Shogun 2 Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lehet, de az is lehet hogy nem guvasztja a szemét az alapjátékkal.
Nekem speciel alapból vacaknak tûnik a modellek skinezése. Egyik verzióban sem sikerült nekik jól eltalálni, talán nem is akarják. Nekem ne zödüljön ki mindenki egy seregben legalábbis ne ennyire mint az alapban. Én hajtok a vizuális orgazmusra. Nem elégszem meg csak a játékmenettel és azzal, hogy loholva köröket pörgessek. Összességében nem azért használok MODokat hogy megfutamodjak az alapjáték kihívásaitól hanem hogy érdekesebb, látványosabb és sokszínûbb játékot játszak mint amit kitaláltak a fõhadiszálláson. Szerintem 😄)

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Sziasztok!
Én éppen most fejeztem be egy Shimazu kampányt very hardon. 1592-ben nyertem meg. Szerintem elég az idõ mod nélkül is, fejleszteni is lehet, stb. - csak meg kell tanulni játszani. Aki modokhoz folyamodik, hogy kijátssza a játékszabályokat, az tulajdonképpen megfutamodik a kihívás elõl. Szvsz.<#hamm>
Erre vannak a MODok. Már a Rome idõszakban sem gondoltuk, hogy csak az alapjátékkal fogunk játszani. Az alap arra jó, hogy a szinte végtelenségig variálható Módozatokkal játszunk. Ettõl függetlenül persze több embernek csalódás lehet ez még így is ...

Sziasztok!
Egyet értek Slewyvel.Nekem is hasonló tapasztalatom van.Sajnálom a pénzt amit kiadtam rá.
Az eredeti 4 kör/év sztem eléggé elhibázott elgondolás. Az ilyen játékkal inkább elpepecsel az ember 10-20-30 évet nem pedig végigrohan rajta.
Sziasztok!

Megosztanám a tapasztalataimat:

Az elsõ és a második kampányomat is Chosokabeval kezdtem a teljesen original játékkal normálon.

- nagyon kevés az idõ
- nem lehet normálisan fejleszteni, ennek köszönhetõen az elfoglalt provinciák is elég "primitívek" még.
- folyamatosan a foglalnom kell, telik az idõ rossz érzés kerített hatalmába és 1575-ben még egy csomó egységem nem volt.
- lehetetlen volt fenntartani a provinciák védelméhez elegendõ sereget, mivel gazdaságilag a foglalás miatt nem volt rá zseton.
- amikor elértem a bûvös 20 provinciát (a 40-bõl) mindenki nekem esett és én is voltam a legerõsebb de katonailag annyira nem, hogy meg is tartsam a provinciákat és elfoglaljam kyoto-t nem is beszélve a még hiányzó 20 tartományról.
- olyan 90 kör körül jártam

Kicsit felhúzott, hogy ennyi idõt beleöltem és mégcsak nem is tudtam kiélvezni a "fullos" sereg adta élményt, úgyhogy mod-hoz folyamodtam... 1640 1 év 12 karika

tapasztalatok:

- Végre meg lehet tenni, hogy várok még négy kört, hogy valami elkészüljön,
- 1552-ben járok 6 provinciám van, mindegyik szépen fejlõdik a shogun még nem rühell, de így is erõsebb és jobb eloszlásu a seregem, mint az elõzõ játékokban
- Nem érzem úgy, hogy a gép gyengülne, sõt... bár az AI nem jobb, viszont sokkal több a "fullos", kifejlõdött serege, így izgalmasabb a csata... Nem a tipikus éppen hogy megverem a maroknyi seregemmel, vagy mindenképpen szétcsapom helyzet van.
- Igazság szerint idézi a Medieval 2 vagy Empire-ben tapasztalható nem hajt a tatár játékmenetet, amit én preferálok az eredeti játék rohanjunk mert sietni kell gameplay-jel szemben.

