23835
| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
#22913 szerintem ez még túl korai válalkozás lenne a térképkészítés hisz még alig jött ki a játék.
esetleg vannak üres pályák amik egy sima terep amit te alakítgathatsz kedved szerintire.
itt találsz pár valamit:) -
#22912 Sziasztok! Én FS22-vel játszok, tudja valaki hogy lehet saját térképet készíteni a játékoz? Jó lenne egy Magyarország, vagy Budapest térkép. Esetleg van valakinek már saját térképe, amit le lehet tölteni? -
#22911 srácok keresek olyan kamiont aminek a rakfelülete autolodos illetve csak egy egyszerű sima bálaszálító ami univerzáis rakfelülettel rendelkezik.
kicsit sokkoló azt látnom amikor a semmi miatt bebicsaklik a traktor után felszerelt univerzális 2-3 kerekű oldalfal nélküli rakodókocsim a rajta levő mézesbödönökkel :) keresgéltem de még nem találtam
megörültem amikor ezt a teherautót megtaláltam de erről pont ez a funkció hiányzik:( -
eta32 #22910 De van aki meg sem veszi akármilyen akció is van rá.....
Mondjuk úgy lehet 51%-os akció mert most annyi van rá ott ahol írod, hogy oda írok egy magasabb árat, ami most akciós 10 körül van ,azért az én áramnak ez mégsem a fele akár honnan nézem.....akit ilyennel is meg lehet vezetni az vegye....
Nincs benn a dlc amit az előrendelők kaptak, én 13860 vettem a dobozost házhoz szállítva dlc-vel együtt.
-
Daditsx #22909 Én a G2A-n 49%-os akcióba vettem meg 1 héttel a megjelenés után. :) -
eta32 #22908 Itt azért már így is lement az ára.....ha csak ezen múlik a vétel,de gondolom nem ezen .....
Farming Simulator 22. -32% buy -
eta32 #22907 #22902
Én pl: pont hogy a BGA hagyom mindig utoljára ,mivel számítottam hasonlóra,....
Rossz oldalról közelíted meg a dolgokat,én most a jobbik oldaláról....próbálom ...
Ja kapkodni én sem kapkodok,de bele fogtam a karrierbe .
Persze mire minden gyárat, ólat, eladó helyet garázsokat stb... elhelyeztem és kitaláltam a helyét napok teltek el ,hogy azért nekem tetsző is legyen ,de ezen részét is szeretem a játéknak, most már megy a talaj egyengetés is mint a 19-nél az elhelyezés is jobb lett és könnyebb ,persze modokkal kisegítve...
Mondjuk a kerítés, az párszor kiakasztott,mert vannak helyek és szituk mikor nem is értem mi a nyűgje ,ami miatt nem engedi lerakni azt a nyamvadt kerítést sövényt kaput,az ütközést dobja be mindig ,de nem jöttem rá sokszor hogy hol és miért,nyilván egyengetett talajnál és feltöltöttnél más a szitu de akkor is...
Minden esetre kellenek a modok ehhez is, sokat segítenek és dobnak a játék realisztikusabbá tételében.
Ha csak a manuális felcsatolást és a sok apróbb dolgot nézem minden kép.
de most szerencsére amik nekem fontosak hamar jöttek.
Igazából ma van 3 hete hogy kijött,remélem kari előtt a javítás is jönni fog.
Mert a favágás is eléggé bugos ,már amit vágtam azokból amik útban voltak az elhelyezés miatt...de nem vészes ez sem...
Én eddig elégedett vagyok persze nem teljesen ,de a játék sem teljes még ,de a 19 kezdésénél sokkal jobb most a helyzet ,még így is a sok újítás ellenére is.
Ott már azon elhasalt a játék nálam hogy a több fajta vezérlőmet be tudjam állítani gond nélkül ,kellet 3 hónap mire a 19-nél ez megoldódott .
Itt ezen része ment mint a karika csapás....
Szerencsére simán tudnak együtt működni kormány pedálok,váltó,saitek panel, xbox controller,ja és az egér is használatban van a billhez nem nagyon kell nyúlnom......
