407
Miért XBOX-ról írják át PC-re a játékszoftvereket?
  • vg
    Erről én nem tudok, ezek szerint te igen?! :)
  • Gibor
    Sokat játszottam konzolon, de nekem a gép nem a játéknál kezdődik... Konzolon meg nemfogok normálisan netezni és dolgozni... Nekem a GT meg egykét játékon kívül nem jött át semmi, nem tetszett az irányítás stb...
  • arty
    bezzeg a pécések elfogadják amit a konzolos mond, sőt! :)

egyébként a különbség gyökere, hogy nagyon sok konzolos sok sok évig nyomta pécén, miközben a pécések konzolon nagyon ritkán játszottak ... számukra ez kissé nehézkessé teheti, hogy igazán belelássanak a másik oldal helyzetébe ;)
  • Totti5
    őőő, őőő, őőő...
  • Carbonka
    Peace. :D
  • n3whous3
    tök mind1, úgyis a konzolosok érzik magukat fölényben, le se szarják a másik véleményét :)
  • Carbonka
    Ez már szánalmas. :D
  • n3whous3
    nem, mert te buzi vagy :)
  • arty
    Fordítva. Ti jöttetek azzal, hogy kontrollerrel nem lehet fps-ezni. Én csak a jóképességű amatőr pécés kolléga szinvonalán reagáltam így... hátha azt megérti.
  • arty
    5 éve van ilyen szköz, soha nem terjedt el. Biztos azért, mert jó ... :D
  • arty
    ha neked az jó, élj ebben a tudatban :)
  • mcwolf
    Eddig sem voltunk FPS hiányában, és mégsem rohant mindenki XFPS-t venni.
  • Spészgószt
    nah olyan kedvet kaptam egy kis konzolhoz...előszedem a segat a szekrény aljáról és sonic-ozok kicsit me arra jó!
  • Spészgószt
    egyenlőre még....de a sok friss multis FPS majd meghozza az igényeket!
    nyugodj meg olcsóbbak is meg fognak jelenni és akkor elterjed!

• rastaman
    XFPS annyira nem új fejlesztés, és annyian nem is veszik, mert mindenki megelégszik a kontrollerrel.
  • Spészgószt
    LOL! Nem adok neki fél évet és tele lesz minden konzolos egerészőkkel FPS-ek terén....tessék ott a videó arról a kontroler egér kombós szarról...és az nem régi fejlesztés, hanem ÚJ...vajon miért....MERT ARRA VAN IGÉNY!!! Drága barátom a KILL az KILL és a sok konzolvérpisti venni fogja kilóra ha elérhető árban lesz és több cég is kijön vele! mivel a többeségnek olyan lesz és azok SOKKAL JOBBAK lesznek a kontorlermatyiktól ezért egy kis idő után a sok kontrolermatyi beleun a sok halálba és ők is megveszik...nehogymá pistike belőjön me neki egere vam.....lol miért is jobb...mert EGERE VAN!!! Erről ennyit... megállíthatatlanul be fog törni az egér is!!!
    A jövő a konzolé semmi kétség...max annyi lesz hogy pc helyett az asztalon egy kisebb doboz lesz....a mai konzolokkal ugyan úgy lehet már böngészni stb....mr csak az hiányzik, hogy kitalálják rájuk az irodai alkalmazásokat...és akkor a nagyobb cégek, hely és pénztakarékosságból áttérnek irodai konzolra...muhahaha....
  • ede0001
    Szintén zenész.

Régebben a pc-re havonta jött ki kb 4-5 game. Manapság örülhet az ember ha 1-et megjelentetnek.