Összegezve én azt mondom, hogy annak a játékosnak, aki végigviszi mod nélkül és élvezi is, annak gratulálok (nem cinikusan). Nekem idegölõ volt, hogy kétszer is nekifutottam másodszorra nem is szúrtam el semmit, csak azt, hogy láttam már hányba járok és éreztem, hogy nehezen lesz meg a játék vége az idõkorláton belûl és a gazdaság nem volt elég erõs ahhoz, hogy a seregem is "modern" legyen...és még idõkorlát + mindenki megtámad, sok egy kicsit. Ezzel a moddal viszont sokkal élvezhetõbb lesz a játékmenet, tudod egyengetni a provinciákat, kialakítani, hol mit gyártasz majd, mit hol fejlesztesz. Az lehet, hogy így meg túl hamar vége lesz és a végén nem lesz akkora kihívás... de még mindig módosítható, hogy meddig kell befejezd...

Szóval én javaslom annak, akit az idegösszeroppanás veszélyeztet akkor, amikor beleöl egy halom idõt és úgy érzi nem lesz meg, mert eljön az a rohadt 1600 😄
Találtam egy egy szigetbõl álló területet ami 1 klán fennhatósága alatt van. A fõsziget melett van. Azt hiszem átküldöm oda a srácokat hogy ki ne jöjjenek a gyakorlatból és lesz 1 biztos flottabázisom.

A Black Ship bizonyos idõközönként jön vagy ez véletlenszerû? 3 Flottát készülök bevetni ellene. Ez vajon elég lesz?
Djuree
akkor sem lehet, ha bent van egy daimyo.

Waaaaaagh!

ja, hajóba kell pakolni õket.
(hajót a kikötõben tudsz gyártani)
Voltan
Bocs, ha hülye a kérdés...
A kezdõ szigeten vagyok a klánommal, az egész sziget az enyém,kivéve egy szövetséges területet. Át akarnék menni egy másik szigetre, de a sereg nem tud átkelni, se a ninja. Hajóra kell õket pakolni? Hogy lehet átmenni másik szigetre?

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Figyelembe vettem, de ettõl függetlenül két nem fõvárost sem Bribelt a Matsuke-m. Két dolog lehetséges : Nem volt elég képzett, vagy túl nagy volt a városban tartozkodó katonák, és vezetõk vagy családtagok loyalitása ... mindegy. Inkább úgy is elfoglalom mint megvesztegetem õket 😊

Csak a fõvárosokat (minden még "élõ" nép kezdõvárosa vagy utolsó városa) nem lehet, d ezt írtam is.
Egyébként nem lehet minden esetben Matsukevel Bribelni. Vannak olyan várak amikre ki sem írja mennyibe kerülne ha el akarnám csábítani õket. Így ez a stratégia nem minden esetben használható.

Nehézségi szint függõ. Normálon kb. 20 Hard és VH 16.körül.

Én ezen felül igyekszem megszerezni híres-hírhedt Black Ship -et is a flottámba mielõtt elérem a 16/20 tartományt. Így legalább a tengeren legyõzhetetlen leszek. 16 vagy 20 tartománynál jön a totális hadüzenet?
Szerintem is.

Kihívás? Legendaryn összegyûjteni ennyit vagy multin megverni engem! 😊

Anno a Rome-mal, a Medieval 2-vel és az Empire-vel is az volt a bajom, hogy felhalmozódott nagyon sok pénz, bármit megépíthettem, bármekkora sereget gyárthattam és így már nem volt kihívás, ezért is mindig "minden nép" móddal játszottam és a legkisebb államokkal kezdtem játszani.

Itt VH-on azért sokkal nehezebben gyûlik a pénz az elõzõ játékokhoz képest és a kereskedelem is megszûnik 16 provincia után. Szernitem ezzel a Shogun + mindenki más betámadással pont azt sikerült kivédeniük, hogy ne legyen uncsi a játék, amikor már nagyobb birodalmad van. Szerintem jó ötlet volt.
És a harcok íze ? 😊 A kihívás ?

