4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • uwu410
    Nekem is olyan gépem van mint amin te nyomod. Sajnos nem ismerek olyat akinek egy millás gépe van, és játszik ezzel a játékkal. Lehet hogy erősebb gépen játszhatóak a nagy térképek, de egyáltalán nem biztos amíg nincs rá élő példa.
  • Molnibalage
    Visszavonok mindent, én volta a marha. A nexr gomb után a lista felett a single player sor nem kijelzés, hanem választható opció. Azt lenyomva működnek a dolgok.

Azért lehetett volna egyértelműbb is...
  • lee56
    Ez hülyeség, simán lehet játszani nagytérképen, csak erős gép kell hozzá, civV sok magos CPU-kat is ki tudja használni, és kétmagossal bizony nem is ajánlott a nagy térkép és sok civ..

Én most huge-on nyomom (4magossal- phenom2 x4 970), és bizony a játék vége felé már elég sokat kell várni (future-ben vagyunk már), de fél perc alatt van a körlépési várakozás így is, ráadásul 10mp körül is lenne, mivel csak 4 AI maradt, viszont már majdnem mindenki háborúzik mindenkivel :)

A konstrukciós hiba erős kifejezés, annyiból van igazad hogy 1upt miatt új területre eveztek a fejlesztők, amire nemcsak AI-t nehéz programozni, de nagy térképen és sok egységnél már exponenciálisan megnő a számítások száma (útvonalkeresés, AI taktika stb), ezért is kell az erős CPU
  • BYpsilon
    Fight For All = Mindenki mindenki ellen
    asszem :)
  • Molnibalage
    Mi az az FFA?
  • BladeW
    Akit érdekelnek multis FFA longplayek azoknak ajánlanám: CivBuilderFTW's channel

Nagyon másképp néz ki egy-egy háború, mint az AI ellen, érdemes belenézni.
  • Molnibalage
    Én is erre gondoltam. Az is megzavarhatja szegény fejét, hogy régi CiV modok maradéka fent volt, nem G&K félék.
  • NEXUS6
    Szerintem mentsd ki a MODS könyvtárat a

C:\Users\...\Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5 könyvtárból.
    Töröld le teljesen ezt az utóbbit, mentéseket is szedd ki, ha meg akarod őket tartani.
    Indíts el a játékot. Ekkor újra generálja a CivV könyvtárat a progi.
    Másold vissza a MODS könyvtárat.
    Játék újra indít, Mods mód kiválaszt, pipa modokhoz, tovább a modokon belül, single player, új játék.

Működnie kell!
  • Molnibalage
    Már vagy négyet. A szomorú az, hogy a civfanaticson és máshol sem találok választ. Kérdezni is kérdeztem, arra sem válaszoltak... :(
  • NEXUS6
    Indítottál teljesen új játékot?
  • Molnibalage
    Nekem = Neked
  • Molnibalage
    Nekem működnek a modok a G&K-ben...?
  • uwu410
    Ezen nem lehet változtatni, konstrukciós hiba.
    Vedd úgy hogy csak viccből raktak bele nagy térképet.
  • Kojiro
    Nagyon jó ez a játék, megjelenés napja óta tolom, meg az azóta megjelent 2 kieget is folyamatosan.
    Most vettem észre, hogy itt van topikja :).

Most nem olvasok vissza 2720 üzenetet, bocsi ha olyat kérdezek, ami már volt téma.

Milyen olyan modokat ismertek, ami ajánlani tudtok?
    Van-e olyan mod, ami által a gép jobban ki tudja használni a teljesítményét? Az a gondom, hogy ha a legnagyobb térképen játszom, akkor 150-200. kör körül a játék annyi belassul, hogy játszhatatlan lesz, még a hang is elmegy, annyira leterheli a gépet.
    Amúgy kisebb térképeken nincs ilyen gond.
  • Molnibalage
    Minél fiatalabb a "bolygó" annál több a hill és mountain. 5 millárd évnél a magashegység igen ritka, 3-nál olyan hagylenácok vannak, hogy ihaj.

