4740
Sid Meier's Civilization
-
BladeW #2654 Civ1 óta nem nagyon :) (Néha volt persze, de ez tipikus civ betegség. Ezért inkább modernkori scenariokat lehet érdemes elővenni.) -
#2653 Valami bug lehetett. Elmúlt.
Neket volt már modern eszközökkel vívot egyenrangú háborútok. A modern egységek közül gyak. soha nem használtam semmit. Mire eljutok a jövőbe vagy a MI túl erős, vagy én. Semmi szükség rephordozóra meg repcsire. Addigra kialakult erőviszonyok vannak. -
#2652 Ja, látom nem is dolgozik rajta senki. Passz. -
#2651 Az számít, hogy dolgozik-e rajta városlakó.. -
#2650 De miért csak az a mező? Van máshol is dzsungelem, ott nincs culture. A hegy számítana? -
#2649 Nem vágom fejből, de asszem valamelyik tech adja. -
Kultúrát termel a jungel. Nincs rajta csak újt. Vajon hogyan? -
#2647 -
Megvettem Quebecet és így megkaptam az elfoglalt azték város luxuscikkeit is. A landsckret (vagy mi a neve) egységek mind tőlem vannak, amit meg Sido adott ingyért, mert a játék eleje óta a szövetségesem questek által, szintén ingyért. Nem fasza? Hadüzenet nélkül megvan a luxus és egyik városállam ingyen fedezte. 6. szinten! -
#2645 Itt rosálok be. Egy városállamnak lepasszoltam vagy 4-5 elavult egységet. Nekiállt hódítani. Elfoglalta az egyik ellen FŐVÁROSÁT. (Mondjuk 0 befolyást kaptam, ami elég érdekes...) -
#2644 Akkora bugot találtam a játékban, hogy ihaj. Megtámadtam az ellenfél városát próbaképpen, hogy mennyit verek le belőle. Majdnem levertem. Mentett állás visszatölt, a város hp-je nem maxban van, ahonnan levertem, hanem a sebzett állapotban.
Az ilyen dolgokat hol lehet jelenteni? -
#2643 Bemásoltam, kiválasztottam, nem történt semmi. A régi kinézet van. :( -
#2642 Ezt is kipróbálnám.
Egy.
-
#2641 http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=84206264
Ezt próbálnám még ki. -
#2640 Karácsonykor nekem jó. -
donatus13 #2639 bocsánat, még 2 haverja :) -
donatus13 #2638 Nincs valakinek még 3 haverja ? 3 v 3 ra keresünk játékosokat :) TS van, és előre egyeztetett időpontban tudunk játszani. -
#2637 C:\Users\...\Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5\MODS
Ide elmented a letöltött zip-et, majd ide kicsomagolod.
Fő képernyőn mod-os játékot indítasz, mod kipipál és mehet a móka. -
#2636 Hogy a picsába lehet letölteni a felugró ablakos steam fostalicskánt keresztól? Hogy lehet ennyire használhatatlan csilicsáré felületet létrehozni? Komolyan mondom eszamfaszom megáll... -
#2635 Hogyan lehet feltenni...? Nekem nincs \Mods könyvtáram. Különk kell aktiválni, mint modot? Mert hiába hoztam létre a könyvtárat és másoltam be, semmi sincs ott. -
donatus13 #2634 Én szerintem meg pont nincs elkúrva, mindenkinek adott a lehetőség ,hogy vásároljon városállamot :) -
lee56 #2633 Mivel még egy 10éves is túljár a taktika AI eszén, ezért a hadakozás tényleg nem nagy kihívás, a tiednél 5x nagyobb AI sereget gondolom te is vertél már vissza könnyedén :) Sajnos nehéz jó AI-t írni, ezzel próbálkoznak már két éve, és nem nagyon megy :) De azért legalább fejlesztik mindíg egy kicsit, civ4-nél sem volt rögtön kihívás az AI, kellett az a két kieg meg a halom patch..