Úgy, hogy 360-ra váltottam én is, pedig nekem is fasza konfigom volt.
  • vg
    Én meg ufónauta!
  • mcwolf
    Tisztelt Zseni Úr!
    Kb. 5 évig az volt nálam a "gamer-platform", de váltottam, mert sz@r se jött rá, és meguntam, hogy évente rá kell költeni x eFt-ot, hogy szinten tartsam. Átlagfelhasználásra (net, office,stb.) mai naponta használom.
    Úgyhogy kösz, de elboldogulok vele
  • Skynet
    A sony a veszteséget a drága előállításnak köszönheti (pár hónapja fordult a kocka és átléptek nyereségesbe ezért is volt "buli") ,egyébként igen nehezen számolnád össze azokat a sony exkluzív címeket 1 kézen amik sikert arattak:)
    Mondjuk ha csak ezt az évet nézem...Igen 1 kéz kb elég.:)
  • n3whous3
    Programozó vagyok
  • Balumann
    Azért ne mond, hogy nincs abban a cikkben sem igazság. Arról nincs szó értelmezésem szerint, hogy miért "menő", lopásnak meg nem nevezhető ez, maximum jogtalan használatbavétel (ha fizikailag elvehető tárgyakhaz hasonlítjuk, akkor olyan, mintha engedély nélkül elloptad volna amikor nem volt rá szüksége)... maximum akkor, ha pénzt csinál belőle.
  • vg
    Te nyilván csillagászati algoritmusokat írkálsz a géppel, mi? A játszadozás meg a HD filmnézés meg az ide oda klikkelégetés sem több a hülye vagyok a géphez dolognál ám. Amúgy te pont beleillesz abba amit az asva.info legújabb cikkében elemeznek, miért is menő lopni...
  • n3whous3
    te meg a "hülye vagyok a géphez" kategória vagy így ránézésre
  • Balumann
    "ilyenről szó nem volt, hogy összegezzem amiről szó volt"

Nem hát, csak képzelődök nyilván, meg midnent félreértek. Olvasd már el legalább amiket írkáltok.

"pécé magát temeti, a konzol csak az egészséges alternatíva azoknak akik a pécéből kiábrándúlnak, de a nagy többség céltudatosan lett konzolos, nem kényszerből és nem most hanem már a NES koraszktól fogva"

Már azóta magát temeti amióta megjelent, már annyira unalmas téma. Egészséges alternatíva... lenne, ha a játékipar nem tenné ezt a PC-s iparral, elsősorban a Sony és Microsoft konzoleladási érdekei miatt, másrésztt pedig nyilván van azért kicsi hasznuk nekik is. Így meg erőltetett, és nagyon sokan Pc-ről pártoltak át a nextgen konzolokra, a játékokat vevő rétegből legalábbis. Akik eredeti játékra meg nem költenek - az alább felsorolt okok sokaságai miatt, azok meg inkább nem kockáztatnak x360-al, garanciavesztés meg a live ban miatt. Ezért warez többség maradt PC-n (amúgy mellesleg azok közül is akik konzolra vesznek játékokat, sokan PC-re is letöltenek azért játékokat, míg akinek nincs konzolja azok konzolra nem, tehát ez is belekéne számítson az arányba), a fizető piac meg szépszámban ment konzolra.

"- egy pécés minden szarral játszik, főleg ha warezol és sír hogy sok a rossz game, nyilván a 5-6 pontos tucat fpsek egy idő után csömört okoznak sokaknál, de hát ez az ő bajuk... miért kell mindent letölteni? az igazán jó fpsek meg ki sem jönnek pécére, pl egy Halo, Resistance, Killzone"

Ebben lehet, hogy van valami, videók alapján mondjuk a KillZone az egyetlen csak konzolos játék, amit szívesen kipróbálnék (persze kizárólag egérrel ^^), bár nekem az sem tűnt olyannyira ütősnek.
  • Carbonka
    És még létezik a csere/bere és a használt játék vásárlása is. Szóval nem kell 13 ezreket kiadni játékokért.
  • mcwolf
    "Megnézném én azt, hogy hány olyan embernek van konzola, akinek nincs pénze úgy egyébként mindenre, amihez csak kedve tartja... "