Folyókból olyan kevés van, hogy én mindig "wet" beállítással játszok. Igen, ha kikapcsolosz minden mást - pl. time victory-t, akkor addig megy, amíg a feltétel nem teljesül.
  • Alienator
    Tényleg a körök száma korlátozva van? Arra gondoltam hogy beállítok victory condition-nak dominanciát, aztán addig húzom az egészet hogy az utópia projectet meg tudjam csinálni. Mert ha nem tudják elpusztítani / elfoglalni a fővárosomat, én meg nem támadok akkor végtelenig is mehet ha dominancia a győzelmi feltétel. Így lenne idő az utópia projectre.
  • Alienator
    Aha.. én azt hittem hogy ha gyors körökre állítom akkor csak az módosul hogy hamarabb lesznek kész a fejlesztések.

A beállításoknál van olyan hogy a világ kora (pl 4 billió év). Ez mire van hatással?
  • Molnibalage
    Az évszám csak hangulatfokozó. Ami számít, hogy hanyadik kör van. A térképméret és a sebesség határozza meg az évszámot. A victory condition után elvileg akármeddig lehet tolni. Kérdés, hogy meddig kezeli az évszámokat a program.
  • Alienator
    Van valami limit hogy meddig mehet az évszám? 2050-ig vagy akár 3000-ig is?
  • Molnibalage
    A letöltés már megy, kivéve infoaddict. A baj ott van, hogy a játék belső részébem aktíválva vannak modok, de semmi sem történik, egy játék elindítása után semmiféle hatásuk nincs...
  • Nos
    volt már olyan kontinensem, ahol csak egy urán volt egy citystatenel
  • BladeW
    Infoaddict nálam se hajlandó menni. Az egyik longplay videóban viszont a srác felrakott egy olyan modot, ami ad egy plusz vallást a játékhoz, az ment gond nélkül.
  • uwu410
    Én rinyálnék ha érdekelnének:)
    Egyet se próbáltam még, igazából az alapjátékkal se játszok túl sokat.
  • Molnibalage
    Nálam az a talány, hogy nem működnek a modok és senki nem rinyál érte. Vagy csak nálam nem működnek..?
  • uwu410
    Hát ennyi. Legalább is majdnem.
    Az Autocracy-ban a Fashism policy-vel duplázni lehet a stratégiai nyersanyagokat.

http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=439781#0

Ha háborúval akarsz győzni, hogy lehet olyan kicsit területed, hogy csak egy urán van rajta?
  • Alienator
    Egy újabb talány...

Hogy lehet több uránt szerezni ha csak 1 bányám van? Építettem egy atombombát és annyi. Hiába van ott a bányám, nem termelődik az urán belőle. Akkor 1 bányából 1 atom jön ki és kész? Ilyenkor mit csináljak az uránbányával? Semmire sem jó hogy ott van mert marad nulla az uránom felül a számlálón.
  • lee56
    Az apolló program még nem elég ám, össze kell utána építeni az űrhajót is darabokból, utópia projektet meg csodaként megépíteni, de amúgy igaz ha már egyszer valamilyen győzelem történt utána már nem regisztrál újat.
  • Landro
    Na kipróbáltam a cultural victory-t. Már csak 2 cuccot kellett volna a commerce-ben kifejlesztenem, mikor UN szavazással lenyomott Etiópia. Megvett kilóra 3 szövetséges városállamomat a szavazás előtt 1 körrel. Pénzem nem volt annyi, hogy visszavegyem őket :-( A kémeim elég jól dolgoztak, hogy szavazásokat nyerjenek az egyes városállamokban. Kutatásban viszont nagyon lemaradtam a végére. Kár, hogy a research agreement már nem ad teljes felfedezést, csak boost-olja az aktuális kutatást. Volt egy pár támadás is, de azokat kivédekeztem az egy szem városommal :-). A csodákon kívül jóformán minden épületet, egységet megvettem.
  • uwu410
    Na ez érdekes.
    Csak kétségeim vannak a műkodését illetően. Persze meg kell nézni, nyilván ésszel csinálták, de elképzelésem sincs, hogy oldják meg hogy ne legyen gond abból, ha a város védekezik, és mondjuk harc nélkül pusztul el a sereg ha elfoglalják és épp benne áll.
  • Molnibalage
    Szerintem azt történt, hogy a program minden egyes győzelmi feltétel teljesülését kiírja. Az első után már csak "fun" alapon meg tovább, nem kerül be a magasabb pontszám a hall of fame-ben. Legalábbis ez történt szerintem.
  • Alienator
    Kis help kéne...

