Shogun 2 Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
I met God. She's black
Meg aztán rengeteget tanultam ezek alatt a játékok alatt- medi 1 és medi 2 , róma, etw, ntw- shogunnal sajna nem játszottam.
Rengeteget tanultam, hogy melyik város hol van, sokat tanultam a történelembõl is, és megismertem régi uniformisokat, technikákat. És nem utolsó sorban egész jól megtanultam angolul.
Mégis, ha mondjuk 2012-ben kihoznák a Rome 2-õt, azt hiszem elkezdeném faragni a fejlesztõk szobrát. Remélem nem vagyok vele egyedül.
A stratégiai rész ne legyen - má' - ilyen szintû, túlzott ügyességi elemekkel megtûzdelve. 😞
A RTW-ban(vagy Mod-jaiban) is látszódott a térképen, ha (pl.) fejlesztve lett a mezõgazdaság a tartományban. Ezt itt is megcsinálhatták volna -> a vizuális felhasználónak nem kellett volna a tartományok infó-lapjait böngészni (1 klikk = 1 tartomány - vagy, ha 20 épületnél több volt, akkor 2 klikk = 1 tartomány), hanem csak ránéz a térképre... és jó sokáig görgeti azt - ne így akarják növelni a (holt)játékidõt. 😊)
(A RTW-ban kifért 20(18?) épület is egy tartományhoz, itt meg már 10 sem fér bele... Hol itt a fejlõdés???
Ehhez kapcsolódna azon felvetésem is, ha már a tartományok száma stagnál minden játék(uk)ban(/térkép), akkor inkább a térkép méretét és az egységek mozgásának nagyságát csökkenthetnék (arányosan) inkább az állandó gépigénynövelés helyett... A csata persze már más tészta!)
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Az ETW-ban is olyanok a kezdõ felállások, hogy ha 2-3 szomszéd össze tud fogni 1 ellen - különösen az elsõ körökben - , akkor annak az egynek nem sok esélye marad a túlélésre. Ezt pl. nem teheti meg ellenünk az AI - teljes erõbedobással - , pedig biztos ez lenne az elsõ épkézláb ötlete...
Persze, azt én sem szeretem, ha az 1-1 egységes fosztogató-, vagy maradvány-seregeket a 4 egységes helyõrségem csak kézi vezérléssel tudja szétkergetni, mert "automatán" az AI erre (is) léptelen...
Nyugtassatok meg, hogy a hatalmas térképen, ebben a részben már nem kell majd az utolsó pixelt is átnézni fejlesztendõ épületek után, hanem visszatérhetünk a RTW-s, "egy lapon mindent elintézek a tartományban"-hoz. (Értékelem a fejlesztõk igyekezetét, hogy vmi újat hozzanak a játékba, de lehetõleg ne a játszhatóság rovására tegyék ezt.)
Empire-be nekem párszor eljátszotta. Tökéletes AI-ba meg nem hiszek. Ugyan nem vagyok programozó, de, hogy a gép dinamikusan lereagálja minden reakciódat és megfelelõen cselekedjen, mind egységszinten mint egész hadsereg szinten a terepviszonyokat is figyelembe véve, háát...
Én annak örülnék már ha értelmes AI-t kapnánk a kampánytérképre és diplomáciára, (arra körönként kell reagálna). És csatákban kicsit értelmesebben harcoljon. Az már jó lesz.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Nagyon élveztem az elsõ részt is, fõleg japán hangokkal 😊
http://webezovilla.try.hu http://webezovilla.byethost9.com
(Eddig akkor tutira a játékban levõ daimyo-k: Takeda, Imagawa, Hojo, Chosokabe)
\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"
Ennek a résznek am én sem örülök.
Jobban szerettem volna egy Rome 2-õt, de az majd csak 2012-re 😄
ez volt az elsõ játék amit eredetiben vettem meg anno a mongol invasionnal együtt😊))
Gondolom már láttátok máshol de azért berakom ide.
Plusz egy kérdés, hogy a videó közben látható 3 hadúrjelvény ebbõl 2-t felismertem a harmadikat viszont nem, van valakinek ötlete mi lehet az? (a ninja Hojo , a videó végén látható a Takeda, viszont akiknél megöli a ninja a tábornokot azt nem ismerem)
\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"

Mióta XP-n, és aztán Windows 7-en nem hajlandó elindulni azóta siratom és porosodik a polcomon 😞
Na jó, elindul, de szeret kilépni, és órákat töltöttem mindenféle FAQ olvasgatással, codecec-ekkel, semmit se javult a helyzet 😞
'Hõs' egységek voltak régen is (sima shogunban, úgy értem), csak ott egy darab szuperharcos, aki egymaga képes volt elbánni ilyen 60-120 fõs seregekkel.
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”