23835
  • eta32 #22593
    Arra is mernék fogadni hogy az összes fs FÉL év alatt készült el...vagyis nem mert a legutóbbi FS19, 3 hónappal a megjelenés után volt használható...
    Azért kérnek dupla pénzt a játékért mert modokból összeollózott játékot sóznak ránk már évek óta...
    Ja kérem ehhez idő kell mire kiforrja magát....
    Mint már korábban írtam is egyszerűen lusták kreativitás egyenlő a nagy nullával,meg kell nézni az Amcsi mapot,
    A 3. map a 19-ből átkonvertált, még a francia olyan amilyen ,de láttam nem rég egy vidit ahol összehasonlították a korábbi mapal ami az fs 19-ben volt ,rengeteg hasonlóság volt minden téren...ennyi nem több amit tudnak és akarnak...ja legyen sok bevétel a lehető legkisebb erőfeszítés mellett...
    Kár ezen háborogni ez már csak ilyen ,én elfogadtam olyannak amilyen,mást úgy sem tudok csinálni....
    Max 1 év múlva megunom és dobom a többi közé...ahogy eddig is történt....
    Persze jönnek a mod mapok azok majd talán hoznak valami életet bele de sokat már nem várok....
    A nyáron eddig sem szimeztem ,egyik szimmel sem....így addig meg kitart.....jövő ősz meg még nagyon messze van....
  • Balázs 17
    igen, de akkor mit csinálnának a következő években? Adtak okot a játékosoknak, hogy finomítsák a dolgokat ötletekkel, hogy majd a 2024 v 25 már nem tdom pontosan (de mintha azt ovlastam volna egyszer, hogy már 3 évente fog jönni új rész), bekerüljön rendesen
    bár itt lehúzzuk előre aztán lehet qrva jó lesz :)
  • FrezeR
    Azért basz fel ez is meg sok más, mert 2 évük volt rá! Ennyi idő alatt olyan betonbiztosra lehetne faragni a játékot, hogy csak na. Nem olyan bonyolult ez nekik, hogy ne lehetne tökéletesíteni főleg úgy, hogy az alapok nagy százalékban változatlanok.
  • eta32 #22590
    Most kb feltalálták a nagy semmit de azt is leegyszerűsítve....
    A modderek elég jól megcsinálták már korábban,de ezeknek csak nem sikerült bele integrálniuk normálisan a játékban.
    Ez kb fél év múlva mikor már kb 4 pecs lesz a játékhoz fog úgy működni ahogy annak a megjelenéskor kellene.
    Nem véletlen írták várják a vissza jelzéseket.
    Arra jó lesz hogy majd a modderek jól és sokoldalúbban megcsinálják,idővel...
    De a semminél több lesz, a többnél meg kevesebb
    De legalább foglalkoztak vele,
    Mondjuk ha nem fél évvel ezelőtt álltak volna neki komolyabban akkor talán minden elkészül időre és jól....
  • FrezeR
    Gyanítom videót erről a megjelenés előtt 6 nappal már nem nagyon fognak mutatni :) Eddig borzasztó buta volt az AI, szinte sosem használtam csak a course playt bár az is hajlamos a hülyeségekre, de sokkal ritkábban.
    Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.11.16. 17:06:10
  • Caliph
    szerintem nem véletlenül nincs megmutatva hogy működik mozgásban :D majd kipatcheljük jövőre
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.11.16. 16:28:13
  • FrezeR
    "gondolom bálázásról meg ne is álmodjak. ja és hányszor fog elakadni a forgalomban ? :D"

Kb az összes lehetséges alkalommal :D

Tulajdonképpen feltalálták a course playt megint, ami már faszán működik és most tálalják mint nagy újdonság :D De legalább működne is jól és nem kellene külön programot alkalmazni ehhez és nem lenne suta az AI. Meg kérdés, hogy a későbbi modos pályákra is alkalmas lesz-e olyan földeken aminek a szélei nem egyenletesek. Ha már beépítik akkor minimum működjön a bálázás, rendfelszedés, permetezés stb. Nagy segítség lenne főleg úgy ha már az évszakok is bekavarnak és "szorít" az idő több földnél a munkáknál.
  • Caliph
    na valami ilyesmire fájt a fogam évek óta :)
    nagy kérdés hogy fog ez működni :D illetve amig aratok,odajön e a kombájn mellé felszedni a cuccot,aztán ha elérte pl a 80 százalék kapacitást akkor elhúz a farmra leürít és jön vissza...mert courseplay képes erre...ne adj isten átrakoval lerak a föld mellé kamionra ami elhúz üriteni :D
    na most kicsit izgatott vagyok,bár szinte biztos vagyok benne hogy alap dolgokon kívül nem fog tudni ilyet :D

