4740
Sid Meier's Civilization
-
#2494 Kezdőknek mit ajánlasz? Én rómaiakat vagy perzsákat. A humok, mongolok és törökkel semmit sem tudok kezdeni... A németeknél is csak az olcsó pikás és 1/3-dal kisebb katonai költség jó bármire, a spec. képessége neki is totál vicc.
Túl sok olyan nép van, ahol random game esetén semmire sem jó a képesség. Az angol hajózása csak island, small cont vagy archipelago esetén jó. A németek és töröknél még a raging barbarian esetén sem éreztem semmit... -
donatus13 #2493 Hunokat nem ajánlom , kezdőknek nem való egyáltalán, komolyan. -
Alienator #2492 Egyenlőre warlord és egyel felette nyomom csak, így is van kihívás, full kezdő vagyok :)
Általában indiával megyek, de ha megveszem a gods and kingset akkor a hunokkal. Csak arra most nincs lóvé, tört meg nem érdekel. -
#2491 Milyen nehézségi szinten és térképekkel nyomod? Melyik nép jött be eddig a legjobban? -
#2490 Leszedtem a demót, kipróbáltam. Elsőre tetszik, érdekes játék! Hozzá kell szoknom ezekhez a "körökhöz", de összességében tetszik a játék. -
#2489 A 4-ben a neve ellenére szarra sem volt a diplomácia. A 5. részben azt hittem, hogy végem, és tök nevetséges ajándékokkal az rám támadó ellen régi ellenfelét lazán rázavartam arra, aki egyenként mindhármunknál erősebb volt. Úgy vertük le a nagyfiút, mint vak a poharat.
Ami nem tetszik, hogy nincs áttekinthető diplomáciai kép amin látszana, hogy ki kivel milyen viszonyban van. Elementáris hiba... -
donatus13 #2488 Bár így lenne, számos előnye van az 5 nek , de a 4 továbbra is mérföldeket ver rá a kiegeivel, viszont a vallás az itt nagyon jó. -
Alienator #2487 Köszi, megvan/meglesz :) -
Alienator #2486 Ennél jobbat keresve sem találhatnál, gyakorlatilag minden benne van. Szép grafika, monumentalitás, taktika, stratégia. Sokkal összetettebb és (nekem!!!) taktikusabb mint a sc2 féle gammák, ügyeskedni kell, globálisan gondolkodni, figyelni mindenre, szövetségeket köthetsz, követelőzhetsz, kersekedhetsz, bármit amit a valóságban is. A régi korkban sincsenek varázslók, csak amik valóban léteztek. Én azt sajnálom hogy nem próbáltam ki előbb. Vannak kisebb hibái amiket említettem, de ezek valójában nem is hibák hanem nézőpont kérdése. Először felháborodtam hogy hogy lehet IE 4000-ben Budapest, de ahogy játszottam ezek eltűntek. Nem a történelmet követi, TE alakítod az egészet, pont ez a jó benne. Én az indiaiakkal 1600 körül kirobbantottam az "első világháborút" ami 2012-ig tartott és vagy 15 órámba került :)
Egyetlen másodpercét nem untam. grandiózus, évszázad játéka. Csak ajánlani tudom. -
#2485 Nem tudom, hogy ez a játék jó választás lenne-e?! Csak most nagyon szeretnék játszani valami normális stratégiai játékkal. Még a Tropico-ra gondoltam, vagy erre. Vagy ha esetleg tudtok még ajánlani nekem, azt megköszönném. Ilyen varázslós stb játék NEM kell. :) -
#2484 A kieghez tudtommal még nem. Egyébként a játék nagyon primitív angollal bír. Azért az ember ennyire tanuljon már meg... -
#2483 Srácok, a játékhoz létezik magyarosítás? Most gondolkozom rajta, hogy elkezdem játszani. -
lee56 #2482 Nahát, makacsabbnak tűntél, gratula, és jó sok jó játékot :) -
Alienator #2481 Nah igazatok volt. Továbbléptem ezeken a dolgokon, és a game az egyik legjobb amivel valaha játszottam, köszi mindenkinek. Megyek is, sok kör van hátra mert mongólia betámadta a hátországot amíg a perzsa fronton harcoltam. isteni ez a játék :) -
#2480 Amerikában ma is akár őskori szinten élnek az őslakosok, pl inuit/eszkimók, meg a rezervátumokban akik ott élnek. Vagy pl a maják akik a hegyekbe szorultak és néha ellopnak egy turistát akiért az előző 500 évnyi történelmüket kérik cserébe.
De nálunk is vannak népcsoportok középkori szinten életmód/kultúra tekintetében (a lopott mobiltelcsit, parabólát, meg a cigány mecit leszámítva).
