Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hamachin megy vajon ?
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
De jó is volt látni, amikor battleground mapon sorba vitték el "elõlünk" a vallásokat... 😛
Vagy amikor odaért a warriorom az ellenséghez, egysége nincs egy darab sem, de a stonhenge az már ott áll... 😊
Azt kellett volna leszûrni ebbõl, hogy legnehezebb feltételek közt is lehetett deity-n gyõzni. A loadgames játék csak elrettentõ példa, hogy miért nem szabad a legnehezebb fokozaton még a legnehezebb beállításokkal is szopatni magad😄
Igazáéból a deity is játszható volt, csak mellé a többi beállítást okosan kellett választani. Vagy játszhattál a leggenyóbb mapokon emperoron, a kettõ kb egyenértékû volt.
Az a tippem, ez a rész is ilyen.
Csak kéne multizni sokat, hogy megtanuljunk játszani. Eddig 2 játékot nyomattam ingle-ben. Elõször king-en, most meg emperoron.
A 4-be kb 500 multi meccs után számítottál pro-nak. Én 4 év alatt kb 1000-et nyomtam le. Az még kicsit messze van😄
Persze ott is volt pár noob aki hiába játszott sokat, megrekedt egy szinten, de azok kikoptak a társaságból.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Hát mondjuk annyi, hogy nem a rossz döntést kell korrigálni, hanem a gép csalását. Deity-n Civ4ben a gép simán megnyerte a csataelemzõ szerint 95%-ban bukó csatáit. Ha õ így, én úgy. A gépi cinkelt kockák ellensúlyozása a játékos jövõbelátása. 😛
Egyébként tényleg nem épeszû dolog ez...
"van ha jol emlekszem balanced mode is, igy multiban nem annyira szamit, ki milyen teruleten kezdett."
Ezt gondolom nem használtad, azért javaslod. Gyakorlatilag teljesen mindegy volt, akár be volt kapcsolva, akár nem. Az olyan dolgokon nem változtatott, hogy pl bebaszta a szettlered egy egykockás szigetre... Azt meg, akármit is csinálsz, baszhatod.
"Na az ilyen allitolagos gepi ai-ktol vagyok en kiakadva."
Ezért jó multizni. Ott egyenlõek az esélyek. Én már most unom az AIt a Civ5ben is, az az igazság...
A mentest en peldaul csak azert hasznalom, mert a kicsike kepes lefagyni igy pedig, eleg gaz ha elveszne az egesz jatek es kezdhetnem ujra.
Amugy a resource beallitasoknal mar van ha jol emlekszem balanced mode is, igy multiban nem annyira szamit, ki milyen teruleten kezdett.
Amugy lehetett 3 lepesbol is megolni egy ellenfeled, ha eppen ugy kezdtetek, hogy osszefutottatok. Persze olyankor csak a szerencsen mulik minden, de kerdem en mi nem ? 😄
A gepi AI-t pedig felesleges osszehasonlitani a rendes playerekehez kepes, foleg azokeval felesleges, akik pro szinten uzik.
Egyenlore meg meg sem kozelitti azt a szinvonalat a gepi AI.
A kiskapuk meg nem AI kategoria, ahol a keszito egy varosnal is beledob 500 aranyt koronkent a gepi jatekos keretebe, mikor ki sem tudna termelni valojaban.
Na az ilyen allitolagos gepi ai-ktol vagyok en kiakadva.
Mint mar emlitettem ilyen volt a GalCiv2.Egyre jobban ugy ereztem, hogy csal a gep igy inditottam egy probajatekot, hogy leteszteljem. Minden bolygojat kiirtottam a fo bolygojan kivul, majd blokad ala vontam es azt kellett latnom, hogy egy olyan hajot allit palyara koronkent amit le se lehet gyartani, mert meg a legjobb skillel is tobb bolygonal 4 koron kell hozza minimum es a hozzavalo kp kinyerese is, egy bolygonal lehetetlen. 😄
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
digitális: £30 = ~9,500 HUF
Az operációs rendszeren is túl...
Ez nem játék, ez más. A Civ II-ben visszatöltés nélkül is ment a dolog.
Amit tudtam a játékról szinte mindet multiban tanultam.
