407
Miért XBOX-ról írják át PC-re a játékszoftvereket?
-
#286 Azért nem veszik mert tényleg fos konzolport és semmit nem nyújtanak ezek a játékok.
De majd figyeld meg a sc2-őt mennyien fogják megvenni...és azért mart az ahhoz hasonló igényes játékokra még mindig van igény PC-n is. -
#285 "Hány játék jelent meg arra eddig?"
Sok.
ha pedig azt veszem hogy azért szarják le a fejlesztők a pc-s tábort mert szarnak játékot venni,akkor nem,nem a konzol fog vissza. És ez tetszik nem tetszik (minnyá jön a baluman féle ellenvélemény amin mindig csak röhögök--> tipikus warezes vélemény) így van. A pc eladások a béka segge alatt vannak a konzoloshoz képest,jöhet akármilyen minőségi cím.
Meg lehet majd nézni a witcher,mafia 2 és hasonló komoly címek eladási adatait..Vicces (vagy inkább elszomorító) lesz.:)
Persze a kifogás akkor is az lesz hogy "szar konzolport"...:) -
n3whous3 #284 ha azt nézzük, hogy az alapok adottak ott és csak portolni akar minden készítő pc-re, miközben alapjaiban véve is lehetne pc-re írni, akkor igenis igaza van annak, aki ezt mondta. PS3-ban van még bőven potenciál, de az valahogy még mindig ritka terület nem? Hány játék jelent meg arra eddig? -
#283 Na pont az ilyenekről beszéltem mint te,nem is kommentállak,felesleges.
"a játékok fejlődését igenis visszafogják a konzolok"
Nevetséges.:)
-
#282 A legnagyobb probléma, hogy meg se érted mit mondunk, azpersze "fröcsögés" meg "belemagyarázás". Aki nem konzolon játszik az meg hülye, fanatikus, aki még nem is próbálta a konzolt. Nempersze, a játékok is egyre komolyabbak, már lassan több a lehetőség mint a valóságba, és a célzás, találati rendszerek is egyre összettettebbek... ja persze, erre van igény. Vagy csak inkább nincs más, és veszik ezeket.
Nem a konzol a gonosz nyilván, de ha ilyen primitív vagy, akkor egyszerűsítsd le erre, természetesen a Microsoft/Sony óriáscégekről és a kiadók politikájáról van szó (nem a konzol tehet róla, hogy ennyire le van korlátozva).
A játékkínálat veszi rá a PC-seket is nagyrészt, hogy konzolt vegyenek (mint írtad, nagyon sokan egyszerre tartanak játékPC-t is meg konzolt is) - játékokat inkább konzolra veszik ami segít ennek az aránynak a kialakításában, a játékkínálat pedig mindenre fogható csak a warezra nem... azt csak az idióták veszik be, és ezt kifejtettem részletesen is hogy miért. Azt hogy ennyien vesznek játékot, az a wareznak köszönhető (és maximum az ár/érték arány növelésével befolyásolható lényegesen), az hogy az arány ennyire a konzolok felé húz, az meg kurvára nem. Nem akarom többször kifejteni, hogy miért.
És nem, nem a konzollal van bajom, nem akarom bebizonyítani hogy szar, sem azt hogy controllerrel nem lehet játszani. Csak azt, hogy NEM TÉNY, hogy mindenkinek jobban megéri a konzol, sem az, hogy MINENKINEK MINDENT azzal kényelmesebb játszani, és hogy mindenki azzal is szeretne ha már játszott volna vele X órát. Nemigaz. Nagyon sok embertől hallottam már, hogy FPS -re tényleg jobb lenne az egér, szívesebben játszana azzal konzolon fps-eket, sőt azokat inkább gépen játsza, pedig már szinte kezdetektől fogva volt konzolja (és livezett is rengeteget).