Amennyi beállítás van sajna már mindennek nem jutott hely rajtuk ,pedig van belőle vagy 60 körül
Szerintem nagy akció mostanában nem lesz erre...
Max 10% persze nem vagyok jövőbe látó ,talán tavasszal majd nagyobb ,legalább is eddig ez volt szokás az fs-nél.
Ha ilyen jól fogy minek akciózzák,így is veszi a nép....
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.13. 21:55:01 -
#22906 Jajj csak pénzt ne kérjenek érte megint :D Mondjuk a kis talajmintavevővel egy 20-40 hektáros földet nagyon élvezetes volt 10 méterenként kielemezni :D Persze aztán átírtam a rádiuszt benne, mert tényleg meghülyül az ember amire végez egy ekkora földdel :D Aztán már jött a traki elejére szerelhető detektor az munka közben már szépen elemzett, persze az is a moddereknek volt köszönhető. Ha már átadták másik cégnek remélem dobnak bele valami újdonságot is. -
eta32 #22905 Olvastam róla hogy nem lett kész,de más cég csinálja és azon is múlott vagy valami ilyesmi és persze a tavaszra is kell valami "újdonság" és "melldöngetés" hogy na itt van ingyé vigyétek....
Gondolom majd annak is kell pár hónap utána mire kész lesz...
Tavaszra ígérték de ennek már több hónapja,hogy aztán mi lesz belőle???? -
#22904 hogy be lehessen rakni egy dlcbe :D addig se kell más tartalmat kitalálni a year passhoz :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.12.13. 21:08:31 -
#22903 Azt nem tudjuk, hogy a precíziós gazdálkodás miért nincs benne az új részben? Gondolok itt a talajmintavételre és az abból nyert információk felhasználására. -
#22902 a számok nem az enyémek,csak igy kéne működnie :) ha tesztelnéd,nem fogadnék arra hogy működik is...
egyelőre virágboltival tolom,és idegesít hogy ugyanazok a hibák jönnek elő,mint anno a 19 indulásakor. pl silóban bent marad az erjedt fű és nem lehet kiszedni kanalas géppel,meg ilyenek...dettó 19
másfelől meg valahogy tettszik is,egyelőre nem tervezek nagyon belemerülni,majd karácsonyi pihiként . de valszeg be fogom húzni steamen,ahogy a 19et is behúztam az első akciónál. -
eta32 #22901 #22900
Azért egyszer ha nagyon olyanom lesz és ráérek ,kíváncsiságból lemérem tényleg ennyit dob rajt minden amit írtál ,vagy csak ez amolyan csináld hogy teljen az idő és ne unatkozz dolog.....a készítők részéről.
De azért nem hinném hogy kamu ha már ennyit dolgoztak a játékon minden téren.
Amúgy megvetted????
Vagy a warezzal tolood...????
Még most sem győzött meg arról hogy sokkal de sokkal jobb minden eddigi részeknél és a fejlődés is össze hasonlíthatatlan....??? -
#22900 hát elvileg aratás után ha szükség van szántásra és nem szántassz akkor -15 százalék minusz kapásból a termésre tehát 85 százalékon vagy. ha aratás után mulcsózol,az +2.5 százalék,aztán ha szántassz akkor 102.5 százalék a hozam.(szántás után össze kell szedni a nagy köveket,ezeket a roller nem tudja visszanyomni a talajba)
aztán jön a mész,ami 15 százalékot dob ha kell,máris 117.5 százalék a termésed .
ezután kultizol,ez nem ad semmit,majd jöhet a henger(visszanyomja a kis köveket a kultizásból a földbe,de a szántás után maradt nagy köveket nem) ami ismét 2.5 százalék termést jelent,tehát 120 százaléknál járunk
jöhet a vetés,majd az első műtrágyázás dob 22.5 százalékot,sza 142.5 százaléknál járunk
a következő növekedési fázisban jöhet még egy műtrágyázás ,ismét 22.5 százalékért tehát 165 százaléknál vagyunk.
ha megjelennek a gyomok,akkor 20 százalék minusz,amig le nem permeteled őket.