Ha nekem is ennyi pénzem lenne, nem is csinálnék sereget, elég lenne pár metsuke és megvenném az összes várost. Csak a fõvárosokat kéne elfoglalni, de ahhoz meg simán megvenném az ellenfél seregét! 😊
Az a gáz, hogy ezeket 1,5 óra alatt kipörgetem.
Szerintem .... 😊)

Gyerekek... Tud valaki valami szamurai-os történelmi játékról, esetleg rpg röl pc re? kellene lassan valami váltó játék a témában és a ninja bladet már nagyon unom.
Ok. Mindenki úgy nyomja, ahogy neki tetszik.<#smile>

Edorn
A selahedins Limited Samurai mod csak a játékos szamurájegység gyártását korlátozza? Mert felraktam és most láttam egy olyan egységet, amiben 4 yari szamuráj volt, holott max 3-nak kellett volna lennie...

Csak valami kivétel volt, vagy tényleg csak a játékost korlátozza? Ha az utóbbi, akkor tud valaki olyat, ami a gépet is korlátozza?

Érem. Akkor itt van a kutya elásva mivel MODal játszom. Valószínû ezért van ekkora többletem és viszonylag nyugis játékmentem eltekintve attól hogy az elsõ 70 kört végig szenvedtem mert bevétel szinte semmi, katonákat képezni alig, és több irányból is támadtak a szomszédok.
Jelenleg 184 kör környékén járok. Nem kapkodok. Igaz, van olyan kör amikor nem történik semmi de ne hidd, hogy 10-20 köröket pörgetek csak azért, hogy gyûljön a lóvé. Egyszerûen ilyen a játék stílusom és ekkora léptékekkel játszom. Ráérek alapon hiszen 60 tartományra gyúrok és 1640ig kell letudni.

GaBika6
Részben igazad van, de ha azt vesszük alapul, hogy a nem meghódított tartományok is fejlõdnek és nem a Te költségeden, akkor talán megérted mire gondoltam... <#integet2>

A "kivárás" ahogy fogalmaztál nálam mondjuk 5-6 tartomány, ami tökéletes háttérrel fog szolgálni a háborúhoz.

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Akkor viszont hibás az ALL in One mod mert amikor elkezdtem ezt a kampányomat, VH-ra tettem. Utoljára tettem hozzá a szamuráj limited kiegészítést amitõl nem tudok korlátlan mennyiségben speckó és profi egységeket képezni, ezzel is rászorítva magam, hogy jobban meg kell becsülni a katonákat.
Az, hogy van bevétel többletem amit nem költök el mindent minden körben nem jelenti azt, hogy nem harcolok közben. Pontosítok. A bevételeim körönként a 4.000 és 15.000 közt ingadoznak attól függetlenül hány Wako kalóz támad rá a kereskedõimre, útvonalakra vagy más városomra akikkel éppen harcolok. Utoljára a Sogo klánt írtottam ki a déli szigetekrõl és jelenleg a Hattori klánnal vagyok harcokban.
Egy szövetségesem van a Mori klán és rajra kívül két 1 provinciás klánnal kereskedek. Mindenki más semleges. 15 provinciám van már és ha behúzok még egy várost akkor kitör az összenépi hadakozás.

Alapvetõen mivel három komplett sereget tartok fenn és három hajós sereget de mellette nem képzek egységeket feleslegesen a várakban meg a morált Matsuke és papok tartják fent. A rizikóm az jelenleg, hogy egy esetleges támadás esetén fogalmam sincs hol léphetnek parta az ellenségek és ott mekkora erõvel teszik azt. Már volt az a rész hogy hátba támadtak. Most éppen azzal küzdök, hogy a globális -2 food supplyt megszüntessem. Több tartomány is -1 ben van tehát van még mindig vannak feleslegesben lévõ seregre való katonák és zabálják a rizst dögivel. Ezeket most gyomlálom. Ettõl függetlenül : Építek
Kereskedõ épületeket és farmokat bõvítek.
A speckó egységeim már megvannak így csak ritkán kell katonai épületeket felhúzni.
Körönként vagy két körönként csatáztam a Sogo és most Hattori klánnal, közben kis Rebell seregekkel a lázadó tartományokban és Wako kalózokkal tengeren. Egységeket utánpótlásban gyártottam.

