4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Kly
    Az imént a perzsákkal szimplán egy csoda megépítésével 40 körös! golden age-t sikerült elérni :)
  • SANTANTICA #1693
    a 4 új dlc milyen?
  • Botond #1692
    Na deity is megvolt. :) Nem volt egyszerű szülés az tuti, végül az űrhajó döntött.
  • Botond #1691
    Hát én a 2. és 3. legnehezebb fokozaton GA-val vágtam útat a fővárosához és bedöntöttem egy kör alatt, amikor már lett tüzérségem, és hagyta. Legnehezebb fokozaton viszont visszavágott, hála az instant csodáknak, egységeknek.
  • Molnibalage
    Már 5. szinten is lop great artisttal. Szerintem egyszerűb háborúval lopni területet, mert nálam egyszer volt GA-tal lopás, de rákontrázva az MI egyből hadat üzent nekem, hogy mit merészelek...

Az viszont vicc, hogy 5. és 6. szinten nekiáll kitenni egységeit a tengerre, mikor nincs a közelben hadihajóa vagy tengója. A Giant Death robotját így kaptam le...

A GDR az egyébként páncélosnak minősül, ha jól emlékszem a gunship féleltmetes módon agyonlövi.

Mondjuk az már haladás, hogy a flottákat valamennyire használja az MI. Űrhajót változatlanul nem nagyon akar építeni.

A vicc az, hogy sajnos 5. szinttől felfel nincs más út, mint gyakni midenkit. Egy RTS rush az egész játék...
  • Botond #1689
    Legnehezebb fokozat vicc. Az egy dolog, hogy a második körben már három városa van, és 5 warriorja, 2 workere, de az különösen vicces volt,amikor elkészült két reneszánsz kori csodával, rá két körrel érte el a reneszánsz kort (wtf?), és rá további két körrel a maradék reneszánsz kori csodája is kész volt.

Viszont ezen a fokozaton már csinál értelmes dolgokat, nevezetesen great artisttal ellopja a területet a határváros körül, odatolja a hadseregét, és rá következő körben hadat üzen, és egy kör alatt bedarálja tüzérség és roham használatával. Mire odamozgatnék hadsereget addigra már volt városom nincs városom. Én is gyakran alkalmazom ezt a taktikát, de az alsó szinteken ilyet nem láttam a géptől, csak a legmagasabbon.
  • MEdievil
    Az én tengeralattjárómat íjászok támadták meg! Olyan nemzet ami legalább két korszakkal le volt maradva tehát sehogy sem lett volna szabad látnia, de nem zavarta :) Ha nem viszem arrébb szép lassan el is süllyesztették volna :D
  • Molnibalage
    Egyébként a városállamok egységeinek fejlettségét mi határozza meg?
  • Molnibalage
    Egy iszonytos állatságot vettem észre. Ha hajóval lépsz és ellennek tengója van, akkor már a lépésnél vörös az a mező, ahol tengó van, mikor semmi más nem látja.

Nem igaz, hogy ennyire balfaszok ezek a kóderek....
  • Botond #1685
    93/120 \o/
  • ollie
    De ezen még csak dolgoznak.
  • SANTANTICA #1683
    új patch

AI
    Worker AI improvements .
    Update to tactical AI pillaging code. Additionally, always check to make sure it’s not trying to pillage in an enemy dominance zone.
    AI victory emphasis improvements (more efficient end-game when focusing on Science and Diplo victories).
    AI should colonize other continents regularly.
    AI will emphasize production of an Ocean going explorer unit when the time comes.
    Adjust Napoleon to make him more likely to go for culture.
    More aggressive second wave expansion (mostly off shore) after initial empire building and consolidation has occurred.
    Optimization when finding routes (pathfinder improvement).
    Multiple tweaks and bug fixes.
    AI will now build ranged and mobile units more in line with the flavor settings.
    Multiple defensive AI tweaks.
    Gameplay
    Cities heal more quickly.
    Only allow one upgrade per unit from a goody hut.
    UI
    Tweaked the single-player score list to hide the civs of unmet ai players.
    Diplomacy
    AI’s attitude towards you is now visible in the diplo screen and diplo drop-down.
    Added info tooltip for an AI leader’s mood. Lists things that are making an AI player happy/upset.
    New diplo system: Declaration of Friendship (public declaration with diplomatic repercussions).
    New diplo system: Denounce (public declaration with diplomatic repercussions).
    New custom leader responses (Serious Expansion Warning, Aggressive Military, Luxury Exchange, Borders Exchange, Gift Request).
    Modding
    Parent category counts now include counts of child categories.
    Selecting/deselecting a category now automatically selects/deselects it’s children and its parent.
    Tweaked category name truncation to better fit names.
    Hide categories w/ no children and a count of 0.
    Added support for fallback languages (if mod is not translated, fall-back to English so text keys are not showing).
    Miscellaneous
    Fixed save format which causes saves to increase the memory footprint of the game drastically when loading frequently over the course of the game.
  • SANTANTICA #1682
    .
  • rtfmZoli
    FFH2_manual
    FFH2_wiki
    447000 letöltés :)
    download

