407
Miért XBOX-ról írják át PC-re a játékszoftvereket?
-
sanyicks #86 nem vagyok tévesen informálva :) az m$ azt látja és bannolja aki nem figyel eléggé oda ;) aki odafigyel, azt az életbe nem látja. De mint mondtam a többség nem is liveozik, hiszen egy híg fos. -
n3whous3 #85 nem baj, az a lényeg, hogy a konzol az fasza. Én gépen lewarezolok bármit, kipróbálom, ha tetszik fogom és megveszem, ti meg több, mint 1,5x-es áron veszitek meg úgy, hogy ha szopóka a game, adhatjátok nagy nehezen tovább használtan (ami ugyancsak sok EULA szerint nem legális, de az már mind1) -
#84 "akinek vacak gépe van, viszont játszana, majd rájön, hogy ez így szar, és vesz egy konzolt"
Hát vagy látja, hogy mennyivel több játékot adnak ki rá, meg nem számol utána hogy hosszabb távon a drágább játékokkal (1-4 ezer ft) pontosan mennyivel is éri meg jobban a konzol. -
#83 "Aki mást mondd, az hazudik."
xDD Aranyos.
"A PC gamerek(azaz mindenki) brutális pénzeket ölnek a gépbe, de a program vásárlást már majd "letorrentezük" felfogás szerint élik meg."
Van ebben is igazság, én megintcsak másik oldalról közelítem meg a kérdést. Van aki gyűjt egy ideig (vagy kikönyörgi szülőktől), hogy meg tudjon venni egy jó gépet, mert ki tudja használni a letöltött szoftverekkel, kiadni nem fog több ezret viszont értük... vagy pedig megint a másik helyzet, hogy csak kikönyörgte vagy ajándékba kapta a gépet is, saját keresettel nem rendelkezik.
Az hogy jó gépe van valakinek, messze nem jelenti, hogy simán költhetne játékokra is. A torrentért könyörgés se jelenti azt, hogy később nem veszi meg, vagy nem vesz meg időnként sem olyan játékot, ami nagyon tetszik neki. Akik megveszik eredetiben, azok közül is nagyon sokan kipróbálják előtte warezban, vagy demóval.
Van akit meg annyira érdekel, hogy még akkor se kérné eredetibe ingyen, ha ingyen adnák ha el kell menni érte a boltba.
"PS3 soha nem lesz megtörve, xbox is csak offline hatékony(aki live-ozott akár egyszer is az tudja milyen jó móka, szóval nincs értelme), ezért annyira nincs nagy warez ott mint pc-n."
Hát én szerintem ha elterjed a bluray akkor úgyis találnak rá megoldást, sőt mintha már olvastam volna, hogy van valami. X360 -on meg hacsak nem hazudott ismerősöm, a legújabb frissítéssel teljesen simán játszik akármikor warezzal, említése szerint csak azokat bannolják akik olyan hülyék, hogy a játék eredeti megjelenése előtt felcsatlakoznak a warezzal live-re. Persze javítsatok ki ha nem így van. -
#82 Hát kinek mi, én úgy kb. 60% -ra jogosnak tartom a romlást, mert élvezhetetlenek (saját vélemény), és maradék 20-30 -al meg az a bajom, hogy jó... lenne, csak túl egyszerű, kihagynak jó ötleteket amik már beváltak, és nincsenek benne újdonságok. Pl. számomra rosszabb egy Splinter cell convintion mint bármelyik előbbi, Double Agent se tetszett annyira de ez már pláne, de még sorolhatnám.
Amúgy többször leírtam más topikokban is, hogy például a Call of Duty -t egyáltalán nem lett volna megerőltető egy kicsit átalakítani ,vagy legalább beállíthatóra tenni, hogy egy kicsit taktikaalapúbb legyen (pl. ugrás közben nincs lövés, és utána is kicsit vár, lassabb mozgás, csapat helyjelzések, pl. leader kijelölés, hardcore mód sebzései de ne úgy, hogy ha meglőnek egyből lehessen ráfordulni még az ellenségre, nehezebb célzás is persze). Ezek nem olyan módosítások amik komolyabb átírásokat igényelnének, és tényleg megfognák vele az idősebbeket is, akik jobban szeretik a nem berohanok meg ugrálok az ellenség között közben osztogatom a headshotokat típusu játékmenetet. És ezt már pl. a CoD 2 óta simán megtehették volna, de hát le se szarják, a 6 -ban már kihajolni se lehet, há minek is az... ? (át is kellett állítanom a Q -ről a gránátdobást, mert mindjárt az elején elparazoltam a falaknál). Ráadásul az az egyből gyógyulás is... Akkor már inkább a Far Cry 2 -es megoldás, hogy meggyógyítja magát (pl. ha fejbelövik kiveszi a golyót a lábából xD ).