szóval elvileg ez a 165 százalék a max,két műtrágyázás dob sokat,a nagy minusz meg a szántás és a gyom. a mulcsózás meg a henger összesen 5 százalékot dob ,szal akár ki is hagyható,ha sajnálod rá az időt
ha rámész a területre irja mi kell neki,vagy akár a térkép nézeten is csekkolhatod a területek aktuális állását. fontos ,ha kikapcsolod a szántást,a kezdő terülteket akkor is le kell szántani,és szerintem a később vásároltakat is egyszer utánna nincs gond.
szántás után ritkán jelennek meg a gyomok,ha csak kultizol (szántás asszem 3 vetésenként kell,illetve pár terménynél minden vetésnél)akkor szinte biztos megjelenik a gyom.
ja és mész is asszem 3 vetésenként kér a föld,de ezt is irja,amig nem hisztizik miatta addig a mész adta 15 százalék alapból adott
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.12.13. 20:14:49 -
NinoV #22899 Fú, köszi! Ez nagyon nagy segítség volt, köszönöm!!
Már fél éve várom a játékot de nagyon amatőr vagyok hozzá, nagyon bonyolultnak tűnik. Ez az első FS amivel játszom -
#22898 csak érdekesség képpen,ilyet még nem láttam :) egy gép mindenre :)
-
eta32 #22897 #22896
Ha bármilyen Scripts-et használsz akkor azért dob ki kilépésnél az asztalra ez a játék hibájából ered ,már a megjelenés után leírták .....
Igazából annyira nem zavaró mivel hamar betölti újból a játékot,persze nem jó hogy így van ,de majd idővel reméljük ez is javítva lesz...
Persze köszi az infót hogy van rá megoldás is hogy ne dobjon ki az asztalra....
Legalább ezek az önrakodós raklap kocsik is jók valamire.... -
Serko #22896 Tapasztalat a hétvégéről:
1. Játékmenetből kilépésnél nálam ha egérrel kattintok a kilépés gombra, akkor nem a főmenübe dob vissza, hanem bezárja a programot. Ha Backspace gombbal lépek ki akkor szabályosan kilép.
2. A földbe ragadt raklapok könnyen eltávolíthatóak az önrakodós raklapszállító pótkocsikkal. Szépen felszedi a beragadt raklapot, amit a raklapemelő villával nem lehet kiszedni. -
#22895 köszi -
#22894 ahogy netről összeszedegettem a dolgokat sorrend: aratás után mulcsózás,szántás mész ,kőszedés,kulti,magágy készítés hengerrel,ültetés,műtrágya,majd első növekedési fázis után ismét műtrágya. permetelés gyomra ha kell(szántás után nem nő gyom ahogy észrevettem,de ha csak kultizol akkor megjelenik a gyom)aratás,elvileg ez kell a legjobb terméshozamhoz búza és hasonló magvasaknál -
#22893 A meszet szántott földre tudod kiszórni, akkor látszik, vetés után nem jelenik meg. -
#22892 ezt most nem vágom lehet bebugolt a földem?
felszántottam a földet
kiköveztem
elültettem a napraforgót
ledöngöltem súlyekével
majd látom 50% os trágyázottsága van és meszet kér.
ráengedem a meszelőt közli velem nem található munka a megbízott számára na jó mondom akkor majd én rámegyek elinditom a meszelést feltűnik hogy nem fehéredik a föld ránézek és még mindíg meszet kér?
mi van ilyenkor? -
#22891 ez lesz az köszi
kicsit meglepődtem építkezés folyamán
egy sima lámpát akartam lerakni a kerítésem mellé amit elvileg egyenesen húztam meg mert betonfestés szélére telepítettem ennek ellenére a lámpát úgy tette le hogy az elsőt még lerakta a kerités oszlop mellé de a következőnél már 3 méteret távot akart velem tartani :) mondom ez bug vagy mi ? -
eta32 #22890
Ha arra gondolsz hogy közel tehesd őket amennyire csak lehet ...igen van olyan mod ami ezt lehetővé teszi,de csak ennek a modnak a segítségével tudsz ilyeneket létre hozni ,mint én itt a farmomon...
A farm épületeim
Épületek átfedésben....
Bármelyik mod letöltő oldalon megtalálod.