Ti már szánalmasan a tényekeg cáfoljátok, a játékok fejlődését igenis visszafogják a konzolok (gyengébbek kedvéért a kiadók -> fejlesztők politikája). -
heady #281 Vér István nem voltam, de a puding tényleg király -
Papesz #280 [qoute]Most már nem is játszok a gépemen.[/quote]
Ezzel gyakorlatilag mindenki így van. A puding próbája az evés, ugyebár. Aztán rájönnek sorban a Vér Istvánok, hogy ráadásul ez a puding még finom is. -
heady #279 Én ezzel úgy vagyok, hogy soha nem gondoltam volna, hogy joy-al értelmesen lehet játszani FPS-t. Meg annyira nem is érdekeltek a konzolok. Aztán jött pár engem érdeklő exklúzív cím ( Halo3, Forza3 , Gears of War, Bad Company), ami miatt úgy döntöttem, hogy eladom szeretett psp-met, és xboxot veszek. Én világéletemben wasd+egérrel toltam, szóval nagyon nehéz volt az elején átszoknom. Kb 3-4 hónapja van boxom, de már sikerült a Halo-t (ODST-t is) Legendary-n kijátszani, és a single tényleg elég volt arra, hogy belejöjjek a célzásba. Sőt, amit sohasem gondoltam volna, jobban élvezem joy-al, mint az egérrel. A Bad Company 2-met elcseréltem egy Xboxos BC2-re. Ezt sem gondoltam volna. Most már nem is játszok a gépemen. -
#278 Bírom amikor a hasonló topikokban összegyülnek a nagy warezes arcok és próbálják megmagyarázni miért a konzol tehet a pc hanyatlásról,milyen szar a konzol,és mennyire nem lehet konzolon fps-t játszani.
Nevetséges.:)
Warez témát nem is erőltetem mert jön a sok marha a saját meglátásával.:)
Viszont egér konzol téma. Kényelmesen lehet játszani a kontrollerrel,ha nem is olyan gyorsan és halálpontosan mint az egérrel. A célzás leegyszerüsítése téma egy vicc,a legtöbb multi játékban van lehetőség a célzás rásegítés kikapcsolására,onnantól egyáltalán nem könnyebb mint pc-n.
2-3 óra kontroller gaming után ne várjon egy pc-s se csodát,nekem is kb fél év volt mire egész jól belejöttem, és nem darálnak szarrá konzolon multi fps-ekben.
Apropó egér és multi fps-ek. Konzolon legalább nincs előnykovácsolás FPS növelő konfigokból, nincs előnykovácsolás jobb hardware-ekből és nincs előnykovácsolás abból kinek milyen gamer egere van. Konzolon mindenki totál egyenlő esélyekkel indul,legdurvább esetben vesz valaki konzolhoz való egeret vagy egér átalakítót amitől még mindig nem származik komoly előnye (legfeljebb codokban,az egyetlen cím ami érdemben supportolja).
Az hogy a célzás butul nem a konzolnak köszönhető,bármennyire is szeretné pár fanboi bemagyarázni,konzolon is vannak bőven olyan címek amiknél mindenféle célzás rásegítés nélkül folyik a game és nem könnyű ellőni az ellent mert pontosan kell célozni...Egyszerűen erre van igény,az egyszerű lebutított célzással tudja magát minden vérpisti PC-n és konzolon skillesnek nevezni. Ennyi.
Konzol kurvára nem= butított játékmenet,nem egy olyan játék van konzolon amin egy mezei pc-s bepislogna,olyan összetett és komoly.
De persze sokkal egyszerűbb mindent a gonosz konzolra fogni, mindenesetre az hogy itt egyesek tépik a szájukat a tényen nem változtat: a pc-n a portokon kívül évről évre egyre kevesebb a minőségi exkluzív cím. Emiatt lehet hisztizni,lehet jönni azzal a pc-n megmaradt pár címmel ami (még) nem jön konzolra, lehet jönni régi címekkel is,hál istennek ez a kutyát nem érdekli.