gondolom bálázásról meg ne is álmodjak. ja és hányszor fog elakadni a forgalomban ? :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.11.16. 15:23:03
  • FrezeR
    About the AI worker in Farming Simulator 22
  • eta32 #22584
    A próféta szóljon belőled...Ámen.
    De közbe meg "beleért a kezded a bilibe"...
  • Caliph
    tudom teljesen naiv hozzáállás amit most leirok de lehet azért lett ez copy paste az előző résznek, mert igy több idejük van dolgozni a kövi részre egy új játékmotoron,rendes fizikával,dinamikus talajjal :D :D
  • eta32 #22582
    Mivel most maguk a kiadók forgalmazók ...azok hasznát is ők rakják zsebre .
    Nyilván valami plusz költséggel jár ,de nem ekkorával,na meg hol érdekli ez a vásárlót .
    Mikor megint csak majd ugyan azt kapjuk mint sok sok évvel ezelőtt .
    Persze itt a seasons meg ,stb stb...de könyörgöm ezzel azokat etessék akik most vettek kezükbe először FS ..
    De mivel ez a réteg lesz az aki többségben van, így megint csak veszik mint a cukrot a hivatalosan modolt FS-t
    Én is sokallom de mivel nálam mind dobozos volt és a megjelenéskor meg is vettem ,a Warezt nálam nem játszott ,nincs 1 sem a gépemen...már meg is rendeltem.
    A Giants oldaláról meg lehet majd venni az 1 éves bérletet külön a dobozos mellé ,ez is olyan lesz mint anno a dlc-k,működő képes lesz vele.
    Először gondolkodtam hogy megveszem ,de ahogy előttem írtátok ,talán még a készítők sem tudják igazából mi lesz benne ,kb. nagy semmi...
    Mert gépekkel tele a padlás,az hogy majd 1 év múlva képünkbe tolnak 1 mapot ....hát
    Majd ha látszik mit is kapunk a pénzünkért akkor megveszem ,persze ha lesz benne számomra értelmes tartalom....
    Én ahogy látom, a készítők még lustábbak lettek viszont nagyon "éhesek" a dupla ár miatt,ezért van ez az 1 éves bérlet is, kb a következő rész 2024-ben fog megjelenni...saccom szerint...
    Miért? mert addig ebből nagyon jól tudnak profitálni,0 befektetés mellett.
    Addigra meg megint a modderek tele rakják újításokkal és azt össze lapátolva tolnak a képünkbe egy hivatalosan modolt FS-t ahogy most sincs másként...
    Sajna vagy nem ez van ,egyed uralkodók ezen a piacon,nekünk sok választásunk nincs...
  • FrezeR
    Jaja ismerős :D A 2011-es rész óta mindet megvettem még rögtön megjelenés után. A 2011-el kezdődött a szerelem :D Azt később fedeztem csak fel, mint ahogy kiadták de utána már instant vétel lett. Idén estem először gondolkodóba :D
  • Caliph
    a régi szép idők amikor bementél a tescoba aztán az ömlesztett párezer forintos dvdk között meg lehetett találni asszem a 15részt fél évvel megjelenés után :D
    mondjuk akkor megjelenéskor is 6-7 ezer forint volt :)