A neve :Place Anywhere v1.0 FS22 -
eta32 #22889 Amit mutat a gyár termelésben annak meg kell lennie ahogy a tortánál is az összes alapanyagnak,különben nem megy a termelés....értelem szerűen kell minden....
A lisztnél pl.elég ha csak a 3 közül egyik fajta van a gyárban ,de az más "tészta" -
eta32 #22888 Ha ez annyira egyszerű lenne már a modderek megtették volna...szerintem...mondjuk én még eddig soha nem használtam a korábbi részekben így számomra annyira nem fontos...de előbb utóbb biztos jönni fog.... -
#22887 srácok az átfedési procedúrát építkezés alatt ki lehet kapcsolni valahogy? -
Serko #22886 Az olyan termelő épületek, amelyek több féle alapanyagból gyártanak készterméket, egy alapanyaggal is működnek? Tehát ha a müzligyárba csak mazsolát viszek akkor gyárt müzlit, vagy kell neki a többi alapanyag is hozzá?
-
rokshow #22885 Sziasztok. Valaki át tudná konvertálni a follow me módot 19 ből 22 be? Előre is köszönöm -
eta32 #22884 #22883
Ha nem gond válaszolok én.....
Automatikusan nem kerül bele semmi .
Talán az illető rosszul fogalmazott ,vagy rosszul tudja...
Oda viszed és te "belerakod"
Kivenni igaz nekem sem sikerült belőle ,de szerintem nem is ez a cél ,vagy bugos még mindig ,igaz a képeken mutatja az illető de ez semmit nem jelent.
Ha aktiválod a kimenetet elosztásra akkor a gyáradba "odaviszi helyetted" vagyis nem kell odavinned manuálisan a termékeket.
Legalább is kipróbáltam az epernél és a tojásnál a torta üzembe megérkezett....
De ne azt használd van frissebb és talán jobb működőképesebb...legalább is ez nálam működött... v1.1 FS22
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.11. 09:27:32 -
Szia!
Hogy kerül bele? Hiába aktiváltam, nem került bele semmi kb csak ha odavittem kézel.
Hogy jön ki belöle?
Utoljára szerkesztette: rvn, 2021.12.10. 17:33:38 -
eta32 #22882 Bizony bizony.
Ott az előre jelző táblázat hónapra lebontva mikor minek a legmagasabb vagy ép a legalacsonyabb az ára..... -
#22881 #22879 azt hozzá kell tenni,hogy ha eladásra állítod,akkor közel 30 százalékkal kevesebb pénzt kapsz érte mintha te vinnéd ki. továbbá minden nap elad,igy amikor alacsony az ár , akkor is...
érdemesebb eltárolni,és évente egyszer magas árnál eladni -
#22880 makamot én is lestem ezt az ekés módszert hogy meghúzod a vonalakat talaj megművelésnél.
itt viszont ha felszántod a két tő közti utat az eke megintcsak oda vissza sasszézik és nem lesz tiszta a felszántási terület.
az épület lerakásnál meg szerintem pont ott volt a gond hogy amit leraktam épületet az egy módos raktár volt és alapból megemelte a kiegyenesített területet egy jó méterrel.
Ügyes kis raktárépületet találtam automatikussan belekerülnek a termények kivéve a mézet tojást.
Pallet Storage V1.0 -
Serko #22879 Termelő épületek esetén fontos, hogy a kimenetet lehet állítani:
1. Eladás (ekkor az elérhető legjobb áron automatikusan eladja a készterméket a gyár, nem kell szállítani)
2. Tárolás (ekkor a gyár tárolja a terméket és manuálisan a raklapokat a játékosnak kell elszállítani az eladó pontra)
3. Átadás (köztes terméknél (pl. mazsola a müzli gyárba) automatikusan ingyen átadja a terméket a feldolgozó gyárba, így nem a játékosnak kell szállítani) -
Serko #22878 Szőlő ültetésről, gondozásról Makam-nak (Játszótér vlog a YT-on) van egy jó videója.
