4740
Sid Meier's Civilization
-
#2974 Azt még valaki meg tudná nekem mondani, hogy miként szerezhetek vissza egy bizonyos luxus és/vagy stratégiai nyersanyagot egy másik civilizációtól ha már elüzleteltem? -
#2973 Nem. Szóval okosan kell azt a fát építgetni. -
#2972 Sziasztok.
A Policy fát,beállításokat valahogy lehet 'rezetelni' úgy mint a Civ IV ben? -
#2971 Meg kell hódítani a birodalmat és akkor öröm és bodottá van!
-
#2970 Neked annyival rosszabb, hogy csak a follower bónuszt kapod meg más vallása után. -
lammaer #2969 Értem. (ezt nem is tudtam hogy a bónuszok úgyanúgy "fogynak" mint a world wonderek :) )
Adabszurdum ha kompletten ignorálom a vallást és mondjuk a rivális bizánciak ultratápos vallása elterjed az én városaimban mindenféle szuperjó bónusszal - lesz attól nekem rosszabb vagy neki jobb? -
uwu420 #2968 A vallások az alapításuk után változnak, két lépcsőben is fejleszthetőek. Bizánccal pl. 5 bónuszt is össze lehet válogatni, elég tápos vallást lehet velük összerakni, ha nem viszik el a bónuszokat mielőtt te kiválaszthatnád.
Értelem szerűen minden városra a saját vallásának bónuszai érvényesek, ezért aztán nemigazán hatékony ha összeraksz egy tápos vallást, ami aztán kipusztul a világból. A második lépcsőben lehet olyan tulajdonságot választani a vallásoknak ami a terjedésükre ad bónuszt (~30-60%), azt szinte kötelező kiválasztani, és nem kell a misszionáriusokkal meg inkvizítorokkal bajlódni.
Az a legnagyobb "baj" hogy ez a bónusz úgyis része lesz valamelyiknek, ha te nem választod ki, és szépen lassan elnyomja a többit.
-
lammaer #2967 Egy szakmai kérdés: az hogy a városomban saját vagy idegen vallás van, számít valamit azon kívül, hogy a bónuszok amiket az én vallásom adva értlemszerűen nem élnek abban a városban? (cserébe gondolom a másik vallás bónuszai igen).
Egy régebbi meccsemen elég sok erőforrást beleöltem a hittérítésbe, de nem nagyon tűnt úgy, hogy lenne bármi haszna.... -
lammaer #2966 Nekem egy viszonylag friss verziós G&K van a virágboltból - megpróbálok utánanézni melyik "üzletben" vettem :)
Lényeg ami lényeg, törttel is igen jól lehet tolni, minden működik és atomstabil, csak lehet picit körülményesebb a beszerzés. -
uwu420 #2965 Én úgy érzem pénzkidobás volt megvenni, valami mást kellett volna helyette. -
#2964 Kis túlzással kb. kéthetente akciózzák le és simán megéri az árát. -
BuddhistJoker #2963 Ez a problémám, ha nem lenne ilyen drága, megvenném. Amúgy az egységkijelölős a problémát sikerült megoldanom. Most már csak a mentéseket kellene valahogy visszatölteni, mert eközben kilép. -
uwu420 #2962 Meg kell venni.
Bár közel sem ér annyit mint amennyiért adják. -
BuddhistJoker #2961 Hello. Felraktam a Gods & Kings kiegészítőt. El is indul, de mikor betölt a játék, az egységek nem reagálnak az egér kattintására, valamint az időt se lehet továbbvinni. A menüre viszont érzékeli a kattintást. Valaki tud segíteni? -
#2960 Jól hangzik, főleg, hogy a játék végére helyezik most a hangsúlyt.
Az AI ugyanis ilyenkor esetenként meglehetősen passzív tud lenni egy idő után valamiért. -
#2959 Akit érdekel. Brave New World néven új kieg jön. -
#2958 Fölraktam valami kiterjesztett technológia modot, nagy térképen nyomom már 2 hete. Erre bejelenti, hogy buktam mert a diplomáciai győzelmet nem kapcsoltam ki. Szerintem a legócskább dolog, pláne, hogy magadra nem is szavazhatsz. Ezt a faxságot ki találta ki, nemtom!?
