Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tudom még ajánlani a Matrix games által kiadott játékokat is.
ha pl rómával kezdek és légiósaim vannak, ahogy halad a kor ugye ezeket le kell váltani? Gondolok itt arra, hogy az 1900-as években már nem légiósaim vannak hanem gépesített egységek.
Sok sikert.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
De ez van 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
na mindegy, ez a gamma nem nekem való és ennyi. nem tetszhet mindenkinek minden 😊
Köszi az infókat.
Õszintén szólva te vagy az elsõ ember, akit ez zavar. Még a 60 éves fater is megértette a játék koncepcióját, hogy miért ilyen...
Nekem az ekkora keveredések nem tetszeken, de hát nem vagyunk egyformák. ha már ennyire eltérnek a történelemtõl nyugodtan lehettek volna fiktív nevek. inkább egy kitalált név mint olyan, amirõl ordít hogy baromság.
na mindegy, engem zavar, másokat nem 😊
Fiktív nevek adásának semmi értelme, mert pont az ikonikusság veszne el.
Szerintem nagy marha vagy, ha címzkézés miatt nem játszasz vele. Egy jó stratégia nem attól jó, hogy kit hogyan hívnak benne...
nem kell követnie a történelmet, csak ez az óriási baromság nem kellene bele. jobb lett volna ha fiktív neveket adnak nem olyan ismert történelmi alakokat akiknek közük sem volt az adott korhoz. na mindegy, köszi szépen az infót, nekem ez a game akkor kimarad. az hiányozna hogy rózsa sándor fedezze fel a nanotechnológiát 😊
további jó játékot és még1x köszi a válaszokat
Vágod már, hogy mirõl van szó? Ez nem történelem szimulátor. Ez nem Age of Empire, ami csak az ókor egy kis szeletét öleli fel...
Tehát a CIV arra épül, hogy vannak népek, amik adott történelmi korban voltak sikeresek és valamivel kiemelkedtek. Ezeket képességekkel, egységekkel vagy épületekkel kiemelik. Pl. az angol hajók az ipari forradalom elõtt atomdurvák (fregatt helyett erõsebb vitorlása van), és mindig gyorsabban mozog a hajója, a másik spec egysége a longbowman. Erre alapozva van X nép, akivel Y db játéksílus jobban megy.
A városállok dettó ugyanazek. Van X db Y féle tulajdonsággal. Nevet kell kenki adni. Hát választottak párat. Nem tök mindegy hogy hogyan hívják? Ha Bukarest helyett Catal Hüyük lenne, akkor az emelné a játék színvonalát? Nem.
Clear?
Te értesz jobban hozzá, én nem ismerem a sorozatot, de iszonyat kiábrándító az ilyesmi, legalább is nekem. A játék nagyon tetszik, de ez teljesen elvette a kedvem tõle. pedig imádnám a stílusa miatt. Akkor ha találkoztam ie 4000-ben Bismarck-al akkor õ az egész történelem során ott lesz évezredeken keresztül? Amúgy a vezetõknek változni kéne ahogy alakul a történelem ahogy a valóságban is. De az is elég lenne ha nem a valós születésük elõtt 6000 évvel jelennének meg. valami kis történemi hûséget vártam volna ha már a történelemrõl szól.
Szerinem te csak trollkodni jöttél ide.
Ennyire leszarják a korokat és a térképet? Pedig istenkirály game lenne ha nem lennének benne ekkora baromságok.
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Egyébként miért van az, népek fele kb. semmire sem jó? Német, songhai, mongol, török képességei szeritnem semmit sem érnek. Barbárok ellen plusz meg hajó elfoglalás? Vicc az egész olyanokkal összeveve, hogy várost veszel az orsztrákkal, 50%-ka durvábbak a városállamok vagy az angol longbowman és hajó és kém bónuszával összevetve.
Pantheon Beliefs:
Fertility Rites: 10% faster Growth Rate
Goddess of Protection: +30% increase in city Ranged Combat Strength
Monument to the Gods: +15% Production of Ancient/Classical Wonders
Religious Settlements: +15% faster border growth
Founder Beliefs:
Ceremonial Burial: +1 Happiness for each City following Religion
Church Property: +2 Gold for each City following Religion
Follower Beliefs:
Asceticism: Shrines provide +1 Happiness in Cities with 3 followers
Religious Center: Temples provide +2 Happiness in cities with 5 followers
Swords into Plowshares: 15% faster Growth rate for city if not at war
Enhancer Beliefs:
Defender of the Faith: +20% Combat near friendly Cities that follow this Religion
Just War: +20% Combat near enemy Cities that follow this Religion
Religious Texts: Religion spreads 34% faster (68% with Printing Press)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
😄
A Civ5-ben így már szintén egy hasonló pozitív spirálba lehet vinni a vallásokkal a birodalmat, csak gyõzze elfoglalni az ember a többieket.😄
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nem azon keleltt izzadni hogy te szerezd meg, sokkal jobb volt elfoglalni a szent városokat.
