52664
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • norbee46
    Szia!

Köszönöm a segítséged! Tegnap játszottam egy kicsit a game.sii-vel, de nem jutottam eredményre mert ha a fordulat limit-et lejebb vettem akkor nem vált csak 1-be cammog (de legalább a zöld tartományba:) ) a váltó áttétel meg már annyira érdekes hogy néhol decimális, máshol meg hexadecimális számokkal van megadva az érték. Ha átváltom a hexa-t decimális-ba akkor meg írdatlan nagy szám jön ki. Szóval nem tom!
  • gomze
    Én esetlg abban tudok segíteni, hogy póttal nehezebben gyorsuljon, hogy érezhető legyen a pót súlya.
    Viszont ez még csak fél megoldás ugyanis a kamion hátsó kerekei kipörögnek induláskor, és azokkal is kéne valamit kezdeni, hogy a kamion ereje is érezhető legyen.
    A tömörített base mappán belül a vehicle/trailer-eu/definition mappában találhatók a pótkocsik adatait tartalmazó szöveges fájlok, amiket jegyzettömbként megnyitva lehet szerkeszteni.
    Az abban lévő adatok közzül az utolsó, a mass: után lévő szám határozza meg a pót súlyát ami kb 7-800 körül van és kb 2500-3000 re érdemes átírni, mert többet már nem nagyon bír elhúzni a kamion. Sajnos a rakomány súlyát nem tudom hogy kell módosítani, pedig az lenne az igazi, mert nem mindegy hogy a pót üres, vagy rakott.
    Szerintem az ETS2- ben sem fog sokat változni a játékadatbázis, ugyhogy tanulhatunk az előző részekből.
  • Kistódi
    Mert így van megcsinálva a játékban...
  • petike2003
    azt hogy?
  • vajo
    0 tonnával és 100 tonnával is ugyanúgy megy a kamion :))))))))
  • sftomee
    Mondasz valamit. :DDDD Igazad van. De akkor is nevetséges így. :) De majd meglátjuk. :|
  • norbee46
    Aha értem köszi!

Aki esetleg tud segíteni váltó setup-ba az legyen szíves írjon rám privibe.
  • TruckerDave
    Fogalmam sincs :D Én csak tudom hol van de nem tudom mit kell :)
  • norbee46
    Hát ez elég érdekes. Ha csak azt szeretném hogy 9.-be 90-él ne forogjon annyit akkor csak az rpm limit-et kell átírnom?
  • norbee46
    Köszi!
  • TruckerDave
    A mentéseknél a game.sii-ben lehet. A vehicle_transmission_accessory résznél.
  • norbee46
    Esetleg én is kapok választ erre: #6958?!
  • Atikah
    De ebben a játékban nincs olyan, hogy üres, vagy rakott :))
  • sftomee
    A lényeg az, hogy hiába írod át az áttételeket. Mert lehet, hogy pl. üresen jól fog menni, ahogy kell, de rakottan, még egy timbuktui szamárfogat is beelőz! ;)
  • sftomee
    Jaj. Azt hiszem szövegértelmezési problémáid merültek fel. :) Csak nyugodtan fuss neki a hozzászólásoknak még párszor. :)
  • petike2003
    mondjuk a nagy sújt a szíjak lehet nem bírnák el.
    Meg nem olyan hirtelen indul meg mint a kuplunggal.
  • petike2003
    kamionokba miértnem cvt váltó van???????
    Így lehetne ezres fordulat 90 nél, de ha el kell indulni felmehetne 3000 ig is!!!
  • norbee46
    Szia!

Melyik ez a file? Ez engem is érdekelne mert így szét forgatom a sas-t :)
  • TruckerDave
    Pedig annyira egyszerű. a kamion váltójánál vannak megadott értékek, és azt kell átírni és kész.
  • sftomee
    Hát pont erről beszéltem. Hogy a váltó nem lehet ennyire egyszerű. De te ezt valószínűleg sosem fogod megérteni. :P
  • fuszhi
    jó hát én nem, nem tudtam ezt ám de gondolom sose késő
  • Sóschips
    Már mióta lehet mappot építeni srác:D
  • MANos Viktor
    Igen pont ugyan ez zavar engem is... :S Mi ez hogy 14 sebesség meg ilyenek?! Lenne 8 + felező és a fordulatszám is jó lenne, nem hogy 90-el pörög mint az állat... És akkor már azt is lehetne hogy 90-nél leszabályoz.
  • fuszhi
    Gumikacsa úrnak : Na hátakkor panaszra semmi ok hisz a váltó kérdése megoldva ;) :))) (régen csak megemlítettem a fákat, hogy ne dumáljanak hogy megcsinálták mikor blenderrel jobb fákat készítek. Ám bár ha nem egyszerűsítenek, akkor oda az alacsony rendszer követelménynek)
    Igaz mondásukat kritizáltam nem azt hogy nem tetszik csak felhívta a figyelmet de most ne merüljünk bele ha lehet mindenkinek úgy jött le ahogy ő látta a saját látásmódja alapján.

