4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • biz11
    de akkor az a megoldás nem jó, hogy megveszem az alapot használtan, de a Gods&Kingset pedig újonnan steamen keresztül? mert utána nyilván az alapjátékkal nem is játszanék többet.
  • Pluskast
    Akkor is.
  • biz11
    akkor is, ha nem akarok multizni?
  • Pluskast
    Azt jelenti, hogy hiába veszed meg dobozosan - én is a dobozosat vettem meg anno - csak steam-en keresztül tudod játszani.
  • biz11
    dehogynem jó, csak én olcsóbban szeretném megvenni, ezért gondoltam használt játékot vennék ha valaki meg akarna tőle válni.
  • biz11
    az mit jelent, hogy steam accounthoz kötött? az alapjátékot dobozosan szeretém megvenni, de a G&K-t már steamen, milyen hátrányom származhatna ebből?
  • Pluskast
    Vagy tedd át egy másik particcióra (c helyett d).
  • Pluskast
    Már írtam Neked a cikk kapcsán. Azért nem tudod betölteni a játékodat mert a win rendszergazda neved ékezetes és ezt nem tudja kezelni a játék. Változtasd meg vagy az egész user/documents könyvtárat tedd át egy másik particcióra (c helyett d).
  • uwu402
    Civ4-el kell játszani ha multizni akarsz civet. Egyre nehezebben, de azt azért még játsszák. Ebből már biztos nem lesz multis játék, csak parasztvakításként van benne ilyen opció. Szinglibe azért el lehet vele lenni.
  • donatus13
    Istenem, úgy játszanék ezzel a szarral multiban neten de egyszerűen nem lehet mert folyamatosan szét fagy, rohadjanak meg.
  • Apa27
    Sziasztok!
    Steam-on vettem meg a Civ V-öt.
    Sikerült magyarítani az alap játékot. Ha valakit érdelek a dolog, hogy hogyan lehet, nyugodtan keressen!
    Teljesen jól működik minden. Nem látom, hogy félre fordítana, igaz nem vagyok "angolos", azért is magyarítottam.
  • Nos
    Amikor megcsinálod a vallást, akkor van olyan pozitívum amit csak az alapító kap, és van olyan (follower beliefs) amit minden olyan város, ami követi azt a vallást. Tény, hogy a másik is profitál belőle, ha olyan vallást csinálsz. De felvehetsz a vallásba olyanokat, hogy pénzt, kultúrát, faithet kapsz a követők száma után, a városok száma után . . . stb és ilyenkor a külföldi város is számít, vagy van olyan belief, amikor csak az idegen város után kapsz valamilyen bónuszt. Vagy van egy olyan belief, amikor 20 százalékkal erősebbek az egységeid, ha olyan város mellett vannak, aminek az a vallása, aminek te vagy az alapítója. Csak át kell vinni oda a vallást, és máris mehet a megállíthatatlan (+20 % strenght bonuszos) sereged.
    A lényeg, hogy akkor érdemes terjeszteni, ha olyan várost raksz össze, amit érdemes terjeszteni.
  • Molnibalage
    Én great artistot vettem. Ugyanis a többi great leader nem ad golden age-t. Nagy hadvezért szüntettem már meg, mert csak a pénz vitte...

Továbbra sem érem, hogy miér jó, ha a saját vallásom túlterjed másra is. Mindenképpen kap pozitívumot. Nekem mi ér meg abban, hogy terjesszem? Sehol nincs infó, ami ezt magyarázná..
  • Nos
    Akkor jó terjeszteni, ha olyan vallást csinálsz, amit érdemes.
    Meg a citystatek is jobban fognak szeretni, ha megegyezik a vallásuk (könnyebb lesz elérni a szövetségi státust pl.)
    Én mostanság inkább megőrzöm a faithet policyre, mert ha a policiknel az alsó sorba érsz, akkor nagy embert vehetsz belőle. Racionalizmusnál pl great scientistet, ordernél great enginert stb. Elég drágák, de nekem van vagy 80-90 faithem körönként, szóval nem olyan vészes.
  • Molnibalage
    A vallásokban mi a jó? Miért jó terjeszteni, amikor az ellenfél is kap bónuszt érte...?
  • Molnibalage
    Én meg nem. A kémkedés gyak nem oszt, nem szoroz... A vallás érdekes, de egyelőre nem találtam nagy számnak.

Város ostromkor a navigation hajói viszont brutálisak. Nem rossz, de én azért többet akartam.
  • Botond #2358
    Mióta kijött nonstop járom a rokonságot, szóval még nem volt időm kipróbálni, de majd hamarosan. :)
  • donatus13
    Tartalom jó, csak a multi semmit nem javult , sőt még rosszabb.
  • Nos
    Nem tudom itt ki mit gondol, de én teljesen meg vagyok elégedve a kieggel. Igaz, nem nagyo multizok. Az osztrákok viszont brutálisan erősek, őket majd a következő patchben vissza kell fogni.
  • Molnibalage
    Nem érkezett meg az előrendelés. Megvehető Steam-en. Faszom fog várni a dobozos verzióra...
  • ollie
    Steam accounthoz kötött, így nem ajánlom a megvételét használtan, mert megszívod vele.
  • Molnibalage
    Anyád. Az külön bónusz, hogy előrendeltem, de mostanáig sem szóltak vissza, hogy mi van...
  • donatus13
    A kiegészítőben a multiplayer még mindig teljesen hibás, szóval aki amiatt venné ne tegye, ne szívja be ő is. (megint)
  • Nos
    Eladó???
    Amit a boltokból tudsz letölteni, vagy megvenni az nem jó?
  • Botond #2350
    Steam szedi a kieget \o/
  • biz11
    sziasztok, van valakinek eladó Civilization 5-je?
  • NEXUS6
    Na akkor emperor szinten letudva. Nem volt egy könnyű kezdés. Ilyen viszonylag nyugis játékot régen játszottam, de az elszigeteltség miatt sokáig elég uncsi is volt.

