23835
| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
eta32 #22993 -
#22992 Ezeket én is csinálom, ez megadja az alaphangot a munkához :D -
eta32 #22991 Akkor gondolj bele,kiszállok majd manuálisan mindig felcsatolom a vontatmányt majd a csatlakozó tömlőket ha van kardánt is...
Kombinál is ki kell szállni ahogy a kamionoknál is mert ha a csatik és a kardán nincsenek a helyén nem megy,ahogy a pót is befékez és nem tudom húzni ha a csatik nincsenek a helyükön... -
favi24 #22990 Meg jött a következő frissítés!!!
Nekem most elég gyorsan lejött.
Update 1.2.0.2
Utoljára szerkesztette: favi24, 2021.12.22. 19:56:46 -
#22989 ha no mans land,akkor ki kell vágni a táblát láncfűrésszel
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.12.22. 19:48:57 -
#22988 Gyors kérdés, van valami eszköz sziklák bányászásához, kitermeléséhez ?
A map info azt írja "eltávolíthatóak", de még nem jöttem rá mi kell hozzá, bánya nincs az épületeknél, és se gép, se csákány sincs a boltban. -
#22987 Papenburg Map
Rendszeresen frissitik, fejlesztik, de játszható.
No Mans land
Ezen meg akkora nagy földet csinálsz amilyet akarsz.
Hamarosan lesz hozzá egy csomag is, megígérték.
Utoljára szerkesztette: dimre, 2021.12.22. 19:09:41 -
#22986 Tévedtem, le is jött :D -
#22985 Hoppácska itt egy újabb kis ápdét :) Ahogy látom megint lesz vagy 10 óra hossza mire lejön :D
Farming Simulator 22 – Update v1.2.0.2
Fixed pallet handling with Manitou MC 18-4
Fixed issue when using tools with variable working width in Norwegian and Portuguese
Fixed issue when using charging station in Czech
Fixed issue when AI grain tank is almost full in Danish, Norwegian and Swedish
Fixed crash when loading savegames with corrupted trees (trees can still get corrupted when cutting)
Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.12.22. 18:34:04 -
#22984 Ha minden igaz akkor karácsonyra fenn lesz a modHubon a map, csak a Giants ül rajta napok óta, amúgy régi kedvencem, és minőségi munka.
-
#22983 Új map nem nagyon van még, kell kis idő mire elkezdik építeni a jobbakat. Olyan már van ahol több területet összefésültek az alapmapon, hogy nagyobbak legyenek. -
#22982 A kormányhoz, váltásokhoz türelmes játékos kell, nem mindenki szeret vele vacakolni, pedig teljesen más élmény az biztos. -
eta32 #22981 PONT 1 hónapja jelent meg a játék így nagy elvárásaid ne legyenek....egyenlőre.
Idővel majd biztos jönnek a vége láthatatlan mapok amiknek se széle se hossza -
eta32 #22980 Igazából az enyém is csak egy G27,már rég megvan szeretem amire nekem kel bőven jó.....
Így hogy kuplungozni kell(CVT-t) kivéve, tényleg a kuplung pedál is használva van ,no meg érzésre jó,nyilván nem kapkodós,mert a kéziknél 2 helyen is váltogatni kell ,így aztán nagyon bele tudok felejtkezni.... -
#22979 Sziasztok,
FS22-höz tudnátok ajánlani valami jó mapot?
19-ben a Honey Dew Farms XL mapon toltam elég sokat, de sajna még nem csinálták meg 22-be.
A lényeg hogy viszonylag nagy földek (de azért ne óriásiak) legyenek benne és aránylag sík terep legyen :)
Az alap Elmcreek map sem rossz csak nekem egy kicsit kicsi és leginkább nagy gépekkel szeretek dolgozni :)
ha tudtok valami előre is köszi :) -
#22978 Igen, a mulcskészítők és a tárcsás boronák valók erre a feladatra.
