Civilization

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igy van.. Rosszul fogalmaztam akkor.. a lényeg hogy nem felel meg a jelentése a valóságnak.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Botond
Nem hiszem, hogy félre fordítás. Inkább az lehet az ok, hogy patchrõl patchre változik a soc policy hatása, és ezt nem követték le...
Sajnos félrefordít a magyarítás. Felülírja az adott dolgokat de mást ír ki mint a valós hatások. Pl Social dolgoknál, teljesen más történik ha kiválasztod mint amit a fordítás ír.
Szóval gyakorlatilag nem használható, minimális angoltudás kell a játékhoz.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Õ azt kérdezte 80x hogy magyarítható-e, mert nyilván látta hogy alapból magyarul nem tud. A magyarítások portálon az utolsó hozzászóló azt írta hogy nála a Steames GOTY megy a magyarítással, persze ez az õ véleménye, én magam nem próbáltam. link
Carmang
Most néztem meg, de a választható nyelvek közt nincs magyar.

Sziasztok! Most láttam, hogy a Steamon leárazták a Civ V-öt.
Meg szeretném venni, de valahogy magyarosítani kellene a játékot angol nyelvtudásom hiánya miatt 😊
Valaki tudna ebben segíteni, hogy hogyan lehetne ezt megcsinálni?
Illetve csinált már valaki ilyet?
Elõre is köszi a segítséget!
Sziasztok!
Sziasztok! Most láttam, hogy a Steamon leárazták a Civ V-öt.
Meg szeretném venni, de valahogy magyarosítani kellene a játékot angol nyelvtudásom hiánya miatt 😊
Valaki tudna ebben segíteni, hogy hogyan lehetne ezt megcsinálni?
Illetve csinált már valaki ilyet?
Elõre is köszi a segítséget!
Sziasztok! Most van a Steamon Civ V leárazva. Valaki tudna abban segíteni, hogy hogyan lehet a Seamon keresztül magyarosítani a játékot?
Biztos van valami megoldás rá... kérlek segítsetek ebben! Elõre is köszi a segítséget!
Sziasztok! Most van akcióba a Steam-on Civ v játék kiegekkel, de az lenne a kérdésem, hogy valaki csinált már olyat, hogy a játékot a Steamon keresztül magyarosította valahogy? Ha igen, akkor leírnátok nekem, hogy ez hogyan lehetséges?
Elõre is köszönöm a segítséget!
Igen max téged, de akár meg is tarthattad volna magadnak ezt a véleményedet, mert engem meg az nem érdekel, hogy téged nem érdekel :p

Szaruman
Engem?

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

és ez kit érdekel?😊

Szaruman
Amennyire szar ez a játék, engem a tört sem fog érdekelni, fõleg nem fos orosz szerveren. Fizetni meg biztosan nem fogok érte.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Pordycus
júni 19-én én már szedem törten és megyek orosz szerón játszani😊 gyertek majd ti is😊

---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!

Molnibalage
Én majd az kieggel tolnám, ha majd kijön. Azzal talán mûködik is majd stabilan. Anno 3-szor próbáltam multizni. 1 óra után maghalt a rendszer...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pordycus
érdekel valakit egy kis multis csata minden DLC-vel?

---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!

Vegyél magadnak városállamokat. Egy ezres darabja. Ha felszabadítod õket, az még jobb.
A viszonyod ugyan nem lesz jobb, de a többi nép fosni fog, és olyanok lesznek mint a báránykák ha megszerzed az összes városállamot.
És hogyan tudom növelni a viszonyunkat a többi országgal? csak kereskedelemmel? mert az elég karcsú... Elég bosszantó, h 500 évente egyszer háborúzok, de örökre meg vagyok bélyegezve.

A másik: itt már kivették a városok etnikai megosztását? emlékszem a 4-be volt, azt amikor elfoglaltam egy várost 1% hazai lakos volt, meg 99 török...
Carmang
Kérj pénzt a nyersanyagokért. Más módját legalábbis nem találtam. Inkább olyanokkal kereskedj, akik gyengébbek, mint te, mert ha õk jól járnak a nyersanyagaiddal, az nem olyan nagy baj. Ha viszont veled egy erõsségûnek adsz valami hasznosat, akkor képes a fejedre nõni.