Mondjuk ettől függetlenül én is most only-domination victory-n játszok, de csak azért mert immortalon még nem nyertem, és a science-ben jól sejtettem hogy kb az összes nép elvert volna, mert uccsó voltam kb szinte végig fejlődésben :) -
#2632 Ja, igen. Egy várossal is próbálkoztam. Azzal sem sikerült... -
#2631 Nyertem már többször is úgy, hogy minden városállam az enyém volt. Nem vagyok gyogyós, nem kell hangsúlyozni. De ha 6. szinten egyszerűen nincs rá pénz? Questekkel megalapozott városállamokat meg tudom tartani, de kb. itt vége a dalnak. -
uwu410 #2630 Most nem azért, de hogy lehet unalmasabb a hadakozás annál mint mikor csak végigklikkeled a fejlődési fát és mondjuk fellövöd az űrhajót?
Nálam a józan ész azt diktálja, hogy pont a fejlesztős játékmenet az unalmas. -
uwu410 #2629 A #2627-et akartam írni válasznak, csak félrement. -
uwu410 #2628 Hát azért ez az utolsó kijelentés kicsit erős.
Meg lehet verni egy alomnyi AI-t deity fokozaton is akár egy várossal is. Lásd előző hsz. -
uwu410 #2627 Szerintem nincs olyan térkép amin még nem játszottunk. Variálni szoktuk a beállításokat.
Great plains-en mentünk tegnap, de az csak funolás volt, gyorsan leklikkeltük, emperoron nyomtnk egy 2v2v2-t AI-k ellen.
1v1-be player ellen szoktam néha játszani, de azt kizárólag az east ws west mapon. Van rá egy trükköm, ami mindig bejött eddig, még sose kaptam ki azon a mapon.
Egyébként meg one city chalange-el is lehet nyerni deity-n is, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy minden városállamot meg kell venni. Ha nem csinálod, ne csodálkozz hogy nem sikerül. Nincs az a szuperhatalom ami kompenzálhatja azt a bónuszt amit adnak. Persze patronage nélkül megint csak ne csodálkozz ha nem sikerül, tradition után azt kell kirakni. Ha először a kultúrás városállamokat vásárolod meg, gyorsan megvan ám. Ja és a függőkert nem árt mellé. Csak végig kell klikkelni, ez a legprimitívebb "taktika". Azért rakom idézőjelbe, mert csak azért működik mert el lett kúrva a balansz, és ez gyakorlatilag ennek a kihasználása. Sok játékba vannak ilyenek, mindíg van valami ami joly jokernek számít, itt a városállamozás pont ilyen. Nem értem miért nem vagy hajlandó kipróbálni.
-
Nos #2626 Én mindig 6-os sziten játszok - legtöbbször large térképen, leggyakrabban 13 ellennel. Az még pont az, ahol nem kell kimondottan matekolni a győzelemhez, így megmarad az élmény. A 7est már nem szeretem, mert ott már nagyon számolós.
NEXUS 6 (#2625) módszerével ezen a szinten majdnem minden játékot meg lehet nyerni.
Ha ezt a módszert választod jól jön az honor ág. Az hogy tradition, vagy liberty az nálam általában attól függ,hogy milyen a kezdő terület. Bár figyelem azt is, hogy milyen néppel játszok - csak a stílus miatt.
Az eleje az építkezés. Legyen azért pár egységed, hogy egy város mellett meg tudj fogni egy támadást. Ha úgy alakul jól jön, ha valakitől tudsz workert zsákmányolni. Ha szerencséd van, akkor mire megjön a vas, addig kivédekezed valaki támadásást, és mikor megvan a vas már egy kisebb seregét kell kiírtani. Ha nem érzed magad valakitől biztonságban, akkor ha van egységed, akkor érdemes erőltetni egy másik szomszédot is.