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.11.15. 22:15:10
  • FrezeR
    Persze egyetértek ebben, sok a passért ez a pénzt most így látatlanban. Az alapjáték is drága, hiszen eddig fele ennyibe került. Még azzal is szívesen várnék amíg olcsóbb lesz, de a lemezes játékokat nem nagyon szokták akciózni, talán karácsonyra de nem hiszem, hogy sokkal viszik le majd. Még a tavalyi részből a Platinum 10 ezer most is. Addig viszont max a törttel játszhatnék.
    Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.11.15. 22:12:55
  • Caliph
    sztem nem vedd meg a passt. azt sem tudni mit kapsz ennyi pénzért,csak nagyvonalakban leirták hogy mikor
    Pack 1: Winter ‘21/’22
    Pack 2: Spring 2022
    Pack 3: Summer 2022
    Expansion: Fall 2022

a pack mint irtam jó eséllyel gép packok,mire a kieg meg map is talán...de 2022 őszére már teli lesz a modhub jobbnál jobb mapokkal és gép modokkal.

persze nem akarom megmondani mire költsd a pénzed,én most igy látom. sőt , én még a játékot is megvárom hogy megjelenik,és nézek youtube gameplayt,mert én erre azt is sokallom. esetleg majd jövőre valami akcióban,addig meg marad a virágbolti,ha nem villantanak valami komolyat még a kövi 1 hétben(mondjuk egy beépített Ai fejlesztés,courseplay módra elég is lenne,de ugye ha ez is benne lenne,már rég teli lenne vele a youtube mint feature...)

és ugye még a havat sem láttuk hogy sikerült official megoldani,mert én bizony szerettem a seasons modot,de havat túrni az valami kínszenvedés volt,és a texturája sem volt szép ahogy torlódott. de valszeg ugyanaz lesz,mert ha ezt is faszán megoldották volna,azzal lenne teli az oldaluk hogy nézd milyen állatul megcsináltuk :D

szóval röviden,a Te kereseted,szal azt teszel vele amit szeretnél :) ez csak egy vélemény tőlem
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.11.15. 21:32:16
  • FrezeR
    Én hagyományosan lemezen vettem eddig a sorozatot, mert szeretem a polcon látni, így viszont a season pass-t kicsit soknak érzem mellé, úgy hogy a lemezes is 14 ezer Ft. Nagyon soknak tartom a season pass árát, gyakorlatilag megint elkérik az alapjátékét, ami vicces. Szóval nem tudom mi lenne a legjobb megoldás.
  • Caliph
    hát ez jó kérdés,de sztem a 19ben is volt rádió,akkor ebben is lesz...de majd valaki megválaszolja akinek ps en van meg
    retro pack szintén jó kérdés,hivatalosan talán sosem volt,modként viszont vannak retro gépek. nemtom ps-en modolható e a játék,én pc toltam mindig is
  • Caliph
    hát most gyorsan ránéztem pl a cd galaxis oldalára,ott még van gyűjtői is. illetve rendelhető.
    a lemezest lehet ott kapni viszont a seasons pass nincs a kínálatban
    én steamen illetve a giants oldalán néztem ott a játék rendelhető a 1 year passal egyben de csak digitálisan,78 ercsi
    a játék külön 40 ercsi,a 1 year pass is 40 külön...ami erős főleg hogy játékot már nem kapsz érte csak pár gépet meg pályát.
  • FrezeR
    A játékkal együtt is meg lehet venni a season pass-t? De ha mondjuk megveszi valaki a lemezes verziót, ahhoz hozzácsapható a season pass is vagy csak a digitálishoz lehet, erről mit tudunk? Mondjuk a kettő együtt úgy már elég sok pénz.
  • NinoV
    Lehet hogy hülye kérdés de a PS4-es verzióban is ugyanúgy lesznek rádiók? Csak mert a Pure Farmingba csak PC-n lehetett bekapcsolni a rádiót, a konzolos verzióból ezt kihagyták. Illetve lesz majd valamikor retro pack mod az FS22-re konzolra is? Szivesen tolnám régi gépekkel is
  • Caliph
    hát a gyűjtőiről már szerintem lecsúsztál. viszont van olyan hogy 1 year bundle,meg lehet venni külön és a játékkal is,ezzel megkapod a kövi évben megjelenő 3 packot és 1 expansiont

