4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Pluskast
    Mondjuk már ugye az első részben volt ilyen szempontból annyi változás, hogy tanácsadóid ruházata az évezredek során változott és egyre modernebb lett. Ilyen szempontból a 2. rész volt a legjobb. Ott ugye egyrészről csak egy nagyköveten keresztűl tárgyaltál, másrészről meg imádtam a tanácsadóid hülyéskedéseit amit felvettek videóra:) De álljon itt a példa:D

• donatus13
    www.civfanatics.com
  • pityokas
    Pontosítva: http://civfanatikusok.proboards.com/index.cgi
    Civfanatikusok egyesüljetek! :D
  • pityokas
    Sziasztok! Most indítottam egy Civilization fórumot, ahol a civfanatikusokat szeretném összegyűjteni! Az oldal most indult így szerkesztőket és tagokat is szívesen várok! :)
    ihttp://http://civfanatikusok.proboards.com/index.cgi
  • Morfi
    Én is így járam vele. Aztán megnéztem a magyarítások.hu-n és ott az van hogy a kieghez nincs. Azt hiszem az ini fájlba vagy hol van a nyelvválasztási lehetőség. Én ott visszaállítottam anglra az egészet.
  • Morfi
    Igen, koroként változott a CivI-ben a vezetők ruhája, és a háttérben álló "csicsikások" ruhája is.

Amúgy a vallással nem tudom mi baja lehetett. Én Bismarckot is bevezettem a judaizmusba. Remélem vallással együtt lefittyentették neki :)
  • uwu410
    Hát pedig olyan volt. Nekem is ez jut róla eszembe, hogy változott a vezéralak öltözéke a korokkal.
    Na meg az hogy mekkorát lehetett benne csalni.
    Ha irreális követeléseid voltak, mondjuk elkérted az összes városát meg mellé pár millió aranyat, amennyit még nem teljesen felesleges, és erőltetted az ajánlatot, újra meg újra, egy idő után úgy felbaszta az agyát rajta, hogy beleegyezett. Mikor először csináltam csak hergelni akartam, hogy megtudjam milyen arca van mikor legmérgesebb:) Nem kicsit lepődtem meg.
  • lee56
    Azt nem tudom, a három ezen része valahogy nem maradt meg :) De az akkor még nagyobb előrelépés volt akkor :)
  • Carmang
    Emlékszem a 3. részben volt asszem Xerxész, a játék elején a standard perzsa ruhában szólt hozzám, aztán a modern korra lett belőle öltönyös, hosszú, kétoldalra fésült hajú, napszemcsis csávó :)
  • lee56
    Pontosan arról szól ez a játék, az első résztől kezdve, hogy egy teljesen új világot fedezhetsz fel, egy civilizációval amit te irányítasz/alakítasz évezredeken át, na most ehhez ugye nem árt egy nagy vezér, akinek te vagy a megszemélyesítője. Ha te tudsz erre egy olyan módszert, ami folyamatos és nem 50évente váltakozó játékélményt nyújt, akkor hajrá, írj egy ilyen játékot :) De ha ennyire zavar ez akkor ahogy már ajánlották neked próbálj ki modokat, vannak történelemhűebb fajták is elvileg, keress rá majd.

Azonban annyiból igazat adok, hogy pl már az 1991-es!!! (igaz hogy ott egy 640x480 képek kellett csak, valószínűleg a civ5-nél a videóleader scenek miatt ez túl sok lenne már, de akkoris :) (én is örülnék neki ha legalább ezt meglépnék)) civ1-ben is meg tudták oldani, hogy legalább koronként, sőt azthiszem még kormányonként is változott a diplomáciai háttér, tehát ókorban despotizmusban törzsi vezetők míg köztársaságokban akadémikusok a tanácsadóid, később meg számítógép előtt ülő tudósok és öltönyös üzletemberek meg kitüntetett tábornokok a modern korban :)

