4740
Sid Meier's Civilization
-
simon7108 #2894 Kösz szépen a segítséget. -
simon7108 #2893 Kár:S
Akkor egység gyártás lesz majd eladás.
Pénz gyártásra nem akarom tenni mert akkor elvesztem a "munkaerőt" ami azért kell,hogy ne 30 körig tartsanak az építések. -
#2892 Azt egységeket meg tedd sentrybe a s gombbal. Akkor alszanak amíg a közelükbe nem ér vmi ellenség. -
#2891 Aha :D -
simon7108 #2890 Akkor megpróbálom másképpen:)
Ugye van a minimap jobb oldalt.A felső részén lehet tovább adni a kört.Na de nekem nem engedi tovább adni amíg nem skipeltem minden egységgel a lépést(vagy pedig nem léptem le a távolságaikat) és nem építek minden városban valamit(akármit,egységet,épületet stb).Ha minden meg van akkor lesz ott a minimap felett a következő kör felirat.Na én erre szeretnék megoldást,hogy ne kelljen minden egységemmel szórakoznom meg ne kelljen mindig építenem valamit,hogy tovább tudjam adni a kört,mert van,hogy nem tudok semmit sem csinálni,de végig kell mennem minden egységemen mire tovább adhatom a kört. -
#2889 Nem lehet. Ha nem akarsz semmit építeni, akkor rakd pénz vagy kutatás gyártásra. Ha azt meg nem tudod akkor warrior gyártás, ha kész, akkor eladod. -
lammaer #2888 Vajon ezt csak én nem értem? -
simon7108 #2887 Üdv.
Lehetséges megoldani a játékban,hogy ne kelljen mindig valamit építenem ahhoz,hogy tovább tudjam adni a kört?
Mert befejeződött egy épület építése a fővárosban és most épületet nem tudok építeni ott jelenleg csak egységet és nem enged tovább amíg nem "termelek" valamit...
Az meg nem megoldás,hogy minden körben egységeket gyártsak mert annyi pénzem meg nincs.
Előre is thx a helpet. -
lee56 #2886 Az AI-n is sokat fejlesztettek már, mégse nagyon kihívás kitaktikázni a gépet a patchelt játékban se, nemhogy a virágboltiban. :) -
Atesz91 #2885 Idő közben találtam megoldást, egy helyen a config fájlbán át kell írni egy sort. Próbálgatom játékot, sikerült random beállításokkal egy szigetvilágos pályát összehozni, kicsit uncsi az eleje már 1000-ben járok, de még mindig van 4 nép amiről nem tudok, és a karavelláig így is marad. :D -
lee56 #2884 Rengeteg patch jött már a játékhoz, és kellettek is mind mint egy falat kenyér :) A vigárbolti verziók nem mindíg akarják tartani a lépést, inkább újabb játékokkal foglalkoznak a csapatok, civhez anno én is kerestem patcheket, kevés sikerrel.. Aztán egy szép napon amikor le volt árazva megvettem. Szerintem pár EUrót biztosan megér rá áldozni (minden megmaradt hibája ellenére is) amikor akció van, és legalább mindíg friss lesz a játékod :) -
Atesz91 #2883 Sikerült beszereznem ismerősömtől egy teljes verziót, van egy kis gond tört, azt hiszem revolt féle menü működik rendesen, de ha indítok egy játékot, nem enged az egységre kattintani, mintha ott se lenne, se a fent lévő menükbe nem tudok belépni, nem tudok városra kattintani, nem tudok tech tree-t megnyitni, tudtok erre valami javítást? -
Atesz91 #2882 Megpróbálok kutakodni, vagy kicserélni másik torrentből hátha sikerül azért kösz. -
#2881 Értem. Mindenesetre ne aggódj a nem működő DLCk miatt, nem annyira fontosak. -
Atesz91 #2880 Mert engem a teljes játék érdekel, tudom demo is oké, de én mindig is így csináltam, kipróbálom törtben és ha tetszik és vmikor lesz rá akkor megveszem.
-
#2879 Ha kipróbálni akarod, miért nem a demóval játszol? -
Atesz91 #2878 Sziasztok újra!
Úgy döntöttem angolul mégis megpróbálom a játékot, jelenleg csak warez, de később ha megtetszik beruházok rá, letöltöttem mindent ami van hozzá, működik is, kapiskálom nagyjából a lényeget, de 2 DLC-t nem tudok bekapcsolni, a Babilon és a Wonders of Ancient World nem működik. Bepipálom őket, de nem működik, van erre valami javítás vagy hasonló? -
#2877 Höhöhö, akkor biztos túl sok neki.
-
#2876 HD7500 + 16 GB. -
#2875 Néha nekem is csinálja, mennyi memóriád van?
(HD5700 1GB + 4 GB RAM) -
#2874 HD 7500 és Win7 mellett egy idő után elkezd CTD-zgetni a gamma. Másnak van ilyen VGA mellett gondja? Ugyanazt a modot használom, mint eddig... -
Atesz91 #2873 Akkor mindegy. Köszi az infókat. -
#2872 Nincs benne.
Ha felteszed a legújabb kieget nincs magyar nyelv. -
Atesz91 #2871 Kicsit zavaros ez így nekem. A GOTY-ban benne van a kiegészítő is?
-
#2870 Megy a GOTY-val a magyarítás, csak a kieggel nem. -
Atesz91 #2869 Szép napot!
