SubWoofers-Mélynyomók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

desigo
ha rezeg az eléggé baj
le kellene rögzíteni,csillapítani minden rezgõ alkatrészt,kárpitot
nem a csörömpölést kellene hallanod hanem a mélyet 😊
bency
Ime 3 nap kemeny munka eredmenye 😄 Olyat szol hogy rezeg minden 😛

:) Semmi okosság :P

Depridol
+fav totyik😊

Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. [‡‡‡‡‡‡__]

Depridol
😉

Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. [‡‡‡‡‡‡__]

pointer4
Persze, meg mint írtam, mindenki tudja magáról milyen zenéhez keres igazán jót, úgy sokat lehet spórolni. High-Endnél is sokszor csak a majmolás megy, hogy ennyi ezer watt meg annyi ezer watt(pl Mark Lewinson). Aztán egy Dénes Péter féle csöves erõsítõ 150e-ért a leszólja õket.
Meg konkrétan egy átlag audiophil zenehallgató 2*1W teljesítménnyel hajtja a Hifi-jét, mert az tökéletesen elég.
Viszont egy Led Zeppelinhez meg egy csöves erõlködõ túl mézes hangzást ad, és nem is hozza a koncert hatást 😄
Motoroj
Szerintem ha csak a hangzás a lényeg, akkor túlzás az a 20-30 millió. Ennél lényegesen kevesebbõl is meg lehet oldani, legfeljebb nem fog olyan jól kinézni, mint ami tízszer annyiba kerül.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

pyrohun
Én még szépen szóló JBL-t nem hallottam (most nem a mélyhangokról beszélek), persze az alábbi cuccos tuti brutális.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pointer4
Igen, ott sok múlik még a RIAA-n, illetve amíg nem 20-30 millió az összeg amit HiFi-re költöttünk, addig ne várjuk, hogy minden féle zenénél gyönyörûen szóljon 😊
Lesz olyan zenei mûfaj ami jobban fekszik egy hangfal-erõsítõ párosnak, és lesz ami gyengébben. 😊
mflex
Nekem, van egy Thorens TD 2010-es lemezjátszóm, amit a legjobb barátomtól kaptam ajándékba, aki sajnos már meghalt. Az én rendszeremen ezt a gyöngyszemet nem tudom kihasználni, mert nem úgy szól, ahogyan a barátom kb 20 millás reimyo rendszerén, pedig egy harman kardon avr 745-ös erõsítõm van, qrva drága jbl 890-es hangszórókkal, de tudom, hogy ez nála, hogyan szólt és azt is, hogy az én rendszerem közelében nincs annak a hangzásnak 😞

What about the forests?

pointer4
Szerintem sem te beszéltél hangnyomásról, ebben egyet értünk 😄

Amúgy a JBL jellegzetesen hatalmas amerikai nappaliba való Hifi 😄
Mélyben mindig is kemény öblös, rendet parancsoló volt 😄 Még akkor is ha a sorozat legkisebb tagját nézzük.
Abszolúlt benne van a top15 ben nálam is 😄
mflex
Ki beszélt itt hangnyomásról? Én, azt írtam, hogy azok a JBL hangfalak úgy szóltak, mint valami gyönyörûség, de ha éppen egy erõteljes basszust kellett "kiköhögnie" magából, hát azt olyan szinten prezentálta, hogy sok mélynyomó elbújhat mellette.

What about the forests?

pointer4
Persze hogy monoblokk 😄 a bal meg a jobb oldal elektronikáját egy dobozba tenni barbárság, spórolás, vagy hozzá nem értés 😄

Amúgy a hangnyomásnak mi a bánat köze van a minõséghez? 😄

Én konkrétan hallottam olyan LINN Hifit, hogy 2*3W teljesítményt tudott tolni maxra, és bõgtem a gyönyörûségtõl, a nadrágomon remegett a gatya, úgy szólt a bõgõ.
Tehát ha halkan nem tud szépen szolni, az kuka.

Amúgy bárki bármit, technics, sony és társai soha az életbe még csak az audiophil kategóriát sem érték el hangminõségben. Csak árban 😄
Motoroj
Én azt kötve hiszem.

mflex
A 171 hsz-ben is látható, hogy két high end monoblokk végerõsítõvel van hajtva.