Íme egy példa a kedvedért a törzsi vezetői körében szivarozó sztálin elvtárs :))) Ami még mindíg jobb mint a mostani helyzet, hogy tényleg ókorban találkozol erzsébet királynővel és a trónját látod amikor beszélsz vele, vagy ellenpéldaként modern korban a görögökkel akinek a vezére meg lóháton üdvözöl a pusztában :)

• Attila965
    Sziasztok
    A Gods and Kings kiegészítő nem jelent meg magyar nyelven, vagy nem készül hozzá magyarítás? Csak mert az alapjátékhoz már van, de ha felteszem a magyarítás mellé a Gods and Kings-et akkor az alapjáték leírásai magyarok lesznek ugyan, de az újak meg németek.
  • katarzis
    Nézz rá a Crusader Kings 2-re, 1066-től 1453-ig felöleli a teljes középkort.
    A sorozatnak van Római kori változata is.
    Az eu3 az újkort dolgozza fel.
    Konkrétan olyan civ-hez hasonló játékról, ami a kezdetektől napjainkig felölelné az emberiség történelmét nem tudok. Persze voltak próbálkozások mint pl empire earth, vagy rise of nations de ezek bármennyire is jók voltak a maguk korában nem vethetőek össze egy grand strategy játékkal.
  • Molnibalage
    Igen. A speciális egységek jellemzően egy adott kor egysége helyett vannak. A római légió pl. a Swordsman helyett van, asszem az 11 vagy 12-es erősségű. A római légió meg 17 vagy 19. Szóval sokkal erősebb. Viszont a fejlődés ugyanaz. A középkor alatt a swordsmanből longswordman lehet, míg a légióból ugyanaz. A légió olyan támpos, hogy a középkor, nyeranyagot nem igénylő pikásánál is erősebb, vagy azonos erősségű. Tehát még a korszakváltásnál is használható marad és nem avul el.

Minden egységnek meghatározott fejlődési útvonala lesz, ahogy mivé fejleszthető fel. A help segít.
  • donatus13
    Empire Earth.
  • Alienator
    Engem főképp olyan stratégia érdekel ami hosszú korokat ível át. ez az eu3 nem tudom milyen, de hoi3-at megnézem, bár ez csak a 2vh-ban játszódik. de érdekesen hangzik.
  • donatus13
    Ezek korral leváltódnak de fejleszthetőek ha jól tudom jobb egységgé ha megvan a hozzá szükséges technológia és nyersanyag.
  • katarzis
    Ha érdekelnek a grand strategy játékok, és fontos neked a történeti hűség esetleg próbálj ki pár paradox játékot. ( Victoria 2, Eu 3, Hearts of Iron sorozat stb )
    Tudom még ajánlani a Matrix games által kiadott játékokat is.

• Alienator
    Még1 kérdés...

ha pl rómával kezdek és légiósaim vannak, ahogy halad a kor ugye ezeket le kell váltani? Gondolok itt arra, hogy az 1900-as években már nem légiósaim vannak hanem gépesített egységek.
  • Alienator
    Ok köszi a tippeket.
  • Molnibalage
    Ha kező vagy, akkor 4. szint fölé ne tedd és legfeljebb standard térképet válassz. Kezdőként a rómaiakkal könnyű, ha van vasad, mert a légiókkal félisten vagy a játék elejéig-közepéig. Custom játékban én +1-2 népet hozzáadok, hogy mozgalmas legyen már az elején. Continents vagy small contients térkép egész jó, kis tengerszint és sok eső legyen, mert különben alig van folyó, amik nagyon nagyon fontosak a játék elején.

Sok sikert.
  • Alienator
    Hát akkor én sem akarok kimaradni a jóságból, próbálok megbarátkozni a dologgal és belevágok.
  • petecz
    Ha fiktív nevek lennének az lenne a baj, civ sorozat mindig is ilyen volt. Mivel tényleg csak körítés megszokja az ember.
  • Alienator
    Tudom-tudom és 100%-ban igazatok is van. A hiba bennem van hogy ilyen kukacoskodó vagyok hogy ez ennyire zavar.

