407
Miért XBOX-ról írják át PC-re a játékszoftvereket?
  • arty
    én a pc-only krizist is x360 kontrollerrel toltam végig, delta alatt egyel levő fokozaton... akkor király vagyok?
  • Totti5
    Mond ezt a közel 1 millió júzernek akit tavaly év végén bannolt ki az MS.

Majd a következő hullámban a haverod is megkapja a jussát.
  • Balumann
    no.
  • partizan182
    GTA4 konzolon is túl könnyű volt már, RDR meg mégkönyebb. Tudomásul kell venni, hogy a cirka 10 milla vásárló közül 7 millió casual, nempálya, ha ők már a harmadik küldetésnél elakadnak.
  • arty
    ismered az egy fecske és a nyár történetét? ;)
  • Balumann
    Az én netes ismerősöm mostmár lassan 1 éve állandóan liveozik flashelt x360-al, bár mondta ő is hogy még kellett valami azon kívül is. Az biztos, hogy lehet, és van megoldás rá hogy ne tudjanak észrevenni akármennyit livezel.
  • arty
    1. megint a saját izlésed... elég már, kutyát nem érdekli :)
    2. és megint... nem, a két játékkal csak a marhaságodra irtam. irhattam volna még ezeknél is érdektelenebb címeket, amik nincsenek ps3-ra ergo NEM HELYETTESÍTHETŐ az xbox ps3-al. tudom, ezt nehezedre esik megérteni...
  • sanyicks
    1. pont leszarom hogy milyen nézetből megy ugyan az a 0 játék
    2. ahaa te nem csak konzol, hanem xbox vérfanboy is vagy. Miért is mondtam baromságot hogy a ps3 ugyanazt tudja? mert nem érhető el rá az a 2 szar? boxra hány ps3 exkluzív nem elérhető? GT sorozat, és a többi ugribugri japán majomkodás amit sokan szeretnek? Akkor az xbox szar :)
  • arty
    személyeskedés látom megy. érvek esetleg? jatudom, egy miliszek alatt fejbelősz. naés??? :D
  • arty
    lol :)))))

oké, én meg tudom, hogy az sem működik, de nem irom le miért!!! bibibííííí, ovoda...
  • arty
    ott a gond, hogy a saját izlésed/elvárásaid megpróbálod a pécések túlnyomó többségére ráhúzni. az, hogy valakinek pécéje van, nem jelenti, hogy pontosan azokra vágyik, amiket leírtál. vannak persze ilyenek is, csak épp nem képesek játékfejlesztéseket eltartani olyan mértékben, mint a kommersz játékokat vásárlók tömege :)
  • sanyicks
    nem jtag, guglizzál. Sőt olvasd át még néhányszor a hozzászólást, hátha megérted, mert nem írtam hogy flash HELYETT, hanem azt hogy flash-el EGYÜTT kell használni az az első lépés.
  • arty
    1. egyik tps, nem fps
    2. teljesen lényegtelen a te izlésed. a lényeg, h baromságot mondtál, amikor azt írtad, hogy a ps3 ugyan azt tudja, mint az xbox és még sok mást :)
  • arty
    mesélj, mi az a dolog - a flashelés HELYETT (amivel ugye nem lehet rejtve maradni, csak ideig-óráig) - amivel rejtve lehet maradni... (ha jtaggal jössz, magadból csinálod továbbra is a hülyét)
  • sanyicks
    bénázol, lebutítják a játékot hogy kontrollerrel is végig lehessen, stb. Lásd gta4, az is túl könnyű volt pc-n, mert a konzolokhoz igazították.
  • sanyicks
    nem kell ahhoz profi gémernek lenni hogy előny legyen a gyors irányítás, mint másodpercekig szüttyögni egy pöcökkel hogy becélozz valamit, ha nincs autoaim ;>
  • arty
    és mi történik, ha nem 1 ms alatt célzom be az ellenfelem?
  • sanyicks
    LOL idióta :D
    A másik is. Azt állítani hogy kontroller fps-re jobb mint a wasd egér, a legszivacsosabb agyú legelvakultabb konzolfanboyra jellemző, az értelmesebbje ilyen hülyeséget nem képes kimondani, akárhogy szereti a konzolját. Gratulálok nektek :D
  • partizan182
    Én csak azt nem értem, hogy ha az összes multiplatform cucc (melyeket boxról portolnak gány módon pécére) egykaptafára készülő sablonos árkád gagyizás, akkon miért fáj, hogy olyan a pécés verza amilyen.