What about the forests?

desigo
itt már durván kijön az,hogy a leggyengébb láncszem a rendszerben a legjobb minõség
ehhez már kell korrekt elõ,végfok,kábelek, meg forrás
mflex
Vannak itt dolgok, a youtube ugyan nem adja vissza, hogy valójában, hogyan szólhat az a klasszikus zene, amit hallgatnak, csak elképzelni lehet, hogy valójában, amikor a mély megszólal, élõben milyen lehet, mint írtam lehengerlõ. HD vidi...

What about the forests?

bency
Eleg komoly darabok azert 😄 Jah,50.000 euro-t kernek erte,vagyis 2007-ben ennyi volt azt hiszem,ennyiert epitek olyan cuccot hogy odapisilek...
Megtudnam dongetni,bar gondolom nem arra van,de biztos nem rossz max hangeron se 😄

desigo
eltörpül mellettük a tv xD
bajgunar
<#hehe>Lefikázhatod Bobby!<#hehe>
Ha tudnád mennyi hangnyomásversenyt nyertünk meg! (autohifi) <#hehe>
Értek egy kicsit a hangokhoz, hangszórókhoz! <#hehe>
Csináltam pár subwoofer-t sony-nak, blaupunkt-nak.

6 éve voltunk utoljára hang-nyomás versenyen, azóta ráuntunk, kimentünk egy "bogárral" 16 hangszóró, 2 !!! erõsítõ, 8 akksi, = 15 mp.
Szigorúan fülvédõvel min. 10m-rõl.
Megláttak minket, és kiszálltak a versenybõl <#hehe>
1 erõsítõ volt egész európában a másikat (ua) külön hozattuk be amcsiból <#bee1>
Nah mind 1. Régi szép idõk <#smile>
Am vágom h csak 400W. Csak nem mind1 a hang minõsége sem!
És h. a 3. szomszéd (kertesház, utca, stb.) a szobájában úgy hallja, h nem tud tv-t nézni mellette. Az meg nem azt bizonyítja, h sz@r.
Csipesz!
bency
Majd ha nyerek a lotton,kiprobalom az biztos 😛 De elotte mindenkepp az elozo videoban latott 2 bazi nagy tornyot aminek 600$ darabja...

mflex
Felesleges a mélynyomó, ha veszel 1 pár JBL DD66000 hangfalpárt! 😄
Külföldön hallottam szólni 2 hónapja egy high end hifi bemutatón, felesleges lenne írni róla, hogy milyen a hangzása, mert leírni nem lehet. Sehol nem hallottam még olyan tiszta hangzást és olyan lágy erõteljes basszust, hogy a mellkasom kiszakad a helyérõl, mint amit a képen látható két jószág a a "kisujjából kiráz", pedig nálam sem hétköznapi dolgok állnak otthon.

What about the forests?

bency
Ohhh,alom! 😄

pyrohun
Szerintem én ezt vagy hasonlót) hallottam élõben... egy pincében. Olyan hangja volt ebbõl 2-nek, hogy LÁTNI lehetett, ahogy a hang remegteti a levegõt, szóval láttad, ahogy hullámzott minden... Egyszerûen nem hittem el 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

desigo
gyerekjáték
akkor már outline tripla
1,5 milla darabja
valaki építse meg...

Tufa
na ez már durva.. 😊

pyrohun

Tufa
peak power 1400w <#hehe>

bajgunar
Ja-ja 38-as.
Érdekes anyaga is van, lehet müanyag? Annak néz ki mondjuk.
Sztem még többet is tudna, mint amennyivel néha nyomatom.
Ez egy házimozi erõsítõ, nem autó rádió erõsítõ.
Mozi -ban a hangzás meg sem közelíti ezt, ami itt van. Igaz ez csak 5.1 de hát nem is kell enél több nekem itthonra. Nah meg már nem is férnék el több hangfallal.
bency
`Jujj,ez nagyon vad,15 inch az 38 cm nem? Mondjuk erdekes a forma...

bajgunar
Jah és mellé 4db 110W-os Videoton (régi, ütött kopott, de a hang minõségét egy mai akármi sem éri utól!) + 1 álltalam gyártott 2x2 utas center. <#wink>

Am ez meg eladó lenne, igaz nem subwoofer, de a hangja nagyon ott van:
Elég baráti ár, ugyanis csak az elektronikája többe került, mint a jelenlegi ára! Gyári dobozról koppintott a láda paramétere! Az elektronika és a membránok meg full gyári kiszerelés!
Magam készítettem!
Visaton Alto III

Csipesz!
bency
Nah ebbol kinezem a hangerot 😄

bajgunar
Nekem egy ilyenem van:
Sony Xplod 1400W
Gyári-lag sony paramétereire csinált doboz (mivel vagy 300db-ot gyártottam sony-nak auto-ba, anno volt kaphato minden nagyobb mûszaki boltban, MediaM, EW, stb..)