Ha jól csinálod, akkor bizonyos műveleteket (metszés, permezetezés) egy menetben 2 soron is végezhetsz. Illetve a mulcsozásnál sem szükséges kimenni a szőlőtőke széléig, elég a sorközt művelni! Apróságok, de tekintettel arra, hogy a szőlőt nem tudja AI csinálni, mindig neked kell, ezért minden számít ami könnyíti a munkát.
A szőlő jól jövedelmez, és a szőlőlé még jobban.
Épület elhelyezésénél nagyon fontos, hogy a terepet úgy alakítsd ki előtte, hogy a közeli épületekkel/közúttal pontosan egy szintbe kerüljön, vagy ha ez nem megy akkor tarts nagyobb távolságot. Én is megjártam... olyan épület amit nem lehet törölni, mert a pálya része bugos lett. Nekem nem túl sok lett a talaj, hanem eltűnt mellőle. Most van egy bazi nagy lyuk az épület mellett :D -
eta32 #22877 #22875
Na kipróbáltam a szőlő,olajfa ültetést.
Nekem gond nélkül nyíl egyenes sorok és párhuzamosak is.
Nem mondom van hogy picit közelebb vagy épp távolabb sikerül kijelölni egy egy sort de a legszűkebbre sikeredett sorban is elférnek a gépek ,a kombit és a többit is ami ide kell kipróbáltam .
Semmi különösebb macera nem volt az elhelyezésükkel...
Igazából nagyon közel nem engedi ha meg picit távolabb helyezed el akkor sincs semmi.
Nem jelöltem én semmit előtte ki, leraktam az elsőt és utána az utolsót a sor végére ahogy majd a lentebb levő vidin látható is ennyi ...
szőlő ültetés és egyéb
szőlő oliva
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.10. 06:47:47 -
eta32 #22876 Hát sajna a tanuló pénzt meg kell fizetni mindenkinek.... Én a 19-nél már ezeken átestem, így itt már tudom merre az arra ,persze így is van hogy bele futok hasonlókba ,de ezért is írtam a mentés dolgot meg a próbát a végső mentés előtt.
Mindig csinálok egy próba tereprendezést és épület elhelyezést ,tudom több idő ,de utána olyan amilyet én szeretnék....legalább is túlnyomó részben
Erre a szőlősre most kíváncsi lettem, ki fogom próbálni valami tuti recept biztos van ,majd YT.vidit nézek hozzá talán okosabb leszek....
Majd megírom mire jutottam... -
#22875 akkor ezt szívtam megpróbálok ezzel a buggal együttélni max esetleg majd átcuccolok máshová:)
a másik kicsit idegörlő játék a szöllő ültetés nem gondoltam volna hogy ennyire macera egy egyforma távra levő sorokat képezni :)
most legutoljára úgy próbáltam hogy ekével kiekéztem a földet ahova szántam a dolgot. majd kbra kiderítetem hogy egy lugas olyan sac 5 sornyi ekecsík. de ezzel a módszerrel is még 10% esélye annak hogy legalább egy ekecsíknyi sorral távolabb lesznek a lugasok egymástól :)
és az egyenes se lesz tuti a végére mindíg elcsúszik egy ekényit mint amikor az ekével elindulsz kiszántani a földet és hiába mész egyenesen egy idő után egy ekényit elcsuklik a jármű.
illetve volt még egy ötletem hogy megfestettem a földet kb azzal a méretű ecsettel amekora egy lugas mérete és próbáltam a csík közepére húzni a sort de ez se túl biztos módszer.
Nem tudom mért nem lehetett volna egy átlátszó segédgrafikával megmutatni hogy hol lesz a lugas széle ha lerakod és mért csak az oszlopokat rajzolták meg.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2021.12.10. 00:08:19 -
eta32 #22874
Na az már gond a 19-nél is az volt,ott is vigyázni kellett vele.....
Rakj vissza korábbi mentést....
Én mielőtt ilyeneket csinálok nagyon figyelek rá hogy előtte mentsek és utána is ha sikeres volt.....
Előtte mindig érdemes próbakép lerakni ,ha nem jó akkor ki-be lépsz és folytatod megint....
Vagy GE-vel módosítod ,de ahhoz meg érteni kell,nem oly egyszerű mint ez.