407
Miért XBOX-ról írják át PC-re a játékszoftvereket?
-
n3whous3 #246 mi, ugyan már, ott mikor van flame? Benézek hetente 1-2x és mindig csak a konzolosok dumálnak valami szarságról, ott max beszabadul 1-2x pár ember és megy 10 hszig a flame -
#245 francokat, a leáld... topikban jobb a szinvonal:D
ez ahoz képest egy visszamaradott bunkóbot felfogásu parasztcsorda bő nyálal.
aki átjött onnan az visszakézből reagál már az ilyenekre, mert annyira kitárgyalt dolgok ezek már errefelé a konzolos fórumban.
minden csoda pár napig tart hogy átjönnek hőzöngeni a pcsek ide, előfordul, keserü a szőlő és csodálkoznak ha valaki reagál.
najó, én csak olvasgatok amugyis:D eddig elég viccesen alakul. -
#244 "mindenhol máshol jobb az bill+egér, főleg ahol célozni kell, "
a pontosság csak egy tulajdonság
pontosabb <> jobb -
#243 "pl az ellen jóval pontatlanabbul lőtt mint a pc verzióban, a pléjer célzására rásegített, és kevésbé szórt a fegyver mint a pcsben. Na vajon miért?"
Az R6Vegas pl. 1:1 ugyan olyan, konzolon és pécén. Na vajon miért? És realisticen elég kemény kihívás... -
n3whous3 #242 legjobb flémtopik vala -
#241 ofp xbox? naja, vannak ám fos pécéportok is, nem csak fordítva :) -
#240 Próbálj ki, tapasztalj egy Halo 3at hardon, vagy még 1el nehezebben és beszélhetünk arról hogy buta az AI, nem kell pontosan célozni, nem kell gyorsan célozni stb... addig felesleges bármit is mondanod. -
#239 pályák, kocsik, versenyek. tudod, versenyzel, nyersz, kapsz pénzt, vehetsz más kocsikat, elindulhatsz más versenyeken... stb. mindez elég jó fizikával és szép grafikával! ez a tartalom, ami leköt 50-100 órára... (már akit leköt) -
#238 "de még is sokan azt mondják, azért fps-re, lövöldözősre jó lenne egy egér, dehát nem lehet ilyet használni."
Kik mondják?:DDDDDDD -
#237 az a video annyt bizonyit, hogy az egér pontosabb
a pontosabb <> jobb -
sanyicks #236 ez jó is lenne, ha pl nem csak ps3-ra lenne, nem adnák pofátlan áron, és 2-nél több játék támogatná... -
sanyicks #235 "es a kontrollernek is lehet allitani az erzekenyseget, ha ugy allitod be akkor egy pillanat alatt vegigfut a celkereszt a kepernyon."
és ekkor a gyorsaság érdekében máris buktad a pontosságot. Na ezért jobb az egér, mert ott nincs kompromisszum. -
sanyicks #234 ofp-re nem kellett olyan sok gomb, wasd+egér+ 2 db menügomb+célzónézet. Igaz volt gyorsbillentyű a menüs dolgokhoz, de anélkül is ment. Nem is ez a butítás volt a gáz, hanem az hogy pl az ellen jóval pontatlanabbul lőtt mint a pc verzióban, a pléjer célzására rásegített, és kevésbé szórt a fegyver mint a pcsben. Na vajon miért? Mert a kontrollerrel jóval pontatlanabb, és lassabb a célzás, és ha olyan lett volna mint a pc-s, játszhatatlan lett volna.
"Szerinted ki cserélné le a kontrollerét egérre?"
senki. És tudod miért? Mert nem LEHET :D ez a konzol varázsa, megmondják neked mit csinálj, ha mást akarsz akkor így jártál. Na ez az egyik fő oka amiért én nem ruházok be magamnak egy konzolra, csak a haveroknál játszogatok néha, igaz nem hat meg, csak a hw újítás mentesség miatt vonz nagyon, úgysem érdekel egy exkluzív játék sem.
"de aki évek óta, generációk óta konzolon játszik, vagyis a többség soha a büdös életbe nem cserélné le a kontrollerét."
furcsa én nem ezt hallom. El vannak kontrollerrel jól, de még is sokan azt mondják, azért fps-re, lövöldözősre jó lenne egy egér, dehát nem lehet ilyet használni.
