407
Miért XBOX-ról írják át PC-re a játékszoftvereket?
  • sanyicks
    "Rfactort is lehet billel tolni" rfactor elég gyenge szimuláció, bár erősebb mint az összes konzolos.

"lfst is lehet egérrel és sokan azzal is játszák, és a prók állítása szerint egérrel jobb időt lehet menni,"

Aham volt egy ilyen urban legend. Az igazság annyi belőle, hogy a drifterek egérrel nyomják, mert rohadt gyorsan kell rángatni, de normálban kormány.

"de ha jól rémlik a régi pécés verzióból is lehetett "árkádot" csinálni a segítségek bekapcsolásával"

Igen lehetett, konzolon viszont nem lehet az arcadet szimesíteni. Más kérdés hogy arcade módban szinte senki sem játszott il2-t pc-n, a leglazább beállítás amit használtak is kb az volt hogy full reál fizika, és engedélyezett külsőnézet.
  • sanyicks
    Kit érdekel hogy te az 0 mod támogatású hackelt játékokkal mit szenvedtél? Mondom, ami támogatja annál 1 mozdulat.

"Rengeteg játék nem ellenőriz semmit " akkor szar a játék, és a készítők, nem a modolás...

"Én biztos nem. Arról írtam, hogy a moddolhatóság megléte legalább akkora hátrány, amekkora előny is."

Na ezért... szerinted amit nem kell használni az hogy lehet hátrány? Egy single játékban hol hátrány? Hogy hátrány az hogy egy játékot 20 óra alatt végigjátszol, de ha van mod akkor évekig el vagy vele? Magyarázd már ki ezt hátrányként!

"Füvet is fűnyíróval nyírunk, de a fává vastagodott szárú növények ellen az sem jó...."

Vagy inkább szelektív fűnyíróról lehet szó, ami csak egy bizonyos színű fűt nyír le ;) ha zöldebb vagy fakóbb már megakad.
  • Totti5
    Demovel játszottam és tetszett, engem nem érdekel a repülőzés és az IL2 pont az a szint ami bejön, pécén is tetszett és elvoltam vele.

Forza kontrollerrel szar, ahogy a GT is, persze játszhatóak. Ezek kormányra vannak csinálva és 100%ban támogatják is ennek megfelelően.

Rfactort is lehet billel tolni, lfst is lehet egérrel és sokan azzal is játszák, és a prók állítása szerint egérrel jobb időt lehet menni, akkor ezek most nem szimek?

Árkéd repülős az Ace Combat, az IL2 nem az, akár pécé akár konzol ( van benne arcade és szim beállítás, de ha jól rémlik a régi pécés verzióból is lehetett "árkádot" csinálni a segítségek bekapcsolásával )
  • arty
    "Te játszottál már konzolom az IL2 vel? Egy bútitott semmi a játék, és joyra mióta csináltak autó szimulátort??? GT-t vagy Forzát azért ne nevezd szimulátornak, ha szim lenne akkor csakis kormánnyal lehetne játszani vele, nézz meg egy jobb szimulátort, azt bill/gamepad al lehetetlen játszani, PC s IL2 n szintúgy rakat szar bill/gamepad al... Szóval azért az ilyeneket mellőzük légyszives, konzolra nincs szimulátor, maximum a PCs szim et átírták konzolra arcade ra (pl IL2)."

IL2 nem jött ki konzolra, csak az IL2: Wings of prey :) És az pécén is egy fél-árkád - de sokak számára élvezetes repülős lövölde. Ezzel mi is a gond?

Forzát és GT-t azért árkádnak se nevezd, hiszen a vérpisti mindkettőben elszáll az első kanyarban ;)
  • arty
    "Marhaság hülyeség. Te látom még nem játszottál rendesen moddolható játékkal, mert az olyanoknál egy mod berakása annyi, hogy beraksz egy fájlt a megfelelő helyre, és indítod a gémet."

tééényleg? ugy látszik te TÉNYLEG lofaszt nem tudsz a játékokról :D kb hetente játszok world racing 2-t, baromira nem fájlok betétele egy mod. a Richard Burns Rallyt meg se emlitem. Oké, van ahol tényleg a fájl bemásolása az egész, de csomo esetben NEM.

ráadásul online bekavarhat MINDEN és BÁRMI. sokszor iszonyat macera a modolás, pláne ha online is játszol.

