4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Molnibalage
    Soha semmit nem tudtam velük ellopni és cserébe csigalassúak. Az első játékom óta egyszer láttam kémet szintet lépni...
  • Molnibalage
    Ez megy a G&K-vel is?
  • Molnibalage
    Teljesen reménytelen. Túl erős az AI.

Most rómaiakkal vagyok. Megtámadott a jenki, vas nélkül levertem. Nála volt vas, összevissza 2 egységnyi. Aztán megtámadott a görög, a fővárosát elfoglaltam. Azóta béke van. Nekem van kb 600 pontom, mindenki másnak 300-400. Mi a bibi? Ausztria. 20-30 kör alatt is 800 pontról lett 1200-as.

6-ik szinten nálam már izzasztó, de a végén mégis bukó a gém. Mindig összhozza a MI valahogy, hogy legyen egy megállíthatatlan szuperhatalom...
  • Molnibalage
    Rómaiak ballisztájához sem kell, a catapulthoz sem. Most néztem meg a civilopediában. (Már már az is volt hibás.)
  • donatus13
    Nem fogom mert már próbáltam elégszer, inkább lerakom őket sokkal többet hoznak ha már sok van belőlük + vallás+ wonderrel gyorsabb de nekem 8 ki ,hogy játszik :)
  • donatus13
    Megint megnéztük , és nekünk valamiért nem kell hozzá.
  • uwu410
    Pedig nem ártana kipróbálni. Meg fogsz lepődni.
  • NEXUS6
    Az első kémem, ha jó helyre rakom folyamatosan nyomja a teknolódzsikat, lépi a szinteket, a többi sajna használhatatlan azok mennek nálam is vidékre a városállamokba.

Ha az első kém bekrepálna azonnal visszatöltöm a játékot.
  • NEXUS6
    Ez a neked való mod!

Info addict
  • donatus13
    Talán alap játék nem érdekelt mert 0 színvonalú lett az ottani taktikák és technikák semmit sem érnek már a kiegben DIETY n meg főleg nem csinálok ilyet.
  • donatus13
    Jó akkor bocsánat, rég nem az alapjátékkal játszom és ott nem kell hozzá.
  • uwu400
    Most megvetted a városállamokat?
  • uwu400
    Akkor elég ügyetlenül használod őket:)
    Csak akkor éri meg lerakni a GP-ket, ha kirakod hozzá a freedomot.
    És a tudóst még ebben az esetben sem éri meg lepakolni.
    A merchant jól jöhet, mert megeshet hogy a végén tömegesen kell atombombát vásárolni. A termelés is jól jöhet, ha űrhajót építesz. Cult victory-nál meg az artist. A tudós viszont semmiképp.
    Egyetlen kivétel talán az a tudós amit Babilonnal lehet kapni az elején, az talán elég sokáig van lent ahhoz hogy behozza az elszakasztott technológiát.

Általában mire annyi tudományt termel ami megtérül, majdhogynem vége a játéknak, ráadásul azok a technológiák amiket így elszalasztasz, végigkísérnek a játékon, és halmozott hátrányként jelentkeznek.
    Ez nem vita tárgya, csak egyszerű matek, számold csak ki!
  • uwu400
    Na most játszottam az alapjátékkal, és kell vas a aktapulthoz még mindig.
    Megtévesztett hogy olyan magabiztosan jelentetted ki róla az ellenkezőjét, meg hogy benne van a civilopediában. Hát kérlek szépen ott se írnak mást.

Egyébként én is logikátlannak tartom, de azért az ilyen tippelgetésekkel azért vigyázni kéne.
  • donatus13
    Arra leszek kíváncsi mi lesz a következő kiegben, nyilván a kémrendszert átdolgozzák mert ennek most semmi értelme, betehetnének még pár victory típust is, valami faith alapút és valamit ami economys mondjuk megkéne építeni egy ilyen über wondert amihez rengeteg productivity kell. + jöhetne még új technológia rész is + pár új unit. Na meg persze sok nép és csoda.

De majd meglátjuk mi lesz benne.
  • Molnibalage
    Szokás szerint úgy toltam végig a játékot, hogy 1 db háború(cska) volt, mikor engem támadtak meg. Akkor is csak tenger csata volt meg a város + ágyú lött ki.
  • Molnibalage
    Én is csak arra használom. Néha védekezek velük.
  • donatus13
    Kémeket én city statekben tartom:P
  • Molnibalage
    Hogy a rákba lehet modokat leszedni? A régi beépített letöltő helyett a Steam ugrik fel, de az oldalt látható felsorolással egyik kategóirában sincs semmi...
  • Molnibalage
    Na, majdnem megvertem 6. szinten a gépet. 5 körrel előzött meg science victoryval, de fura módon nem a messze legerősebb ellenfél.

A kémkedés továbbra is vicc. Egyetlen szintet sem léptek a kémeim. Egyszer küldtem ellenséges városba néhányat 170-310 kört írt ki mire valamit elérnek. Nem igaz, hogy sehogy nem lehet táolni őket...

Az is vicc, hogy még mindig nincs CiV IV szerű diplomáciai kép, ahol áttekinthető lenne, hogy ki kivel milyen viszonyban van és milyen szerződéseik vannak.
  • Molnibalage
    A great eng. a kiegben már csak arra használható. Az alapjátékban bármelyik nagy ember indíthatott golden age-t. Most már csak a great artist.
  • donatus13
    Na akkor ezzel meg én vagyok így mint te a workerekkel, az életbe nem használnék great sci t tech boostra, Great engi-t viszont igen wonder boostra, az összes többi megy tile impropmentnek.
  • Alienator
    hát én még csak most ismerkedem a játékkal, nem sokat értek abból amit írsz :)
  • Molnibalage
    Én egyik játékot indítom a másik után keresgélve jó startégiát. Az alapjátékot pár hónap után skippeltem.