Pack 1: Winter ‘21/’22
    Pack 2: Spring 2022
    Pack 3: Summer 2022
    Expansion: Fall 2022

a packok ugye általában gépeket jelent,mint pl 19ben volt a Grimme,vagy Bourgault,az expansion meg új mapot is jelent. persze konkrétan nem irtak semmit hogy mi lesz a pack vagy az expansion tartalma,csak a dátumokat hogy mikor.
  • Serko
    FS22 előrendelése jár valami előnnyel? Azt tudom, hogy ad valami CLASS gépet, de egyéb? Illetve lesz/létezik olyan verzió, ami tartalmazza a majdani összes DLC letöltését is. Úgy értem, hogy ne kelljen külön megvenni. Olyanra gondolok mint a Platinum Edition.
  • Yag
    Sanszos hogy az Easy Development Controls mod-al.
  • Caliph
  • kitt2000
    Tudnátok segíteni a HOF BERGMANN V1.0.0.81 térképen hogy lehet forgatni a tárgyakat 360 fokban(vödör,tárolók..stb)?
    Ez valmilyen mod kell hozzá?

• eta32 #22567
    Kedvezményes gépvásárlás.
    Komoly kreativitásra vall ....hogy a 13 vagy 15-ben már nem emlékszem pontosan, ez a funkció benn volt...most komolyan már csak ilyenekre futja az"új" tartalmak létrehozásából....
    A modderek annyi de annyi új tartalmat raktak már a játékba akár a 17 vagy a 19 ben ,ami ezerszer fontosabb és használhatóbbak lennének mint ezek a ficsörök...
  • eta32 #22566
    Machines of Farming Simulator 22: Watch the new Garage Trailer!

• eta32 #22565
    Egyszerűen csak lusták ....majd a modderek úgy is megcsinálják jelszóval...
    No meg így is el tudják adni a játékot nem is akár milyen példányszámban és verik a mellüket hogy hú milyen újításokkal rukkoltunk megint elő...
    Ja ja csak kár hogy ezek már a 17-ben is benne voltak modként,csak ott sokkal jobban és részletesebben kidolgozva úgy a modok működése mint a mappok sokszínűsége...
    Örüljünk annak amit kapunk....mást nagyon úgy sem tudunk csinálni ...főleg ahogy most kinéz még jó darabig egyed uralkodó helyzetük bebetonozva látszik...konkurencia hiányában...
    Nem tudom egy GPS-re,courseplay-re, meg egy normális AI-ra hogy csak a komolyabbakat említsek,mennyi évet kell még várnunk hogy a játékba kerüljenek....
    Arról már rég lettem hogy egy normális fizikát úgy talaj mint gépek, kapjunk hozzá...
  • FrezeR
    Érdekes amúgy, hogy szinte mindent átvesznek a modderektől de olyan mapokat nem tudnak gyárilag betenni amelyek mondjuk a leginkább tetszettek az embereknek a modok közt. Pedig ezzel baromira meg lehetne fogni a fanyalgókat is ha egy alaptérkép hangulatos és kellően szép akkor az már nagyon jó indításnak. Így meg ahogy mondod hosszú ideig kell várni egy normálisan játszható és szépen kidolgozott és minden jóval feltöltött mapra.
    Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.11.02. 13:03:58
  • FrezeR
    Persze nem mindenkinek jön be én sem annyira kedvelem, de itt most az volt a lényeg, hogy profi mapokat mutassunk ez pedig az lesz :)
  • eta32 #22562
    Ugyan így vagyok vele én is .
    Ahol a földek szélén kőfal sövény,meg miegymás sűrű fasor,ami akadályozza hogy legalább valamelyest is meg tudjak fordulni,már dobom is félre nem érdekel.
    Sajnos a legnagyobb baj az összes mod mappal az , hogy nagyon rosszul optimalizáltak (akkor még finoman fogalmaztam).
    Nyilván 1-2 tűrhető kategória de mikor a csupasz mapon a kezdésnél már ugrál az fps ,ott ha megterhelem eszközökkel gyárakkal már dia vetítés van...nálam már kuka is.
    Plusz valahogy nagyon ritkán van meg az egyensúly a földmennyiségek között és a nagyságok között.
    Vagy akkora a map hogy "fény év" kell míg átérek a másik végébe,ezzel még nem is lenne akkora baj ,ha nem társulnának hozzá akkora földek nagy részben hogy a közepéről se látni a szélét.
    Persze a sok apró sem az igazi.
    Nyilván nem könnyű az egyensúlyt fenn tartani.
    A rengeteg egymás nyakán lévő 80-100 vagy fölötti föld is felejtős számomra...
    Na, válogatós vagyok...
    Ezek a mostani gyári mapok eléggé tetszetősek ,de majd a próba után kiderül mennyire....
    Csak sikerült megtalálnom amin sokat toltam a Felsbrunn_Edit_By_MC map (multifruit)
    Sajnos ezzel is az a gond mint a többivel hogy állandó átalakítás alatt volt.
    Mire eljutottam valameddig addigra kezdhettem új karriert mert megint változott sokat.
    Ebbe is bele untam sokszor...
    Ezért is írtam normális mod mapot kb 1 év után tudsz érdemben használni....és addig? ja ott vannak a gyáriak...

Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.11.02. 07:07:24
  • Caliph
    az angol mapokat annyaira nem szeretem,nem jön be ezek az elválasztott területek,mindenütt sövény vagy kőfal...értem én hogy ilyen a valóságban is,de akkor sem :)
    sandy bayen toltam kicsit
  • FrezeR
    ITALIA Light Version (ebből lesz fullosabb is a 22-re) Itt lehet követni Edomod
    Kandelin
    Oakfield Sukaz Edit
    Nowa BRUZDA
    Chellington Valley

Hirtelen ezek ugranak be ami nekem tetszett.

OxygenDavidFS-t érdemes követni Facen, baromi igényes térképeket épít és szintén készül egy jó mappal a 22-re.

Kis ízelő a készülő térképéről.

Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.11.01. 20:35:23
  • eta32 #22559
    Én már olyan rég farmoztam úgy igazából (kb 1 éve) hogy már a mod map nevére sem emlékszem.
    Így aztán nagyon ki vagyok éhezve egy jó farmozásra ,ennél fogva nekem egyenlőre nagyon is jók lesznek a gyári mapok.
    A normális mod mapokra úgy is várni kell legalább fél de inkább 3/4 évet...
    A snowrunerrel nyomultam és nyomulok,májustól szeptember végéig , semmilyen szimet nem toltam, kihasználtam a nyarat....

Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.11.01. 19:30:38
  • Caliph
    Tényleg,kinek mi a kedvenc mod mapja ha már témánál vagyunk?
    nekem no mans land bejött,és szerintem csak úgy lenne tökéletesebb ha már meglenne rajta 1-2 falu is ,azt ne nekünk kelljen felépíteni.
    elég csak a farmot rendbe rakni a semmiből:)

a másik kedvenc a Lone Oak,bár ezt sem tartom tökéletesnek,jól elvoltam rajta.

Az utsó amin sok időt töltöttem az a ravensberg.

Ami még bejönne,de már nem volt rá idő,.de youtubeon láttam hogy van aki megvalósítja,az forestry map,mint pl a Crater lake,vagy a Grizzly hills volt,és itt nem csak erdészettel foglalkozni,hanem a kivágott fák helyén területeket létrehozni,megépíteni a farmot,állatok stb...de erre már nem lesz időm,meg nyakunkon az új rész is. és a favágást sem bírom annyira,még autoloaderes trailerrel sem :)
  • FrezeR
    Nagyon keveset játszom a gyári térképen, általában addig amíg ki nem jön egy jó kis modmap. Sokkal jobbak a modderek pályái. Szerencsére van egy két feketeöves mapépítő aki már a 22-re készíti fel egy ideje a saját térképét.
  • eta32 #22556

Miután az első vidit megnéztem az jutott eszembe amit a második vidi is bemutat....
    Vagyis megint 0 kreativitás, másolás, pici változtatással.
    Miért is nem lepődöm meg már...

Magyarul is egy vidi pár infóval...

Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.11.01. 10:35:46
  • FrezeR
    Nincs mit!
  • JohnDevis
    Köszi szépen!
    Töröltem az írt 3 fájlt, nincs változás.
    Töröltem kézzel a \FarmingSimulator2019\ mappa teljes tartalmát, és most a játék elindult. Szerintem, remélhetően játszható is.
    Köszönöm szépen!