Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Multizni kéne ezt.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A szimáinál elõször az ellen tett ajánlatot. Mindent akart tõlem. A flottája szétkapása után - ami elég béna volt, egyetlen hajója sem lõtt vissza - csak menekült. Az erõkoncentrációm miatt esélye sem volt. Aztán a tengeren hozott lovasait, ágyúit és pár modernebb egységént + földi egységekkel halomra mészároltam. Úgy a 40. táján + egy szövi városállam elvesztése után szintén önként jött és adott mindent. Kb. 10 városom van, de +40 happy faceban vagyok úgy, hogy van egy frissen annektált városom.
EGy-két városban már sikerült 60 körüli ipart létrehozni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
egyébként még mindig nem akar békét kötni (most már nem is engedem), talán azt reméli,hogy a ruszkik megmentik a bõrét, akik egyébként még egyetlen egységet sem küldtek...
viszont, az oroszokról jut eszembe, kipróbáltam egy gyors játékban és az production és strategy res bónusz egész jó. kb szarásig lehet gyûjteni õket és utána meg elüzleteled arra,ami a népnek kell
nem tudom mennyire életképes, de késõbb biztos kipróbálom majd
How much can you take,before you snap?
A várossal jól megszórom a legerõsebb egységét a kardossal meg megadom a kegyelemdöfést. A swordsman ott rohangál a város körül, mint egy õrült, nem tudnak hozzáférni, csak arra kell vigyázni, nehogy több egység is támadni tudja.
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Mondjuk a másik nekem esõ ellent meg bucira vertem. Eddig kb. 10 transportják és 3 hajóját küldtem tengerfenékre.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Dehát mindig van új élet, reload. 😊
Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp
1-2X persze már vissza kellett töltenem, de nagyjából simán tartom a várost, kíváncsi vagyok mikor unja meg?
Mert én már igen. <#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Volt vagy 10 városom, elég lett volna kevesebb is, akkor sikerült volna.
Az AI (prince fokozaton) iszonyat gyökér, volt mellettem egy 20 városos arab, eszébe nem jutott belém kötni, pedig egész játék alatt össz-vissz 10 egységem volt, neki meg csak amit én láttam, az volt kétszer annyi. Meg láttam, hogy belépett a "jövõ"-be, de nem volt még Apollo projektje, kultúrája sem volt sehol, dominationra sem hajtott, úgy nagyjából fogalmam sincs, hogy hogyan szándékozott megnyerni a játékot. Erõs a gyanúm, hogy sehogy. Felállt a seregével a határunkra, de szerintem nem engem akart, hanem a túloldalamon lévõ amcsit nézte ki, mert folyton open border-rel traktált.
Egyébként meg a diplomácia sem az erõsségük szegényeknek...
A Nagy Honvédõ Háborúm pl úgy nézett ki, hogy valamikor a középkor közepén megtámadott Egyiptom meg Arábia. Az arabok nem gondolták ezt túl komolyan, egyetlen egységüket sem láttam a "háború" alatt. Ramszesz meg kinézett magának egyet a városaim közül, és megpróbálta betámadni. Én persze már vártam, rakat crossbowman, lovagokkal, great generallal. Engem nagyjából megkarcolni sem tudott, õ meg folyton bukta be az egységeit. Miután elvesztett vagy másfél tucat egységet, ajánlott egy békét úgy, hogy ad még mellé 1500 aranyat, meg körönként 10-et, meg bõrt, meg Heliopolist.
Úgy ajánlott fel VÁROST, hogy én a lábamat nem tettem ki a saját határaimon túlra. De hát az AIt nem az eszéért szeretjük...
Épp most nyomtam le egy 4 népes (tiny map, asszem) azon a nagyon apró sziget sémára épülõ pályán az angolokkal, mivel sok a tenger és õk jók a tengeren.😊 Kultúrális gyõzelemre hajtottam, és nagyon beszartam, amikor meglett az 5 policy és nem történt semmi. Aztán rájöttem, hogy meg kell építeni azt az épületet, de 40 körbe került, és 2029ben jártam. Aztán gyorsan mindent áttoltam a productionra, jött pár great people és nyomtam a golden age-eket és így simán sikerült megcsinálnom, úgyhogy hurrá.😊
Más: a Magellán nevezetû achi-t valaki elmagyarázná? Nem értem.😞
Molni, majd a kiegek és a modok után újra lehetõséget adok neki de 12 k jelen állapotban ez a játék nem ér meg nekem.
A mohának mindig a déli oldala fás!
Figy Sc2 nem rossz játék de semmi uj ötlet, semmi kreativitás nincs bent egy baszott klikkbajnokság.. amit hatalmas reklámmal , hátszéllel tolnak.
Te 10 perc alatt fikáztad le a civ5-öt én pedig kb 2 hét játék után az Sc2-t.
Érted a különbséget. 😉
Nha mennyé mert várnak a koreai 12 éves pajtik..
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Az sc2 egy ügyességi játék ez meg egy stratégiai..
Zéró "barátommal" most viszont mélyen egyetértek , iszonyat nagy bonuszokat ad a kultura aki arra azt mondja, hogy szart sem ér az bizony rosszul látja.
Én mindig alig várom hogy összejöjjön, sokszor mindent eldönthet..
Bár ezt a +20%-os dolgot még nem is tudtam, jo hogy ez is kiderült de hát iszonyat mély ez a játék sok idõ kell kiismerni.