Ez attól függ, hogy ki ellen tolod. Én pl. egyszerûen nem tudom rávenni magam - többnyire - hogy védetelen népeket eltapossak. Vicc, de van bennem valami morális gát. Persze, ha már engem támadt be valaki, akkor nincs kegyelem. A Civ I-ben csináltam meg egyszer, hogy Föld térképen mindenkit kinyíram amilyen gyorsan csak tudtam és egy városa maradt az ellennek a Horn foknál. Az egész térképet belaktam és minden várost felhúztam max. méret közelébe, és aztán ûrhajót a lehetõ leggyorsabban elküldtem. A pontszámláló kiakadt... 😊
(4. nehézségi szinten.)
Multiba alig volt olyan játékos akivel lett volna értelme játszani. Rengeteg volt a sinleplayeres noob. A prok kis társaságba tömörülve nyomták egymás ellen, ha nem ismerték a neved, gyakorlatilag nem játszhattál. Ezzel csak az volt a baj, hogy a game átment lutriba, mert a kezdõterület eldöntötte ki lesz a gyõztes, mivel mindenki ugyanolyan szinten játszott.
A mondókám lényege csak annyi lenne, hogy az 5. részben is valószínûleg az lesz, hogy ha hardcore multiplayeres leszel, nem lesznek gondjaid sinle-ben sem.
Tehát a nehézség erõsen relatív.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez most komolyan ennyibe kerül vagy, valamit benéztem?
A késõbbiekben nem tudósokra gyúrtam, hanem engi-re.
Kis térképen simán lehetett deity-n gyõzni. Vagy az AD-1000 earth map is egy vicc volt deity-n bizánccal.
Én megcsináltam a 18cives earth mapot is deity-n, ami abból állt, hogy egy hónapig loadgameltem a csaták miatt. Ehhez azért elszántság kell nem kevés, de bebizonyosodott, hogy loadgam-el bármit lehet. Persze emellett nem árt ha a legapróbb részletekig ismered a játékot, és öt év multi tapasztalatod is van.
Amit tudtam a játékról szinte mindet multiban tanultam. Singleplayerben játszva egész másképp gondolkodnak az emberek, úgy nem igazán lehet megtanulni játszani.
Multiba alig volt olyan játékos akivel lett volna értelme játszani. Rengeteg volt a sinleplayeres noob. A prok kis társaságba tömörülve nyomták egymás ellen, ha nem ismerték a neved, gyakorlatilag nem játszhattál. Ezzel csak az volt a baj, hogy a game átment lutriba, mert a kezdõterület eldöntötte ki lesz a gyõztes, mivel mindenki ugyanolyan szinten játszott.
A mondókám lényege csak annyi lenne, hogy az 5. részben is valószínûleg az lesz, hogy ha hardcore multiplayeres leszel, nem lesznek gondjaid sinle-ben sem.
Tehát a nehézség erõsen relatív.
Mert kezdtem egy Earthet, huge beállítással és szeretném elfoglani a világot, de azért az egy kicsivel több idõ. 😄
Így már nekem is jöhet. <#finom>#finom>
Az operációs rendszeren is túl...
Aranyat raadasul, ha jol csinalod, rengeteget lehet osszeszedni.
Van olyan hogy 1,5 kor alatt kitermeled az arat az epuletnek, amit pedig 10-20 vagy meg tobb kor lenne legyartani.
Mert ha igen, akkor hiaba rombolsz, mindig marad neki eleg resource.
Nem egy olyan jatekkal talalkoztam mar, hogy olyanokat gyartott, amit elmeletileg nem tudott volna.
Peldaul a Galactic Civilization 2 volt ilyen.
Az lehet, hogy a végefelé (reneszánsz+) már nem éri meg lepakolni, de az elején sztem mindenképp.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Igaz, hogy a játék eleje óta rájárok az AI-ra városokat rombolni. Elõször vettem két lovast, és amint új várost rakott le, rácuppantam, ezt 2 várossal tudtam megjátszani. Azóta már frontálisan nem menne, de mikor körbehajózom pár tápos egységgel gyorsan lerombolok 1-2 várost, az meglátszik rajta. Aztán jöhet az elõnyös béke. Mindig ott kell támadni ahol kevesen vannak, és rombolni kell szerintem. Jobb ha a városaidat magad alapítod, szépen lassan úgy ahogy a gazdaság bírja.