Egy kicsit feltuningolt Thonson DPL 570-es erölködõ, 660-as belsõvel, megerõsített hûtéssel és végfokokkal.
Olyat szól!!!, hogy pont tenap esett meg velem,: h egyszer csak jön be a 3. szomszéd, hogy nem tudják nézni a tv-t, mert cask a dobszólót hallják a lakásban! És hogy a 6. háznál is csak azt hallják, h én mit hallgatok.
Háát kétségkívül elég brutálisat szól!
pyrohun
ilyenem volt (amíg el nem adtam) - brutálisan szólt!

pointer4
Gondolom szép a hangja, mi másra jó egy Hifi ?
wow! ötletes és ütõs cucc! <#eljen>
Motoroj
Ez mire jó?

kemszi2
ezt nem aprótzták el😄
pointer4
Na essünk kicsit túlzásba 😄 😄 😄
Pincébe hajtogatott tölcsér 😄
desigo
wow
jó kis tölcséres cucc <#eljen>
pointer4
Hmm, érdekes topic 😄
Kerestem régebben magamnak házimozihoz egy woofer-t, de vagy 100e+ körül voltak, vagy szar volt a hangja. Hörgött, klaffogott, hebegett, egy feszes kemény mély hangot nem tudott kiadni, csak szétnyújtva, kopogva, egy massza volt a tónus.
Akkor jött az ötlet, a tölcséres hangszóróknál a fizika miatt a leggagyibb hangszóróból is csúcs eredményt lehet kihozni. 1%-os hatásfok helyett vagy 7%-ot.
Akkor csináltam ezt:

Supreme commandernél ha ledobják az atomot, kifolyik a zsír a fülembõl 😄 Van amikor a mellkasomon érzem a nyomást, nem is hallom. 😄
16cm-es hangszóróval, 30W-os erõsítõvel.
Persze az ötlet ezer éves, a Klipsch tölcsérhangsugárzói mindig remekeltek 😄
Naxos
ha valaki tudna segíteni honnan tudnék venni itthon 3x50mm2-es tápelosztót azt nagyon megköszönném. borzasztóan fontos lenne. lengyel oldalakon találok de sajnos nem értek lengyelül és nem tudom szálítanak e külföldre.

Nincs konkrét elképzelésem, csak azért passzoljon 120/240-esekhez, mert a mostani szerintem gyenge a 80W-jával.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

bboyatty
Ok, köszi. Nem késztetést érzek hanem nincs más választás, ha a hangsugárzót külön szerzem be akkor muszáj valamibe beletenni és eddig vagy 3 ládát csináltam és nem tudtam mi alapján határozható meg a nagysága.

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

arty

Nekem egy ilyen Yamaha YST SW 300 van. Zenére használhatatlanul lassu, cserébe mozira isten - elég mélyre megy, hogy ne csak halld, de érezd is a basszust.

Forza.

desigo
linkeld,hogy milyet szeretnél aztán meglessük...
Mélyláda vásárlásnál mire ügyeljek? Tányér átmérõnek van jelentõsége?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

desigo
A hangfal gyártója megadja a hangszóró adatait.
pl:zenei terhelhetõség,impedancia,frekvencia átvitel,érzékenység
a hangszórónak ládába építve van egy üzem közbeni karakterisztikája ahol adott frekvenciához adott hangerõsség (decibel) tartozik

Minden gyártó a saját hangszóróját rengeteg féle ládában teszteli és az általa mért adatokat egy bizonyos tesztüzemben rögzíti.Nyilván neki nem a max hangerõ az elsõdleges cél hanem az egyenletes teljesítményû hangátvitel és a tartósság,megbízhatóság.

Ezért célszerû a gyári (nem tákolt) dobozokat használni elsõ körben.

Ha valaki késztetést érez arra,hogy ládát építsen akkor célszerû gyári ládák rajzát nézegetni esetleg egy az egyben lemásolni.

bboyatty
Sebaj, csak valaki válaszoljon. 😊

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

bency
Erre nem en fogok valaszolni 😄

bboyatty
Ok akkor kérdezek. Mibõl lehet meghatározni, hogy egy woofernek hány literes láda kell?<#vigyor5>