"GTA4 azért könnyű mert a fejlesztők szerint ez a jó nehézség, ennek semmi köze a konzolhoz." dehogy nincs, ha nehezebb lenne amíg a kontrollerrel célozgat a user, addig szitává lőnék. Ezért könnyítik.
Ennyi. Kész el kell fogadni, a kontroller csak autó/ motor irányításra jobb a bill+egérnél, mindenhol máshol jobb az bill+egér, főleg ahol célozni kell, viszont autóra és repülőre mindennél jobb a kormány és a joystick.
A kontroller platform és autós játékokra lett kitalálva anno, meg is maradt azon a szinten, de már nem csak ilyen játékok vannak konzolra, bár még mindig elég hiányos a választék. -
#233 en azon a velemenyen vagyok ,hogy a kontrollerhez is nagyon konnyen hozza lehet szokni. ha egy fps-nek vegigviszed a single reszet akkor mar megis szoktad az adott jatek iranyitasat, ergo felkeszultel a multira :D
es a kontrollernek is lehet allitani az erzekenyseget, ha ugy allitod be akkor egy pillanat alatt vegigfut a celkereszt a kepernyon.
UI: akinek nagyon nem megy kontrollerel annak itt van EZ -
#232 "Beszéljünk arról hogy hány mozdulat és msec egy heccsátra célozni kontrolleren és egéren"
Mit számít ez? -
#231 Régebbi példát nem találtál? egy katonai szimulátort kiadtak xboxra, nem tudom milyen minőségbe, mert a pécés is kellően bugos és optimalizálatan volt. Tehát egy olyan játékot amihez ha minden lehetőségét ki szeretnének használni nyilván nem lenne hozzá elég a kontroller, mert annyi gomb nincs rajta, így butítani kell.
GTA4 azért könnyű mert a fejlesztők szerint ez a jó nehézség, ennek semmi köze a konzolhoz. Béna kontroller kezelésről nem hallottam még, 1 féle kép lehet, bár igaz ami igaz látni láttam bénákat pl multiba, de ugyan úgy pécén is, egyesek egérrel sem tudnak célba lőni... akkor most hogy is van ez?
Nem kell semmit magyarázni, mert pécén az egér bill a standart, ami nem játékra lett kitalálva, ellenben a kontroller igen. Szerinted ki cserélné le a kontrollerét egérre? max az aki 2 hete tért át pécéről konzolra, de aki évek óta, generációk óta konzolon játszik, vagyis a többség soha a büdös életbe nem cserélné le a kontrollerét. -
sanyicks #230 amúgy nekem pc-re mindenféle "kontroller van", joystick, kormány, meg persze bill+egér. Kontroller valamiért pont nincs, pedig az a legolcsóbb... nem is tudom miért :) -
sanyicks #229 miért? Írta hogy azt a játékot ami megéri, (hosszú, jó multi, bővíthető, évekig játszható) megveszi. Ilyen pl az arma sorozat, és a készítők köszönik szépen jól elvannak a bevételeikkel, most szerdán jön az operation arrowhead kieg, és gondolom ez után kezdik gyúrni a 3-mat :D -
sanyicks #228 hát eléggé gáz érv az hogy nem tudsz félreütni. Beszéljünk arról hogy hány mozdulat és msec egy heccsátra célozni kontrolleren és egéren. BTW én évek óta nem ütök mellé wasd-n. Ez olyan megszokás ;)
"de azért a gépet megveszi 3-4 évente 200.000-ért. számold ki abból mennyit lehetne játszani..."
nemtudom ki vesz gépet 3-4 évente 200-ért, én 80-ért teszem... tudtad hogy a monitor, ház, táp egér, billentyűzet nem csak 1 gépnél használható? De nyugodtan írogathatod egy komplett monitoros mindenes felős középkat gép árát, de attól még nem lesz ennyi egy pc. -
#227 -
#226 Remélem nem lesz több Arma, mert ezzel a hozzáállással én telibe szarnám a pofád a fejlesztők helyébe, még ha az Arma véletlen meg is van neked origibe. -
#225 Most csak szivatsz, vagy tényleg ennyire nem érted meg amit írok? Ki beszél itt ilyenről, hogy alanyi jogon járna. Ár/érték arányában nekem nem éri meg, hogy játékokra kiadjak pénzt (hogy mi az oka, számos tényezőtől függ, nem érdekel annyira, rövid játékidő, szar pc kihasználtság, szar optimalizáció, gagyi multi, függ a kereslettől is,kiadásoktól is), ergo nem veszek játékokat mostanában. Nem mondtam hogy járna nekem, egyszerűen játszok velük mert le tudom tölteni - és a többség így van ezzel.
