891
Vagyis melyk a legjobb,milyet erdemes venni stb...
-
#171 Felesleges a mélynyomó, ha veszel 1 pár JBL DD66000 hangfalpárt! :D
Külföldön hallottam szólni 2 hónapja egy high end hifi bemutatón, felesleges lenne írni róla, hogy milyen a hangzása, mert leírni nem lehet. Sehol nem hallottam még olyan tiszta hangzást és olyan lágy erőteljes basszust, hogy a mellkasom kiszakad a helyéről, mint amit a képen látható két jószág a a "kisujjából kiráz", pedig nálam sem hétköznapi dolgok állnak otthon.
-
#170 Ohhh,alom! :D -
#169 Szerintem én ezt vagy hasonlót) hallottam élőben... egy pincében. Olyan hangja volt ebből 2-nek, hogy LÁTNI lehetett, ahogy a hang remegteti a levegőt, szóval láttad, ahogy hullámzott minden... Egyszerűen nem hittem el :) -
#168 gyerekjáték
akkor már outline tripla
1,5 milla darabja
valaki építse meg...
-
#167 na ez már durva.. :) -
#166 lakótelepi lakásokba különösen ajánlott :))) -
#165 peak power 1400w -
#164 Ja-ja 38-as.
Érdekes anyaga is van, lehet müanyag? Annak néz ki mondjuk.
Sztem még többet is tudna, mint amennyivel néha nyomatom.
Ez egy házimozi erősítő, nem autó rádió erősítő.
Mozi -ban a hangzás meg sem közelíti ezt, ami itt van. Igaz ez csak 5.1 de hát nem is kell enél több nekem itthonra. Nah meg már nem is férnék el több hangfallal. -
#163 `Jujj,ez nagyon vad,15 inch az 38 cm nem? Mondjuk erdekes a forma... -
#162 Jah és mellé 4db 110W-os Videoton (régi, ütött kopott, de a hang minőségét egy mai akármi sem éri utól!) + 1 álltalam gyártott 2x2 utas center.
Am ez meg eladó lenne, igaz nem subwoofer, de a hangja nagyon ott van:
Elég baráti ár, ugyanis csak az elektronikája többe került, mint a jelenlegi ára! Gyári dobozról koppintott a láda paramétere! Az elektronika és a membránok meg full gyári kiszerelés!
Magam készítettem!
Visaton Alto III
Csipesz! -
#161 Nah ebbol kinezem a hangerot :D -
#160 Nekem egy ilyenem van:
Sony Xplod 1400W
Gyári-lag sony paramétereire csinált doboz (mivel vagy 300db-ot gyártottam sony-nak auto-ba, anno volt kaphato minden nagyobb műszaki boltban, MediaM, EW, stb..)
Egy kicsit feltuningolt Thonson DPL 570-es erölködő, 660-as belsővel, megerősített hűtéssel és végfokokkal.
Olyat szól!!!, hogy pont tenap esett meg velem,: h egyszer csak jön be a 3. szomszéd, hogy nem tudják nézni a tv-t, mert cask a dobszólót hallják a lakásban! És hogy a 6. háznál is csak azt hallják, h én mit hallgatok.
Háát kétségkívül elég brutálisat szól!
-
#159 ilyenem volt (amíg el nem adtam) - brutálisan szólt!
-
#158 Gondolom szép a hangja, mi másra jó egy Hifi ? -
DIESEL DOG #157 wow! ötletes és ütős cucc! -
#156 Ez mire jó? -
#155 ezt nem aprótzták el:D -
#154 Na essünk kicsit túlzásba :D :D :D
Pincébe hajtogatott tölcsér :D
-
#153 wow
jó kis tölcséres cucc -
#152 Hmm, érdekes topic :D
Kerestem régebben magamnak házimozihoz egy woofer-t, de vagy 100e+ körül voltak, vagy szar volt a hangja. Hörgött, klaffogott, hebegett, egy feszes kemény mély hangot nem tudott kiadni, csak szétnyújtva, kopogva, egy massza volt a tónus.
Akkor jött az ötlet, a tölcséres hangszóróknál a fizika miatt a leggagyibb hangszóróból is csúcs eredményt lehet kihozni. 1%-os hatásfok helyett vagy 7%-ot.
Akkor csináltam ezt:
Supreme commandernél ha ledobják az atomot, kifolyik a zsír a fülemből :D Van amikor a mellkasomon érzem a nyomást, nem is hallom. :D
16cm-es hangszóróval, 30W-os erősítővel.