Tegnap toltam egy gamet, minden győzelmi feltétel be volt kapcsolva. a végén egyszer csak kiírta hogy a háború megremegtette a világot, én túléltem győztem. De nem is háborúztam csak egy kicsit. Állás visszatölt, megépítettem az apolló programot, nem vette figyelembe ment tovább és utána megint kiírta amit az előbb. Aztán újra, megcsináltam az utópia projectet, ezt se vette figyelembe ment tovább, aztán megint a háborús győzelem. Pedig itt már bezúztam minden harci egységemet nehogy azt érzékelje hogy túl nagy a seregem. miért nem vette figyelembe a másik két győzelmi feltételtz? az apollóra rávittem az egeret és írta is hogy science victory cucc, de hiába építettem meg, semmi.
  • Molnibalage
    Visszavonom, trágyadomb az egész. Hiába van letöltve és bepipálva, egyik modot sem használja a program...
  • Molnibalage
    Na, csak sikerült elérni, hogy menjen. Minden mod letöltése sikerült kiéve az, amiért elkezdtem, az infós. Az továbbra sem indul el...

Valami szinkronizáció opciót kellett lefuttatni. Hogy mit frissített és mit töltött le, gőzöm sincs. Hogy miért kellett manuálisan, mikor minden auto frissítésen van...? Vicc...
  • Molnibalage
    Sikerült már modot leszedni bárkinek a fostalicska Steammel? Feliratkoztam, újraindítok többször is, semmi sem történik.

Kezd kibaszottul elegem lenni ebből a kikúrt szarból. Ennyire csilvili használhatatlan szart, valami elképesztő...
  • Oldangel
    Játék közben nézem a többi civet, hogy hol tartanak, ehhez módosítom a taktikámat a győzelem érdekében. Eddig a diplo volt a több, ha pénz van szavazat is van. :)
  • Oldangel
    Bocs, én eddig csak inkább olvastam, de most már megosztanám a tapasztalataimat. 200 óra körül van a játékidőm, de nem unom. Prince fokozat, a többi random. Ja, standard. Kísérletezek, hogy miből mit lehet kihozni, nem igazán töltök vissza, és akkor mentek, ha mára abba kell hagynom a játékot. A kieget érdemes megvenni, sokkal élvezetesebb a játék kémekkel és vallással. Az AI továbbra is érdekes, bár elég sokat olvastam a programozásukról, nehéz jót írni.
  • lee56
    Siamnál meg a görögöknél van olyan hogy a civ specialitás városállamfüggő tudtommal, meg amúgy pár jó ókori egység aztán kifújt, legalábbis a görögökkel, siammal még nem voltam.

Na ezek, egy városállam nélküli meccsen kis hátrányba vannak :)
    Csak úgy mint anglia vagy polinézia egy óriási kontinens közepén :)

Amúgy a hivatalos oldalon pont pár napja rágcsálták át ezt a témát, má hogy melyik az 5 leggyengébb civ, érdekes dolgokat lehet ott is olvasni, már aki tud angolul :)

http://forums.2kgames.com/showthread.php?127491-What-are-the-worst-5-civilizations-in-civ5-and-why

Amúgy Amerikát eddig én is az egyik leggyengébbnek tartottam, de egy pár hozzászólást elolvasva itt, egész megjött a kedvem hogy kipróbáljam őket :)
  • Molnibalage
    Végtelen egység/tile mod.
  • Molnibalage
    Anglia térképfüggő. Achipelago beállításon jolly joker...
  • Molnibalage
    2 egység / tile mod.