Felteszek pár képet, nézzük át lehet valamit én nem csinálok jól hogy ekkora többletet volt képes "engedélyezni" az AI.

GaBika6
Én olyan módot használok ahol 4 csillagos hadvezér nem yari ashigaru-kal trappol mészárszék alá, hanem komoly samurai egységekkel. Szal über nehéz leverni, taktika nélkül lehetetlen, mivel nincs mindig pénz fullos seregre.

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Ja most olvasom. Ha valaki móddal tolja az ne mondja a tapasztalatot milyen a vh!.<#vigyor>Szétkönnyítették a módok többségét. Aláírom, az alap meg el van ba*va.

Vh vagyok. Azon is voltam. 29 tartományom van, és kb 2000 pénz körönként, de volt , hogy 4000. Az adók közepesen, és nagyon kell figyelni mit csinálok, kaptam egy vereséget+3000 pénz körönként. Ennyi egy hadsereg. Van pár, de nem lehet túlzásba vinni.

Yag, ha sikerült 250.000 manit megspórolni, akkor easyrõl tedd át normálra vagy hardra a nehézséget.
Very hardon az általad leírtak lehetetlenek. Azt írtad, hogy a nyereséged 12.500 körönként, vegyük azt, hogy ennél volt több is, legyen 20.000. Így a 250.000 manihoz 10-12 olyan kör kell, amikor
1. nem építettél semmit
2. nem támadták meg egyik kereskedelmi útvonaladat
3. nem támadott meg senki
4. nem gyártottál semmi egységet.
Kipróbáltam ,mi van ha elküldöm a legyártott seregeimet: az elsõ 2 körben hárman támadtak meg. Valószínûleg skript, szóval szerintem hard fölött nem mûködhet az általad leírt stratégia.
Ez igaz, de mindig van egy leghatékonyabb stratégia, és van a többi.
Ha azért izzadsz, mert hagytad megerõsödni az ellenfelet, az stratégiai hiba abban az esetben ha ez elkerülhetõ.

Mire eltelik annyi idõ amíg a kivárós stratégiával gyûjtögetsz, addigra a hódítós taktikával is össze lehet szedni ugyanannyi pénzt, ha nem többet. Mert a meghódított tartományok is tejelnek egy idõ után.
Egy adózó tartomány felér egy új épülettel. Továbbá megvan az az elõny is, hogy jobban fejlõdnek a katonák és a hadvezérek, továbbá gyengül az ellenfél.
Ennek tükrében viszont nem igazán látom miért is jobb ha valaki kivár. Leszámítva azt, hogy õ úgy szereti csinálni. mert azért azt lássuk be, a tetszési index az nem érv ha hatékonyságról beszélünk.

Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.

GaBika6
Sztem meg mivel stratégiai játék, ezért számtalan módon lehet játszani mivel sok a stratégiai elem benne. Az is 1 stratégia ha rohansz, és csapást mérsz mielõtt feláll az erõsnek mondott ellenfél. De ha tartalékolsz berendezkedsz védekezésre, kihasználod a terep nyújtotta lehetõséget a stratégiai térképen (ambush) és fejlesztgetsz, viszonylag kevés egységgel nagy pusztítást érhetsz el. És ettõl lett jobb ez a játék az elõdjeinél, mert gyönyörûen megoldották az egyensúlyt, hogy nem lehet 5-6 fullos sereggel rohangálni a térképen mint romá-ban, empire-ban pl.
A módokról meg annyit, hogy vannak olyan módok amiktõl kifejezetten jobb lesz a játék és élvezhetõbb. Itt nem a könnyebbé tételét értem... És akkor megvilágítottam azt a részét hogy tök jó ha erõs lesz az ellenfél és vért izzadok 1-1 csatánál... XD

Szerintem meg épp ellenkezõleg mûködik. Én is VH-n játszok, és egészen biztos vagyok benne, hogy minél gyorsabban hódítasz, annál könnyebb a játék. Ha üldögélsz egy helyben begyûlik az ellenség, és nehéz lesz haladni. Ha meg folyamatosan hódítasz attól ugyanúgy erõsebb leszel mintha csak gyûjtögetnéd a pénzt, az ellenfél viszont gyengül. Mellesleg nem árt hozzászokni már az elején a folyamatos harchoz, így nem fogsz megszeppenni ha jön az RD.