Értelmes embernél elfér egymás mellett mindkét platform, feleslegesen fröcsögni baromságokat kontrollerről meg arról hogy miről tehet a gonosz konzol nyugodtan lehet persze. Végülis online arc nélkül könnyű komplett hülyét csinálni magunkból. -
#277 De ő igen. Úgyhogy aki nem azzal játszik már FPS -t az "le van maradva" meg hülye :DD -
#276 " COD 1ben pl a legtöbb fegyver úgy szórt hogy a célkereszt a képernyő sarkait ütögette, mégis mindenki ájuldozott tőle, én is, mert a legjobb COD és a legjobb multi játék volt ami létezik ebben a fél árkéd kategóriában."
Há pont ezt mondom, CoD 2 után meg már szinte célozni sem kell, CoD 4 -ben nézz meg multis videókat, elő sem veszik az optikát csak csípőből tüzel mindenki. Ugyan ez a tendencia figyelhető meg az esetek nagyobb százalékában. Rainbow Six sorozatot se kell említenem gondolom, kiváncsi vagyok ha SWAT -nak lesz új verziója az milyen lesz (van egy sejtésem...), Ghost Reconnak is lesz új része, AW1-2 nagyon jó volt (csak ne lett volna annyira bugos), meg lehet majd nézni mindegyiket, összehasonlítva a korábbiakkal. -
#275 wáháháháháhá.......
pc-n a kontrolert senki nem használja FPS-hez HÜLYE lenne HÁTRÁNYBA hozni magát az egér+bill-el szembe! a többi játéknak meg mind1 :P -
#274 25-30 ezerért lehet olyan videókártyát venni, ami minden játékot elvisz nagyon jól (én ~25-ért vettem, és még az előző x1950 pro -mat el sem adtam, ami lejön majd ebből), 120-140 ezerért nagyon jó gépet össze lehet állítani, és én előnynek tartom, hogy ezt egyszerre sem kell megvenni, bármikor lehet alkatrészenként bővíteni. Összességében drágábban jön ki természetesen a PC, de hogyha beleszámítgatod hosszabb távra a kicsit (1000Ft+ minimum) drágább játékokat is, úgy azért csökken az árkülönbség, én mondjuk X360 Elite -t nem látok 57000 Ft alatt (legtöbben ráadásul szerintem régebben vettétek, amikor drágább volt) - ha jól tudom liveezni pl. csak azzal lehet... Ráadásul számítógépe úgyis van mindenkinek, miért ne ezt fejlesszem. Inkább költök rá kicsit többet, mint hogy annyit kiadjak egy gépért amit csak játékokra használok, ráadásul jó ha van 2-3 játék, amit sajnálok, hogy gépre nem jött ki, ezzel szemben ami kijött azt PC-n jobban szeretem játszani a saját beállításommal és irányítóimmal. -
#273 és vajon miért lehet pc-s fps-eket kontrollerrel játszani? (hiszen nem FPS-re való)
az a soksok millio halo3 pléjer is csak ökörködik konzolon, a modernwarfare1-2 10+ millányi konzolosával és a többi, megannyi, konzolon 10X népszerűbb fps játékosa dettó... mer' nem arra való.
észbe képne ám kapni, aki wsadvel és egérrel játszik, az mamár elenyésző kisebbség, beragadt őstulok :D -
#272 -
#271 apu miért nincs itthon kenyér? - Fiam kell a pénz új konzoljátékra, egyél kontrolerrel virtuális kenyeret! erről ennyit...
Miért nincsenek olyan játékok (fps), amiket lehet konzolról és pc-ről is játszani....mert a konzolos kontroleres babzsákmatyik még a stickjüket toszigálnák jobbra balra hogy hol az ellen mikor már 5 fejest kapnának!
a konzol máriózásra meg verekedős játékra való nem FPS-re
Az FPS konzolra butítása már csak a bevétel miatt valósult meg....nehezebben warezolható épp ezért nem pc-re fejlesztik először a játékokat....hogy az eredeti indított témára visszatérjek.... -
#270 azért ez elég fura számolgatás, miközben egy közepes videokártya egy konzol árába kerül manapság :) -
#269 miután rengeteg játék manapság "követeli" h ironsighton keresztül lőj (csak ott pontos) én ezt nem vettem észre, sőt, ha belegondolsz, ez feltételezi, hogy kevésbé legyen elnéző a játék ha "csípőből" tüzelsz!
