407
Miért XBOX-ról írják át PC-re a játékszoftvereket?
  • arty
    nekem nem volt elég egy fps, se kettő :)) botrányos volt, h mindent easy-n kellett játszanom... de mamár inkább veszem a bioshock2-t boxra, mint h wsad-vel kelljen ökörködnöm egy kicsit szebb graf előtt
  • Totti5
    Kontrollerrel játszás is olyan mint bármi más az életben. 1szer megtanulja az ember és utána ugyan olyan természetes lesz mint pl a biciklizés... 1 óra alatt nem lehet, minimum 1 fpst végig kell játszani, az már megadja a kellő alapokat.
  • arty
    Az a gond, hogy évtizedes szakadék tátong a mai pécé szimek fizikája és grafikája közt. Emellett nincs egyszemélyes tartalom. Ezek nem is klasszikus értelembe vett játékok... és a fizika oltárán valamennyit én is hajlandó vagyok feláldozni, de cserébe nézzen már ki valahogy :)

Forzában, GT-ben a szép grafika mellett azért a fizika sem a rakás szar kategoria...
  • partizan182
    "egyébként meg sok embernek nincs pénze HDTV-re, és monitort használ a konzoljához."

Nincsenek azért olyan sokan. Ez egy félmegoldás, pláne mostanában, mikor fillérekért lehet kapni a lapostévét. Amire kitalálták a konzolt (tévé+kanapé+instant játékélmény) ott nincs létjogosultsága az egerészésnek.
  • Balumann
    "Játékélmény = minél több heccsot 1 mp alatt??"

Nem, egérrel valahogy logikusabbnak találom a célzás irányítását, mint egy ilyen stickel, és kényelmesebbnek. Nincs 5-6 óra türelmem, hogy megtanuljak vele célozni, addig meg állandóan túlmegyek, meg az oldalazással kelljen korrigálnom hogy eltaláljam. Próbáltam már én is FPS-t x360-on egy fél vagy 1 óráig, itthon is kipróbáltam milyen, én köszönöm nem kérek belőle. Egérrel akarok FPS -t játszani.

"Tapasztalat. Kanapéról, 46" LCD előtt NINCS kedvem a dohányzóasztalon görnyedve toszogatni az egeret. Az asztalra ugyanis a lábam való :)"

Én 10 év alatt hozzászoktam ehhez, van egy kurva kényelmes számítógépes székem, lábtartóm, 30-40 cm -re a 26" -os hdtv -m, és a többi számítógépes szükséglet, és 5.1 hangrendszer is megvan. Nem vágyok ennél kényelmesebbre.
  • Balumann
    "Tévé előtt hogy játszanának az emberek egérrel? kis asztalkával ott kuporognának előtte? lol. Gondolkozz mielőtt ilyeneket állítasz."

Mert bazeg olyan nehéz a TV előtt úgy elhelyezkedni, hogy egy asztal is legyen amin lehet egeret használni, egyébként meg sok embernek nincs pénze HDTV-re, és monitort használ a konzoljához. És még én gondolkozzak, omg.
    Nem mellesleges, én is tv előtt gépezek.

"Mi köze van a kontrolleres megforduláshoz az egeres forgolódásnak?"

Ez meg milyen kérdés?
  • DaniellT
    Ebben a stílusban, másodlagos, egyértelműen, a vicc, hogy totti kedvenc játékaiban ez a sorrend fordított.
  • arty
    azt mondod, a grafika tehát nem is fontos egyáltalán?
  • partizan182
    Mi köze ennek bármihez is?

Játékélmény = minél több heccsot 1 mp alatt??

Egyébként megszokás kérdése. Szopó volt a Kvék 1 miatt átállni a bill+egér kombóra, eleinte a kontroller is szokatlan. Aztán 4-5 óra után megszokod. Két hónap múlva már nem is hiányzik az egerentyű, fél év után ha csak teheted kontrollerrel tolod.

Tapasztalat. Kanapéról, 46" LCD előtt NINCS kedvem a dohányzóasztalon görnyedve toszogatni az egeret. Az asztalra ugyanis a lábam való :)
  • Totti5
    Nem a fotoríl fontos hanem a látvány, ami legyen szép. Engem legkevésbé érdekel hogy fotoríl e. Legyen 2010es színvonal.