Nagyon fasza a szett :D Gyönyörű az a JD traki szerintem. Nekem is van kormányom, igaz nem kuplungos egy régebbi Logitech Driving Force GT. Ezzel is lehet ügyeskedni, de azért valami komolyabb biztos jobban adná az érzést :) -
eta32 #22977 Ja értem köszi,majd azért rápróbálok most akkor mit és hogy is, ja és mivel.
Melyik eszköz végzi a tarló hántást ...??? mulcsozó, borona ???
Nos rég farmozok veletek együtt de nekem is bele kellett mélyednem most akkor melyik "talaj lazítót" is érdemes használni.
Pl:a vetőágyhoz,...tárcsás boronát használok 10méter széleset, muszáj kellett vennem egy nagyobb trakit is hozzá mert ami nagyobb már kellenek a lóerők.
Jó JD vettem mert manuálisan lehet kapcsolgatni azt a 23 sebességet előre ,meg hátra menetben is van rengeteg ,ja igen csak is kuplung pedál segítségével...
Magágy előkészítéshez használt "szett"...
Ezen része nagyon adja magát.....ezzel már nálam az FS eladta magát,hozzá a hangok stb....
A CVT-t (automata) annyira nem szeretem, az olyan semmilyen,persze kényelmesebb,de nekem ezek a kapcsolgatósok jobban bejönnek,a kuplung miatt is ,no meg nem csak előre és hátra menet és annyi.
Még jó hogy a modok között van az az opció hogy az összkereket és az első-hátsó hajtást is lehet ki be kapcsolgatni,tök jó mikor kapar és erőlködik valami nehézségnél...
Az egyiknél próbáltam kikapcsolni szántásnál az összkereket és alig akarta vinni az ekét,lassulni kezdett.....
-
#22976 Amit láttam, hogy pl kukorica aratás után ha csak tarlóhántást végzünk a földön, ott nem lesz utána gyomosodás. -
#22975 Ahogy nézem, a mostani résznél a metán modolások lesz az egyik fő szál, igaz még egy normális faaprítóval nem találkoztam, mert mindegyik kib@... a fát amit bele rakok, mint egy csúzli. -
#22974 Igazából a játékban annyi féle "talajlazitó" van, az isten se tudja melyik a nyerő, de sztm a kukorica tarlóra gondoltak. -
eta32 #22973 Azt tudja valaki hogy az az opció "tarlós talaj művelés" a játékban mit is jelent vagy hogy jön képbe mikor miért kell vagy van egyáltalán????
Most lettem rá figyelmes hogy legfelül szürkés-zöldes színnel van jelölve és ez van oda írva elé amit fentebb írtam...
Tarlós talajművelés
Amúgy most már tényleg van értelme ennek a sok féle gépnek eszköznek ,egy részét kell is használni....
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.21. 19:19:22 -
eta32 #22972 Köszi az infót... -
#22971 #22969
Ja lehet, pl.
-
Serko #22970 Én egy olyan bordő emeletes-pincés raktár épületet töröltem, mivel megsérült alatta a talaj egy birkakarám lerakásakor. Egy nagy lyuk maradt helyette a térképen, azt meg a tereprendezővel eltüntettem és átfestettem. Más épületet még nem próbáltam. Ez az épület a birtokomon belül volt.
Erről a piros épületről beszélek:
Utoljára szerkesztette: Serko, 2021.12.21. 12:39:27 -
#22969 furi kérdés lesz
lehet e olyan modot eszkábálni ahol saját manufaktúra logot tehetsz ki épületre vagy vontatmányra neagy isten trakrorra?
olyat már találtam amibe saját hírdetőtáblát kreálhatsz bár kicsit túl nagynak érzem a táblát magát.Billboards By DTAP v1.0 FS22 -
#22968 őő ez vagy egy hasonló verziója nálam kiszúrt velem amint hozzákötöttem a rögzítőket fura táncba kezdett :)
de meglesem hátha
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2021.12.21. 11:26:11 -
#22967 #22966
Fliegl DPW 180
Nem biztos, hogy működik, nálam tegnapelött még szedte, azért van javítanivaló rajta a frissitésen kivűl. -
#22966 srácok valaki tud esetleg autoloados bálaszedőt a strautmannSEK802 használom minden egyéb másra
de bálaszedésre még nm tudtam rávenni az 1.2 höz kijött javított verziót használom.