splintert hagyjuk, az lövöldének is egy vicc (és splinter cellnek is)... -
vg #268 - Apú, miért nincs itthon kenyér? - Fiam, kell a pénz új HD videókártyára, egyél hangyát! -
#267 Van egy pont amit oda teszel ahova lőni akarsz és oda lő, ha nem a modellre irányítod akkor nem találod el... ez volt 10 éve és ez van most is. COD 1ben pl a legtöbb fegyver úgy szórt hogy a célkereszt a képernyő sarkait ütögette, mégis mindenki ájuldozott tőle, én is, mert a legjobb COD és a legjobb multi játék volt ami létezik ebben a fél árkéd kategóriában.
Snipereknél, és olyan fegyvereknél ahol pontosan kell ott csak egy pötty van, de gépfegyvereknél lehet hogy egy kis kör van legtöbbször, de ez miért is baj? nem értek hozzá, de azok azért szornak, persze ha pötyögtetni akar valaki akkor megteheti ultra pontosan bármikor bármivel.
Amúgy egy fps nem arról szól hogy pixelpontosan tudd kilőni a szemét, sosem szólt erről... erre ott vannak a katonai szimek pl az Arma. -
#266 Én gépet nem csak játékok miatt fejlesztek, hanem sok minden más miatt, kezdve HD filmezéstől, videó és tervszerint zeneszerkesztésektől kezdve. Ráadásul, mivel FPS/TPS és szimultor (katonai és légi szimulátorok, autós kevésbé) kedvelő vagyok - ha játékokat nézzük. Ráadásul én nem adnék ki 40ezer Ft -ot csak játékgépért, amire a PC-snél 1000Ft+ drágábban keljen megvennem a játékokat is (lehet számolni, hogy ezekből mennyivel jön ki végleg drágábban + még ha livezni is akarsz), főleg hogy az is egy gép, csak lekorlátozva játékokra meg néhány multimédiára. Amíg tehetem én gépet fogok fejleszteni, én ebben látom a lehetőségeket.
Kinőni nem fogom, maximum nem lesz időm ezekre egy ideig. -
#265 Nem hiszem el, hogy csak nekem tűnne fel a célzás egyre inkább egyszerűsítése. Habár lehet, hogy az a rengeteg ArmAzás felemelte nálam a mércét ilyen szempontból is, de a célzás akkor is túl egyszerű a legtöbb konzolos átiratban. Legjobban talán a Splinterben figyelhető meg, azért a Chaos Theoryban nem osztogattam olyan lazán a fejeseket pisztollyal, mint a Convintionben, ha kiakarok lőni egy lámpát csak simán odaviszem az egeret és puff, szinte célozni sem kell. Én ezt érzem szinte minden játékon, egyértelműbb és nagyobb célkereszt, találati rendszer az teljesen körülbelüli. Ha nem érted mire célzok, akkor próbálj a lába között ellőni, és hogy ez hány játékban lehetséges, hányban meg már azt is találatnak veszi.
Lehet ebben tényleg kicsit túlzok, és tényleg csak az ArmA meg a taktikai FPS-ezések miatt tűnnek fel ezek szinte elsőre, mindenesetre én nagyon kevés játékkal találkozok, amikben ez ne zavarna. Még a Call of duty-kban is úgy látom, hogy egyre inkább egyszerűsödik, az 1-ben meg az UO kiegészítőjében, talán a 2-ben is azért jóval pontosabban kellett célozni, hogy eltaláld az ellenséget. -
#264 szerintem csak ironizált ;) "fejenállva gt-zni kényelmetlenebb mint görnyedve pécézni" ;) -
#263 az, hogy nem tudsz 1 ms alatt fejest osztani konzolon, az nem hátrány. max te éled meg annak, mert a pécés/egeres fejeshez méred a gamepados lehetőséget...
pontosabb <> jobb -
vg #262 Alapvetően hülyeségeket beszélsz, és annyira nagy tapasztalatod nem lehet. Én már akkor nyomtam pc-n a fps játékokat adws+egér kombóval amikor te még jó esetben legó bábukat tettél a szádba, de most így öreg fejjel kizárt, hogy újra így nyomjam. Hülyeség az egész, az értelmetlen pénznyelő gépfejlesztéssel együtt. Majd kinövöd. -
#261 Komolyan nem értem, mire gondolsz! Fejtd ki légyszives!