F1es istállok szimulátorait meg nem tudom hova tenni ebben a témában, szerintem te sem, csak ontod a hülyeséget:D
  • DaniellT
    Ja, és ott ráadásul csak 1 autót vezethetsz. Szóval te inkább Forza 3-aznál , mert ott GIGA tartalom van Űber graffal ezek szerint, mint egy igazi F' szimben ülnél? :DDDD
  • arty
    nem én vagyok az egyetlen, aki már pécén is kontrollerrel nyomja az fps-eket... persze, aki az eredményekre menne multiban, az tuti maradna a bill+egér mellett.

inkább az lenne érdekes, ha pécén nem lehetne pár évig wsad+egerezni, utána is visszatérne e mindenki hozzá, miután ujra lehetne őket használni...
  • Totti5
    Tévé előtt hogy játszanának az emberek egérrel? kis asztalkával ott kuporognának előtte? lol. Gondolkozz mielőtt ilyeneket állítasz.

Mi köze van a kontrolleres megforduláshoz az egeres forgolódásnak?
  • arty
    "Nem túlságosan, de a vicc, hogy a Forzánál élethűbb :D Simán be lehet lőni a physics, tyres stb modokkal egy rFactor szinthez közeli játékot, olyannyira jól moddolható..."

jahh, csak még senkinek sem sikerült :)
  • DaniellT
    Aha, persze, fontosabb a stílusban a fotoríl, mint a fizika...kinek is, neked?

Segítek: az F1 istállók milliárdos szimulátorainak sincs olyan grafikája, mint a Forza 3-nak, pedig hányszorosa is van a fejlesztésében? Ennyit a külsőségek fontosságáról, ébredj már fel...
  • Totti5
    Pécén marhára más aztán:D ja tudom moddolták sokan sokfélekép a fizikát hogy jobb legyen, lehet hogy jobb... csak már teljesen elavult a játék.
  • Totti5
    Tévedsz, fontos a kinézet és a tartalom is és a szimuláció is. Pécén ezek miért zárják ki egymást? pont ezért Forzázok inkább, mert az ezeket megtestesíti. Ez nem igénytelenség. Majd ha pl a GTR 2011 olyan lesz mint amit elvárok akkor leborulok a Simbin előtt.
  • Balumann
    Ha Xbox360 -ra rá lehetne simán dugni az USB -s egeret meg billt, van egy olyan érzésem, hogy eszébe nem jutna senkinek se controllerrel nyomni az FPS játékokat... így persze jó az is (ne gyertek azzal, hogy jó drága átalakítóval rálehet, főleg úgy hogy ami támogatja az is rosszabb mint PC-n). Aki elvetemült az persze meg tud nagyon profi szinten, de a bill-egérrel mindig előbb lesznek, akkor is ha pl. profikat nézünk, mire controlerrel elfordul addigra egérrel már rég headshotot kapott. Amatőrebb szinten meg pláne könnyebb beletanulni az egerezésbe, mint a controlerrel való célzásba.
  • DaniellT
    Ja, Xboxon hulladék.
  • Totti5
    Netkar az már az a kat ami... garázsnak a garázsa:D párszor kipróbáltam és ennyi, ahogy a szimgémerek többségének is, inkább rfactoroznak, max évente 1-2szer előveszik pár körre.

RBR xbox játék, de nem menjünk bele. Papír autó fizika...
  • DaniellT
    Ismertem őt, meg az igénytelenségét is, neki a külsőség a fontos ebben a stílusban.
  • Totti5
    GTR 2011ről semmit sem tudni, de ha nem a saját, grafikai motorjukat fogja használni ( ami a Race Pro alatt ment ), hanem a gmotort akkor most nyugodtan feldughatják maguknak az egészet.
  • DaniellT
    " Ennyi, más nincs. "

Tényleg nem értesz hozzá.
    Van még: netKarPro,RBR, soroljam?

" Van Race Pro "

Direkt nem hoztam fel, mert van PC-én is van (Race On), ami majdnem ugyanaz, a vicc, hogy a Race Pro a külsőségekre ment rá, lebutított élethűséggel, kb ugyanott vagyunk, csilli villi Xbox butított cucc.