"Csalás lehetőségek melegágya... LOL és zavar ha valaki a saját játékát bassza el? Mert bizony multiba meg ellenőrzik hogy milyen fájlokat használsz. Hogy lehet pl hogy ha megy az ellenőrzés pl egy arma/ofp-be nem lehet csalni? :D igen bizony megy végig a hashcheck a fájlokon. Na meg ha én letöltök egy új fegyert, de az a küldetésben nincs is benne, hogy csalok vele? főleg ha betöltöd és a szerveren nincs beállítva, akkor kiírja hogy vegyed ki, majd kickel."

A csaló nem a saját játékát bassza el. Rengeteg játék nem ellenőriz semmit - mekkora baromság már, hogy kiragadtál kb kettőt?!?!?!

"Amúgy ki mondta hogy a mod kötelező te szerencsétlen?"

Én biztos nem. Arról írtam, hogy a moddolhatóság megléte legalább akkora hátrány, amekkora előny is.

"Találj ki valamit mert ez megint olyan erőltetett "hátrány" sorolás mint az bill+egér vs kontroller témánál ;)"

He?

"Aki szimulátorral játszik annak nem kell konzol? Azt miért nem? Nem arra veritek magatokat hogy a konzol való a játékra?"

Játékra, általában. Füvet is fűnyíróval nyírunk, de a fává vastagodott szárú növények ellen az sem jó....
  • Gibor
    Te játszottál már konzolom az IL2 vel? Egy bútitott semmi a játék, és joyra mióta csináltak autó szimulátort??? GT-t vagy Forzát azért ne nevezd szimulátornak, ha szim lenne akkor csakis kormánnyal lehetne játszani vele, nézz meg egy jobb szimulátort, azt bill/gamepad al lehetetlen játszani, PC s IL2 n szintúgy rakat szar bill/gamepad al... Szóval azért az ilyeneket mellőzük légyszives, konzolra nincs szimulátor, maximum a PCs szim et átírták konzolra arcade ra (pl IL2).
  • arty
    attól függ, mi a jó ;)
  • arty
    "Igen egérrel ^^ Lehet mind 3 at egérrel játszani, quake nél tartani kell egy gombot hogy x y ba tudd mozgatni különben csak vízszintesen tudod."

na, neked is megkopott az emlékezőképeséged ;))))

quake1-hez NEM kell nyomvatartani gombot ahoz, h egérrel célozz...

doom és wolf3d pedig nem kezelt egeret.
  • arty
    ok, ez a törölt hülyegyereknek ment :D
  • arty
    takarodj!
  • Totti5
    "Na nézzük mit is nem lehet játszani konzolon"

Mindent lehet van mindenre pálda, akár MMO, akár stratégia ( ebből egyre több van amúgy is ), ahogy autószim is van rá. Repülő szim csak az IL2 ( nem mintha pécére olyan sok lenne ) mint írtam alant a hszedre, csak olyan sotét vagy, mint a vakond belsőzsebe...

Van rá

fps
    tps
    rpg
    racing
    h&s
    fighting
    sport
    stb stb... vagyis minden.
  • sanyicks
    na meg a stratégia mióta szimulátor?
    Na nézzük mit is nem lehet játszani konzolon. Repülő szimulátor, autószimulátor, stratégia, mmo. Akkor mit lehet? :D
  • sanyicks
    Marhaság hülyeség. Te látom még nem játszottál rendesen moddolható játékkal, mert az olyanoknál egy mod berakása annyi, hogy beraksz egy fájlt a megfelelő helyre, és indítod a gémet.
    Csalás lehetőségek melegágya... LOL és zavar ha valaki a saját játékát bassza el? Mert bizony multiba meg ellenőrzik hogy milyen fájlokat használsz. Hogy lehet pl hogy ha megy az ellenőrzés pl egy arma/ofp-be nem lehet csalni? :D igen bizony megy végig a hashcheck a fájlokon. Na meg ha én letöltök egy új fegyert, de az a küldetésben nincs is benne, hogy csalok vele? főleg ha betöltöd és a szerveren nincs beállítva, akkor kiírja hogy vegyed ki, majd kickel.
    Amúgy ki mondta hogy a mod kötelező te szerencsétlen?
    Találj ki valamit mert ez megint olyan erőltetett "hátrány" sorolás mint az bill+egér vs kontroller témánál ;)