Egyáltalán, egészen konkrétan mit hiányoltok a pécés felhozatalból? Kizárólag az Assasin's Creed és a GTA4 (2 legendásan szar port) miatt megy ez a hercehurca?

Az sem világos mit jelent a "több lehetőség, hosszabb játékmenet, reálisabb jelenetek" igény. Fps-ben ugyan milyen lehetőségek vannak? Célkereszt -> rosszarcú -> heccsot. Reálisabb jelenetek? Ha meghalsz ne kedzhesd újra csekponttól, sőt még a játék is törölje saját magát, mert a valóságban sem kapsz második lehetőséget? Vagy csak simán többséder/többpoly/nagyobbtextúra/jobbmocap témakör?

Egyéltalán min megy a vita? A topicindító kérdést már megválaszolták: azért, mert konzolon nagyságrendekkel több példány megy el egy-egy címből. Ha az ember belegondol a programozóknak nem is érdekük szénnéoptimailzálni a pécé portokat, hisz akkor senki se venné meg a legújabb hatmagos procit meg a dual vieókártyákat.
  • sanyicks
    az fps-ek 2 szégyenével? Hát nem tudom, nem is érdekel. Ilyen igénytelen szarokkal nem játsszom, elég volt belőlük 10 perc.
  • sanyicks
    blabla. Az hogy te a flashelésen kívül más nem ismersz az egy dolog. Nem 2 éves dolgokról van szó. Tudod a flash az egyik lépés azzal ideig óráig rejtve maradsz, még van egy másik fontos lépés amivel már akármeddig, ezt nem ismered, mert nem olvasol csak okoskodsz.
  • Balumann
    " Amúgy meg sokkal jobban mutat egy eredeti játék a polcodon, mint valami papírtasakos sz*r."

Hát én nem tudom, én valahogy sosem vágytam arra, hogy eredeti játékok, tokok ott díszelegjenek a polcomon. Ha pénzt adok egy játékért, akkor azért teszem, hogy támogassam őket, és elég lenne a CD kulcs, hogy ki tudjam használni neten is teljesen. Crack nálam akkor is alap (lenne), franc se fogja ki-be rakosgatni a lemezeket ha nem kell, valahol a szekrényben találná magát, eltéve a külvilág elől. A letöltés még egyszerűbb annál is, mint hogy levegyem a polcról, betegyem a lemezt és arról telepítsem XD (nah jó annál azért nem, bár a lemezektől mindig van egy paranoiám, amióta régebben a GTA2 -esem lemezt valahogyan elosztotta ~2000 dbra.
  • n3whous3
    De vicces az öreg
  • Balumann
    "dehogynem. az a gond, azt hiszed a pécés juzerek mind csak arma2-t akarnak játszani... baromira nem :)"

Nem. Én sem várom el, hogy minden játék olyan legyen mint az ArmA, függetlenül attól hogy milyen stílus, árkád, taktikai fps (de nem szimulátor), bármi, a pc-s juzerek többnyire azt szeretnék, hogy
    -ne a már megszokott csőakció játék legyen, legyen végre több lehetőség, hosszabb játékmenet, reálisabb jelenetek, stb.
    -nagyon testreszabható legyen irányítás (legyen nagy támogatása, ne x360gamepad only), grafika, és minden téren
    -legyen sok lehetőség benne, multi terén is (pl. coop, versus), és legyen bővíthető (pályaszerkesztő, módolhatóság, missziószerkesztő) - természetesen ezek a megfelelő műfajon belül.