" NFS élethű? "

Nem túlságosan, de a vicc, hogy a Forzánál élethűbb :D Simán be lehet lőni a physics, tyres stb modokkal egy rFactor szinthez közeli játékot, olyannyira jól moddolható...
  • partizan182
    Hehe, vicces, hogy pont Tottit találtátok meg ezzel, aki még álmában is ezeket a pc-s szimeket tolja :)

Aki szerint pedig egy VIDEÓjátékban az ÉLETHŰ grafika nem képezi a játék ÉLETHŰSÉGÉNEK részét annak csak gratulálni tudok.
  • Totti5
    Szerinted hogy?
  • Totti5
    Szerinted hogy?
  • Totti5
    Van Race Pro. NFS élethű? feelingben nagyon jó, fizika a tömegek igényeihez lett mérve, nem szim, bár jól el is lett cseszve 1 ponton. Forzához távolról sincs köze a Shiftnek, akár moddolva akár nem.
  • Totti5
    Inkább Forza 3azok mint a sufni rfactor, vagy a hulladék minőségű Simbin játékok. Az iracing egy nagy lehúzás annyit nem ér amennyit elkérnek érte. LFS A garázsszim. Ennyi, más nincs. Minőségben összegyúrva is messze vannak a Forza/GT játékoktól. Amúgy egyik sem tökéletes, mert mindegyikben teljesen más a fizika és a vezetési modell.

• Balumann
    Egy kicsit azért visszavehetnél, én csak azt mondtam amit a haverom mondott.
  • DaniellT
    Ja, és az új F1 2010-el te hogy fogod majd tolni?
  • Balumann
    CM Dirt realistic móddal meg aztán pláne. :-)
  • DaniellT
    Neked meg van egy Forza 3 és ennyi, kifújt a stílus.
    A vicc, hogy egy moddolt NFS Shift is élethűbb annál.
  • DaniellT
    Akkor segítek neked értelmezni a lentieket: az élethűségről volt szó. Aki ebben a stílusban a grafra meg a tartalomra recskáz, az egy ősprimkó állat.
    Érted, inkább vezetek 1, igen, egy autót a valóságban, mint a világ legjobb autószimulátorjában 10-et. Ugyan ez a helyzet autószim program vs autószim program közt. Inkább töredék annyi tartalmat, ha az élethűség az elsődleges, hiszen ez a egy szimulátor, ez nem bolhapiac.

Egyébként látszik, hogy te sem értesz hozzá, iRacing, rFactor 2, a készülő Simbin GTR2011 szimulátor hol garázs projektek neked? Hol? Még ilyenből is több van PC-én, mint pl a te X360-odon.
  • Totti5
    Pécén csak sufni szimek vannak a GThez mérten 0,001%nyi tartalommal, a minőségük meg...
  • DaniellT
    " pl messze legigényesebb kivitelezés? élethűség?

szted van vmi ami akárcsak megközelíti pc-n?
    (lehetséges válaszok: nem - nalátod, igen - nézdmegjobban) "

Jesszus, te mennyire hozzá nem értő vagy ebben a stílusban, PC-én vannak a legélethűbb autószimulátor programok és kormányok, GT mint legélethűbb? Ezen röhögnöm kell, maximum erős középkategória, de még a dobogóra se férne fel, elárulom, ott kizárólag PC-és címek lennének.
  • vg
    Minek reagálsz az ilyen trollokra? Azt se tudja mit beszél, csak okoskodik. Le kell szarni az ilyet. :)
  • Totti5
    Minimum UFO:)

Ha olyan könnyű a kontrollerrel osztani akkor ajánlok egy Halot Heroicon, vagy COD, BF, Halo, KZ multit ahol szarrá szednek, lőnek futásból fejeseket osztanak sznipával úgy hogy arra sincs időd hogy lásd ki lőtt le... prók mindenhol vannak és akik napi tübb órát nyomják azok kontrollerrel ugyan olyan szintre jutnak el mint pécén egérrel, aki meg nem azt pécén is lelövik azonnal és konzolon is.
  • Balumann
  • Totti5
    Mit nevezel te tucat szarnak? ontod itt a a fröcsit mindenre, ami nem Arma, Total War, Lock On vagy Iracing... a játékok sosem arról szóltak hogy munkaszerűen kelljen hozzá érteni, márpedig egy Armához nem árt egy kis megszállottság, ahogy az ótó szimulátorokhoz vagy a repülő szimekhez is. Ha vernének akkor sem ülök le játszani a Lock On elé mert nem értek hozzá, inkább tolom az Ace Combatot, abba van sikerélményem és pont azt adja ami nekem kell egy röpülőstől.
  • arty
    az ugy van, hogy nekem is van egy haverom, akit nem vágtak ki ősszel. viszont rengeteg másik ismerősömet meg igen... pedig ő se csinálta "máshogy", amit csinált :) akiket tavayl ősszel kivágtak, előtte meg megúszták. ez egy ilyen dolog, mázli kérdése, de statisztikailag előbb vagy utobb mindenki megbukik, hiszen 100%-os módszer csak sanyix agyában létezik :D