Elég tudatosan rágyúrtam kutatásra a legelejétõl. Rómaiakkal játszok, elsõk között építek könyvtárat, és igyekszek minél nagyobb népességet összehozni.
Az akadémiákat a fõváros mellé telepítem, mert ott kapom rá a legtöbb bónuszt.
A többi várossal egyensúlyozok a minél nagyobb népesség és aközött, hogy elég legyen a lóvé, ahol lehet trading postot építek köréjük.
Minden egységet aranyért vettem, még a legelsõ workert és warriort is, az épületeket meg felhúzom erõbõl. Azt viszont mindet, és ha nincs mit építeni építek csodát. Rómaival vagyok, és a bónusz miatt csinálom így, de lehet, hogy ezentúl a többi néppel is így fogom. Az egységet nehéz legyártani, és általában nagyon gyorsan szükség van rájuk.
nem tudja vki, hogyan lehet ketten játszani, úgy , mint a IV-ben?
Köszi
Ezzel is csak azért küszködök, mert még warez. Amint megveszem, el is felejtem a szinglit sztem.
Nehezebb fokozatokon nem csak a tudománnyal csal, hanem amit el tudsz képzelni, mindennel. Heppinessz csak úgy lesz nekik 40, háromkörönként megjelenik náluk egy harci egység, lesérült egység a területén egy kör alatt 5HP-t gyógyul, stb...
A tech fejlõdés a legdurvább. Elvileg lakosság arányos, ami miatt nagyon szembeötlõ, hogy csal a gép, mint állat. Nekem volt a legnagyobb a játék elején, oszt mégis elõrébb járt egy picit az ellen.
Ezután megpróbálom feljebb nehezebb fokozaton..
Ami frusztrál hogy már itt is (normálon) beelõznek techbe, talán ez a magányos harcos dolog nem mûködik egy szint felett, kénytelen leszek szövetkezni technológiákat cserélni, városállamokat pénzelni..
Egyetlen téren vagyok sokkal jobb mint a gép az pedig a harc, ott gyenge az AI.
Erõteljes technológia fejlõdésre mit javasoltok ?
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Amugy pedig mindegyik szemet tud lenni, de ezt ki is lehet hasznalni.
Feltolod a standingjuket Ally statuszba es ha valakit megtamadsz azonnal ok is megteszik. 😄
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Milyen nehézségen játszol? Nekem prince fokozaton baromira meg sem próbált gyõzni egyik sem. Sem katonailag, sem kultúrálisan, sem ûrhajóval. Mindenben én álltam a legjobban amikor gyõztem, és visszatöltött állásból 2050-ig végignyomva sem csináltak semmit.
Azóta deity-n próbálkozok, de általában az ókor közepén feladom.
Eppen ezert, nem veletlenul irtam, hogy a kepen. 😄
Halkan megjegyzem, hogy azok a mapok egy az egyben az eredeti jatek mapok mereteiben.
Egyszeruen le is ellenorizheto, ha elohivjuk a debug panelt es eltuntetjuk a fog of war-t :
Ehhez meg kell keresni to Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5 konyvtarat
a config.ini -be a "DebugPanel = 0" erteket "DebugPanel = 1" -re valtoztatjuk
igy ha lenyomjuk ` gombot mikor jatszunk, elojon a fejlesztoi menu
es kivalaszthato lesz a reveal all funkcio.
Mindossze annyiban kulonboznek a terkepek, hogy a nemzetek az eredeti (tortenelmi) helyukon kezdenek es a varosallamok koztuk Budapest es a tobbiek a foldrajzi helyukon vannak.
Ennyi.
A secrecy pedig közös szövetkezés egy harmadik fél ellen. Ha ellened kötötték, az AI rátelepszik a pl a városaidra (még ha messze is van a fõvárosa), nem fognak veled kereskedni (vagy csak nagyon rossz feltételekkel).
Találmányt nem lehet cserélni, a research pact után (30 kör?) mindkét fél random techet kap. A szerzõdés ára attól függ milyen érában vagytok.