Egy "pontlövő" fegyverrel elég exakt a célzás: vagy rajta van az ellenfélen a célkereszt, amikor lősz és akkor talál vagy nem és akkor nem talál. Ez konzolon és pécén is igy működik MINDEN játékban.
Autoaim ritka konzolon, ráadásul ha van is, az esetek 99%-ban ki is kapcsolható. -
Gibor #260 Nemrég felvázoltam egykét szitut a kényelmességen kívül, pontosabban ezt (#209) De szerintem most tégedis csak leszólni fog egykét konzol fan, hiába míg PC userek belássák hogy néhol van a konzolnak előnye addig a konzolosok nem látják be hogy igenis van hátránya. -
#259 Üdv! Bekuksiztam és látom ebből is „leáldozott” & „van e jövője” lett, ennek örömére leteszteltem most is, amit 1-2 évvel, odaát(csak azóta nincs PS2m), de a PSPvel kipróbáltam ugyanazt, amit ott írtam régebben: Fejenállva összegörnyedve próbáltam GTzni, tök vacak és kényelmetlen is volt...Mivel a teszt ugyanazt az eredményt hozta, mint annakidején a PS2+gamepad kombóval, így továbbra is nyugodtan kijelenthetjük, hogy a konzolokkal kényelmetlenebb játszani, mint akár egy asztal előtt görnyedni, és szó sincs arról, hogy a felhasználó(jelen esetben én) lenne a hülye. -
#258 "Te még életedben nem játszottál kontrollerrel és nem vagy tisztában azzal hogy hogyan működik a célzás... vagy játszottál fpst 2 percig és az alapján osztod."
Annál azért jóval többet próbáltam már, és tapasztalatból beszélek. Még gépen is próbálkoztam a Mercenariest gamepaddal játszani, meg a RS Vegas 2-t is egy ideig. Meg haverom x360-án is kipróbáltam néhány játékot, bőven elég volt az a 2 óra fps/tps-ezésből.
"Te jössz itt az egérrel folyamatosan, szó nem volt arról hogy neked azzal kellene."
Ti tényként írjátok, hogy controlerrel mindent jól, kényelmesen lehet játszani, én - és még tudom hogy rengetegen mások sem - értek egyet. És aki konzolt szeretne venni, arra rá van erőltetve a controller, nem dughatja rá egyszerűen az egerét. Erre ti meg jöttök azzal, hogy senki sem akarja, mikor meg se tudnám számolni hányszor hallottam már, hogy de jó lenne ha nem korlátoznák ennyire az irányítási lehetőségeket. Ráadásul már PC-n is csomó konzolátirat játék olyan, hogy egérrel is szar az irányítás, túl egyszerű célzás (csak kb.-ra kell arra lőni, bazi nagy célkereszt is van), gyorsulás-effektus). -
#257 "hogy ezt másra is ráakarjátok erőltetni,"
Te jössz itt az egérrel folyamatosan, szó nem volt arról hogy neked azzal kellene. -
#256 Te még életedben nem játszottál kontrollerrel és nem vagy tisztában azzal hogy hogyan működik a célzás... vagy játszottál fpst 2 percig és az alapján osztod. -
#255 Használok én gamepadot is, ha olyan a játék (bár nem szeretem, ha olyan), pl. ArmA -ban gamepaddal irányítottam a földi és vizi járműveket mindig, mert a kormányt azt akkor nem tudtam ide húzni (lassú lett volna váltogatni). De viszont emlékszem milyen jó volt pl. a Mafia -t játszani már nagyon régen, egérrel és kormánnyal a járműveket.
