... De a lényeg, hogy okés a dolog.
Most a tesztidőszak megy. kíváncsi leszek, hogy mi bugos még. Amit tapasztalok, megosztom...
-
#22856 Arra vigyázz, hogy az aratási feladatok elég bugosak, megcsinálod és nem lesz 100% és pénzt veszítesz miatta. -
#22855 szomszéd városba kell eladni,amit úgy csinálsz hogy elmész egy vonatos felrakóra és rendelsz egy vonatot. időgyorsítást vedd vissza mert óránként van bére a vonatnak. felpakolsz a vonatra amikor a térkép szélére érsz megkérdezi hogy eladod e a másik városba és ennyi -
favi24 #22854 Sziasztok! Egy kis segítséget kélrnék. FS22 megvéve. Próba játékot kezdtem mind az Erlengrat mind a Haut-Beyleron térképen. Egységesen mind a két térképen ugyan azzal a problémával találkoztam. Amikor elvállalok egy munkát és betakarítom a terményt a leadási pont egy olyan helyre mutat, ahol nincs leadási pont. (legalább is nem tudom, hogy hova kellene ürítenem. Ráadásul ez a sinek mellett van az adott térkép szélén. Valaki találkozott ezzel a problémával, vagy béna vagyok és nem jövök rá a lerakási pontra.
Ott állok a felkiáltójel alatt (ezért nem látszom a térképen). Itt viszont nincs semmi....
Utoljára szerkesztette: favi24, 2021.12.07. 22:08:41 -
#22853 ha már lenyomta a battelfieldet a bizalom amit a játékba fektettünk akkor muszáj lesz nekik elég nagy buglistájuk lehet :) -
#22852 Raklapok szállítására mit ajánlotok? -
eta32 #22851 szerintem még maguk sem tudják ,véleményem és a korábbi évek tapasztalatai alapján még az idén megkapjuk....remélem..... -
#22850 azt lehet tudni mikor fressítenek? -
eta32 #22849 akkor megvan a válasz,valami ilyesmire emlékeztem csak már nem tudtam pontosan,kell és kész.... -
Serko #22848 A jól működő autoloader kocsik később várhatóak. Az FS19-ben többször raktam kézi erővel pl. kis méretű bálát, raklapot kocsikra és elég nehézkes volt, néha egyszer csak szétrobbant egy hirtelen mozdulatra.
Az FS22 ben ez is jobbnak tűnik. A kisteherautót és az utánfutót kézzel teleraktam epres/paradicsomos raklapokkal, és semmi gond nem volt. Szépen lehetett illeszteni az utánfutó oldalhoz, illetve egymásra a raklapokat. Kicsit meg is lepődtem rajta :) -
Serko #22847 Reddit-en azt írják, hogy kb. 5%-al megnöveli a szilázs mennyiségét, amit összegyűjthetsz. (tehát termésnövelőként működik)
A valóságban ez az adalék a szilázs jó erjedését segíti elő... Végső soron ott is mennyiséget növel, mivel ez által kevesebb romlik meg a kész termékből.
Utoljára szerkesztette: Serko, 2021.12.07. 15:29:26 -
eta32 #22846 A szilázs témához.
Olvastam ezt is valahol és láttam a vidit róla YT-on valahol fenn van asszem.
Növeli a hatékonyságát de több nem lesz tőle már mint tömegre.
Így lehet kevesebb is lesz olyan hatékony mint ha enélkül adod el vagy az állatoknak....
Persze azért a készítők részéről nem ártott volna ezekről és hasonlókról valami értelmes leírás a játékban.
-
eta32 #22845 Igen, de itt még nincs ilyen mod,csak amit a Schrödinger kollega is írt.
A játék még nem tart ott hogy lehessen rá írni ilyet ,ahogy olvastam a minap valahol ....de ha tévedek ne lőjetek le....
Tartok tőle hogy ha jön a javítás utána fele mod megint mehet a kukába összeférhetetlenség miatt... -
#22844 pedig úgy rémlik 19 ben lett volna ilyen mód. lehet tévedek és egy olyan rakodót használtam amin tökéletes volt a rakodó rendszer.
Letöltöttem egy bálaszedőt összeszedtem a bálákat kicsit magára hagytam a járgányt és elkezdett ugrálni a vontatmány bálástól mindenestől :) -
Schrödinger #22843 Szerintem olyan mod, hogy általános autoload nincs. A modderek beépítik az adott trailer programjába.. ha akarják.
Mókolni meg a mod .xml fáljban lehet.
Valami ilyesmit keress: capacity="90000"
Ha a töltési sebességet is meg akarod változtatni, akkor...: litersPerSecond="1000"
Utoljára szerkesztette: Schrödinger, 2021.12.07. 11:35:28 -
#22842 Valakinek nincs esetleg ötlete autoloadra? olyat keresek ami minden járműre használható.