Mindíg ki szoktam kapcsolni, csak most valahogy kimaradt.
Azért folytatom, mert kíváncsi vagyok mit tud a mod. -
#2957 -
KingPunisher #2956 Aha van. Nekem is volt ilyen warez verzio.. Ha modokat akarsz meg kell venni, a legujabb patchek már nincsenek feltörve.. -
Clusters #2955 Sziasztok. Nekem olyan problémám van, hogy mikor a menüben rámegyek a Mods-ra akkor nekem egyből lefagy az egész, még mielőtt telepíteni tudnám a modokat. Van valakinek ötlete h mit tehetnék? Köszönöm előre is. -
uwu420 #2954 Amennyiben esetleg én működésre tudnám bírni ezt a modot, lehet ezzel cooperative módban is játszani, vagy szigorúan single player? -
HyperMonkey #2953 Ugyanúgy lefagy a start game után. Mod nélkül meg megy. -
KingPunisher #2952 Töltsd le ezt és ezt..
Másold be a MODS mappába ezt itt találod :
C:/users/...neved../my documents/my games/civiliz..
előtte törölj ki mindet a mods mappából
Elindítod a gamet mods ott kipipálod ezt a kettőt miután automatán kicsomagolta őket, next.. single player és mennie kell.
Fontos hogy a mentett játékot is innen lehet csak betölteni.. -
HyperMonkey #2951 na most máshogy indítottam, kiírta hogy milyen modokat használ, rányomok a single payer game-re, setup game, beállítom amit akarok,l start game és ott mjegáll majd kiírja hogy a civ5 működése leállt. SZóval leírnád részletezve mit kell tennem? -
HyperMonkey #2950 Külön nem kell elidítani, azt írja hogy engedélyezzem, next és indítsam a single playert. -
HyperMonkey #2949 Igen eredeti az alap Civ5 is és a G&K is. Úgy telepítettem ahogy a linkben van az install menüben jobb oldalon. De a modoknál látszik is, enabled és be van pipálva a modok neve mellett.
Miben más a kezelőfelület? Nekem nem tűnt fel. Hom találom ezt a mentors hall-t? -
KingPunisher #2948 Egyébként ha felteszed egyből látszik mert más a kezelőfelület , van uj épület az elején (mentors hall) stb.. -
KingPunisher #2947 Eredeti a játékod ? tudod hogy kell modot telepíteni és játszani vele ? -
HyperMonkey #2946 Köszönöm, fel is tettem. A MODS-ban látszik, enabled és zöld pipa is megvan mellette. De nem tudom hogy működik-e, mert te azt írod hogy egy barbár tábor 100 aranyat ad. Nos nekem 40-et adott. Pedig mindkét modot feltettem. -
KingPunisher #2945 CivUp+ Gem -
HyperMonkey #2944 Megmondanád hogy pontosan mi ennek a mod-nak a neve és hogyan kell telepíteni? Gondolom a G&K-hez is jó. -
KingPunisher #2943 Jó-e a mod ? 5 perc után nem fogod tudni elképzelni hogy az eredeti verzióval told, pedig akad bug bőven.
Az alap koncepciót nem változtatták meg, viszont olyan sok helyen finomítottak,bővítettek, javítottak a játékon, hogy összefoglalni sem lehet.
A CiV V-vel nekem az volt a bajom , hogy kurva egysíkú. Semminek nincs igazából jelentősége, megépítesz mindent kifejlesztesz mindent hozod a legjobb katonákat esetleg a sorrendbe tudsz kicsit variálni.
A moddal még csak pár napja tolom kell még teszt bőven de olyan dolgokat csinál az MI amit eddig nem láttatok.