Én még csak a Grigorik-kal játszottam, de ennek az a különlegessége, hogy a normál great people-k (bárd, tudós, commander, engineer,..) mellett adventurer, azaz kalandozó is születik, amelyek folyamatosan kapnak XP-t, és bármilyen offenzív egységgé lehet upgrade-elni őket, amiket a Grigori civilizáció tud építeni.[warrior, scout, axeman, ranger, bowman, longbowman, knight, phalanx,.. adept->mage->archmage] Elég durvák tudnak lenni a sok promotion miatt.
    Az a nagy hátránya, hogy nem tud vallást felvenni.
  • 7th uwu
    Duel volt, duel mapon.
    Lehet ám hogy az alapbol sok pont.
    Nem tudom mikor pontosan. Longbowmannel lett vége ahogy szokott.
    Jellemző, hogy akkor lépnek ki mikor meglátják az elsőt. Az utolsó 10 kör AI ellen szokott lenni, és csak be kell sétálni a fővárosba.
  • dronkZero
    Az még nem feltétlen jelenti azt, hogy ne is lehetne indítani...

Az mondjuk tény, hogy volt olyan, hogy "földgömb" jellegű térképen lehetetlen volt játszani, mert nem indult el az első kör, de a battleground térképek akkor is működtek, és azóta sikerült már nagy térképeset is indítanunk.
  • Botond #1678
    multit indítani is lehetetlen kb, most is megy vagy 3 szoba...
  • Molnibalage
    MI ellen? Mennyi idővel a vége előtt győztél? Mert az az érdekes, hogy én a játékidő kb. 75%-nál győzök és semmi time bonust nem kapok.

A small téréképen gyakorlatilag 1950 pont +/- 20 pontot értem el három eltérő játékban három eltérő győzelemmel...

Standard térképen volt 3500 conquesttel kb. 4 körrel a time victory előtt...
  • Molnibalage
    Ez mit tud?
  • rtfmZoli
    Hát srácok engem már nem is érdekel a civ 5, mert találtam egy total conversiont a civ4-hez Fall from Heaven 2 néven. 16 nép, fantasy világban. (Ennek van egy modmodja, az Orbis)game diaries hivatalos_oldal
  • 7th uwu
    Hehe. Nyomtam egy duelt, és 5148 pontot kaptam érte.
  • Molnibalage
    Mindegy, így is győztem... :)
    Volt egy bor és egy más valami + 1 hal. Ettől nem esetem hasra. Egy sima játékban találtam olyan helyet, ahol 4 banán, 2 hal és egy bor volt úgy, hogy hegyek és tengerparti város volt.

A nyersanyagokkal az a baj, hog néha nagyon kevés helyen van, de ott nagyon sok. Pl. egész térképen 2 alu, de mindkettő 8-at ad. Sokkal jobb lenne, a 8 helyen, de kettő.
  • dronkZero
    A fővárosok helyét durvítja be izomból. 4-5 luxus, bónusz riszórszok, néha még stratégiai nyersanyagok is.
    De véletlenszerű, van, amikor "átlag főváros" jön ki. Ilyenkor akár kezdhetsz újat is, mert a többiek biztos, hogy vagy 2x jobb fővárossal kezdtek.
    Pl láttam egyszer egy olyat, hogy a görögnek a fővárosa körül volt 3 arany- és 2 ezüstbánya. Meg még az "apró", tehén, ló...
  • Molnibalage
    Ja, mi az a legendary start? Beállítottam, de semmi difit nem éreztem az erőforrásokban.
  • 7th uwu
    Mondjuk azt észrevettem, hogy small islands mapon (ahol nem is lehet a terület minőségét állítani) jobb területet kapok mint archipalego-n legendary starttal.
    Kontinensesen meg az tűnt fel, hogy iszonyú nagy :D
  • 7th uwu
    Hát én általában multizok, szerintem azzal felesleges lenne összehasonlítani.
    Single-be meg mindenfélét állítgattam össze-vissza, ott nincs megszokott beállításom.
  • Molnibalage
    Egyébként ti milyen beállításokkal játszotok? Sebesség, térképméret, ellenfelek száma, városállamok, terep beállítás. Stb.

