Civilization

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én nekem minden mind 1 csak a multi mûködjön és akkor én már teljesen boldog vagyok és elismerem ,hogy ez lett a legjobb civ.

Carmang
Ígéretes.
Ezekkel viszont szkeptikus vagyok:
"Units have more health and so may last longer in combat"
"Units can still heal themselves in lieu of a promotion, but it appears that this insta-heal can now only be about 50% of their health."
Mondjuk az utóbbi még ok, mert az insta-heal tényleg dúrva volt 😊 De összességéban megint lassul a csata, nem örülök.

Molnibalage
Elég brutálisan jónak tûnik. Csak az MI ne legyen hülye és mûködjön a multi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

lol

Pordycus
na senkit nem érdekel?

---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!

Pordycus
civplayers.ru
gyertek sokan, magyarok legyenek az elsõk a bajnokságba!😊
keress balolalt downloads & guides menüt és ha nem vagy segghülye pár óra múlva jöhetsz játszani😊

Civnetwork Chaten van magyar szoba oda tessék belépni.

A bannolás sima ügy. Nekem pl van vagy 30 regem.
Szaruman
Írd le (privátba vagy ide, nekem mind1).

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Pordycus
oroszok megoldották igazából de ez nem egy egyszerû crackelés sokkal bonyolultabb annál (mégis tök egyszerû megcsinálni)

Tuvok
steamclient.dll ?

Pordycus
jóvan na😄 csak én nem akarom hogy bannoljanak aztán meg még el is kapnak😄

Tuvok
Ajaj 😄 Hát pont annyira érdekel, mint pl. a kresz táblák, amik mellett elmegyek 😄

Pordycus
hát csak vannak a fórumnak szabályai ha nem tudnád ahol elivleg tilos ilyen információt megosztani

Tuvok
Azért kérdeztem, hogy értsem mirefel titkolózol .
2 perc gúglizás után megtaláltam a megoldást, szóval akit érdekel, annak a rendelkezésére áll anélkül is, hogy priviben puncsolni kelljen érte .

Szaruman
én kíváncsi avgyok rá^^

Pordycus
nem feltétlenül kell hozzá, attól még hogy te nem tudod hogyan, nem kell hülyeségeket írni😊 Azért írtam hogy privbe elmondom...

Tuvok
Tán küldesz egy cd kulcsot ?

Pordycus
Szisztok!

Van egy jó hírem annak aki szeretne multizni, és nincs eredije...
Írjatok rám privátba és segítek😊

Ahogy olvasgattam néhány fórumot elvileg ígéretet adtak arra , hogy a kiegben már egy átírt jó multiplayer lesz, hát alig várom ha ez így lesz engem megvettek , vallás + kémkedés feldobná a multit is😄

igen, ez lesz az, köszönom a segítséget. ne feledjétek, ha 30+ vagy , találkozunk a :

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1333386124#TOP

Sziszatok, azt szeretném megkérdezni h hányan szoktak online játszani ezzel a játékkal, megéri megvenni?
Hát az nemcsak hogy a civ5 motorját használja, de gyakorlatilag egy total converziós modnak tûnik. Mondjuk attól még lehet jó, de pénzt biztos nem adnék érte, a civ kieg valahogy jobban érdekel 😊

Szaruman
Igen, én is azt néztem, h nem írják a gamebryonál. Imho fos lett az engine technikai szempontból, egyrészt lassú a kör, másrészt néha darabos. Viszont annyira nem szép, h ezek indokoltak legyenek.

Talán erre gondolsz?
http://www.sg.hu/cikkek/87235/warlock_master_of_the_arcane
Az 5 már nem, csak a 4 használta azt http://en.wikipedia.org/wiki/Gamebryo mint láthatod, nincs a listában 😊

Az 5-öt nem tudom mi hajtja, de teljesen újraírták az alapoktól, mondjuk hát valljuk be meg is látszik, má jó értelemben 😊

Itt írnak róla, igaz már elég régi a cikk és angol, de jobbat nem találtam most, és sehol nem írják a nevét, még itt se, ez a névtelen engine 😄
http://greyfox.me/2010/04/08/civilization-v-engine/

Amúgy milyen stratégia az steweee, a nevét nem tudod?

Szaruman
A civ5 sztem a gamebryo enginet használja, úgyh némi pontosítás szükséges, h melyik játékra gondolsz.

Habár konkrétan sehol sem találtam meg, h melyik enginet használja 😊

tudja vki hogy mi lesz annak a nemsokára megjelenõ fantasy játéknak ami a civ 5 enginé-jét használja, de nem mod hanem önálló strat-fantasy játék ?

Ez azért pozitív példa multi részrõl, epic 6 playeres FFA játékok.
Multiplayer FFA Epic series

Akinek van ideje nézze végig a meccseket, megéri.

Pluskast
Ha a kiegre gondolsz akkor az május vége június eleje. Elvileg hamarabb jött volna de csúszik egy keveset.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Molnibalage
Semmi hír a megjelenési dátumról?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pluskast
Hát nálunk ilyen abszolút nincs már.

4 en próbáltuk , kb 1 hónapja a játék elindul de laggos az ai rettentõ lassú, a betöltés továbbra se mûködik, a töltés alatt kifagynak vagy 3 an.