-
eta32 #22965 Na most megnéztem és utána jártam a rejtélynek....
Francia (alap) térképről van szó....
Vagy bugos vagy ez ilyen ,nem mindegyiket lehet törölni....
Van olyan ami egyedi felépítésű gyár talán azért nem lehet törölni ,van amelyik nem annyira egyedi mégsem engedi pl a sajt üzemet,de a pékség is egyedi mégis engedné...
Így nem tudom...igazából csak a biomassza erőmű lett volna az amit szerettem volna ,ott mint írtam fel is dobja a lehetőséget csak nincs az az opció hogy törlés ahogy a fűrész üzemnél se....
Mindegy hogy a terület a tiéd vagy sem ,sok gyár nem is képezi a terület részét....nem kékül be ahogy az egyéb épületek sem.
Mondjuk nekem tetszik összességében a térkép ahogy van,nincs különösebb gondom vele,nem véletlen hogy nem az amcsit tolom az a 19-nél sem jött be igazán....
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.20. 18:14:57 -
eta32 #22964 #22961
"Azokon a területeken, amit megvettél szabadon lehet törölni a cuccokat. Én is töröltem egy alapértelmezett épületet, mert nem tetszett."
Melyiken mit töröltél így kivi vagyok....???
Igaz nem is próbáltam mást mint azt amit itt alább írok...
De ezt megvenni sem lehetett... csak a földet körülötte...furi...
Én olyan sokat most nem várok hogy garázsokra is teljen ,mert addigra simán bele is unnék a játékba....így meg szépen van olyan helyük amit én és ahogy szeretnék...
Letörölni mint mindig azokat amik a térképen előre ott vannak elhelyezve csak GE-vel.....
Mikor rámentem ,már azt hittem lehet mert feldobta az ablakot de törlés gomb nem volt a biomassza erőműben
Én is töröltem volna az alap biomassza hőerőművet a Francia pályáról mert csak a helyet foglalja.....mert nem lehet segítőt oda küldeni...valami bug lehet,de mind egy mellé szépen felhúztam egy müzli gyárat és a mellé egy szép garázst...,hogy az arra tartózkodó gépeinek is legyen garázs...szépen megy is oda a gyárba a segítő és vissza is.....
Most már az összes lerakott dolgomat leellenőrzöm ,hogy később ne legyen velük gondom....
Mondjuk az állat istállókhoz nincs opció a listában hogy oda is szállítson valamit.csak arra hogy a hig és a szerves trágyát elhurcolja a BGA-ba,vagy egy másik helyre ami a listában van ,de etetés miatt csak úgy lehet oda küldeni ha kijelölöd ,igaz ez sem rossz opció,hogy bárhova a kijelölt helyre küldhetsz bármit ...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.20. 17:29:28 -
#22963 Van egy ilyen mod még nem próbáltam, de hátha ez segít ebben.
Paint And Terraform Anywhere v1.0 FS22
Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.12.20. 13:14:45 -
#22962 hát nemtom,alap farmon lehet,de amit megvettem fent a bal felső sarokban elm creekben azt nem engedte...ha majd ha legközelebb oda jutok újra próbálkozom -
Serko #22961 Azokon a területeken, amit megvettél szabadon lehet törölni a cuccokat. Én is töröltem egy alapértelmezett épületet, mert nem tetszett.