Aki szimulátorral játszik annak nem kell konzol? Azt miért nem? Nem arra veritek magatokat hogy a konzol való a játékra?
  • sanyicks
    még mindig ennyire zs-k? Na mindegy a lényeg hogy egy jó játékgép 100-kból bőven kijön.
  • Gibor
    Byebye
  • Gibor
    Igen egérrel ^^ Lehet mind 3 at egérrel játszani, quake nél tartani kell egy gombot hogy x y ba tudd mozgatni különben csak vízszintesen tudod.
  • CS@
    Mhhh így van teljesen rosszul emlékszem, valóban szimplán billentyűzet volt, bocsy benéztem (azé ilyet elfelejteni lehet kezdek szenilis lenni) Cserébe megvan miért nem kellett szoknom alattuk az egeret(mer nem is volt:)
  • arty
    wolfot, doomot egérrel? biztos jól emlékszel te?? :D az én emlékeimben tisztán él, hogy ezeket még egér nélkül, csak billentyűzettel irányítottuk, az első egeres fps a quake lehetett - furcsa is volt rendesen eleinte. pont mint a gamepad ;))
  • arty
    "Nem érdekelnek az FPSek így valójában csak „kontárkodok” a témában, de akkoris: hogy a fenébe lenne már itt vége a történetnek? Ha egyszer valami pontosabb, mint egy másik valami legyen az egy irányító eszköz egy fegyver egy horgászbot vagy egy tökakármi. Akkor azzal sztem általában könnyebb „dolgozni” és gyakran még kényelmesebb is."

Mivel a kezünkre is hat a gravitáció, játék közben az asztalon vagy az ölünkben tartjuk (billegér / gamepad). Szerintem ez utóbbi természetesebb és kényelmesebb tartás. Nyilván van egy elvárt minimális pontosság egy játékirányítóval szemben, amikortól már kényelmesen használható, ezt a gamepad is teljesíti :)
  • Gibor
    Carbonca tökéletes választ adott ^^
    Amúgy nincs 200e, csak 150.

#337: Te nagyon nagy hülyeséget mondtál. 5970 150k ha kettő már 300, és 250 a limit akkor hogy raksz mellé még egy 300k s procit? :D Úgy lazán kb egy majdnem 1millió forintos configot tettél össze :D
  • CS@
    Ez jogos valahol, de arra azért emlékszem, hogy kezdetekben, (Wolfeinstein, Doom, Hexen, Duke) semmiféle gondot nem okozott PCn ezeknek a játékoknak az egérrel való irányítása és itt nem lehet azzal jönni, hogy azért, mert az egeret már tudtam addigra használni, hiszen a gamepadot is tudom, sőt van olyan játék, amit el se tudnék képzelni nélküle.

PSP: Ezzel teljesen egyetértek, a digitális részével nincs gondom, az analóg kényelmetlen(nekem) hosszútávon.
  • Totti5
    Kevered a szezont a fazonnal. Nem a játék irányítását kell megtanúlni, hanem a kontrollerrel való játékot, ha megvan utána mind az ezerötszáz játékot ugyan olyan perfektül tudod majd játszani.

PSP más világ, ott mások a szabályok. Sosem lesz olyan kényelmes, bár a gond nem az hogy kényelmetlen mert a dpad+gombok azok tökéletesek és kényelmesek órákon át is hanem az analóg, és abból is csak egy van, ami hatalmas hiba, így egy FPS/TPS játék irányítása kész paródia.
  • CS@
    Tudom idióta vagyok...nem értem én ezt az egér gamepad vitát, de sebaj azé belekotyogok :)

"én azt állítottam hogy egérrel még mindig könnyebb, illetve kényelmesebb FPS -t játszani
    de ez nem igaz. erről "papolunk", hogy ez konkrétan megszokás kérdése. az egér pontosabb és itt vége a történetének... :)”
    Nem érdekelnek az FPSek így valójában csak „kontárkodok” a témában, de akkoris: hogy a fenébe lenne már itt vége a történetnek? Ha egyszer valami pontosabb, mint egy másik valami legyen az egy irányító eszköz egy fegyver egy horgászbot vagy egy tökakármi. Akkor azzal sztem általában könnyebb „dolgozni” és gyakran még kényelmesebb is.

