407
Miért XBOX-ról írják át PC-re a játékszoftvereket?
-
#46 AC-ben pont, hogy nincsenek scriptelve az ugrások, mászható objektumok, stb. -
#45 Az a cég, amelyik beletesz x millió dollárt, az később a bevételből is viszont akar látni legalább x milliót. A bevétel meg eladásokból van, amit a játékosok fizetnek be, pont. -
Papesz #44 de azért több mint a fele énszerintem csak a játékkínálat miatt veszi azt
Mi más miatt venne az ember egy JÁTÉKkonzolt? -
#43 Nem a gépigénynövekedéssel van baj, hanem azzal hogy azért nő mert nem hajlandók normálisan megcsinálni, és nem azért mert bármit is fejlődött volna az elmúlt időben. Grafikát próbálják fejleszteni meg elég szerencsétlenül a fizikát is (bár az is inkább teljesen scriptelve). Tényleg nagyon kevés játékért éri meg manapság 1 Ft -ot is kiadni. Játszható többnyire és azokban is van munka ez egyértelmű, de a mai legjobbnak is budgetnek kéne lennie már. Kellenek azok is, könnyen beletanulható, könnyen vihető akciófps/tps játékok is időtöltésre, de azért legtöbben tényleg szeretnek leülni órákra játszani, és akkor ezek már tényleg unalmasak. AC2 is ha már felhoztad, milliószor lehetne jobb, kombinálva pl. Mirror edge -ben (vagy Dark Messiahban ha harcrendszerről beszélünk) bevált dolgokkal, persze az már csak egérrel lenne jó. Az biztos dupla munka lenne mint ez a végig scriptelt ugrások, meg pontosan beillesztett magasságok, távolságok, stb.. De gondoljunk cska bele, ha annyit öltek volna bele, mint pl. a Crysis fejlesztésével, nem csak összecsapták volna 1-2 év alatt. Persze konzol valószínűleg nem lenne elég hozzá, illetve gamepaddal is szenvedős lenne, meg az embereknek is gépeket kéne fejleszteni. De akkor már megérné mire kiadni.
Aztán fejleszthetik multiplayerrel és olyan űber játék lenne, és alap is amit fejleszthetnek ,változtathatnak. De szép is lenne. -
#42 Szerintem a számítógéptulajok nagy részének már letölteni sem érdemes a játékokat, mert akkorák a követelmények, azok a játékok amik meg futnak a gépen gond nélkül a divatból futottak ki . Például mennyibe kerül egy olyan új PC amin PS3 szinten fut az Assassins Creed, vagy ezek a csúcskategóriás játékok?? -
#41 " Másnak nincs annyi pénze, konzolt vesz olcsón, és rá játékokat"
AZért egy picit érdemes számolgatni, pláne 1-3 évre előre is, ha beleszámítjuk a picit drágább játékokat (2000Ft + ) kb. mennyivel marad drágább egy PC amin már tökéletesen el lehet játszogatni. Nagyon sokan vesznek konzolt az előnyei miatt (hisz tényleg csak meg kell venni, bedugdosni, berakni a játéklemezeket és játszani, és minden elmegy rajta), de azért több mint a fele énszerintem csak a játékkínálat miatt veszi azt. Megpróbálnak minden baromságot kitalálni (hogy warez miatt van, vagy mert arra egyszerűbb játékokat gyártani), pedig a cél egyértelmű, minél több konzolt eladni. A játékkínálat miatt sokan PC fejlesztés helyett is inkább konzolt vettek, és arra veszik a játékokat, úgyhogy most meg nincs ki vesze PC-n őket. Ennek a magyarázata is megvan az ő oldalukról, hogy mert minden PC-s csak letőti és ezért nincs értelme kiadniiiiii. Nyilván azok a hibásak, akik nem tudnak játékra áldozni, és csak azért játszanak éppen mert le tudják tölteni őket (azok akiknek többnyire saját keresetük sincs). Az a sok milliós képzelt veszteség miatt nem éri meg ám. Persze ha megszűnne a warez minden megváltozna, mindenki megvenné a játékot, úgyhogy erősíteni kell a védelmeket is xDDDDDDDDDD
A lényeg egyébként tényleg az, hogy PC-n fejlesztik, és bár konzolra egyszerűbb optimalizálni, optimalizálni PC-re is 1-4 hónap körülbelül, és az érné meg a kiadóknak/fejlesztőknek ha normálisan kiadnák minden platformra a játékokat. Legalábbis 1 játék szemszögéből.