De ez van :)
  • Molnibalage
    Figyu, a játék elején 1 kör = 40 év. Akkoriban ki uralkodott 40 évig? Örültek, ha addig éltek...
  • Alienator
    Egy alternatív dimenzióban akár az is megtörténhet hogy iszlám lesz oroszország. De az semmilyen dimenzióban nem történhet meg hogy egy 1800-as évekbeki történelmi alak megjelenik 4000BC-ben az 1800-as évekbeli egyenruhájában :)

na mindegy, ez a gamma nem nekem való és ennyi. nem tetszhet mindenkinek minden :)

Köszi az infókat.
  • donatus13
    Érthető , semmi nem tetszene neked itt:) a vallások is változóak pl van ,hogy az arabok lesznek zsidók és islam oroszország stb, teljesen ostobaság lenne egy ilyen játékot valóságra építeni mindent tönkretenne.
  • Alienator
    Értem hogy mi a játéktechnika. Csak fiktív nevekkel kellett volna nem valós történelmi személyekkel. Ha egyiptomban XVIII. Ramses van akkor az nem gáz (holott nem is volt ilyen). De Bismarck aki az 1800-as években élt és mégis ott van egyiptomban ahol németország határos perzsiával nos... Nekem nem fér bele. Na nem is tartom fel a topikot tovább, jó játékot.
  • Molnibalage
    Akkor kérj egy olyan modot, ahol átnevezik a városállamokat. Ez szerintem nem egy nagy szám. Sanszosan egy text fájl valahol tartalmazza a választékot, amiből választ a gép.

Őszintén szólva te vagy az első ember, akit ez zavar. Még a 60 éves fater is megértette a játék koncepcióját, hogy miért ilyen...
  • Alienator
    Tudom hogy volt ilyen de akkor is hülyén hangzik ez a név.
    Nekem az ekkora keveredések nem tetszeken, de hát nem vagyunk egyformák. ha már ennyire eltérnek a történelemtől nyugodtan lehettek volna fiktív nevek. inkább egy kitalált név mint olyan, amiről ordít hogy baromság.

na mindegy, engem zavar, másokat nem :)
  • Molnibalage
    Catal Hüyük az egyik első nagyméretű állandó lakott település volt, ami a szó mai értelmében városnak lehet hívni. Nem kitalált név. Valós.

Fiktív nevek adásának semmi értelme, mert pont az ikonikusság veszne el.

Szerintem nagy marha vagy, ha címzkézés miatt nem játszasz vele. Egy jó stratégia nem attól jó, hogy kit hogyan hívnak benne...
  • Alienator
    Tiszta és értem én. Igen nekem jobb lenne a játékélmény ha nem budapest lenne perzsiában hanem catal hüyük (röhögtem ezen a néven :)).

nem kell követnie a történelmet, csak ez az óriási baromság nem kellene bele. jobb lett volna ha fiktív neveket adnak nem olyan ismert történelmi alakokat akiknek közük sem volt az adott korhoz. na mindegy, köszi szépen az infót, nekem ez a game akkor kimarad. az hiányozna hogy rózsa sándor fedezze fel a nanotechnológiát :)

további jó játékot és még1x köszi a válaszokat
  • Molnibalage
    Látom nem érted. A vezetők neve, személye és maga a nép az egy "ikonizált". 6000 évvel ezelőtt (4000 BC) nem volt nacionalizmus, ezért a választható népek sem. túlnyomó többsége sem. Így nem lehet olyan speciális egységeket és épületeket adni az adott korban (előnyöket), amik jellezőek. Mert 4000 BC-ben mi létezett? Még talán az óegyiptomi első birodalom sem, sem sumérok, sem senki más.