Sok játékosnál látom, hogy gyönyörűen berendezett farmokon dolgoznak... nálam még szabad ég alatt alszanak a gépek... nincs pénz szinre :) -
#22960 nemtom irtátok e már,de kijött az autodrive. automatikusan fel tudja ismerni az alap térképeken lévő úthálózatot,de azért van amit újra kell csinálni. belekezdtem elm creekbe,bal felső sarokban telepedtem le,oda mondjuk nem tud felmenni,pedig az úthálózat is megvan,illetve sokszor nekiindul a térkép szélének is. inkább reseteltem és megcsináltam a saját úthálózatot. aztán majd bővítem,egyelőre shop-farm-viztöltő hely-farm siló négyes van beállítva,meg a farmon belül az utak...
a beépített segitős cucc is jó,de itt ha megvan az úthálózat,nekem gyorsabb elinditani bármit is..és képes arató kombájnt is üríteni elvileg(kombájnból átrakóba,átrakó pótra,pót a silóhoz és vissza körfrgásra is képes ),legalábbis a 19es képes volt. majd próbálgatom
arra van valami mod,hogy a térképen előre elhelyezett épületeket le tudjam dózerolni? mert ahova költöztem van pl farm ház,de nincs alvás gomb hozzá . meg van pár fölös nagy épület ami a helyet foglalja de nem lehet pl gépet tárolni benne stb,ezek helyére raknék saját beállókat pl . építő módban nem lehet letakaritani.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.12.20. 10:00:43 -
eta32 #22959
Ja ja no problem...
Látod gondoltad hogy ki akarom próbálni ,de aztán hagytam ,így is eléggé szerte ágazó az irányítás ...
Én a gyári segítőt már eléggé jól leteszteltem és kiismertem ,sokkal alább írtam is róla .
Ha picit is rendbe rakják a készítők nagyon baba lesz.
Már most is megcsinál olyan útvonalakat hogy csak nézek ,sokszor meg "saját lábában elbotlik"....
Most hogy a gyárakat rakom le tesztelnem kell hogy merre is van az útvonala és nagyon nem mindegy hogy egy lerakott gyárat hogy helyezed el ,de imádom ezen részér tesztelni jól elbohóckodom vele.... az utóbbi pár nap erről szólt és szól...azért tök jó mikor egy terményt elviszel a gyáradba és vissza is jön ,ha jó a menet csinálja míg ki nem fogy... de itt jönnek a gondok ,mert a közlekedés AI az botrányos ebben a formában,no meg az útvonalak amik a gyári térkép objektumokból állnak helyenként rosszak,na van még mit csiszolni rajt a készítőknek...
remélem azért minél előbb erre is kerítenek sort....
-
eta32 #22958 Jó a megközelítés és a folyamatok amiket leírtál ,hasznosak...
Gondolom azt tudod ha vetéssel együtt műtrágyázol egy folyamatban letudod....vannak olyan vetőgépek amik ezt tudják...
Plusz ezek a vető gépek megspórolják a külön kultizást is mert közvetlen vethetők velük...
Igaz ahogy írva vagyon a gyomok gyorsabban nőnek ,de az is egyfajta elfoglaltság lepermetezni őket én szerettem mindig igaz itt azt írja ha permetezed büntivel jár a terméshozam tekintetében....így az elején kapálni kell...
Van mod aminek segítségével soha nem kel figyelni meddig is permeteztél vagy szórtad a műtrágyát mert a szélességét mutatja,hol mész nyilván vissza tudsz menni véletlen a kész területre ,de a belső nagy térlép megmutatja merre jársz....
A kövekre vannak gyárak amik hasznosítják készítenek belőle valamit .
Én speciel ezért is szedem őket...
Sok minden folyamatot le elehet egyszerűsíteni akár kikapcsolni ,no meg másként csinálni egy a lényeg a végeredmény.....ahogy írtad is a 100% plusz hozam...
Nem véletlen csinálták meg így ahogy azért a valóságban is sokszor hozzá kel nyúlni a földhöz vetés után aratásig...
többszöri gyomirtózás, műtrágyázás... nyilván itt hagytak lehetőséget több féle megoldásra is ez csak játék elvégre...