Neked amúgy nagyon megerőltető, hogy ilyen ostobaságokat hordj össze, vagy csak úgy jön csípőből. Próbálsz mindenféle hülyeséget előadni nekünk, hogy az igazadat bizonyítsd.
    Minimálbér + az asszony otthon a gyerekkel. Mégis itt figyel az X360. Nem a legújabb játékokkal tolom, hanem megveszem ebay-ról 3-4 eFt-ért. De mégsem warezolok, pedig egyszerűbb lenne (és olcsóbb !!!! ).NA erre varrj gombot!
  • Carbonka
    Szóval én úgy gondolom hogy a kalózkodás valamilyen szinten segítheti egy játék sikerét, azonban be is bukhat vele, és még mindig úgy gondolom hogy egy jól összerakott játékot igenis megfognak venni a felhasználók.
  • Carbonka
    Azért érdekes ez a warez téma. Meg az is hogy tavaj hol tartott a Sony, illetve a Sony saját játékcímei eladottságban.. Lehet, hogy király Paul Oakenfield zenére ropták az újságírók Sony rendezvényen, meg orbitális buli volt, de attól még 1.1 milliárdos veszteséget produkált a cég tavaly elött (a cég történetében produkált először egyáltalán VESZTESÉGET), és egy kezemen (pár ujjammal?) meg tudnám számolni azokat a Sony játékcímeket, amelyek jelentős sikert arattak... Szóval hiába védett a Sony PS3 mind a mai napig a kalózkodástól, nem ez jelenti az üdvözítő megoldást az igazi anyagi sikerhez. Mondhatni..
  • Totti5
    SC2ből első 1-2-3 nap el kellene lennie mennie 2 millának, ami konzolon egy ennyire várt játéknál borítékolható, pl GTA4. Hajrá, persze ilyen max a WOWnál lesz mert ott meg kell venni nincs mese, nincs warez. SC2ő jó része a warezon fog kikötni, a fanok meg megveszik ugyis, a többi letolja a kampányt és törli az isót és ők lesznek többségben...
  • Totti5
    Főleg hogy a pécés exek közül egyedül a Crysis az ami valami teknót mutatott, más nem... Blizzard is jön ( szinte az egyetlen only pécés brigád ) az SC2vel, ami alsó kategóriás cuccokon is menni fog és a Diabló 3 sem lesz előremutató teknóban, sőt mire kijön...
  • Totti5
    "hogy mindenkinek jobban megéri a konzol, sem az, hogy MINENKINEK MINDENT azzal kényelmesebb játszani, és hogy mindenki azzal is szeretne ha már játszott volna vele X órát"

ilyenről szó nem volt, hogy összegezzem amiről szó volt

- konzol nem most terjedt el, óriási tábora volt az elmúlt genbe is, elég csak a 120 millió PS2re gondolni
    - pécé magát temeti, a konzol csak az egészséges alternatíva azoknak akik a pécéből kiábrándúlnak, de a nagy többség céltudatosan lett konzolos, nem kényszerből és nem most hanem már a NES koraszktól fogva
    - mindenki azon játszik amin szeretne, ha pécén akkor egérrel billel mert az a megszokott, konzolon a kontroller mert az a megszokott
    - mindig a játékkínálat dönti el azt hogy kinek min érdemes játszani. Neked nyilván pécén és ezt senki sem vitatta, mert konzolra nincs Arma bár már ezek a játékokat is kihozzák konzolra mert hibába ölnek bele sok időt és pénzt, annak meg is kele térülnie, és profitot termelni pl IL2, OPFet is kihozták konzolra nem is olyan régen, és ha lesz Arma 3 akkor lehet ott is meggondolják hogy érdemes e csak pécére. A Battlafield meg egy időre konzol ex lett, pedig pécé volt az elsődleges, de hát ennek is meg voltak az okai, főleg anyagi.
    - egy pécés minden szarral játszik, főleg ha warezol és sír hogy sok a rossz game, nyilván a 5-6 pontos tucat fpsek egy idő után csömört okoznak sokaknál, de hát ez az ő bajuk... miért kell mindent letölteni? az igazán jó fpsek meg ki sem jönnek pécére, pl egy Halo, Resistance, Killzone