Persze mindenféle modokkal jól meg lehet könnyíteni a játékot, és aztán elmondhatod magadról hogy te is VH-n tolod, de az azért nem ugyanaz, és ne legyél benne biztos hogy modok nélkül is menni fog az üldögélõs játék.

Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.

Babérokon ülés nálam se direkt jelenség, persze nem kapkodom el a kampányt mert minek. A tartalékolás meg szerintem a háborúra való felkészülést teszi értelmesebbé. Minek tegyem kockára a már megszerzett területeimet és tartományaimat pénzhiány miatt ? A képzéseket én is megcsináltam a fejlesztéseket is de ha nem szükséges akkor minek költsem el az egész körös forgalmamat ha nem muszáj ? Ha megszûnnek a kereskedelmi vonalak úgy is elég lesz fenntartani a több fronton lévõ sereget. Ha hátországba is támadnak akkor ott is kell tartalékolni legalább egy fullos sereget hogy ne legyen meglepetés. VH-n egy totális háborút már érdemes elõre megtervezni mert ha elfogadjuk hogy az AI-nek hátszele van, akkor a saját erõforrásain az egyetlenek amikkel ezt ellensúlyozni lehet. Szerintem. Ettõl függetlenül bele lehet menni egy háborúba aminek e bevételi kimenetele egyelõre még számomra is több meglepetést okoz.

Hú tényleg? XD

GaBika6
Mondjuk az sem mind1 milyen nehézségi fokozaton játszik valaki. Lehet gyártani 1000el egységeket, de vh-n már érdemes az egységeket megtartani nagy tapasztalattal rendelkezõkre vigyázni, mert könnyen nyerhetnek neked túlerõvel szemben ha jól taktikázol...

Hát én nem szoktam sokat üldögélni a babérokon, tartalékot meg nem tudok felhalmozni, mert elköltöm az összes lóvét.
Amit lehet azt elfoglalok. A 40. körnél járok 23 tartománnyal. Kosokabékkal játszok. Az elhelyezkedésük miatt az elején nem lehet kereskedni, kell pár kör míg megvan a kikötõ, és megismersz népeket. Mire megismertem nem ellenséges népeket, utána pár körre jött is az RD.
Mondjuk nem zavar. Építgetek farmot meg piacot így 2-3 ezer bevételem van ami csak lassan nõ, mert én folyamtosan képzem a sereget, és az csak gyûlik, de kelleni is fognak ahogy elnézem. Mondjuk a gyõzelem már nincs messze, de én az egészet el akarom foglalni.

A Rebellis tartományok megtartása vagy "engedélyezése" kétes dolog.
Tapasztaltam,hogy ha létre is hoztam egy Rebell tartományt (elfoglaltam, kifosztottam, ott hagytam fellázadni) ha nem figyelem kémekkel akkor a másik szomszéd akik miatt ütközõ zóna lett a tartomány "könnyen" elfoglalhatja. Tehát ha ez a verziót meg is lépjük a Rebell tartományt figyelni kell, esetleg segíteni, hogy ne más foglalja el, ha éppen akkor és ott nem akarjuk megtartani mert mondjuk ne jöjjön össze a 16 vagy 20 foglalás és ne törjön ki a totális háború.