Engem nem érdekel az, hogy ti a kontrollert mindenre jónak tartjátok, csak az, hogy ezt másra is ráakarjátok erőltetni, emg bizonygatni hogy nekünk is jó lenne. És pláne ez a "á minek, úgyis mindenki controlerrel játszik a tv-je előtt, senki se akar fps-t egérrel játszani már rajta úgyse"... érdekes, jóideje olvasom a fórumot és azért ennek jópárszor olvastam már ellenkezőjét. -
#254 "Meg akkor is, ha nincs könnyítve a célzás. Hanyagoljuk már ezt a sztereotípiát :)"
Ahhoz képest hogy sztereotípia, az átlagos játékokban monthatni egyre könnyebb a célzás, jónéhányba még auto aim is van. És szerintem ti is pontosan tudjátok, hogy azért van, mert a controller nem ideális FPS-ekhez, és nagyon sokaknak nincs kedvük azzal szenvedni, hogy végre becélozzanak nagy nehezen valakit. Még akkor is, ha sok gyakorlással meg lehet tanulni tényleg elég pontosan és gyorsan is lőni. Míg ha PC -re készített FPS-eket nézel (pl. Crysis, illetve régebbi játékok) láthatod, hogy mire gondolok. -
#253 nekem nem, de én jól utánaolvasok mindennek, lehet azért :D -
#252 Sniperrel amikor csak egy pötty van és fejest kell osztani akkor te 2 centivel mellé lősz és neked megadja?:D nyilván meg, ő erre gondol... -
#251 Nem érted a lényeget. Aki konzolt vesz nem azért veszi, nem azért köti rá a 82 centis HD tévére hogy a kis asztal mellett kuporogva egerezzen. Ahogy te mondod hogy pécén egeret használsz hiába van kontrollered, úgy konzolon ennek a fordítotja lenne, ha lenne egér támogatás, mert ott meg a kontroller a konzolgéming kultúrájához tartozó eszköz.
Szimekhez is tökéletes a kontroller mert mindent tudsz vele amit kormánnyal is pl íven tartani, apró mozdulatokat tenni, gázt féket adagolni.
-
#250 "Elhiszem, hogy ti szeretitek így is, teljesen használható ha a játékban kicsit könnyítve van a célzás, és nem kell teljesen pontosan becélozni."
Meg akkor is, ha nincs könnyítve a célzás. Hanyagoljuk már ezt a sztereotípiát :) -
#249 Az meg pláne elképesztő, hogy azt mondjátok, úgyse akar senkise mással játszani, csak a konzolos controlerrel, mert azzal minden nagyon jó. Mert ti szerettek FPS -t játszani controleren, és kényelmesebb is nektek hogy nem kell asztal hozzá, akkor már nyilván mindenki azzal szeretne játszani ,csak nem akarja beismerni, vagy, NYILVÁN azért állunk ki a véleményünk mellett, mert nem ismerjük eléggé! 4 éve van nekem is gamepadom, és sok mindent végigjátszottam vele, játékokból adódóan valami jól játszható vele, de sem akcióhoz/fps-hez, sem járműves (pláne nem szimulátorok) játékokhoz nem tartom ideálisnak, nem akarom egyszerűen azzal játszani, és nem is fogom. Elhiszem, hogy ti szeretitek így is, teljesen használható ha a játékban kicsit könnyítve van a célzás, és nem kell teljesen pontosan becélozni. -
#248 Jó tudni, hogy a játékokat eddig azoknak készítették, akik nem veszik meg. Mindig felül tudjátok szárnyalni egymás hülyeségeit.
Nekem meg igazából már mindegy, ArmA 2 nem ment már olyan jól a gépemen (ACE2 móddal meg már pláne nem tudtam volna játszani), a kiegészítő se hiszem hogy túlságosan optimalizáltabb lesz, szeptembertől meg már időm se lesz nagyon játszani, úgyhogy még egy ok a pénzhiányon kívül, ami miatt nem fogok játékokat venni. Én inkább mint kívülről szemlélő írom a véleményemet már. -
#247 ha ezek a csőparasztok bemennek oda akkor se tartott tovább 10 hsznél az egész, de elmegy egy kedd esti matinének a totykos:)