Elhangzottak itt olyanok is, hogy nem 2-3órás próbálkozás után kell feladni a dolgot, hanem gyakorolni és majd megszokod. Ha egy bármilyen játék irányítását 2óra alatt nem tudom megszokni, annak szerintem szar az irányítása és bár kétségtelen, hogy gyakorlással majd megszokom és idővel jobban fog menni, de ettől az még szar marad(a jót lényegesen kevésbé kell szokni). Modern konzolokkal(X360/PS3) nincs komoly tapasztalatom csak régiek(PS1&2, Xbox) voltak nálam hosszabb időre, úgyhogy inkább egy PCs példa: JustCause(elsőrész), -el sokat játszottam és idővel megszoktam, hogy szar az irányítása az autóknak, nagyjából tudtam velük menni(bár ezt is csak gamepaddal) de ettől az még szar maradt.
    Na a végére még azt idebiggyesztem, hogy mostanra PCn alig játszom(éves szinten max3játék+SWG ha van rá pénz), pedig semmi közöm az asztal előtt görnyedéshez, még egy XYnetes oldal elolvasásához is ott a fotel, de még az ágyban dögölve is látom. Viszont saját mértékkel kimondottan sokat játszok PSPvel, ami szerintem(most fejenállós viccet félretéve) tök kényelmetlen(hosszú távon mindenképp) egy eszköz, de ettől függetlenül azon az apró kijelzőn előfordulnak olyan játékok, amik nagyon tetszenek és hosszútávon is lekötnek(még annyit megjegyeznék, hogy szokom rajta a GT irányítását, de ettől függetlenül sztem teljesen szar, néha JoySens –el próbálok segíteni rajta, de attól ez az irányítás még szar marad :)
  • Totti5
    Fsx - van olyan gép amin már elfut butítás nélkül?:D - röpülő szim csekk, bár ez nem játék, hanem munka és olyan szórakozás ami már túlmutat azon amit egy játéknak nyújtania kell. Aki nem pl Bőing könyvekkel, tervrajzokkal alszik az ezt nem fogja élvezni és nem is nekik készült.

IL2 - ez pont az a játék ami tökéletes egyensúlyban van a szórakoztató játék és a tepülőszim közt. Nem vérkomoly, így mindenki eltud vele játszogatni. Azt hogy az új rész kijött konzolra is azt jelzi hogy a kiadó szeretne proftálni is a játékból és nyitott a nagyközönség felé, szvsz kiválóan, és csak annyit butult a játék amennyit kellett neki, de megmaradt komoly repülős cuccnak és végre a grafika is nagyon szép:)

Ha valaki konzolon szeretne stratégiát játszani akkor minimum egy 10 játékból tud válogatni ami nem rossz arány, de ha 30ból szeretnél akkor az csak pécén lehetséges => konzol nem RTS platform.

Moddolhatóság nem érv, se mellette se ellene, max a fanatik szimulátorosoknak akik 1 játékot nyúznak 5+ évig, oda nyilván kell mod hogy azért frissüljön és fejlődjön valamit...
  • arty
    aki csak szimekkel játszik, nincs szüksége konzolra - pont.

hogy nincs moddolhatóság, az legalább akkora előny is, mint amekkora hátrány :) (konzolon az ember játszani akar, nem mod miatt konfig fájlokat szerkesztgetni meg hibát keresni, miután 5 mod mellett nem megy a játék. és ráadásul a mod a csalás lehetőségének melegágya is... jobb, ha ez megmarad a pécések privilégiumaként)
  • arty
    "250e-ből egy 6 magos core i7-es konfig 2 gpu-s hd5970-el is bőven kijön, úgy 8 giga rammal :)"

már megint a tájékozatlanság... nézz már egy árlistát plz :)
  • arty
    várj, itt mindenki általánosít... pécések, konzolosok... ;))

"én azt állítottam hogy egérrel még mindig könnyebb, illetve kényelmesebb FPS -t játszani,"

de ez nem igaz. erről "papolunk", hogy ez konkrétan megszokás kérdése. az egér pontosabb és itt vége a történetének... :)

"PC-n továbbra is csak azért játszanak, mert nem ismerik eléggé a konzolt, mert fanatikusok. Nah jóvan, én itt fejeztem be mostmár."