Ez persze a csak single playerbe volt igaz, multiba nem volt értelme nagy mapra menni. A nagytemplomokkal megtérített városokkal +1 arany jött. Sok város és több vallás esetén ez rengeteg pénz volt, mert volt egy csoda ami ezt duplázta. Ha megvolt az 5 templom, 20 megtérített várossal számolva 200 extra arany körönként nem kevés. Pacifizmusba a boldogságbónusz sem volt elhanyagolható.
Én nem néztem az új kieget, de gyanítom, hogy itt is lehet ütõs kombinációkat kihozni, legalábbis ebbe reménykedek. Remélem csak nem nézted meg elég alaposan, mint a 4. rész esetén😊
Bár úgy lenne.
Szerintem a vallás semmire sem jó, alá Civ IV. Még mindig a nyers erõ a menõ, bár a városállamoknál a kémekkel lehet jól mozogni.
Azt egyébként járható út velük, hogy mindig csak a választás elõtt 3 körrel dobom át õket, addig meg kémkednek? Ha kimozog egy városból, akkor az ellenfél ellen mindig újrakezd a számláló?
Valamiért nem erõsödött meg más civilizáció a többi kontinensen. Még katonailag is én vagyok a legerõsebb, pedig azon takarékoskodni szoktam. Ja simán csak scoutok ülnek a városokban, csak hogy a boldogságpontokat megkapjam. A nagy seregem meg gyûjtöm. Szenet mondjuk nem dobott, szal le kell rohannom a görögöket.😄
Gyorsan letudom aztán lehet, hogy átnyergelek magasabb szintre én is.
A vallás meg szerintem tök jó, elég dúrva bónuszokat dob boldogságra, vagy tudományra, kultúrára, népességre, vagy éppen a seregre. Csak mondjuk sietni kell ugyanis ha késõn alapítasz akkor a jó bónuszokat már elkapkodja a gép, neked meg a maradékból kell okosnak lenned.
Szal ahogy írtam nálam 3-4 warrior aztán elsõ a Stonehenge, amit megépítek az körönként nyom 5 hit pontot. Abból viszonylag gyorsan megvan.
Még nem próbáltam, de talán ha késõbb futottál és jobb a másik vallása akkor érdemes elfoglalni a fõvárosát majd nyomatni mindenhova.
A diplomácia is tud egy ideig nagyon stabil lenne, de meglöksz egy domniót és olyan háborúk indulnak, hogy ehaj. És a gép nem totájik. Már az óceán sem akarály. Olyan partaszállásokat nyom a gép, hogy ehaj.
7-ik (!) nehézségi szinten kis szigetes térképen értem el velük, hogy nem tudtam más építeni csak egységeket mert akkorára hízott, hogy mindent felhúzott. A csodákat meg becsalta a gép. (A reneszánsz korban már azt sem tudta!) Egyetlen ellenfél tudott csak elhúzni, a bizánci. Rejély, hogy hogyan, neki is csak annyi városa volt, mint másak és olyan sokkal nagyobb sem volt.
A római légiós azért lehet annyira durva, mert a fél ismert világot meghódították a légiókkal.
Azonban az atombomba után beül, én meg hiába nyomom rá ezerrel. Nem tudom miért nem használja.
Szal azt kell mondanom, hogy ugyan elég jó a harc, kicsit már erõsebb spec egységei vannak az egyes népeknek, de a római légiós százalékos arányaiban még mindig túl dúrva.
Vagy a többit kéne még felnyomni, vagy ezt levenni. A késõbbi korokban egy nép hátrányból csak a saját spec egységeire alapozva nem tud új birodalmat létrehozni. 1500 körül becsontosodik az erõsorrend. Olyat nem tud senki csinálni, mint Japán, Kína Korea, akik 50-100 év alatt több évszázadot hoztak be a valóságban. A játékban talán Korea kivétel, mert õk olyan tudományos bónuszt kapnak, hogy képtelenség õket behozni. 2-3 játékom is volt mostanában, hogy 1950-re kész az ûrhajója és csókolom. (Persze addig is végig vezettek, de ilyen tudományos bónusszal nem nehéz).
Csináltam most egy játékot unrestricted leader tulajdonságokkal. Hát mit mondjak. Nekem van 1200 pontom 1700 körül. Az utánam következõnek meg 500.
Vagy kezdek rájönni a játék ritmusára, vagy ez az unrestricted mód egy faxság, mert átlagban csak legyengíti az ellenfeleket.
Random map generálással nyomtam indiaiakkal. Mit adj isten, archipelago szerût generált le. Ennek ellenére egész jól ment a dolog. Gyakorlatialg semmiféle komoly háború nem volt, hatalmas flották és seregek épültek ki. Ha nem pofázok és semleges maradok, akkor gyak. még itt sem basztat a gép. Aztán mentés után az egyik városállam kérésére bemocskoltam az egyik népet. Igazi lavina lett a vége ennek az egyetlen eseménynek. Igen hamar megromlott a viszony és ketten betámadtak. Az MI igen durván használta a flottát és jól kezelte a partaszállást is.