Ha több játékot adnának ki PC-re normálisna, illetve olyan játék is készülne több, amik PC-n előnyösebbek (pl. amit milliószor írtam már más topikban, fejleszthetőség, bővíthetőség, módolhatóság, alap pályakészítés lehetőség, eszközök támogatása (kezdve freetrack-től joystickokig, és nem x360gamepad only)) akkor egyszerűen nem igaz, hogy nem adnának el ennyit - vagy még többet PC-n mint konzolon, és nem lenne elég bevétel. -
varax #40 Jólvan fiam látom megint sok a szabadidő :D -
#39 persze oltogassuk csak a pécét.... -
#38 AZ a baj hogy nagyonsok értelmileg sötét ember van! láttam olyat is hogy a Nintendo 3DS(szemüveg nélküli 3d megjenit) hogy azt irta valaki jó hosszan hogy igy meg ugy...aztán leirja hogy a videón keresztül amit youtubon nézett szerinte nem nagy durranás ez a 3d mert biza ő nemlát semmi különöset...nem jön ki neki a háromdééé. Ez a konzolon fejlesztünk konzol játékokat-ról jutott eszembe és olyan jókat derülök ezeken.... -
#37 Miért PS2ről írták át Pécére a játékszoftwereket? -
#36 Ja meg inkább átírják olcsóbban, mint belevágjanak egy új projektbe drágán. -
#35 Miért pont Xbox-ról? Mert könnyebb mint PS3-ről. -
#34 nem értesz..
farmville, wow, multi fps >>> timesink (a többiekkel)
olyankorn em számít a grafika
ahoz hogy 5-6órán át ne unatkozz a szar történeten meg mittomén ahhoz kell a jó grafika hogy eladja a játékot -
#33 Ha kinyitok egy reklámlapot, mondjuk az 576-ét, azt nézem melyik játék az ami bejön nekem, PC-s játékok esetében azt nézem melyik játék jön be a gépemnek. És amíg ez marad úgyis előnyben lesznek a konzolok játékmegjelenés szempontjából. -
#32 Manapság az FPS-eket is egyre jobban a multira hegyezik. Ahol mindenki vissza fogja butítani a grafikát, hogy több FPS-e legyen, vagy pl Cod4-ben leszedtem a szem fókuszálást, mert a fűszálak között azzal nem lehet kilátni ha fekszel. A fű kirajzolásának távolságát is leszokták szedni, hogy lássák ha messze fekszik benne valaki. Szarabb lett a grafika, naés? -
#31 Dobtak piacra MMO-t is jobb grafikával, ugyanúgy nem lett sikeresebb. -
RYO21 #30 Ami megjelent, az biztos. -
RYO21 #29 me gecik, azé! -
#28 ja, mert pl. a farmville ereje a timesink mennyiségében van, míg pl. egy 5-6 órás játékidejű FPS-t csak a minél jobb grafikával lehet eladni... -
#27 Amúgy ha megnézzük, hogy milyen grafikája van a perpill legtöbbet játszott játéknak a wownak akkor az is látszik, hogy nem igazán számít a grafika meg a fizikai motor, ha egy jó játékot akarsz. Ha manapság piacra dobnának egy hasonló grafikájú FPS-t kb hányan vennék meg? -
#26 Szimulátor fanoknak minél élethűbb játék kell! Csak ők ugye sokkal kevesebben vannak így kisebb a bevétel, nem igazán csinálnak ilyen játékokat. -
#25 Az én nagybátyjám, amerikából hozott olyan mikrokontrollert amit hangal lehet programozni, csak mondani kell neki hangosan a forráskódot és megtanulja!!