Amiga
Itt vannak a hivatalos DLC-k:

Civ 5 + DLC-k a Steamen

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Hogyan lehet hatékonyan kereskedni a játékban? Úgy, hogy meg is tudjak belõle élni. Valaki tud segíteni?
azért köcsög játék ez XD
egyiptommal kulturális gyõzelemre hajtottam , kontinensek mappon , large map
berakott egy olyan helyre h már az elsõ 50 körben körülvettek 3 oldalrol
3 db policy t tudtam kirakni az 5 bõl , aztán bevették az eggyik városomat , ekkor feladtam , már esélytelen
akkor jó most pusztitsunk
montezuma , kontinensek , 5 ös szint , large map
felkészülök most a gyilokra , gyertek
erre képes volt kirakni egyedül egy kis darab kontinensre
😛
Tuvok
Úgy tudom a mongol nemzet ingyenesen letölthetõ DLC, a spanyol, koreai, dán, polinéz, babiloni, stb pedig fizetõs .

Igen. Ezek már kialakított, létezõ, mûködõ nemzetek a játékban. Azt hiszem mindegyik egy-egy (DLC-vel vagy patch-csel?) került be a játékba. Majd uwu megszakérti az épp nem zárolt accountjával 😄
hali
szokott valaki a modokkal játszani ?
civ5_civilizations
a mongol és a babyloniai megvan , de látom itt a listán több is van ,de ezekrõl eddig nem is tudtam.
gyanittom ezek hivatalos modok ,de volt már h letõltöttem kiprobálni korábban iolyesmit de csak a baj volt vele (hiányos textek , lefagyások).
Szval kérdés: spanyol , inka , polinéz , dán , koreai , ezek hivatalos modok , játszható civek ?
Játék eredeti ,mongol , babylon dlc vel
Molnibalage
Számomra nagyon rövidnek tûnik mostanában két hónap.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szerintem is jó változtatás, minél tovább tart a csata annál többet lehet és kell taktikázni, mindenképpen pozitív dolog szerintem, ahogy a többi újdonság / változtatás nagyrésze is, de messze van még az a június, afenébe 😊

@ #2256 : Csak tipp, de szerintem a Gatling gun és a Machine gun ilyen lesz.

Istenem jöhetne már ma a kieg annyira multiznék már 😄 itt vagyun kvagy 5 en haverok és senki nem tud játszani pedig akkora jó lenne , ez a kieg remélem majd felteszi a civ 5 re a koronát

Molnibalage
Elvileg lehetne, de nem törik magukat sajnos. A kiegben már láttam ilyen feauture-t legalább egy egységnél, tehát támogatja majd az új cucc.

Pluskast
Van ilyen mod vajon? a civanatics oldalán pár hete ilyesmit keresgéltem de nem találtam.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Molnibalage
Modokkal elvileg nem túl nehéz megcsinálni a hozzáértõnek az egységes tápolást.

Pluskast
Áááá na az milyen jó volt! Ott pl lehetett az egységeket moddolni😊

Remélem a hatodik rész elõtt jön majd egy Alpha Centaury 2. Aztán mindketten elégedettek lehetünk 😊
Molnibalage
Ami még jó lenne az olyan ranged egység, ami 1-es távolságra lõ és meele védelme van.

Pluskast
A civ 1-ben már volt reciclyng center, sõt mas transit is. Atomerõmû meg már az elsõ résztõl kezdve volt. Itt egy link ahol látható az elsõ részben kifejleszthetõ technológiák. Ha megnézzük jól látható, hogy gyakorlatilag nem sok új minden van benne. Persze értem én, hogy az alapvetõ dolgok benne kellenek, hogy legyenek de igazából én nekem mindig hiányérzetem van e téren. Amit mondasz az egységekkel kapcsolatban az teljesen jó dolog és nekem is eszembe jutott már. Sokkal élvezetesebb lenne a játék.

Molnibalage
Egyik sem ragad le. Hol van fúziós erõmû, olyan hulladkéhasznosítás, naperõmû, és más dolog, ami már a Civ I-ben is megvolt? Van jövõ technológia, csak nem viszik túlzásba. Szerintem nem is kell.

A bátyám isteníti a Rise of Mankind modot, de szerintem tökéletes példa a feleslegesen túlbonyolított és túlhízlalt dologra. Normál sebességen totál játszhatatlan, túl sok opció, stb.

A Civ vonalon ikább azt kellene erõltetni, hogy a megvelõ egységekre hatással legyen az, hogy milyen hozzá kapcsolódó dolgot fejlesztettél ki. Pl. a Infantry legyen erõsebb, ha feltalálod a sorozatlövõ gépkarabélyokat, kevlár testpáncélt, stb. Legyenek sok RP-t igyénylõ alaptudományok és ezekbõl elágazó vagy más kapcsoló fõszálból adódó bónuszok. A +200 találmánynak semmi értelme...