Az OpF2 bizonyítja, hogy bőven van átmenet az ArmA meg a topikus FPS -ek közül, bár sajnos azt is, hogy hogy lehet pl. az irányítás gyenge támogatottságával meg korlátozásokkal teljesen elkurni egy játékot (ha próbáltál benne járművet vezetni, főleg helikoptert, érted miről beszélek).
  • vg
    Kurvára senki nem kíváncsi a millisec baromságodra! Nem vagy profi gamer, hogy ilyeneket írogassál, úgy gondolom. Bár, ma már nincsenek olyanok se. Kihaltak a pc-s játékokkal együtt.
  • vg
    huha, utcsó bekezdés :
  • n3whous3
    a kontrollerrel kíváncsi vagyok hogy tudsz millisec alatt becélozni valamit

amúgy meg van rezgős egér is, és egyáltalán mi a fasznak rezgés, rohadt idegesítő
  • arty
    " Nem változna a statisztika, hogy a legújabb tucatszarokból mennyivel többet adnak el konzolon mint PC-n "

dehogynem. az a gond, azt hiszed a pécés juzerek mind csak arma2-t akarnak játszani... baromira nem :)
  • Balumann
    "Csak nem vagytok hajlandóak beismerni, hogy sajnáljátok rá a pénzt, ha le is lehet tölteni."

Érdekes, hogy aki nem sajnálja a pénzt a játékokra (és van is neki miből megvenni), az egyszerűen képtelen felfogni, hogy valakinek nem érnek meg több ezer Ft -ot a játékok, és NEM AZÉRT sajnáljuk a pénzt, mert le lehet tölteni. Ha nem lehetne letölteni, akkor legtöbben gépet se fejlesztenének, vagy régi de jó játékokat vennének 1-2 -t talán, ami tényleg megéri 1-2 ezerért, de azzal se lenne kisegítve a PC-s játékipar. Nem változna a statisztika, hogy a legújabb tucatszarokból mennyivel többet adnak el konzolon mint PC-n (bár kiváncsi vagyok, akkor mire fognák ezt az arányt, mert a saját hibájukra biztos nem fognák).

A konzol vs egér vitához meg annyit, hogy végülis gamepaddal is biztos lehet egész jól akár FPS -eket is játszani, de közel sem annyira kényelmes, a legjobb az ha az ember maga választhatja meg hogy mit mivel akar játszani. Én az elmúlt hét év alatt beszereztem mindent, van egy jó gamepadom, kormányom, joystickom, bill+egerem.

Érdemes így kipróbálni pl. az Armed Assault 2-t, hogy gyalogos módban bill+egérrel, járműveket gamepaddal, repülőket joystickal irányítod (ugyanis mindegyik beállítható egyszerre is), miközben egy 3000 Ft-os webkamerával és párszáz Ft -ból összeállított 3 ledes fejlámpával irányítod a játékban a nézelődést (pl. közelítés, kihajlás, stb. -t is), és közben mikrofonon csevegsz miközben viszitek a COOP vagy egymáselleni missziókat.
    Ezek után nekem ne gyertek, hogy a gamepad jobb mint az adws+egér... XD
  • arty
    az egér rezeg?
    az egéren van ravasz?

tehát nyilván szarabb...
  • vg
    Vigyázz, mert szólok pedómacinak, és hátulról kezelésbe vesz a sok csúnya beszéd miatt!
  • n3whous3
    "Gondolod jobb a adws+egér?"

Ez egyértelmű, értelmi fogyatékos vagy, ha nem értesz ezzel egyet.
  • vg
    "még mindig nem menő"

Miért ne lenne? Gondolod jobb a adws+egér? Muhahahaha!

"Hát te totál hülye vagy"

Ez nem újdonság.
  • n3whous3
    "Ha látni akarod, hogyan fut nézd meg youtube-on, van sok sok HD videó."

Hát te totál hülye vagy
  • n3whous3
    még mindig nem menő FPS-t és TPS-t játszani kontrollerrel.

és ki mondta, hogy kiadok annyit egy kártyára, hülyeségeket ne beszélj
  • vg
    Ha látni akarod, hogyan fut nézd meg youtube-on, van sok sok HD videó... amúgy nincs pénzed 40e-res boxra mi, azért vagy ilyen kaptafa irigy? De azért videó kártyát simán veszel 70e-ért. :)
  • n3whous3
    Hogy lássam hogyan fut talán Ti könnyen pofáztok a kaptafa konzolszarjaitokkal
  • arty
    akkor mi is a gond? egy rész a casualabb játékosoknak, egy a "régi, keményebb magnak".

eredeti játék 2010-ben??? :D nagy csodát mamár nem lehet csinálni.
    ... de amugy vannak ilyenek, indie XBLA/PSN árkád és flash játékok... mi is a gondod?
  • vg
  • rastaman