Én amit lehet előállítok magam gyárak segítségével igaz ezek modok de szeretek velük foglalatoskodni...
Azért szerencsére ezt az akadémiát bele tették így sok mindenre fény derül...már ami ezen részén is kész van,így 1 hónappal a megjelenés után....ez i csak félkész mint a játék ,jó az annyira nem de sok a hiányosság probléma.... -
#22957 #22954
A GPS mellett ezt is használhatod, "Enhanced Vehicle" nem kell ingame megvenni, plusz HUD a jobb sarokban hasznos infokkal, nekem jobban fekszik az írányitása.
The HUD displays:
- Damage values in% for the driven machine and all its attachments.
- Fuel level for diesel / AdBlue / electric / methane and current fuel consumption.
- Current status of differential lock and 4WD mode.
- Current engine speed and temperature.
- The current weight of the driven vehicle and the total weight with all its accessories and weights.
In multiplayer, all clients except the host will not display fuel consumption, engine temperature and weight correctly due to GIANTS Engine crash.
ATTENTION: the mod is under development. This is a developer version - it may contain bugs.
Below is a list of control buttons:
- Ctrl + End - fix the direction of movement;
- Shift + End - previous direction of movement;
- Ctrl + Home - rotate and fix the direction (180 °);
- Ctrl + PageUp and Ctrl + PageDown - change direction by 45 °;
- Shift + PageUp and Shift + PageDown - change direction by 1 °;
- Ctrl + Shift + PageUp and Ctrl + Shift + PageDown - change direction by 22.5 °;
- Ctrl + Num 7 - enable / disable the differential on the front axle;
- Ctrl + Num 8 - connect / disconnect the differential on the rear axle;
- Ctrl + Num 9 - switch the mode of full (4WD) / not all-wheel drive (2WD);
- Ctrl + Num / - reset the interface on errors or after changing the mod interface settings;
- Ctrl + Num * - reload XML file when to display changes without reloading the game;
- Shift + Home - disable / enable information display (Damage and fuel).
Tutorial
Arra figyelj, hogy amikor rögzited az irányt nagyjából egyenesben legyen a traki+vontatmány, ha elcsúszás van akkor Shift+Home kikapcsolod, majd ua bekapcsolod, utána jó szokott lenni.
Utoljára szerkesztette: dimre, 2021.12.19. 16:52:48 -
#22956 Hawkie: guidance steering pont erre is való. meg kell venni a trakira a gps szerkezetet,aztán használható is. még kormányoz is ha lusta vagy :)
-
#22955 Tökéletesen megértem ezt a megközelítést. Én úgy okoskodtam, hogy abban az időszakban elég munka van ahhoz egyébként is, hogy egy-két helper elszórakozzon a szántással, a munkaköltséget pedig remélhetőleg fedezi az így elért hozamnövekedés, a gyomirtó-vásárlás hiánya, a gyomirtó által okozott hozam-csökkenés ("this is the most expensive option, as herbicide creates additional expenses and comes with a yield penalty for applying chemicals to your crops") és potenciálisan a termény letiprása.
Ha ott tartanék, hogy nagy-b*szom tábláim lennének, valószínűleg kombinált vetőgépeket és gyomirtót használnék. Egyelőre még így fekszik nekem. :) -
hawkie22 #22954 Van olyan mod, ami megmutatja, hogy milyen széles lesz mondjuk a szántás, a mészszórás, permetezés? Tehát húz bal és jobb oldalt egy egyenes vonalat elöre az utánfutó szélességében? Nem tudom, érthetö voltam-e.
Most jelenleg az a problémám, hogy nem mindig fordulok tökéletesen, így elég sok helyen fedésbe kerül a föld mondjuk mészszórásnál vagy permetezésnél, ami meg kicsit pazarlás. Nem kerül olyan sokba a mész vagy ilyesmi, de akkor is. :)