Most az osztrákokkal vagyok. 2. hely táján vagyok 6. szinten most kezdtek felpörögni. Nem olyan jó biznisz a városállam megvétele, igen sok unhappy-t hoznak. A saját városok fejlődését is alig bírom lekövetni.

Viszont most jöttem rá, hogy a great sci-t nagyon nem éri meg beáldozni egy tudományért, legalábbis a kiegben. Már 4 db tile improvementet húztam fel a fővárosban, ahol minden bónuszt adó épület van, kikéve observatory. Atomdurván elindultam a tudományos fejlődésben. 6. szinten a gép gyak. nincs előttem. Azért most is van egy fél-superpower, pedig már 12 db népet tettem ki standard térképre...
  • Alienator
    az alap kb annyira tetszik, hogy 10 éves stratégia fanatizmusom top3-ban benne van. meg vagyok győzve, megveszem.
  • Molnibalage
    Igen. Az alapjátékot soha többé nem vettem volna elő. Ezzel tök jókat játszok. Ha az alap tetszik, a kiegen összefosod magad.
  • Alienator
    megéri megvenni a gods and kings kiegészítőt? dob annyit az egészen hogy megérje? mert csak egy kieg de 30 euro, elég húzós ár. de ha annyit dob rajta akkor megvenném.
  • Molnibalage
    Megint kezdtem egy újat. A helyzet a szokásos. Mindekivel lépst tartok, de egy ellenfél megint x2 pontszámban mindenkihez képest. Nincs kit beszervezni ellene...
  • Molnibalage
    Ezt azért nem mondanám. Az egyik győzelmem bizony az volt, hogy kőkeményen ráálltam a városállamok kívánságainak teljesítésére. Nehéz, de izgalmas játék volt.

A játék mozgalmassága igen jól növelhető, ha az adott térképnen vagy a városállamok vagy a résztvevő felek számát növeled. Ez azért is jó, mert kevésbé lesz egy superpower, akivel nem tudnak a többiek mit kezdeni...
  • Molnibalage
    Nem volt rá pénzem, nem véletlen kaptam ki. Másik ami idegesítő. Első kieges játékomnál igen hamar szintet léptek kémeim és voltak 3. szintűek is. Soha nem halt meg egy sem. Most a játék végén az ÖSSZES még mindig első szintű volt. Röhej...

Svédeket vagy osztrákokat próbálta már valaki? Osztrákkal az 1-2 város alapítás elégnek tűnik. A többi várost szimplán megveszed. Mivel még nem próbáltam ezt, az árra lennék kíváncsi.
  • lee56
    Abban van, amúgy nekem sincs, még :)
    Rákattintasz a városállam nevére, aztán tejelsz, vagy olyasmit csinálsz amit kérnek, ez nagyon változó lehet, csoda, nagyember, barbár írtás stb.

A diplomatic victory ebben a játékban gyakorlatilag egy ki a leggazdagabb verseny, semmi értelme nincs, legalábbis a diplomációhoz vajmi kevés köze van, mondjuk megértem miért így oldaották meg, mivel még így lassan 2évvel a megjelenés után is röhejes néha a diplomácia..
  • Alienator
    a térítők csak a gods and kingsben van? nekem az nincs meg. hogyan kell használni őket?
    és még valami... hogy lehet megvenni a városállamokat?
  • donatus13
    Azért vásárolok fel mindent az elején mert egy idő után nem lehet és akkor a culturával nagyon nagyra nő a város, 3-4 város területét simán lefedi...
  • uwu410
    Máskor vedd meg mindet, és te fogsz győzni.
    Az se mindegy mikor veszed meg, sokkal több bónuszt adnak mint a világ összes városa és csodája együttvéve ha ki van rakva a patronage.
  • Molnibalage
    2-3 volt az enyém. Nekem volt egy giga 40-es városom és két 13-as. Neki meg volt 5 nagy meg 1-2 kicsi...
  • uwu410
    Városállamok?
    Mind megvetted?
    Gondolom hogy nem, mert különben te győztél volna.
  • uwu410
    Én csak akkor szoktam területet venni, ha nem akar valami fontos nyersanyagot magának belakni.
    Miért kéne egyébként nagy terület az elején?
  • Pluskast
    Én az uccsó játékomnál baromira berágtam a gépre. Small continent. Felettem lévő szigeten a mongolok voltak szaros 5-6 várossal. Ő még a reneszánsz korszakban járt mikor nekem már atomrakétáim voltak. Egyfolytában hozta a térítőit. a 3. vagy negyedik esetnél meguntam és kb 20 atomrakétát rádobtam. Utána többet nem is hozott egy térítőt sem...
  • Molnibalage
    Valahol van ráció abban, hogy a térítő szabadon mozoghat. Egyfajta diplomaták.
  • Pluskast
    Sajna nem bug. Nekem volt olyan, hogy a szent városomban változtatták meg a vallásomat. A steam egyből fel is dobott egy achivementet. Amúgy azt nem értem, hogy bármilyen másik nemzet great prophetja vagy misszionáriusa miért mászkálhat szabadon a országomon belül? Miért nem csak open border esetén lehetséges ez? Sürgősen ki kellene ezt javítani mert marha idegesítő, hogy a gép bejön és térít nálam úgy, hogy az ő városainak nagy részén még el sem terjedt a saját vallása de a misszionáriusával azért hozzám jön téríteni.