-
Alienator #2479 Na ez egy korrekt magyarázat köszönöm. Ettől függetlenül nekem nem jön be emiatt, de ez már az én gondom.
Mindenkinek köszönöm aki válaszolt és segített a homályos pontoknál.
További jó játékot nektek. -
Nos #2478 Na azért ne osszuk ennyire. Én megértem a problémáját. Csak azt nem veszi észre, hogy a világtörténelem folyamán elég sokáig jellemző volt, hogy kőkori, középkori, vagy újkori szinten élő népek párhuzamosan éltek. A XX. század végére összeértek a szálak a távolságok lerövidülése, az információáramlás felgyorsulása és a globalizáció miatt, de azelőtt nagyon különböztek a kultúrák. És a civben aki lemarad, az kiesik. Ez a világon is számtalanszor megtörtént. Észak-Amerika őslakosait szinte teljesen kiirtották, Kína lenyomta a középkori szinten élő Tibetet, az oroszok lezúzták ázsia északi felén a törzsi és lovasnépeket. Valamikor az iszlám világ technikai fejlődése is lelassult, erre a franciák meg a britek gyarmatosították északafrikát stb. Kismillió ilyen példa van.
Amit nem fog meg a civ: az, hogy a leigázott népek sokszor tovább fejlődnek és később függetlenedhetnek, vagy az, hogy az egymásra gyakorolt hatás miatt időnként egy-két generáció alatt másutt évszázadokik tartó fejlődésugrás következik be. De olyan is volt, hogy egy-egy nép elzárkózott az ilyen fejlődéstől, és direkt konzerválta a saját rendszerét. Ebbe buktak bele a mamelukok és sokáig ilyen utat járt Japán is.
Persze lehetne pár új változót bevezetni, de ez a játék ilyen. -
#2477 Haver, a CiV pont arról szól, hogy próbáld elkerülni ezeket a helyzeteket, hogy ne bukj el. Ha ez nekem nem jött le, akkor facepalm... -
Alienator #2476 Az se jobb ha én lovagoknál tartok, a gép meg robotokkal jön. a korok keveredése a zavaró. na mindegy, nem írok ide többet, nektek további jó játékot. -
#2475 Játszottál te már a játékkal warlordnal nehezebb szinten? Csak mert afelett igen könnyen előfordul, hogy míg te az industralization korában vgy a gép már rég giant death robotokkal jön püfölni téged. Akkor most azon a szinten béna vagy mert nem vagy egyenlő a géppel? Ez egy ilyen játék mindig is ilyen volt. Vannak civek akik lassabban fejlődnek és van amelyik jobban. -
#2474 Ok, gőzöd sincs a játékról. Mi érelme a technológiai fejlődésnek, ha az ellenfél ingyen leköveti...?
Komolyan mondom, sírhatnékom van. Egyébként, ha ennyire zavar tedd fel 6-7. szintre. Garantáltam nem látsz ilyet, magadat leszámítva. Te leszel még lovagkorban az ellen meg már modern era-ban is akár. -
Alienator #2473 "A CIV-ben, ha sokáig nincs háború, akkor az MI is hajlamos elhanyagolni a seregeit... " Na pont ez a baj.
Nem értek a játékfejlesztéshez, de én úgy oldottam volna meg, hogy a gép nézi hogy ki milyen fejlesztési szinten áll. Ha én mint player átlépek a középkorba, akkor a többi nép is lépjen át. nem azt mondom hogy másodpercre pontosan kövessen a fejlődésben, de ekkora baromságokat el lehetett volna kerülni. Ha én a nanokorszakban vagyok, akko ne hagyja már a gép hogy egy npc (vagy nép vagy akogy akarod) még mintig a középkorban topogjon lovagokat terelgetve. -
#2472 Vagy máshogy fogalamazom. Játéktechnikailag semmi sem gátolta. Egyébként a valóságban is volt olyan, hogy a törökök XV. századi ágyúkkal lőttek XIX. századi faépítésű hajókra.
A CIV-ben, ha sokáig nincs háború, akkor az MI is hajlamos elhanyagolni a seregeit... -
#2471 Túrót oldották meg, maga a fejlesztési fa olyan hosszú, hogy ott nemigen fordulhat elő a folyamatos háborúzás miatt.
A Civ rendszere más. Az a baj, hogy te ilyen apróságok miatt "bedrótoznád" az egész játékot. Akkor hol lenne a szabadság benne...?
Számomra valahol elképesztő, hogy 40 felé közeledve ennyire nem látod be a PC és MI korlátait.