Én azt vettem észre hogy esős beállítás kell, különben esőerdő gyak. nincs és folyóból is túl kevés van. Qucik térkép, small map egész jó, de a continents nem túl frankó, mert az egyik kontinensen levő MI mindig túlnyeri magát és mindenkit legyak. Nem lehet vele lépést tartani, annak ellenére, hogy a sajátomon én is ezt tettem meg. (Csak jellemzően én vagyok a kisebben.) A hajójat már használja az MI, de még mindig nem az igazi. A fenti térkép beállításokkal általában +1 ellenfelet még teszek be és +2 városállamot.

Az is vicces, hogy az MI szépen leigáz minden városállamot, de mintha az unhappiness nem is létezne neki és a városai úgy nőnek, mint állat, pedig kaját adó városállam haverom csak nekem volt. Kettő is...
  • Molnibalage
    Játszottam megint egyet. Érdekes módon nem a legerősebb, hanem az után következő pontszámú ellen kezdte el építeni az űjrhajót. A másik ellenfél nem csinált semmit. Volt szép nagy birodalma, hadserege, de mivel erősnek tűntem nem mert megtámadni.

Az is vicces, hogy 5. szinten képtelenség lépést tartani a tech. fejlődés terén az ellenféllel szemben, de képtelen kihasználni azt, hogy 8-10 találmánnyal előttem jár. Mikor mech. infantryval jöhetne még akkor is sima infantryval vagy még régebbi egységekkel grasszál sokszor. Én mindig felkészülök arra, hogy azonnal tudjak upgradelni.

Nincs mese, ide még komoly patch-ek kellenek.

Más. A cavarly vonal soha nem fejleszthető fentebb?

• 7th uwu
    Legnekezebb fokozaton se "akar" nyerni, csak csinálgatja a dolgait. Ha nehézre állítod annyi katonája lesz amennyi elfér a területén, meg gyorsan fejlődik azt ennyi.
    De ha hagyod neki, előbb utóbb sikerülhet neki. Gondolom csak véletlen ha mondjuk felépíti az űrhajót.

Ezért kell multizni, nem single-re való ez.
    Egyébként a 4 is ugyanilyen volt ebből a szempontból.
  • Molnibalage
    Ötödik...
  • Carmang
    Milyen fokozaton játszol? Nem lehet, hogy túl gyengén, és azért nem akar a gép nyerni?
  • Botond #1663
    Azt mondjátok már meg nekem, hogy a törökökkel hogy lehet barbár flottát akvirálni?
  • lee56
    Jön a következő nagy patch :) , főleg AI és diplomácia javításokkal, dolgoznak a fejlesztők szépen, még a végén játék lesz belőle :)
  • Molnibalage
    Egy gond van még mindig a játékkal. Az MI nem próbál meg győzni. 5. szinten 6-8 találmánnyal előttem jár. Az Apollo Progamot alig húzza fel az ellen, de soha nem láttam még űrhajót építeni. Addigra én is olyan tápos leszek, hogy katonailag nem tud lenyomni.
  • NEXUS6
    A CivIV azért messze áll ettől, nem azon kell filózni, hogy adottmezőn akkor most van bábú vagy nincsen:)
  • Molnibalage
    A görögöket próbálta már valaki? Elsőre nem túl táposnak tűnt, pedig azok. 9-es erősségű egység, vas nélkül és korábban. A képessége meg olyan, ha egy városállamnak haverja vagy, akkor szinte láncreakció indul be, mert azok nagyon tudnak tápolni.
  • lammaer
    Körökre osztott stratégia, még jó hogy olyan mint egy táblás játék. Minden TBS az :)
  • NEXUS6
    Az a gáz kicsit ezzel a játékkal, hogy olyan mint egy táblás játék.
  • Molnibalage
    Igen. Gyártáskor az új egység tud lépni, ha elkészült, ezért lehet bent egy katona. A megvett egység viszont csak a köv. körben léphet, ezért kell kimozogni a vétel előtt, ami ott van.
  • drholmes
    Mármint ha a varosban elszállásoltam mar egy egységet?