Ne kezdj el nekem papolni, hogy ez nem szép dolog, tisztában vagyok vele. Ettől függetlenül fel nem tudom sorolni, hogy multizásunk során hányan kedvelték és vettek meg eredetiben játékokat (Ghost Recon, RS Vegas 2, Arma 1-2), és pontosan tudom, hogy rengetegen az után vesznek játékot, miután kipróbálták, megszerették (ha nem korábbit, akkor újabbat). Az alábbi pár tényt figyelembe véve nem hatnak meg a siránkozások, hogy milyen rossz, hogy ennyien warezolnak, meg hogy mennyire megkárosítjuk a kiadókat ezzel.
Pláne ha még azt is figyelembe veszem, hogy mennyire saját anyagi érdekeik szerint terelik a szórakoztatóipart. -
#224 "még mindig nem menő FPS-t és TPS-t játszani kontrollerrel." - elárulom hogy simán lehet. ráadásul még kényelmesebb is, nincs az hogy félreütöd a billentyűt.
"hogy valakinek nem érnek meg több ezer Ft -ot a játékok, és NEM AZÉRT sajnáljuk a pénzt, mert le lehet tölteni" - de azért a gépet megveszi 3-4 évente 200.000-ért. számold ki abból mennyit lehetne játszani... -
sanyicks #223 a #209-es hozzászólásban láthatóhoz hasonló lövéseket kérnék autoaim nélkül, konzolos játékból, kontrollerrel, ezzel bizonyíthatod hogy jobb a kontroller ;) -
sanyicks #222 Hát a legszebb példa, az operation flashpoint 1 SIMA xbox és pc-s változata közti különbség. Kisebb szórás, célzás rásegítés, egyszerűbb irányítás.
gta4 is igen könnyű játék... konzolon meg azért elszüttyögnek bizonyos küldetésekkel. Mindenki bénán kezeli a kontrollert, csak te nem?
Szerinted minek van autoaim? pc-n miért nincs? gondolkozzál kicsit...
De nehézkes. Verheted magad és próbálhatod bizonyítgatni magadnak hogy a kontroller jobb mutatóeszköz mint egy egér, de csak magadat hülyíted ;)
Nem akarod megmagyarázni miért nem cseréli le mindenki az egeret kontrollerre?
Miért egyre könnyebbek a játékok a konzolportok megjelenése óta? hm? -
sanyicks #221 fura... régebbi gt-vel játszottam. Forzából a 3-al is, biztos nem tudom... -
#220 Nézz utána, semmit sem tudsz a GTről és a Forzáról ezek szerint. -
#219 Valamivel alá is tudod támasztani amit mondasz vagy csak kitalálsz dolgokat? Haloba hol van butítva? mert pl a Crysishoz képest ami only pécé nem érzek semmi különbséget. Semmi sem nehézkés benne, max neked a fejedben elképzelni a dolgokat, ha már tapasztalatod 0a. Aim? van ahol van minimális, van ahol nincs, de mindig kikapcsolható ha netán alapból használja a játék. Kisebb szórás, mármint konzolon nagyobb? lol:) Battlefildbe hol mi? már megint a téveszmék.
-
sanyicks #218 miért gt-ben mi a tartalom? egy rakás pálya és egy rakás autó.... de mind ugyanolyan sablon pálya, és az autók is hasonlóak. Semmi érdekes nincs abban hogy 434534534 autó meg 45433 sima betonpálya.
Sokkal érdekesebb a jobb fizika, jobb törés, változatosabb pályák (beton mellett rallycross, drift és hasonló különlegességek).
a régi gtakkal sem azért nem játszom már mert csúnyább a grafikájuk mint a 4-nek, hanem azért mert a 4-ben végre faszányosabb fizika van, és úgy mozognak az autók mint egy autó. Driver 1 is milyen csúnyának számít már, alig lehet valamit csinálni benne, még is rohadt élvezetes, mert nagyon jól mozognak benne az autók. -
sanyicks #217 teljesen mindegy hogy tanulod be, attól még nehézkesebb, és pontatlanabb mint a wasd egér, akárhogy nyomod... nem véletlenül vannak butítva a konzol játékok kontrollerre (bénábban lő az ellen, kisebb a játékos fegyverének szórása, autoaim).