Mondjuk nem ez az első alkalom mikor azt látom, hogy a usernak lövése sincs egy adott játék korlátairól. (Falcon 4.0 utódainak fejlesztésében moddolásában vettem és veszek részt.) A mezeu user, akinek lövése nincs arról, hogy hogyan épül fel a játék a wishlistekben olyan marhaságokat szoktak kérni, hogy égnekáll a hajam. Te sem különbözöl tőlük. -
Alienator #2470 Nem kötözködés és nem trollkodás. A játék alapvetően tetszik. A grafika, a játékmechanika és az összetettsége. Mindössze ezek az időbeli anomáliák nem tetszenek, mert szerintem tényleg illúzióromboló egy XX. század végén kitört háborúban a kőhajító. Az empire earth-ban jól megoldották hogy harci robot ne találkozhasson középkori lovagokkal. Ennyi. -
#2469 Most sem sikerült megérteni a játk koncepcióját és korlátait. Én ezután csak az tudom javasolni, hogy Tetrisnél összetettebb játékkal ne játszál, mert úgyis csak belekötsz... -
Alienator #2468 Tudom hogy jelenleg is vannak fejlődésben visszamaradt népek/törzsek. Nem ezzel van a baj. De hogy nézne ki, ha pl kitörne egy háború usa és az oroszok között és az oroszok tolnák a kőhajítót new york elé. Meg kellett volna oldani hogy viszonylag együtt fejlődjenek a népek.
ollie: nem alapítottam hanem felfedező mászkálás közben megtaláltam mint egy más nemzet városállamát.
szarumán: leszarom a skyrim-et, de neked hogy tetszett volna ha skyrimezés közben találtál volna a mobban egy mobiltelefont? -
#2467 És az angolok a kőkorban ragadt helyi lakosokkal találkoztak Ausztráliában a 18. században. Szintén irreális, ezt a részt ki is kéne hagyni a törikönyvből annyira irreális, és félre viszi a normális emberek értékrendjét.
De mostmár lépjünk tovább. Alienator egy troll, aki flamebaitel, ignoráljuk. -
Nos #2466 Az meg milyen már, hogy a XIX. században Észak-Amerika egyes részein még mindig kőkori szinten élő (tehát a fémmegmunkáláshoz sem értő) indiánokat puskákkal üldözték és irtották az amcsik. Nagyon valószínűtlen mi?
Kár értük. -
#2465 Ha ennyire ragaszkodsz a valósághoz, akkor nagyon kevés játékkal játszol gondolom :) -
#2464 Gondolom a skyrimozik, akkor az első tűzlabda után megy az uninstall -.-' -
#2463 Mert? Ebmer, ezért hívják játéknak. A népek nem egyenlően fejlődtek. Kína számtalan területe kora-középkori szinten volt a XX. század elején... -
#2462 Nem megtaláltad, hanem alapítottad. A megtaláltad honnan jött? -
Alienator #2461 Már épp kezdtem elfogadni hogy ie 4000-ben megtaláltam Budapestet. De amikor 1988-ban az egyik nemzet jött a giant death robottal, a másik meg középkori lovagokkal támadott, és kőhajítóval lőtték new york-ot akkor kiborult a bili. Kár érte :( -
Landro #2460 sziasztok, tegnap este kipróbáltam a kiegészítőt, egészen jó lett. -
#2459 Semmi más nem volt, mint a most is meglevő advisor. Csak a CD adta lehetőségek és a kor szellemében ZSkat színészek viccesen adáták elő. Akkoriban dúlt azt a mánia, hogy "mindent élőszereplős videóval" Hála istennek a 2000-es évekre kihalt az a marhaság, hogy ZSkat színészekkel próbálkozznanak. -
#2458 Óóó nem pofáztak bele. Volt egy külön ablak ahol kikérhetted a véleményüket:) -
lee56 #2457 Igen, nagyon "komoly" az az Elvis figura, de azért nem viselném el ha minden egyes játékomba belepofázna :) -
#2456 Na igen de ebben pont ez volt a vicces:) Mármint amiket dumáltak. Kedvencem a hadügyminiszter meg Elvis aki minden korban napszemüveget hord:DD -
lee56 #2455 Na igen ilyen minőségben lehetett is minden beszólásra videót csinálni, elfért az egész egy CD-n, de civ5-ben HD minőségű videókkal így 20gigánál is nagyobb lenne.
Meg azért ez sem tökéletes, sok hülyeséget mondanak, pl. arra buzdítanak hogy fedezd fel az írást, amikor még nem is tudhatnak róla, hmm :) Legalább tanultunk egy kis civilization történelmet :)