Pluskast
Persze ebben igazad van, de egy példánál maradva, én egyszer olyan szívesen látnék egy civilizationt részt ami nem ragad le az 1990-es technológiai szinten a kifejleszthetõ tudományok tekintetében. Tudom, tudom most itt van a giant death robot unit, de azért ennél egy picit többet is be lehetne rakni és nem csak egységeket hanem épületeket is. Remélem a hatodik részben már picit tovább fognak gondolkodni ilyen szempontból.

Molnibalage
Minden fejlesztésnél azt kell figyelembe venni, hogy az MI hogyan boldogul vele.* Az emberek nagy részének nincs ideje hosszú multikra.

A rövid multik meg gyak. körökre oszott "RTS" rush-á fajulnak fõleg a szimmetrikus duel típusú pályákon. Diplomácia értelmetlen, folyamatos háború az egész játék...

*Egy repszimfejlesztõ csapatban dolgoztam és dolgozok be most is. A mezei "jó lenne ez, és jó lenne az" típusú user kéréseknél állandóan emlékezteti kell a mezei usert, hogy addi ok, hogy mnodjuk a játékos oldaláról le van modellezve valami. És az MI...?

Pluskast
Hááát azért nekem lenne még pár ötletem amit bele lehetne tenni és nagyrészt olyasmik amik az elõzõ részekben már benne voltak. Amúgy tegyük hozzá, hogy ez a vallás dolog - ami a 4. részben már benne volt - is olyan, hogy "lopták" az ötletet az activision féle civilizationból. Ez nem is baj de onnan átvehettek volna még pár dolgot amit tovább is lehetne fejleszteni.

Molnibalage
Fura, de anno a CiV-öt nem nagyon vártam. Ezt a kieget viszont nagyon. Eleve így kellett volna kiadni... Persze ma a DLC-k korában miért is kapna az ember elsõre bármi normálisat a pénzéért...

Pluskast
Egy kis ízelítõ a kiegbõl:

Eredetileg így volt, de az egyik patch ezt módosította. Nem ingyen technológia jár akutatási egyezményre, hanem kapsz egy "technológiai lökést". Vagy valami ilyesmi lehet magyarul. Azt hiszem a fejlettséged és pár policy is befolyásolhatja (+esetleg az egyik civnek is van bonusza erre). Valamennyi kutatáspontot kapsz. Ha ez elég egy technológiához, akkor az meg is lesz. Elõször a fejlesztés alatti tudományt egészíti ki a lejáró egyezmény, aztán belekezd egy újba (a technológia fán láthatod melyiknél nem nulla a kiinduló állapotod).
Egy civvel egyszerre egy kutatási egyezményed lehet, de minden civvel köthetsz egyezményt (ha hajlandóak rá).
azt kellene valóban
multiban játszottam eddig vagy 10 alkalommal , egy darabot sem sikerült végigjátszani ,egyrészt 20 percenkénr ledobja a népeket , mások meg kilépnek ,aztán játszhatsz a gépek ellen 😛

már nagyon várom h multival csináljanak valamit

tegnap toltam egy gémet single ben 5 ös szinten
idiota megcsinálta az ENSZT ,volt 30k aranya és nemhogy megvette volna a városállamokat , egy másik AI nyert ,akirõl azt hittem hogy már talán meg is halt 😛
de neki eggyel több allyja volt 😛
Most látom a kiegben még az animációk is bekerülnek a multiba 😛 ez egyre jobb már csak a betöltést kéne fixelni.

ebben bíztam ,köszi
Carmang
Egy kötés = egy technológia. Szóval köthetsz újat, ha lejár, de köthetsz többet is egyszerre, persze azokat különbözõ vezérekkel.

hali
bocs tuti volt már téma a forumon de nincs kedvem visszanézegetni a tengersok oldalt
research agreement :
ez 25 kör mulva ad egy ingyen teknologiát és akkor érdemes mindenkivel kötni akivel csak lehet ?
vagy ez csak kutatás gyorsítás és elég egyszer megkötni?
Amitõl én félek, az az, hogy hogyan kezeli majd az A.I. a beleifeket. Elég durva bonuszokat ad, nagyon elronthatja az egyensúlyt.
Molnibalage
Nekem viszont pont ez tetszik.

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ide írok, de a Civilization 4 magyar kézikönyvét szeretném beszerezni.
Már írtam a Civ 4 sg forumra, de senki nem válaszol/nézi, azért bátorkodtam ide írni.
Valaki tudna segíteni nekem?

Elõre is nagyon köszönöm a segítséget!