Pluskast
Huh megfogtál, nem tudom😊 Hárman szoktuk játszani😊 De szerintem lehet ezt is megoldották. Nagyon sokat javult a multi játszhatósága.

És az megvan-e még, hogy 4 ember fölött nagyobb (értsd: nem battleground jellegû) mapon el sem indul?

Molnibalage
Kb. 1 éve próbáltam multizni. Azóta fingom nincs, hogy hány patch jött ki.

Pluskast
"Igen, a Civ V multi = lószar. Játszhatatlan. 3-szor próbáltam, mindháromszor elszállt a gamma. Egyszer a teljes OS is.."

Ezzel a részével picit vitatkoznék. Több barátommal játszom az 5. részt, és azt kell mondjam, hogy nincs ilyen problémánk, az op rendszer soha egyikünknek sem szállt el. A kezdetekkor volt olyan baja a játéknak, hogy úgy a 250. kör után játszhatatlanul belassult a játék, mert úgy 5 percet kellett várni mire a gép lelépett egy kört. Ez azonban egy ideje megszûnt és nincs ilyen jellegû probléma (persze elég szomorú, hogy majd 1 évet kellett várni ezen hiba kijavítására).
Az MI meg... Igen nem a legokosabb, de lényegesen jobb a kezdetekhez képest. Sajna van egy-két dolog amit nem értek, hogy miért vettek ki, - lásd térképcsere a nemzetek között - vagy éppenséggel miért nem tesznek be - a kifejleszthetõ technológiák lényegében az elsõ rész óta nem változtak, és nem tudom megérteni, hogy Sid Meierék miért nem képesek túllépni önmaguk árnyékán e téren, miért nem tesznek bele scfi tudományokat, egységeket - új ötleteket.

Molnibalage
Nekem az alap Civ IV nem volt egy nay durranás. Mintha abból is hiányzott volna a kémkedés. A diplomácia egy vicc volt, mint a legtöbb startégiában. Az MI miden szinten pofátlanul hátbatámadott, teljesen logikátlan volt, kb. Civ V szint. Adjál neki idõt. Ha majd a kieg és patchei után is szar lesz, akkor vinnyogj ennyire erõteljesen és folyamatosan.

Igen, a Civ V multi = lószar. Játszhatatlan. 3-szor próbáltam, mindháromszor elszállt a gamma. Egyszer a teljes OS is...

Az MI sem áll a helyzet magaslatán és magasabb szitnen annyi egséget fos ki az MI, hogy mozogni sem lehet. Azonban én jobb alapnak tekintem a V-öt, mint a IV-et. Remélem, hogy az idõ engem igazol.

A Civ III anno nekem a játszhatatlan kategória volt. Behozták a nyersanyagokat, csak egy átlagos térkép estén a legbasicebb nyersanyagok is elérhetetlenek voltak. A diplomáciája szintén vicc volt.

Leghosszabb ideig a CiV II-õt és I-et toltam. Mindkettõt évekig. A IV és V esetén pár hónap volt az intenzív szakasz és pár hónap, míg a lelkesedés teljesen lelohadt.

Szerintem a 4 semilyen szempontból nem volt visszalépés.
Azt hiszem nem butaság azt mondani hogy egészen eddig töretlen volt a fejlõdés.
Az 5. az elsõ olyan rész ami visszaesést hozott. Nem is a primitív játékmanet, és kevesebb stratégiai lehetõség ami igazán fájdalmas, hanem a játszhatóság, egészen pontosan a játszhatatlanság miatt.
Nem részletezném, le van már írva párszor ebbe a topikban mi a gond.
az nem vitatom, hogy vannak pozitív változások is, de a mérleg attól még erõteljesen negatív.
Najó de csak részben, én úgy mondanám, valamiben elõre léptek és van amiben hátra, de civ4-et pár évnyi munkával és két kieggel a háta mögött kicsit unfair összehasonlítani a CivV csak 1.5 éve jött ki. Civ3hoz képest is biztos sokan ugyanígy voltak amikor a 4 megjelent..

Az a baj hogy igaza van.
Amiga
Hát, pedig mégiscsak egy idegesítõ hülye lettél, de semmi baj! <#nyes>

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Molnibalage

Ez egy bugyuta szar játék, hatalmas visszalépés az elõzõ részekhez képest, nem akarok egy idegesítõ hülye lenni, de nem tudtam magamban tartani 😄
Szaruman
Dlcre gondoltam. Modokhoz nem értek, a civ5ben nem próbáltam õket.

ollie
A modokért nem kell fizetni.

Szaruman
Gondolom aktiválni is kell (meg fizetni érte).

Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Hiába töltök le egy-egy módosítás, installálni lehet a mod menüben, de aztán nem jelenik meg az installált modok listájában. ??????
Ja, egyébként eredeti a játék.
Igen, új vezért kap Anglia a kiegben 😊 link

Amúgy ezen kívül nem sok új infó van, a 2k fórumon is csak azon rágcsálódnak amit eddig lehet tudni, meg találgatnak mi lesz, hogy lesz 😊

Például hogy milyen lesz a borító :

Molnibalage
Kiegrõl valami hír?