Illetve olyan kérdés hogy meg lehet e mokolni viztartályos modoknál a befogadó teret? 19 ben volt egy jó kis kamionom aminek sikerül modositanom a rakterét. -
Schrödinger #22841 Ez a szilázs adalék mit csinál? Több szilázs fog termelődni? Pl. 60k fűből lesz 70k? -
eta32 #22840 Ja annyit még egyben nem mentem csak tesztelgettem eddig minden részét....
Akkor ezek szerint jól lekopik róla a festés....
Majd ha kijön az első komolyabb javítás ami érdemben rendbe teszi a játékot és a funkcióit...akkor kezdek csak bele a karrierbe,ez így volt anno a 19-nél is...
Remélem azért nem kell addig várnom ,mert a 19-nél ez március körül következett be.... -
Serko #22839 Nálam se megy a válasz...
"Mit számol kötelező biztosítást vagy cascot?" :D Gondolom igen, és ahogy írtad az amortizáció is dolgozik szépen :) Bizonyos költségek akkor is felmerülnek, ha egy métert se mész odébb a géppel. Ez a valóságban is kb. így van.
Nekem tetszik, hogy kopik a festés... 5-6 munkaóra után olyan mintha egy régi "öreg" traktorral dolgoznék. Persze talán kicsit gyorsan öregszik, de ezen majd biztosan lehet valahogy segíteni. -
eta32 #22838 #22837
Csak nálam nem működik a válasz opció ezen a fórumon ,mióta a háttérben ez a hülye reklám látszik,pedig a blokkoló is fenn van ,valamikor régen volt már ilyen...
Fs téma:
Én ezt a javításos dolgot úgy oldottam meg hogy feltettem egy modot ami felére csökkenti a javítási és átfestési költséget.
Mert azért "00.60 óra", munka óra után annyi a költség hogy kb hónapok munkája megy rá,és ez csak egy gépnél ami szántott.
Ha órákig szánt akár több gép is akkor értelmét veszti a gazdálkodás mert még a javítási költséget sem tudod kitermelni,lehet egész év alatt sem...
Mondjuk még úgy is sokallom hogy a mod felére csökkentette,de azért nagyon nem mindegy....
Az mondjuk valós,valamennyire hogy ha nem is használom és egy métert sem megyek vele de eltelt pl:3 hónap az értéke csökkent az új árhoz képest.270E-ről 230E-re aztán ezt mindenki döntse el magában menyire érzi reálisnak,legalább is a mértékét....szerintem ez még elmegy....
Mondjuk ha festés nem befolyásol semmit,akkor nem is értem a célját,főleg így hogy akkora költséggel jár és igaz nem néztem de lehet csak sokára látható vizuálisan hogy nagyon kopott a festése...
Ja gondolták teszünk bele ilyen opciót is ,még ha teljesen értelmetlen is....
Ezt fenn tartási költséget sem értem ,vagyis igen ,de ha nem megyek egyikkel sem akkor nincs legalább is nem mutatta a nap végén a kiírás(de simán tévedhetek)
Oké ez így rendben,de ha megyek akkor úgy is kell fizetnem üzemanyagra és javításra nem keveset ,minek hozzá még ez is.???
Mit számol kötelező biztosítást vagy cascot...
Azok ha állnak a gépek akkor is vannak....
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.07. 09:13:35 -
Serko #22837 A javítás hatással van a gépek napi fenntartási költségére és működésére. Minél jobb állapotban van a gép, a nap végén annál kevesebb fenntartási díjat kell fizetned, illetve a gép annál hatékonyabban (gyorsabban) működik. Teljesen leromlott állapotú géppel nem lehet dolgozni. A Giants fórumon sokan panaszkodnak arra, hogy a gépek túl gyorsan leromlanak. Azt is írták, hogy a gép állapota gyorsabban romlik, ha pl. túl nehéz munkát végez. (pl. túl kicsi az erőgép teljesítménye a munkagéphez).
A drágább/nagyobb gépek fenntartása/javítása drágább. Ezért kell olyan gépet vásárolni ami az adott gazdaság méretének megfelelő (ahogy az a valóságban is igaz). Illetve olyan erőgépet használni, ami megfelelő (picit nagyobb de nem sokkal) teljesítménnyel rendelkezik, mint a munkagép teljesítmény igénye. (ezeket az adatokat vásárláskor mind láthatod a bolt oldalán)
Az festés csak a gépek külsejét befolyásolja, a működésére, vagy fenntartására nincs hatással. -
#22836 Erre valakinek ötlet? -
zolcsika080104 #22835 Endy asszem akkor csak direct x probléma volt,most ez valami driver hiány de lövésem nincs mit csináljak... -
#22834 A javítáa hogyan működik, mert van egy javítás tegyük fel 4000 ért amit za megcsinalok alig javul a gép valamennyit és van a festés ami kb 20000. Azt mwg nem próbáltam.