Azt meg hogy nem érted mire a sok 90 meg 100 nem csodálom 😊 menjél bányásszál kristályt aztán zergrussolj.. Ha megvan a 100cpm-ed akkor még nyerni is fogsz az sc2-ben létezõ 2 BO valamelyikével 😉
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
ZERO: Szarkraft tényleg izgalmasabb mert ,nem sakk stílusú a játékmenet,trollkodás vagy sem azért remélem nem esett nehezedre elolvasni azt a mondatot.
<#nyes>#nyes>
<#hehe>#hehe>
Mellesleg elõre kértem, hogy ne pattogj.
Az operációs rendszeren is túl...
Már találtam le írást hogy kell már át is irogattam de nem hozza elõ :S
A "vegyem meg az eredetit" kommentek kíméljenek.
Az operációs rendszeren is túl...
Ez nem olyan, mint az eddigi civek, hogy a játék közepén beteszed a segged az über policy-be(régen: államforma), aztán onnantól háváj van az ûrhajóig. Itt bizony küzdeni kell az államigazgatással is, hogy versenyképes maradj. Nekem nagyon bejön.
A -20% unhappiness az a piety-ben van valahol, a -50% meg a kommunizmusban a sarlós ikon. Bár nem tuti, ha hazaérek pontosítok.
Én egyáltalán nem láttam ilyen durva -20% meg -50% elõnyölet, pedig eléggé mersztettem a szemem. Már ott is örültem, hogy a minden egyetem +1 happy face-t ad. Ez volt egy pillatanban a legelõnyösöbb. Akkor gondolhatod, hogy a többi mennyit ért...
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Minden város +20%-kal növeli a következõ policyig elérendõ kultúra mennyiségét, tehát egy kis birodalom sokkal gyorsabban növekedhet policy-k terén, mint egy nagy. Ha világhódítás a cél, akkor gyakorlatilag el lehet felejteni a policy részét a játéknak, nem éred utol magad soha.
De mondom, volt valahol egy -20% unhappiness, meg van a kommunizmusnál egy -50%, az már nem kevés. Vagy ott van az is, hogy +100% kultúra az olyan városokban, ahol már van egy Csoda, az is brutál.
Vagy ott van az is, ami 25%-kal csökkenti a jövõbeni policy-k költségét. Ez külön fasza a Christo Redentor csodával kombinálva, az még -33%.
De van olyan is, ami aranykort ad, meg olyan is, ami két további free policy-t.
Nem mondom, hogy átlátom az egészet, de van benne kombinációs lehetõség, speciel a mostani játékomat sztem így fogom megnyerni. (persze ez nem multi)
Ja, speciel én meg szinte ellenséges területen nem harcoltam még abban a játékban (2 elfoglalt városállam, meg egy honvédõ háború történt a népem történelmében 😛 ), de az a policy nekem sem kellett.
Mondjuk pl a +33% kaja a fõvárosba, az sem semmi azért.
Szal nagyon érdekes és sokat befolyásoló része lett ez a játéknak, én nem írnám még le így az elején.
Jujdenagyon nem értek egyet!
Én a csigazabálókkal kezdtem egy játékot, és pont ezekre a policy-kre gyúrtam rá, és nagyon brutál. Össze lehet válogatni mindenféle brutális dolgot, pl -70% unhappiness, de vannak mindenféle kultúra bónuszok, termelés bónuszok, fenntartás csökkentések...
Ahogy most állok, ott végigtoltam a 2. oszlopot fenn (liberty vagy freedom?), a piety-t, meg elkezdtem a bal alsót, aminek a vége a kommunizmus.
Szerintem meg pont azokon fog eldõlni egy multis játék, hogy a policy-ket ki hogyan tudja a szituációnak megfelelõen összeválogatni, sztem simán van annyira fontos, hogy a teljes játék kimenetele múlhat rajta...
Amúgy tényleg nem lehet a C5-ben a tudomány/kultúra/adó szinteket állítani?
Meg csak nagy közös boldogság/boldogtalanság van?
Mert így akkor kicsit olyan ez a játék a nagy extra grafikájával, mint egy buzinagy, 25 milkós, lakk fekete, irtó bivaly, sötét üveges hámvi lumuzin, amibõl a légkondit kispórolták.
<#nyes>#nyes>
mert hiába pipálom,ugyanúgy lesznek
Emléxem az elsõ játékomra a Civ-vel, szerencsére volt egy összefoglaló leírás, ami sokat segített. De azért ennek ellenére ennél az elsõ játéknál olyan 1800 a.d. körül leesett, hogy valamit rosszul csinálok, amikor megépítettem az elsõ tengerjáró hajómat és ellátogattam a szomszéd civilizációhoz. Kicsit ledöbbentem, mert nekem voltak, 2-3-as városaim neki meg 10-esek vagy mekkorák. A városai körül is máshogy nézett ki minden, utak voltak, meg megmûvelt földek, meg ilyenek. Akkor esett le, hogy a settlerrel-telepessel lehet dolgoztatni is 😄(az elsõ részben nem volt külön munkás-worker).
Szóval csak azt tudom ajánlani, hogy játssz és kérdezz, esetleg a korábbi részekhez készült magyar nyelvû anyagokat nézegesd, amíg ez el nem készül:
Civ 5 magyarítás