-
vg #81 "nem fogynak a pc játékok,hanem a warez miatt"
A PC gamerek(azaz mindenki) brutális pénzeket ölnek a gépbe, de a program vásárlást már majd "letorrentezük" felfogás szerint élik meg. Aki megveszi a játékot, az pár casual gamer(vagy inkább szülő a gyerekének), akinek vacak gépe van, viszont játszana, majd rájön, hogy ez így szar, és vesz egy konzolt. Aki mást mondd, az hazudik. Érdemes pár juzert aláírását is megnézni milyen gépe van, majd persze van pofája torrent-ért könyörögni az új játékok topicjaiban.
PS3 soha nem lesz megtörve, xbox is csak offline hatékony(aki live-ozott akár egyszer is az tudja milyen jó móka, szóval nincs értelme), ezért annyira nincs nagy warez ott mint pc-n. -
#80 " "Csak röhögök amikor a konzolra van fogva a pc játékok minőségének romlása. Hatalmas fail."
Az előbbivel ellentétben ez viszont nem fail, hanem tény sajnos."
Tény? Inkább félreértelmezés. A játékok minősége nem romlik, hiszen szarabb egy Arma2, mint egy OFP? Szarabb egy Lock on mint egy Falcon4.0? Jahogy nincs fizetőképes kereslet napi két ilyen címre? Egen, ez jogos. De erről a konzolok tehetnek a legkevésbé! -
#79 te tévesen vagy informálva, nem utánaolvasáson mulik :) az ms időről időre "átlát a szitán" és bannolja a szerencsétleneket, akár mennyire is "olvasott" emberek :) -
#78 xbox360on van warez. szarok az eladások? nem. ennyit erről. -
#77 Én így két tapasztalatból indulok ki, egyrészt régebben én sokat codoztam (United Offensive -ben még klánban is voltam), és nagyon ritkán találkoztam 18 év felettiekkel. Más klánok ellen is játszottunk, ott se voltak nagyon idősebbek, 20-nál biztos nem több, és játszottunk jó pár ellen. Biztos vannak természetesen sokan, de ha az összes játékost nézzük (warezzal együtt), akkor sokkal több a 18 éven aluli.
Ellenben ha megnézel pl. egy ArmA 1/2 vagy talán Opf2, illetve kicsit kevésbé az ilyen nagyonegyszerű szép látványakcióra törekvő játékokat (pl. Ghost Reconok, SWAT, stb.) ott már azért az idősebbek vannak többségben.
A másik amiből kiindulok, hogy én is ismerek jópárszáz gamert, mert sok játékban rendeztem hamachis multizásokat, meg amivel tudtam azt kipróbáltam neten is, és eddig akivel beszéltem az eltelt idő után, szinte mindenki megunta a hasonlóan árkád játékokat (ahogy én is). Persze lehet hogy ha nem szokunk hozzá ennyire az ArmA -hoz meg taktikai fps-ekhez, meg szimulátorokhoz, engem se zavarnának az ilyen ultraegyszerű játékmenetek :D -
#76 Honnan veszed hogy 18 év alattiak a COD célcsoportjai? én sok gémert ismerek akik 20 felett járnak jócskán és éjjel nappal COD vagy Csé. Ez nem életkorfüggő ahogy a géming sem. -
sanyicks #75 igen, a játék csak annyit lát a gépből, hogy amd/intel cpu, lekérdezi milyen képességei vannak, és használja, és emellett a videokártyákból is annyit hogy hanyas verziójú opengl/directx. Ezen kívül az adott hw-ra, vagy inkább gyártóra lehet optimalizálni (mert gyártón belül adott grafikus api verzión belül nincs különbség), de az annyit jelent hogy olyan adatszerkezeteket próbálnak a grafikuson motorban használni, ami a gyártó gpu-jának jobban fekszik... ugyanezt csinálják pisi3 koxboxon is, hiszen ott is 2 gyártó gpu-ját használják.
Tehát adott grafikus apin belül ugyanannyi az optimalizálás pc-re mint egy konzolra, a többi csak bullshittelés. -
sanyicks #74 mind2 gagyi vér istván játék, főleg a kód. Miért vennék sokan?