Azt hiszem az új XBOXba is ezen a teknológiján csinájják a játékokat!!4
-
#24 egy játék fejlesztése azzal indul hogy a megjelenés előtt le kell tenni 10-20-40 millió dollárt az asztalra. ez egy új cégnél bizony nem a játékosoktól jön, de pl. egy blizzardnál se, még mindig a felettük állókra kell hagyatkozniuk (akikhez a bevétel nagy résez is kerül majd) -
#23 azt értem ha jobban tetszik a játékmenet, de ha nem látsz a két játék grafikája között egy 100 km átmérőjű krátert, akkor nem javasolnám a látványbeli különbségek további vitatását -
n3whous3 #22 Hagyd rá, ők a kemény konzolosok, akik mindent jobban tudnak, mert már évek óta játszanak folyamatosan.
Jah, a játékfejlesztést nem a gamerek szponzorálják. Ez kb olyan, mintha azt mondaná valaki, hogy a pékséget nem az éhes emberek tartanák fent. Ahahaha -
#21 Komolyan, áruljátok már el, hogy mi a faszért kell hangosan ordibálnia a világba a színtiszta ostobaságot annak, aki még egy hello world-öt sem írt életében?
A fejlesztéshez van SDK, amit a PC-n futtatnak, NEM az eszközön. Az ilyen baromságokat felejtsétek el. Az ATM-re, utastájékoztatóra, egyéb beágyazott rendszerre írt szoftvert sem az eszközön írják, hanem PC-n, aztán a fordító majd szépen olyan kódot fordít, amit az adott eszköz megeszik. -
n3whous3 #20 lehet vitatkozni, de kurva unalmas tud lenni egy élethű, de sablonos játék.
TDU, TDU 2
/thread -
#19 pl messze legigényesebb kivitelezés? élethűség?
szted van vmi ami akárcsak megközelíti pc-n?
(lehetséges válaszok: nem - nalátod, igen - nézdmegjobban) -
n3whous3 #18 #14 -
#17 Mi a nem érthető? A konzolokat nem kell bővíteni ahhoz, hogy játszhass azon a játékon amit a fejlesztők elképzeltek. Valószínű PC-re tovább is tart a programozás a különböző konfigok miatt. -
n3whous3 #16 És azon kívül, hogy van benne 9 millió kocsi és pár száz pálya, mivel jobb, mint bármi más? Toca Race és hasonló sorozatok is szvsz azért bukták a casual játékosok közt, mert olyan sok van benne és olyan hosszú, hogy semmi türelmed kijátszani. TDU is kurva hosszú, de az már más tészta... -
#15 Fasza. Gran Turismo is kurva jól fut, nem? -
n3whous3 #14 Most olvastam el megint a mondatot és kifelejtettem egy "nem" szót sry -
#13 Különböző konfigok miatt,mit nem értessz ezen? -
#12 Ha ezen fél órát kell gondolkoznod, akkor nem az ő értelmi képességeivel vanak gondok... -
#11 És most te vagy itten az atyaúristen? Másnak nincs annyi pénze, konzolt vesz olcsón, és rá játékokat, aztán mivel sok embernek nincs pénze, sok ember csinálja ezt, ezért konzolra csinálnak játékokat, mely mind ugyanúgy néz ki:D -
n3whous3 #10 ez volt ám az értelmes hozzászólás, még gondolkozok egy fél órát, hátha rájövök mi az, hogy mindenkinek ugyanolyan a játék pc-n -
#9 Én nem szeretem a konzolokat, nekem világ életemben számítógépem volt, és a gépem mindig erősebb, jobb volt minden konzolnál.
-
#8 Mert így egyszerűbb nekik egy szabvány konzolra egyszerűbb egy alapot készíteni mint 10millió féle pc configra. -
#7 grat.
raadasul altalanosba.