Az én stratégiám továbbra is az, hogy egy jól felturbózott kereskedelmi rendszer, körönként sok bevétellel : 10-15.000, tartalékok képzése, saját termelések, Rice exchange, termõföldek fejlesztése stb. vagyis teljes önellátottság kiépítése addig amíg a totális háború el nem jön.
Most tartok 250.000 tartaléknál, körönkénti 12.500 bevételnél és 13 provinciával. Mostantól kell észnél lenni, és a gazdaságot stabilizálni mert ha még három tartományt elfoglalok akkor pont nekem tud esni mindenki. Még a Mori klán is akik viszont jelenleg szövetségesek. Ha megszûnnek a kereskedelmi csatornák, le fog esni a bevételek. Ha ki is ütik alólam a három külker pontot de sikerül elérnem hogy a körönkénti bevételeim pozitívban maradjanak, akkor a jelenlegi tartalékokkal és a mostani seregmennyiségemmel és összetétellel ki tudom védeni az ellenfelek támadásait. A tartalékokból tudok majd új seregeket vagy seregpótlást finanszírozni és ellentámadásokat szervezni.
Kemény menet lesz de sikerülhet. Már csak három nagyobb család van akikkel rivalizálni kell. Mori, Hojo, Takeda.

Hát én elvbõl lerombolom e keresztény kikötõket. És azonnal papot is küldök az ilyen átkozott tartományokba.

Nálam a tengeri hadviselés kalózkodásból és menekülésbõl áll.
Van pár darab a legolcsóbb kereskedõ hajóból, meg van pár szintén legolcsóbb hajóm amit transzportra is használok idõnként.
Jól elvagyok a vizeken csata nélkül. Folyton kergetnek ugyan, de sose szabadulnak tõlem, valahol mindig blokkolva vannak a kereskedõ utak.
Ez nem csak azért jó mert az ellenségnek rossz, védekezés is egyben, mert ha a flották a kis hajóimmal kergetõznek, nem jön invázió a hátországba. Néha azért elkapnak egyet-egyet, de még így is sokkal olcsóbb ez a fajta tengeri hadviselés mint drága hajókat építeni és fenntartani.

Szerintem eleve a vazallusság nem túl széleskörûen alkalmazható stratégiai elem. Az csak ideiglenes dolog ahogy a valóságban is. Pár kör és ellened fordul.
Persze néha jól jöhet. Jobb ha az igazi ellenség bedarálja rajta magát, de sajnos nagyon lutri a dolog. Szerencse kell hozzá hogy jól jöjjön ki. Én kipróbáltam, de nem alkalmazom. Feleslegesnek tartom az ellenséges sereg létrehozását, még akkor is ha pár körig az én oldalamon áll. Persze ha adódik olyan szitu hogy épp kapóra jön, nem fogom kihagyni.
De inkább foglalni érdemes. Az se baj ha lázad, mert ha a lázadó sereg nem egy visszatérõ nép, hanem tényleg "rebells" akkor nem lesz gond azzal a tartománnyal, meg lehet hagyni. Nem gyárt sereget, bármikor elfoglalható egy utánpótlás sereggel bemelegítésnek. Ha viszont egy új nép keletkezik belõle, érdemes megvédeni a tartományt, mert ha bukta van, vissza fog támadni idõvel. Egyébként is lenyugszanak, ha leverünk egy adag lázadót, és lehet adóztatni is egy idõ után.
a fosztogatás szerintem teljesen felejtõs. Honor vesztéssel jár, nagyon nem éri meg.

Nem. Nehézségi szinttõl függ. VH-n 16

Van egy MOD ami a közellenség értéket csökkenti, felezi a játékmenet alatt.
Talán ez az : Radious Experience mod

Valahogy nem lehetne megoldani hogy ha vazallussá teszek egy tartományt akkor nem emelkedjen a közellenség értékem? vagy csak nagyon minimálisan?
Yó lett 😊

Megírom emailben mert kissé eltértünk a témától.
kéne valami, akár ez is ... nekem tetszik!

wedge31
Bannernek ?

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

A Vörös Sziklánál hogyan tudnánk leszámítani a Rendezõt ?
ha Õ nincs akkor a film se nagyon jutott volna el Hollywood-ig.
Effektíve ez a film a Kínai piacra készült és 2x 2,5 órás eposz.
A két részes verzió az Amerikai piacra túl sok volt így "elvileg" készítettek belõle egy zanzásított 2 órás verziót amit nekem valahogy még nem sikerült megtalálnom 😊 A film önmagában John Woo nélkül nem nagyon lenne az igazi szerintem. De cáfoljatok meg ha mésként látjátok.