A minőségi játékoknak jók az pc-s eladásaik, ez hogy van (witcher, arma/ofp sorozat, gta sorozat, stalker sorozat)? -
sanyicks #73 Azt tudod hogy kis utánaolvasással kikerülhető a ban live-on? Más kérdés hogy a warezolók többsége nem olvas utána, így fel se megy live-ra (igaz minek is, az egy szar). -
exoterm #72 "Mert így egyszerűbb nekik egy szabvány konzolra egyszerűbb egy alapot készíteni mint 10millió féle pc configra."
Erre találták ki a directX-et és az openGL-t.... -
#71 Nem ez messze nem tény, lehet benne igazságot találni, de akkor is hibás nézőpont, megközelítés. Hogy arányában ennyivel többet adnak el konzolon az annak köszönhető, hogy sokan - leginkább azok közül akik eredetiben is meg szokták venni a játékokat - főként a játékkínálat (és a PC-re kiadott játékok minősége, késleltetések, stb.) miatt megvették a konzolt (x360 -at warezosok is sokan persze), és arra veszik meg a játékokat.
A CoD 4 -et hozod föl példának, én arra azt mondom, hogy csoda hogy eladtak PC-n belőle 500ezer db -ot, úgy hogy a vásárlók közül inkább konzolra veszik meg. Persze 2 millióan tolják, kicsi gépigénye, könnyű leszedni, könnyű netezni is vele, ráadásul pont főként a 18 év alatti korosztály kedveli (multiban legalábbis) akik saját keresettel nem rendelkeznek. Játszanak vele, mert le tudták tölteni. Egyébként meg nagyon sokan azok után vették meg, miután elkezdtek vele játszani, megszerették, és föl akartak menni eredeti szerverekre ahol kevesebb a csaló is.
A Starcraft 2-ből se fognak sokkal többet (ha nem kevesebbet) eladni, lan nélkül, jobb ha elhiszed. Pláne nem hosszabb távon nézve.
Minél jobbra, hosszabb távon élvezhetőbbre sikerül a játék, annál többen fogják megvenni. Nekem van egy olyan rosszabb előérzetem, hogy azért veszik ki a LAN-t, mert hamar megunható lesz, és a neve miatt akarják csak eladni.
Próbáld meg kicsit átgondolni ezeket végre, és ne nyögd a hülyeségeidet tovább, mert már tényleg annyiszor ki lett tárgyalva. Warezosok közül is van jónéhány aki tényleg megvehetné és meg is venné úgy, hogy ha nem tud vele warezban játszani, de ha tényleg azt hiszed, hogy ez jelentősen változtatna az arányon, akkor én nem tudom melyik világban élsz.
"Csak röhögök amikor a konzolra van fogva a pc játékok minőségének romlása. Hatalmas fail."
Az előbbivel ellentétben ez viszont nem fail, hanem tény sajnos. -
#70 Persze,csak ha ez végbemenne szépen behoznák PSN-en át ugyanúgy a banolgatást,és hopp máris csak annyi lenne a warez mint x360-on. A pc-hez képest elhanyagolható. -
Gibor #69 Igaz, mivel PS1 PS2 XBOX on is nagyon nagy mértékű warez van, csak más kérdés hogy nem kimutatható. -
n3whous3 #68 Istenem kérlek add, hogy egy egyszerű flashelést találjanak ps3-ra és akkor végre ott is akkora warez lesz, hogy eltűnik a béka segge alá -
#67 Scriptelt akkor lenne, ha ki lennének jelölgetve egyesével a pályán, hogy honnan hova lehet ugrani. A játék motorja a geometriát veszi figyelembe, ha van valami kiálló darab, amiben meg tud kapaszkodni, akkor oda fog ugrani.
Az nem scriptelés, hogy a játékost segíti a játék, hogy ne kelljen milliradián pontossággal célozgatni egy párkányt.
Azt meg felróni, hogy nincs végtelen számú animáció, finoman szólva is botor dolog. -
#66 Call of duty 4,a készítők sírtak mert a pc még az 500ezer eladott példányt sem érte el,mégis több mint 2millióan tolták. De elég csak ránézni bármelyik komolyabb multiplatform eladásra. Mass effect 2...Cod6...Pc eladások a béka segge alatt.
Bye -
n3whous3 #65 tudsz kérlek mondani statisztikát, ami alátámasztja a mondanivalód? Na ugye, hogy nem, bye. -
#64 Hiába rázod,a tényeken nem változtat semmi,az sem hogy milyen véleményen vagy,az sem hogy én milyen véleményen vagyok. A PC_t nagyívben leszarják és ez hatalmas részben a pc wareznek köszönhető. Ennyi.