A többiek nagyon elhúztak és csak a kémkedéssel tudtam nyerni. Nagyjából az utolsó utáni pillanatban. A koreaiak megint vitték a prímet, vagy 30 kör óta mindent kifejlesztettek, de szerencsére mindig rájuk támadt valaki. Én is odasettenkedtem és rájuk dobtam egy rahedli atomot. Már csak a cockpitot kellett volna felrakni az űrhajóra de valami miatt soha nem jutott el a fővárosba.

Az én űrhajóm így viszont szépen elstartolt.
  • NEXUS6
    A vallás kicsit erőltetettnek tűnik. Gyakorlatilag ezen keresztül lehet kapni boldogságpontokat. Szal először kifejleszted a vallást, beállítod, hogy milyen bónuszokat szeretnél belőle, mert nem csak boldogságra lehet gyúrni végső soron. Majd gyűjtöd a hit pontokat és vásárolod belőle az épületeket, hittérítőket.

A kémkedés is kicsit nyakatekert. Korszak lépéskor kapsz egy kémet, akit valamilyen városba tudsz küldeni. Fejlettségtől függően X körön keresztül gyűjti az infót, majd lenyúl egy csomó értesülést meg egy technológiát. Messze nem olyan használható, mint amikor az egységek voltak, nem lehet diverzánskodni, csak technológia jön.
    Ha nem elég ügyes elhalálozik és kapsz helyette egy kezdőt.

Szal alakul ez, de majd a modokkal lesz az igazi.
  • NEXUS6
    Egész jók az újdonságok. A vallással rendesen xopat az egyik AI, mindíg áttéríti a fővárosomat, én meg az övét.:D

Valahol az volt, hogy a kémkedésnek komoly következményei lesznek. Na ettől a civilizációtól, aki a vallással is szórakozik, már nem tudom hányadik technológiát nyúlom le, de ennek ellenére annyira barátságos, hogy ihaj.

Olyan kis kiegyensúlyozott a játék, nagyon egyik AI sem rángatja az istrángot nem is húznak el. Már rég eldöntöttem volna a játékot, ha nem egyedülre rak be egy nagyobb szigetre.

De első tanuló játéknak ideális.
  • ollie
    Bevehetnétek a Warlock játékosokat is. Az végül is egy Civ 5 klón fantasy környezetben.
  • SGCenter
    FONTOS!

Mindenkit szeretettel meghívunk fórumunkra melynek célja, hogy összegyűjtse a magyar játékosokat legyen szo HOI, Civ, Total War, vagy egyéb fanokról. Különösen szívesen látunk olyan tagokat akik aktívak, cikk írást, esetleg szerkesztést vállalnak!

Fórum:

http://totalwar.hu/

Facebook:

http://www.facebook.com/totalwar.hu?ref=tn_tnmn
  • ollie
    Nem, én sem igazán tudom miért. Elindítottam a játékot, és már a Gods & Kings logó fogadott és persze a tartalma is elérhető.

Mondjuk nem Steam-en vettem, hanem Greenmangaming-en kb 1 hete. Amikor beírtam a kulcsot (amikor vettem), a Steam ki is írta, hogy még nem jelent meg a játék, így azt hittem, hogy el sem fogadta. Ehhez képest amikor tegnap megint megpróbáltam beírni a kulcsot azt írta ki, hogy már megvan a játék. Ez után elindítottam, konvertált valamit egy ideig, majd letöltött vagy másfél gigát.
  • mnorbi
    de hogy? usat adtál meg lakcimnek?
  • ollie
    Höhö, nekem unlockolta a Steam a Gods & King-et. :)
  • Botond #2340
    USÁban ma jelent meg, aztán sorban a különböző régiókban, mi 22-én kerülünk sorra. Én elővásároltam, 26 ojró volt, akkor éppen 290es árfolyammal kiszámolható mibe került, aztán majd kiderül itthon boltban olcsóbb lett volna avagy sem.
  • Molnibalage
    Inkább az a vicces, hogy elő van rendelve, 3 nap múlva kijön és még mindig nem tudom az árát...
  • Nos
    Annyiból azért bosszantó, hogy azért van már kint torrenten, mert amerikában reggel óta lehet vele játszani, másutt meg 22-től. Ezt pedig a forgalmazó intézte így.
  • Molnibalage
    Bocs, de ez nem a forgalmazó hibája...
  • Nos
    Az a szép, hogy a G&K már kint van torrenten, de én hülye, aki elővételben megvettem még nem tudom tölteni a steamről, majd csak 22-én.
  • Molnibalage
    A régi fájlokban igen, többnyire. A munkahelyen már nem, mert egyes partnerek levelező szerevere még erre is háklisvolt. Otthoni gépen a saját használatú fájloknál senkit sem zavar.