Egy kérdésem lenne, én magyarítások.hu-n találtam magyarítást, de ha jól olvastam Game of the Year verzióval nem működik, vagyis nincs arra elkészítve, máshol elkészült már a GOTY magyarítása?
Ha nem régebbi verziók mennyire működnek GOTY alatt? -
#2868 Egyébként Epic Speed Tech tech a neve. -
#2867 Ez a mod pont ezt csinálja. Korszakonkét emeli a szorzót. Már reneszánsznál valami 4-szeres. A végén 7 vagy 8 szoros lesz. Viszont a tech tradet is letiltja. A végén talán túl erős a szorzó, még csak az ipari kor felé lépkedek, ezért nem tudom megítélni. Az új resource mod is erősen torzítja az eredményeket. A fertilizer feltalálásáa előtt már 29-es városom van.
A technikai fejlődés az, ahol kilóg a lóláb. A szomszédos államhoz képest háromszoros lakossággal velem loholt együtt. Aztán találkoztam olyan államokkal, akik 10-20%-kal maradtak el mellettem, 2-3 tudománnyal vannak elmaradva. --> Itt látszik, hogy az AI változók alapján csalja össze a dolgokat, semmit sem használ fel a játékoshoz hasonló módon... -
#2866 Hát nemtom. A CivIV - nél volt 1-2 a rahedli extra mellett is valóban jól beballanszolt MOD. A CivV-nél ilyennel még nem igazán találkoztam. Vannak ezek a nagyobb modpackek (NIGHT, Vanilla, Hulfgar) de igazából nem igazán nyerték el a tetszésemet.
Igazából talán az utolsó korszakokat kéne meghosszabítani. Több kör + a kutatás nagyobb erőforrás igénye. A végén 4-5 kör alatt megvan egy iszonyat tudomyányigényes fejlesztés. Igaz a birodalom is ekkorra már elég nagy tud lenni, ha jól csinálja az ember.
Emellett csak kéne az a technológia csere. Ezek nélkül az ember tényleg csak átrohan az ipari kortól kezdve, az egészen. Addigra a civilizációk is megfogyatkoznak, és mindenki lenyugszik.
Az is a baj, hogy az AI csak az instatnt health miatt tud igazából a harcban meglepetéseket okozni. Gyak lexarja, hogy legyilkolod az egységét, mert az újjoncnál úgy is begyűjt ezzel annyit, hogy fullra regenerálja, így gyak 2 egységet kell kinyírni, ha nem tudod egy kör alatt. -
#2865 A korszakhosszabbító MOD talán kicsit unbalanszolt, de végre elhozza azt, hogy nem rohansz át a korszkokon, de nem kerül túl sok időbe felépíteni egy hadsereget.
Az más kérdés, hogy olyan térképet csinált a Perfect world, hogy szárazföld felől támadhatatlan az ellenfél több városa is. Egy mezős hegyszorosokon lehet csak haladni. Hiába építek utat, az kevés. Maradnak a hajók. -
#2864 Én most az extra resource-ost próbáltam ki. Atomdurva. Úgy beboostolja a várost, hogy ihaj. Egy másik modot is beállítottam, ami lassítja a technikai fejlesztést, korszakonként növeli a szorzót. Érdekes hatása van standard sebességen. Nem tudok már mást építeni csak katonát, mert a városaim akkor, mint állat a új resource moddal. :)
A vallást újrabalanszoló is aktív, de nagy difit nem vettem észre... -
#2863 Jól hangzik, csak még az AI egyenlőre gyöngén kezeli.
Van az a mod is, hogy a városban ülve gyakorlatoznak az egységek és nő az XP-jük.
Csak nekem nem indult el eddig. -
#2862 Érdekes MOD. -
donatus13 #2861 Mi továbbra is keresünk 4 ik embert multizásra, esténként, 2 v2 -
#2860 Szerintem most megint letöltök valami II. VH-s scenariót.
Kicsit unom már az AI bénázását. -
#2859 Hát nem ér be 1 kör alatt, mert gondolom a kontinens végén gyártotta, van 1-2 30-as nagyvárosa, főleg az elfoglalt civilizációk fővárosai, gondolom azokban gyártja őket.
Az atomháború nem szép dolog, de amikor van már ilyen fegyverem, nem fogok vacillálni, ha megtámad. Volt már hogy hasonló szituban, Korea megint első tudományban fejleszti az űrhajóját, direkt szétbombáztam, mert esélyem sem lett volna. -
uwu400 #2858 Conqest victory-t Deity AI ellen csak atomháborúval lehet csinálni.
Itt nem olyan az atom mint az előző részekben, sokkal durvább, és kell is használni, mert botrányosan csal a gép. -
uwu400 #2857 Deity szintetn nem minden beállítással lehet ám győzni.
Van olyan beállítás amivel egyszerűen lehetetlen.
Leginkább a térképtől függ, de az se mindegy mennyi városállam van.
Kivétel a szigetes pályák, azokon nagyon béna az AI. -
#2856 Hogyan pusztítottad el? Az MI olan távol gyártja őket egymástól? Nekem eddig egyszer volt olyan, hogy nem ért el 1 kör alatt a fővárosba.
Az atomháborút ilyen könnyelműen veszitek? Én a Civ I óta nem atomháborúztam, akkor is csak poénól. -
#2855 Áááá, én is csalásnak érzem, mert annyival javítja az esélyeket. Eddig soxor ott állt feleslegesen 3-4 vezérem is, mert nem nagyon használtam őket. Most várat építek belőlük, mint Kőműves Kelemen.
:)