Vajó úrnak : ne már , majd mappot is lehet építeni? :))) Az bíz tetszene. Ezek szerint lemaradtam volna valamiről? köszi a belső kamera állás trükkjét.
  • AudiQuattro
    Az árnyékok sztem jók.
  • vajo
    Áhh, tényleg. Köszi.
  • gumikacsa
    Itt vannak erre utaló jelek:

• vajo
    xDDD
    A játékba van egy beépített szerkesztő, amivel lehet építeni. :)) Készítők is azzal csinálják, én is.
  • petike2003
    Egy egész várost le lehet majd modellezni valahogy?
    Nem tudom hogy megy ez, de pl én Debrecent le akarom modellezni a játékba, akkor Google Earth-el kell az alap utakat, és körbefotózni a várost, és úgy betenni az épületeket vmi programmal?
  • vajo
    Jah.
    Amúgy az interiorba is lehet majd pakolni, vagy csak kívűlre? (pl: dzsípíesz). Hirtelen nem ugrik be...
  • danyr
    + Az interior kb. mint a PTTM-ben.
  • vajo
    Elmondok neked pár titkot, meg mindenkinek.
    A váltó script önmagába egy adatbázis fájl, röviden (.sii), ami jegyzettömbbel átírható. Megnyitod és átírod a fokozatokat. Örülsz.
    A másik amit láttam valakinél, hogy túl közel van a csávó a kormányhoz.
    A válaszom erre is az előző. Bemész majd a def mappába, ha kiadják és a kamion cabin fájloknál átírod az elhelyezkedés értékét arra ami neked jó.
    Tehát ezek az érvek gyengék és ratyik. :))))
    Viszont a fizika, az irányítás. Na ez már hagy némi kivetni valót, amúgy nekem tetszik a videó, meg szép a táj is. :D Örülni is fogok, ha majd mapot építek :))
  • gumikacsa
    Nos, én is fröcsögök, remélem, feleslegesen. Mikor tegnap beszúrtam a videót (azaz ma), még nem volt mellette a kisérő szöveg.

Ha jól értelmeztem, a videó arra készült, hogy ezzel mennek a volvohoz ismételten a licenszért kuncsorogni. A fizika, és az irányítás még mindig erőssen fejlesztés alatt, így ne itélkezzünk a videó alapján, még nagyon sok dolgot kell javítaniuk.
  • gumikacsa
    Te veled tuti nincs minden rendben. Amikor apróságokról volt szó, itt fröcsögtél, hogy mekkora szar. Most, hogy a videó alapján látszik, hogy a játék LÉNYEGES része még mindig kritikán aluli, agyba főbe dicséred őket.
    A váltó scriptjét még az ovis kisöcsém is átírja... bebebeee...
  • fuszhi
    Mindegy az nyugtat hogy nem ti készítettétek. Majd később kijavítják ha lesz igény rája. :))) Oszt Azonban, szerintem jó hozzá állásuk van. Pláne hogy ami jól bevált és működő ahhoz egyenlőre nem nyúltak hozzá. :))) Amire igény volt ahhoz menüt készítettek, hogy mindenki egyedire szabhassa a kis dögöket. Repkednek madarak is. Szép a táj az utak változatosabbak , és lecserélték a környező városokat. Értem én miről beszéltek remélem a 3. részénél majd arra is sort kerítenek. A váltó scriptjét meg egész biztosan át tudjátok majd írni , de én biztosan bebe beee. Aszt vagynem mi? :))) Csak még a végén nehogy át csúsztassák 20013 ra :) No üdv.
  • tpbence0323
    Csak anyit latok h 0:49-nel nezetek meg az alagutba a fenyt a visszapillantobba fenyesebb mint a szelvedön kitekintve
  • kazai21
    Hát még van egy kis idejük,csak kijavítják:/
  • DANIELTRUCKER
    Csak azt nem értem, hogy ha a múltkor azt mondták hogy valami tagot kerestek aki majd teszteli nekik és megmondja hol a hiba, az ilyenkor hol van?!
  • danyr
    Hát igen, a srácok értenek a grafikához, viszont az irányítás terén akad pár kifogásolni való tényező.
  • Apocalipto
    Az egész váltószkript el van b*szva...nem élethűen vált, a fordulatot sem úgy ejti ahogy kéne..oda az egész játékélmény :(