Vágod már, hogy miről van szó? Ez nem történelem szimulátor. Ez nem Age of Empire, ami csak az ókor egy kis szeletét öleli fel...

Tehát a CIV arra épül, hogy vannak népek, amik adott történelmi korban voltak sikeresek és valamivel kiemelkedtek. Ezeket képességekkel, egységekkel vagy épületekkel kiemelik. Pl. az angol hajók az ipari forradalom előtt atomdurvák (fregatt helyett erősebb vitorlása van), és mindig gyorsabban mozog a hajója, a másik spec egysége a longbowman. Erre alapozva van X nép, akivel Y db játéksílus jobban megy.

A városállok dettó ugyanazek. Van X db Y féle tulajdonsággal. Nevet kell kenki adni. Hát választottak párat. Nem tök mindegy hogy hogyan hívják? Ha Bukarest helyett Catal Hüyük lenne, akkor az emelné a játék színvonalát? Nem.

Clear?
  • Alienator
    37 éves vagyok és nem trollkodni jöttem ide. Imádom a stratégiákoat, de csak most kezdek ismerkedni az olyan globális stratégiákkal mint a civ. És bevallom, sokat olvastam róla az utóbbi pár napban, gondoltam kipóbálom mielőtt megveszem. letöltöttem a demo-t és akkor láttam ezeket a dolgokat.
    Te értesz jobban hozzá, én nem ismerem a sorozatot, de iszonyat kiábrándító az ilyesmi, legalább is nekem. A játék nagyon tetszik, de ez teljesen elvette a kedvem tőle. pedig imádnám a stílusa miatt. Akkor ha találkoztam ie 4000-ben Bismarck-al akkor ő az egész történelem során ott lesz évezredeken keresztül? Amúgy a vezetőknek változni kéne ahogy alakul a történelem ahogy a valóságban is. De az is elég lenne ha nem a valós születésük előtt 6000 évvel jelennének meg. valami kis történemi hűséget vártam volna ha már a történelemről szól.
  • Molnibalage
    Vagy a városállamok neve változzon? Áh, várj, mióta is nincsenek városállamok párat kivéve, aminek súlya a világgazdaásban 0? De most komolyan. Hány éves vagy...?
  • Molnibalage
    Látom nem érted. A Civ filozófiája nem ez és játéktechnikailag lehetetlen, hogy menet közben váltogass vezetők traitjeit. a III-bem változott a vezetők ruházata. Szerintem tök éényegtelen.

Szerinem te csak trollkodni jöttél ide.
  • Alienator
    Ie 4000-ben németország meg bismarck? Ráadásul olyan ruhában mint az 1800-as években volt jellemző, Erzsébet királynőről nem is beszélve. Mi a francért nem lehetett fiktív vezetőket kitalálni legalább erre a korszakra és pl Bismarck 1845-ben csatlakozik vagy ilyesmi? Ezen kívül felderítés közben milyen várost találtam? Na? Budapestet rádaásul egyiptomban bazz….
    Ennyire leszarják a korokat és a térképet? Pedig istenkirály game lenne ha nem lennének benne ekkora baromságok.
  • Molnibalage
    Nem. Az a röhej, hogy nem tudsz elvonatkoztatni. Ezek csak címkék. Kellenek nevek és népek. Ennyi.
  • Szaruman
    A mongolnak nem rossz a bónusza (feltéve, h ua, mint az alapjátékban). Persze kell hozzá városállam. A többi tényleg szar :)
  • Alienator
    Értem én de Bismarck meg Elizabeth a saját koruk ruhájában és portréjában jelenik meg ie 4000 évvel. De a legjobb hogy ma perzsiával kezdtem és ie 3900-ban megtaláltam Budapestet. Röhej :)
  • Carmang
    Ez a játék nem arról szól, hogy történelemhű. Itt te, és a többi vezetők alakítják a történelmet.