Egér támogatás nem lesz, mert nincs értelme és alapjaiban borítaná fel a dolgokat pl a multit azonnal tönkrevágná ha 10 kontrolleres közé beszabadulna 5 egeres, mert az egér gyorsabb, és ennek a vége az lenne hogy akik kontrollerrel játszanak, és játszanának normálisan, vagyis az opcionális eszközzel, mind elfordulnának a multitól és maradnának az egeresek ( egy kis réteg ), és ugyan az lenne mint pécén. Mondom gondolkozz mielőtt a lehetetlent akarod...
  • Skynet
    Egyszerű a válasz: LIVE. Warezgéppel ban rizikó. Ennyi.
  • Carbonka
    A kérdést nem pont neked akartam szánni. :D
  • Carbonka
    Azért még az is érdekes h. xboxon is van warez, viszont ott sokkal kisebb számban. Na ez vajon miért van?
  • Skynet
    Aha,ja...
  • n3whous3
    milyen eladási mutatók, hagyd már magad, sehol nem lehet szinte ilyet találni, most direkt kerestem 2 kedvenc játéknak a pc-s eladási adatait és nem találom sehol. Konzolban rahedli profit van, pc-ben meg kicsi. Ha jó egy játék, megveszik. Ha nem lehet multizni, csak pl. bejelentkezett xyz regisztrációval, sokan meggondolják, hogy esetleg érdemes lenne megvenni. Én is megvettem gta iv-et és a kiegjét is, pedig alig használtam ki a multit és mégis ez volt az egyik elsődleges motiváció. A kis pöcsmagok warezolnak, igen, mert ott a lehetőség. Csak azt is vedd számba, hogy egy ember az általa letöltött játékok 80-90%-át nem venné meg egyébként sem, tehát maradna ugyanúgy 2-3 havonta egy game, vagy ritkábban. Ti meg pofátokat sztem foghatjátok be, anyuci kedvencei vagytok, vagy már kereső emberek. Máshogy nem lesz eredeti játék az asztalon ha konzolos vagy, ha pc-s. És pc-sek közt is kezd "tisztulni" a helyzet, akinek van pénze, az megveszi a kedvenceit.

Nézd már meg, hogy milyen emberek vannak köztetek, konzolosok közt. Olyan pc-je van, hogy én is megirigylem, pedig én csak erre szoktam költeni és mellette ott a konzol. És még ti pofáztok, hogy mi nem veszünk játékot... Igen, a játék drága hobbi, de mivel a pc meg teljesen általános jelenség, a minimum, hogy azon is játszanak. És ha a nem túl tehetős emberünknek van gépe, warezolni fog. Megnézném én azt, hogy hány olyan embernek van konzola, akinek nincs pénze úgy egyébként mindenre, amihez csak kedve tartja.....
  • Skynet
    "Megnézném mennyien vennék ha lenne benne lan és a warez net adott lenne mellette..."

"Ahogy mondtam Witcher 2 és Mafia 2 eladásait figyelni.."
  • Carbonka
    Ha a többi fejlesztő is igényes játékokat dobna pc-re mint a blizzard -és bármilyen kategóriában- akkor lenne rá vevő hidd el.
  • Skynet
    Hja. Megnézném mennyien vennék ha lenne benne lan és a warez net adott lenne mellette...
    Nincs komoly védelem nincs eladás. Ha meg védelem van akkor hiszti van. Unalmas.
    Ahogy mondtam Witcher 2 és Mafia 2 eladásait figyelni..:)
    Vagy bármelyik komoly címét,aminél pc-n a warez adott...:)

//Ott a Bioshock amire pc-n nem lehet rákenni a "fos konzolport" címet. Eladások? Vicc..:)

Mass effect-ek is bizonyára "fos konzolportok" (nem),és igénytelen szar játékok amire nincs igény (nem), eladás pc-n? Béka segge alatt.