Nem a minőség hiánya miatt nem fogynak a pc játékok,hanem a warez miatt. Ha pedig ez ellen egy játékfejlesztő védelemmel lép fel akkor egyből teleordítják a warezpistik a topikokat hogy "Na ezért nem veszem meg"...Szánalmas.
Csak röhögök amikor a konzolra van fogva a pc játékok minőségének romlása. Hatalmas fail. Talán nem szarnák le a fejlesztők a pc-t ha nem lenne bármelyik komoly pc-s címnél kimutatható (aminél a warez megoldott könnyedén), hogy vagy 10szer többen játsszák ahhoz képest ahányan megvették. Lehet ez akármekkora cím,ha a Starcraft 2 kijönne simán lannal és megoldanák semmi perc alatt a warezmultit,az sem érné el az 1-2 milliós eladott példányszámot..Játszani pedig legalább kétszer többen fognak vele... -
n3whous3 #63 hagyd már magad holnapra, a konzol és az élethűség soha nem voltak barátok
majd ha lesz jogsid, esetleg menj el tesztvezetni valami sportkocsit -
n3whous3 #62 van egy pár év a két játék megjelenése közt -
sanyicks #61 mondjuk tény hogy az átlag konzolos játékhoz képest amik nélkülöznek minden fizikát, élethűbb :) de úgy összességben kb olyan mint azt mondani hogy a blazing angels élethűbb mint a pc-s il2 (mert a konzolost is lebutították) :D -
sanyicks #60 Sima betonpályás körversenyt látni autóversenynél, na az az atyaég az a sablon ;) -
sanyicks #59 csak jobb féle kormánnyal? Mert kormány nélkül lebutul a fizika? Mert amúgy pont fordítva kéne lenni kormány nélkül csak meglepetés, kormánnyal meg már kevésbé mert azzal már irányítani is lehet. -
#58 sablonos44444444444444444444444444444444444444444444444444 -
#57 -
#56 Olyan nem lesz, egyre kevesebb game jön ki PC-re. Én már gondolkodok, hogy inkább veszek egy konzolt és hozzá játékokat, minthogy százezrekért fejlesszek állandóan egy gépet, csakhogy azzal a pár gammel játszhassak. -
#55 Majd ha pc-n 5millió játékosból nem 200ezer vesz eredeti játékot lesz miről beszélgetni,addig ez a topik értelmetlen, ahogy az összes PC játékok jövője topik.... -
#54 Sablonos játékmenetről beszélni egy autóverseny esetében, atyaég XD -
#53 Ez azért nem igaz teljesen. Elég csak körülbelül arra fele nézned amerre át akarsz ugrani, és mindig pontosan ugyan úgy ugrik át, teljesen kiszámolt távolságok, magasságok. Leginkább mászásnál vehető észre, 1 vagy 2 magasság van (illetve amikor már ugrani is kell, hogy el tudd kapni), és nincs más. Az meg már script, hogy hol melyik "animációval" és feljebb haladással kell menjen. Az tény, hogy ezt nagyon igényesen kivitelezték. Összesen egyetlen egy hibával találkoztam, ahol a falon egy részen (ami ugyan olyan magas mint a másikon) nem volt hajlandó fölmászni (oda menni viszont oda tudtam mikor már fönnt voltam). Na meg egy láthatatlan falat is találtam a szélén :D
Mindenesetre sajnos nagyon érződik, hogy nem száz százalékosan lehet mozogni, olyan nincs hogy 5 centivel arrébb ugrasz és leesik (pl. mikor kiálló valamire, ilyen gerendára akarok ugrani), mindig elkapja vagy már 45 fokba kell arrébb nézni hogy leessen. -
Gibor #52 Joyal nemis de egy jobbféle kormánnyal azért a GT is tud meglepetést mutatni, elég jó fizikával rendelkezik. -
sanyicks #51 amúgy grafikailag is, az autó tényleg nem semmi, de a pálya és környezet... hááát nem túl szép és ráadásul üres is. A sablonos játékmenetről nem is beszélve. -
sanyicks #50 " élethűség?" :DDDD
LOLLOLLOL mond ki kéééérlek mond ki hogy a gt egy szimulátor, és veri az lfs-t is élethűségben :D -
#49 Konzolra sokkal több játékot adnak el mint PC-re. Mivel a játékfejlesztés egy üzleti befektetés, ezért elsősorban arra fognak fejleszteni, ami fixen hozza a pénzt, ami biztosabb.
Topic close. -
#48 oprendszerrel -
#47 Mondjuk azért, mert csak játszani akar és/vagy hülye ahhoz, hogy egy oprendszerre bíbelődjön?