Persze az ötlet ezer éves, a Klipsch tölcsérhangsugárzói mindig remekeltek :D -
#151 ha valaki tudna segíteni honnan tudnék venni itthon 3x50mm2-es tápelosztót azt nagyon megköszönném. borzasztóan fontos lenne. lengyel oldalakon találok de sajnos nem értek lengyelül és nem tudom szálítanak e külföldre. -
BenceYCE #150 Nincs konkrét elképzelésem, csak azért passzoljon 120/240-esekhez, mert a mostani szerintem gyenge a 80W-jával. -
#149 Ok, köszi. Nem késztetést érzek hanem nincs más választás, ha a hangsugárzót külön szerzem be akkor muszáj valamibe beletenni és eddig vagy 3 ládát csináltam és nem tudtam mi alapján határozható meg a nagysága. -
Nekem egy ilyen Yamaha YST SW 300 van. Zenére használhatatlanul lassu, cserébe mozira isten - elég mélyre megy, hogy ne csak halld, de érezd is a basszust. -
#147 linkeld,hogy milyet szeretnél aztán meglessük... -
BenceYCE #146 Mélyláda vásárlásnál mire ügyeljek? Tányér átmérőnek van jelentősége? -
#145 A hangfal gyártója megadja a hangszóró adatait.
pl:zenei terhelhetőség,impedancia,frekvencia átvitel,érzékenység
a hangszórónak ládába építve van egy üzem közbeni karakterisztikája ahol adott frekvenciához adott hangerősség (decibel) tartozik
Minden gyártó a saját hangszóróját rengeteg féle ládában teszteli és az általa mért adatokat egy bizonyos tesztüzemben rögzíti.Nyilván neki nem a max hangerő az elsődleges cél hanem az egyenletes teljesítményű hangátvitel és a tartósság,megbízhatóság.
Ezért célszerű a gyári (nem tákolt) dobozokat használni első körben.
Ha valaki késztetést érez arra,hogy ládát építsen akkor célszerű gyári ládák rajzát nézegetni esetleg egy az egyben lemásolni.
-
#144 Sebaj, csak valaki válaszoljon. :) -
#143 Erre nem en fogok valaszolni :D -
#142 Ok akkor kérdezek. Miből lehet meghatározni, hogy egy woofernek hány literes láda kell? -
#141 Gyerunk emberek,tartsuk eletbe a topikot!! :) -
#140 sima hangszórókábeles foglalat :) Gyakorlatilag bármi amin van egy pozitív és egy negatív csati, abból érdemes lehet egy normálisabbat venni de otthoni hifiben abszolút nem vagyok jártas hogy mit érdemes. -
#139 valaki nem szedett szét még SAL 2610-es házimozit nem nézte hogy milyen mély hangszoro van benne esetleg hangváltó?
Hogyan lehetne letesztelni hogy mitol lehet gyenge a mélyhangja a rendszernek?Az erösitö 7x140wattos az szerintem jonak kéne hogy legyen hozzá. -
#138 Holnap jön az 500+-os DLD :) Csütörtökön az erősítő. Köszi a segítséget.
Ha az erősítőre szeretnék majd még tenni hangfalakat, akkor milyen foglalatút kell keresni? -
#137 egy kicx kap47 már bőven.
Nekem a 124es DLD-t hajta úgy hogy nem sok van ráengedve de max hangerőn az első szélvédőt is megmozgatja
-
#136 Nekem ugyanilyen mélynyomó van a kocsiban.
Zárt láda, ami szebben szól mint a reflex az olyan stílusú zenéknél amit én szeretek pl. pop, rock, dance stb. cserébe nem "nyom akkorát". Szóval aki parkolóban szeretne villantani az reflex ládát tesz a kocsiba mert azt messzebbről hallani. :)
Ja és van mellette egy JBL GTO 75.4-es erősítő ami majdnem 3x áron volt mint a láda de megérte, igen szépen szól!
-
#135 Amugy szerinted milyen erosito tudna vinni ezt a woofert? De ugy jo max-on :DTobb info rola Itt. -
#134 Jaja,nem artana egy kis elet :) De reklamozni nem merem mashol mert kivagnak :D -
#133 Így nem lesz hosszú életű a topik. :P
Hasítsatok bele -
CseNo #132 Nekem már 2x ment tönkre az autóban, megvásárlását nem ajánlom senkinek.. Érdemes gyűjtögetni aztán venni egy komolyat. Bár hozzáteszem, én fillérekért jutottam hozzá, de még az a kevés pénz is kár volt érte.. Egyébként a teljesítménye ott van, mint a hipermarketekben kapható hangládáknak..