Nem, nem azért. Még1x: konzolosok nagyrésze sok évig konzolozott. pécésen nagyrésze NEM KONZOLRÓL lett pécés. oké?
  • Totti5
    Továbbra sem könyebb az egérrel csak gyorsabban és 10/10szer halál pontosan tudsz fejre menni. Kontrollerrel ez csak 10/6-7 egy olyan játéksonál aki már régóta játszik konzolon, bár hozzá kell tennem hogy a legtöbb TPS/FPS játékba az első acsi amit megszerzek az a csinálj 50 fejest! és nem vagyok ufo, mert multiba szarrá szednek a prók, igaz ha multiznék akkor sokat fejlődnék, de már hanyagolom a multi FPS lövöldéket, mert egy életre elég volt a COD1 és a Csé 1.5-1.6 sok éven át napi minimum 6 órás warozás szinten...

Az egér támogatást max egy szűk réteg szeretné akik pécéről tértek át ebben a genbe, ez elenyészően kis közösség, de miután belejön a kontroller használatába már eszébe sem jut hogy ezt egérrel kellene.
  • sanyicks
    arról nem is beszélve, hogy lehet nincs más választása. Nekem sincs... egy darab rendes szimulátor sincs konzolra, semmi fsx szerű, semmi arma szerű, semmi pc-s il2 szerű (mert a konzolos megint csak egy butított arcade repülős játék lett), se egy rendes stratégia, na meg nuku moddolhatóság (amit 2 perc lenne pedig megoldani konzolon ha zárnának ki mindent).
  • sanyicks
    LOL LOL :DDD 250e :DDDDD
    kár hogy 100-ba meg van :D

250e-ből egy 6 magos core i7-es konfig 2 gpu-s hd5970-el is bőven kijön, úgy 8 giga rammal :)
  • Carbonka
    Nem feltétlen jelenti azt. Minek adjon ki még 60 ezret konzolért amikor neki a pc-s játékok is megfelelőek akkor ha játszani támad kedve.
  • vg
    "nem éri meg"

Ezt azok mondják, akiknek nincs rá pénzük. Ez nem ciki, viszont baromság. Mellesleg, furcsa a te szádból hallani a "nem éri meg" okoskodást, miközben egy közel 250e forintos gép van az aláírásodban...
  • Gibor
    Már bocs de szerintem nem éri meg konzolt venni csak azért hogy játszhassál amikor PC vel kilehet elégíteni a vágyadat, csak más kérdés hogy valaki fanatikus és csak az... stb... mind1 nemis részletezem felesleges.
  • Balumann
    Persze... PC-n továbbra is csak azért játszanak, mert nem ismerik eléggé a konzolt, mert fanatikusok. Nah jóvan, én itt fejeztem be mostmár.
  • Balumann
    Én szerintem nem írtam ilyet, én azt állítottam hogy egérrel még mindig könnyebb, illetve kényelmesebb FPS -t játszani, és még x360-as felhasználók közül is nagyon sokan hiányolják az egér támogatását. Jótudom multi miatt ez nem lenne jó, bár nemhiszem hogy letiltása vagy szervereken különválasztása olyan nagyon nehéz lenne. Olyat meg nem írtam azthiszem, hogy nem lehetne játszani vele. Ferdítetek mint a fene.
  • rastaman
    igazad van
  • Gibor
    Egy ilyen config nem csak játékra jó, felzabálja hamar a sony vegas is a procimat ^^
  • Gibor
    mee érdekel a téma... és nem azt mondtam hogy nem érdekelnek hanem nem az az első... a kettő között orjási különbség van.
  • Skynet
    Elég a konfigjára nézni és kiderül mennyire nem a játéknál kezdődik neki a gép...

Jött fröcsögni ahogy a többi.
  • arty
    Ha nem érdekelnek a játékok, akkor mit is keresel _itt_ ?