A barbárok tipikusan fosztogatásra mennek meg megölni az egységeket, természetesen kitámadnak a táborból ha annak van értelme és gyogyulnak! is a saját táborukba valamint attól függően hogy hol képezték ki őket kapnak bónuszt a mozgásukra.
Ha feltűnik egy barbár tábor rohan mindenki az MI is hogy elfoglalja egyrészt xp az unitnak másrészt 100 aranyat ad egy tábor, nem csak egy zavaró tényező hanem valóban érték és kihívás leverni egyet..
No nem megyek bele mindenbe de 1000 dolog változott, próbáljátok ki többet nem játszotok a gyári gyér verzioval ) -
uwu420 #2942 Jó is lehetne.
De a béna lobby rendszer, meg a nehézkes működés tönkre teszi.
Bár ha ezek nem lennének, még akkor is túl primitív. Bele lehet ugyan piszkálni a játékmenetbe, de nincs annyi lehetőség mint a 4-be volt.
Az a mod akár jó is lehet, meg fogom nézni. Gondolom single player only. -
donatus13 #2941 Pedig ott a legjobb a civ 5. -
KingPunisher #2940 Körökre osztott játékot nem játszok multiban így ezek az élmények engem sajnos elkerültek.
-
uwu420 #2939 Á nem unalmas ez.
Mindig van izgalom ha multizunk. Mindenki izgatottan várja a lobbiba hogy elindul-e egyáltalán, meg hogy mikor esik szét. Mindíg nagy kérdés hogy vajon csak kidobál embereket, vagy tökéletesen szarrá fagy az egész.
Az is izgis hogy kell-e reset, vagy elég az alt+ctrl+del.
Amúgy sokat játszok vele XD -
#2938 Az alap játéknál az ipari forradalom utántol csak egy esztelen rohanás volt. Emiatt talán 3-4 mecset ha nyomtam vele modok nélkül. Egyszerűen nem volt értelme.
Itt az új kieggel a végjáték már helyre van téve.
Pl a valósághoz képest kicsit elmaradva 2010 körül járok, egy hosszabb háború után elfoglaltam a kontinensem nagyrészét. A maradék törpeállamokkal békét kötöttem. Erre az egyetlen megmaradt erősebb ellenfél ezen a kontinensen rögtön atomot dobott rám. Hmmm, nem túl nagy de fájdalmas veszteséget okozott. A másik kontinensről támadó katonailag legerősebb görögök simán kihasználhatják.
Közben épülnek szépen az űrhajók is. Lesz itt még kavarás rendesen! És még van 40 évem.
-
KingPunisher #2937 Nos megvettem a játékot így sikerült feltelepítenem a modot.
Vicc de a mod miatt vettem meg a gamet, és azt kell mondanom nem csalódtam.
Az alap játékot orrba szájba megveri, már nem is igen bírnék játszani vele :P természetesen még nem tökéletes de hetente jön ki 1-2 patch és elég komolyan fejlesztik a srácok.
Maga a kezelőfelület is vagy 5x jobb de a gem által hozzáadott extrák meg tényleg a körökre osztott stratégia királyává teszik.
Javaslom mindenkinek, a civ V egy idő után dögunalomba fullad nem nyújt kihívást de ezzel a moddal picit más lesz a game.
Az Ai is sokkal jobb kb 5x :) persze kell finomítás sok téren de folyamatos a fejlesztés. -
KingPunisher #2936 Civilization V Unofficial Patch (g&k)! Nincs meg valakinek véletlenül ennek és a G&K Enhanced Mod -nak régebbi változata ami kompatibilis a 1.0.705-el ?
Sajnos alapjátékban elég gyér az Ai egy idő után uncsi :), kipróbálnám a modot de ugye az meg csak a legujabb patch-el megy :(
-
uwu420 #2935 Alapbeállításokkal king fokozaton biztos jó, csak én még olyat nem játszottam soha.
Azért elég sok dologtól függ mit éri meg legjobban csinálni kezdésnél.
Aki mindig ugyan úgy kezd annak lövése sincs a játékról.