Uh a LEHETŐSÉGEKHEZ képest lehet jól megtanulni, de attól még mindig jobb lesz az egér célzásra, kameramozgásra, stb-re. Ennyi. Majd az lesz jobb az egérnél, ha a szemed mozgását lekövető eszköz lesz elérhető... -
sanyicks #216 felejtsd már el ezt a 3 milliárd konfigurációs marhaságot... kicsit olvasgass a programozási technikákról, főleg az apikról... -
#215 Te és még jópáran nagyon el vagytok varázsolva. "Nem bírjuk felfogni, hogy nem mindenkinek van több ezer Ft-ja játékra"???? A PC-s és konzolgaming nem alanyi jogon jár. Ez egy hobbi, ráadásul nem is a legolcsóbb fajtábóól, amire vagy költ az ember,vagy nem költ. Utóbbi esetben ott van a Tetris, vagy ki lehet menni a homokozóba játszani!
A játék nem alanyi jogon JÁR, hanem egy termék által elérhető cselekvés. Ergó fizetni kell (illik) érte. Csak ugyebár van a "B" verzió, miután meg egyesek szája sír, hogy a fejlesztők b@xnak rá, hogy milyen egy játék portja az adott platformon. -
partizan182 #214 Pedig millen jó is lehet hárommilliárd különböző konfigurációra optimalizálni a játékot, hogy utána mindenki lewarezolja.
Szemét fejlesztők, meg akarnak élni a munkájukból. Rohaggyon meg az Ms meg a Sony is, ez az ő hibájuk. -
#213 Azért, mert manapság a játék készítőket is csak a szaros pénz érdekli, és az ilyen csicskák, imnt az MS meg a sony megveszik a gyártókat, hogy nekik legyen először.
Aztán a PC-sek szopnak. -
Gibor #212 Ha úgyvesszük mondhatjuk hogy konzol szimulátor a GT és Forza, mivel grafikailag is jó és a fizikája is jó, persze hogy nem egy GTR fizika de nem is NFS, mondhatni hogy az arany középút. -
partizan182 #211 "Én 10 év alatt hozzászoktam ehhez, van egy kurva kényelmes számítógépes székem, lábtartóm, 30-40 cm -re a 26" -os hdtv -m, és a többi számítógépes szükséglet, és 5.1 hangrendszer is megvan. Nem vágyok ennél kényelmesebbre."
9 hónapig nekem is kurvajó volt anyám hasában, biztos vagyok benne, hogy semmi kényelmesebbre nem vágytam, bőgtem is, mikor kirángattak :)
Viccet félretéve a fenti setup tényleg jól hangzik, egész addig jó is, míg az embernek meg nem érkeznek a barátai, akik bizonyára prüszkölnek majd, hogy a sámlin kell melletted kuporogniuk, hogy lássák a képernyőt.
Kanapé (+ babzsák) FTW! -
DaniellT #210 Én ezt értem, és megértem, de aki azt állítja, hogy a GT és a Forza az autószimulátor stílus csúcsa, az egy ősprimkó állat, vagy egyszerűen elvakult. -
Gibor #209 Bocs de ha te ezt vagy ezt megcsinálod joyal akkor legyen taps vihar 2hétig a házad előtt(első az én második haverom). profi gamerre nemtudom mit értesz meg hogy kihaltak, hát nagyon is vannak még és egy jobb fajta egérrel te úgy fogsz FPS ben célozni mintha aim ot használnál, erre például bannoltatni akartak engem... -
#208 Darkness nekem elég volt, persze ma már ugrálva is tudok heccsatokat osztani:) -
partizan182 #207 Ugyanolyan logikátlan mindkettővel.
Célzás egérrel: vízszintes felületen tologatsz egy műanyag szart.
Célzás stickkel: egy kis sticket bökdösöl az ujjaddal
Semmi köze egyiknek sem a valósághoz, de még csak köszönőviszonyban sincsenek. Kontroller annyiban "nyer", hogy ott legalább a ravaszt húzod nem a bal gombot nyomkodod.
"Nincs 5-6 óra türelmem, hogy megtanuljak vele célozni"
Ugyanezt mondták anno a Duke-osok is, ismertem olyat, aki még az Unreal-t is billentyűzettel tolta :) Aztán egy idő után csak lett türelmük.