A hosszabb távú terjeszkedésnél sok mindennel megkönnyítheted az életedet. Ugye a több város azt jelenti, hogy később jön a következő tech, policy. Ha másik kontinensre megyek, emiatt sokszor már csak a legjobb városokat tartom meg fenyítőpontnak. Sokszor játszok olyat, hogy felszabadítok népeket, vagy a leggyengébbeknek adok egy-két várost. Ha túl sűrűek, akkor razelek is néha. Így nem lassítanak a lehet, hogy már többször elfoglalt semmit nem érő városok, és a legjobbakat megtarthatod magadnak. Arra azért számítani kell, hogy ezeket a városokat nagyon könnyen elfoglalhatja a kegyeltedtől valaki más, mivel elég gyengék lesznek. Mostanában másik kontinensen csak fővárost tartok meg és világcsodásat, vagy naggyon jó várost. A lényeg: így a cultúrád és a technológiád is nagyon jól fejlődhet ha jó az alapod otthon, mert nem húz vissza a sok kis szar. Simán nyerhetsz culturális, vagy tech victoryt is. A katonai azért elég uncsi.
Én ha mostanában nekiülök, akkor próbálom nem ezeket a stratégiákat alkalmazni. Direkt meghagyom a környező népeket . . . mondjuk a franciákkal 700-ig csak védekezek, de miután történelmileg is megjelentek a frankok én is elindulok. Vagy az arabokkal olyan vallásra megyek rá, ami a hadsereget nyomja és velük is csak Mohamed után foglalok.
-
#2625 Csak 1 népet?
Hmmmm... Én úgy szoktam kezdeni, hogy ráhajtok a vasra és aztán kiirtom az összes kontinensen levő népet, elfoglalom a városaikat. Ez általában 3-4 civilizációt jelent, és ez elhúzódik olyan 1500-ig.
Ha ekkor nem én vagyok az első akkor a köv fázis az erős flotta. Ilyenkor a gépnek már erősebb van, de 1-2 évszázad alatt el lehet venni a kedvét.
Ha a tengereket uralom, kis harccsoport a legerősebb ellenfél kontinensére, fővárosát elfoglalni. Ha lehet megtartom, ha nem lerombolom.
És nagyjából ennyi szokott lenni egy játék, a többi már csak élvezkedés Ez a Civ4 óta nyerő stratégia.
Ha nincs kit leigázni az elején inkább hagyom az egészet, mert a gépet tényleg képtelenség utolérni monarch szint fölött sima fejlesztésben. -
#2624 Közben rájöttem, great people tudja. Kicsit fura, hogy a sci +8-at ad, ez meg csak +4-et. Kicsit aránytalannak érzem. -
donatus13 #2623 nem:) -
#2622 Manufactory és custom house tile imrovement hogyan építhető...? Ott van a listában, én soha nem tudtam csinálin, most láttam egyet egy elfoglalt városnál az utóbbiból.
Huge map mellett változtatsz a népek számán? -
donatus13 #2621 én huge on játszok, és sea levelt low ra állítom nekem az jó szokott lenni. -
#2620 6. szinten ti hogyan veritek meg a gépet? Próbáltam fejlődni, próbáltam leverni, egyik sem megy... -
#2619 Anélkül sem. Az előző játékban 2-nél több soha nem volt. Hozzám sem értek. Az mondjuk kemény volt, hogy 6 db várossal - abból egyet a játék vége előtt vettem nem sokkal - a lakosságom nagyobb volt, mint a gépnek 13-14 várossal. Még így is kikaptam...
A mostani játékban egy népet teljesen kiirtottam, egyet meg kettévágtam és fővárostalanítottam. Csak semmit sem ér, mikor az osztrákok másik kontinensen vannak.
A másik bibi az, hogy akármelyik térképet választom a vízfelület kb. 60-70%-a térképnek. Nincs olyan térképgenerátor MOD, ami jó a G&K-hoz és enged más arányt is beállítani a sea levellel?
Ti milyen térképen toljátok? -
uwu410 #2618 Ha vannak városállamaid, nem támadnak ám meg. -
#2617 Ha nem lenne superpower nép, akkor még 6. szinten is én lennék az első. -
#2616 Hát pedig nekem talán egyszer volt, hogy nagyon gyíkul teljesítettek a kémek.
A G&K-nél szerintem létfeltétel, hogy teknolódzsit lopkodj, mert nagyon lemaradsz, főleg, hogy a gép is rendesen használja őket. -
#2615 Műxik, és kb. minden info benne van, ami mondjuk a CIV4-ben.
De új játékot kell kezdeni, mert csak akkor kapcsolódik be.