4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Molnibalage
    6. szinten egy várossal győzni reménytelen. A cultural victory is az lett volna. Valahol vicces, hogy a cultural csak úgy megy, hogy 1 városod van. Viszont katonailag úgy meg 0 vagy...
  • Molnibalage
    Végül diplomatic victoryval kaptam ki. A bajom az, hogy utálok háborúzni. A kínaiak ellen kellett volna egy koalíció. Elhúzott és nem tudtam velemi mit csinálni.

Nem kellett tile-t vásorlni gyak semmit. Annyi kultúrám volt, hogy minden megszereztem simán.
  • donatus13
    Misszionárius jobb, másik meg az az ,hogy culture victoryra kell hajtani egyiptommal inkább, science victory kína ellen nem lehetségesebb vele. Rengeteg tile-t kell vásárolni az elején ,hogy nagy területed legyen.
  • Molnibalage
    A vallás továbbra sem volt jó semmire. Sőt, a szopás az volt, hogy én alapítottam a taozimus. Jött egy térítő és többségi keresztényt hozott össze. Csináltam egy inkvizítort erre mit irtott ki? Nem az őshonos vallást.

Lol, bazdmeg. Mivel csak egy városom volt ezér a taoizmus megszűnt. Nem semmi bug...
  • Molnibalage
    Kipróbáltam az egyitptomikaat 6. szinten. Csak legendary starttal és másodikra volt jó. Az első kezdést el sem kezdtem. Kirakott a tundra közepére...

A második esetben tengerparton vagyok, folyó mellett, pár sivatagos hegy, egy flood plains, erők és némi hegy. 3 db hal, 2 db kagyló, egy sheepen van a város, van egy búza, egy marha és marble. Egy várossal nyomtam a reneszánsz korig és csak egy versenyző húzott el igazán, a kínai. Sok és nagy városai vannak. Elkezdtem alapítani távolabbi még üres és jó helyen két várost, szélsebesen fejlődnek.

Szóval so-so. Persze nem kellett volna galamblelkűnek lenni, a szomszéd arabot vidáman szétverhettem volna. Most vagyok a moder age elején, a kínai meg már megépítette az Apollo prgoramot...
  • Botond #2569
    Az.
  • lee56
    Na igen, egy városos "birodalom"-nál kevés az esélye, de ott is nagyon hasznos lehet ha épp van van nyersanyag a közelben, mondjuk 8, nem mindegy hogy 16 swordsman jön ki belőle vagy csak a fele.

Korea DLC-s bizony, de volt már rengeteg leárazás steamen, én is az egyik -75%nál csaptam le rá :)
  • Molnibalage
    Korea az DLC-s nép? Most látom, hogy nincs benne a választható népek között...
  • Molnibalage
    Egy várossal erre az esély minimális. Múltor rómaiakkal elfoglaltam egy egész kontinenst. Egy szem vas nem volt úgy, hogy azt választottam, hogy a népekre jellemző legyen a resoruce eloszlás. Így nem volt vas a kontinensen...
  • Carmang
    Helyesen: ha nincs semmi, akkor nincs mit megduplázni :)

De hát az a lényeg, hogy legyen...
  • Molnibalage
    Ha nincs egy sem, akkor a semmit duplázza meg...
  • lee56
    vas
  • lee56
    katonán most persze olyan egységet értek amihez kell van :)
  • lee56
    Nagyon egyszerű, az összes nép annyi katonát tud csinálni ahány nyersanyagot összehoz, na oroszoknál ez vas, ló és urán esetén a duplája, tehát egy 4-es vas mezőből 8 katonát tudsz kihozni velük :)

A produkciós bónusz nem túl nagy, +1 , viszont azt minden stratégiai nyersanyag lelőhelytől begyűjtheti az összes városod, tehát alumínium, és szén is beleszámít, vason, lovon és uránon kívül.
  • donatus13
    Semmi gondom nincs a vassal nagyon jól tudom ,hogy 6 6 katonára valót ad de nem lehet csinálni csak 5 különben jön az 50 % -, csak az oroszok spec képessége érdekelt ,hogy azt ,hogy számolják mert civfanaticson írtak már minden félét.
  • uwu410
    mármint +2 meg a +3 az termelés.
  • uwu410
    Van a mező amin a vas van.
    Ez ad 6 nyersanyagot, amiből mondjuk kardost tudsz csinálni.
    Meg az a mezőre +2-t, ami az oroszoknál +3.
  • donatus13
    UA ból lennék kíváncsi pontosan mennyi jár mondjuk 6 ból +6P+t ad és akkor 6 városnak + 1 et vagy 6 után 1 et és az összes városnak...
  • uwu410
    Júj.
    Mégis hogy képzelted el azt a hatot?
    Az hogy mennyi termelést ad, meg mennyi nyersanyagot két teljesen különböző dolog.
  • donatus13
    Oroszok mondjuk 6 vas után 6 productivytit kapnak vagy csak 1 et ? ezt mégn em néztem meg énsem.
  • lee56
    Az lehet, de azért az urán duplázás, nehezebb szinten ahol a gép is betankol atombombák meg rakétákból azért hasznos :) Németektől már kaptam is egy szép rakétát nemrég :) Odasunnyogott a partjaimhoz egy nuclearsubbal, és betámadta egyik elfoglalt várost szerencsére nem okozott nagy veszteséget, de azért meglepődtem kicsit :)
  • uwu410
    Így van ez az Angolokkal a Kínaiakkal és a Franciákkal is.
  • uwu410
    Az oroszok inkább PvP-be erősek.
  • lee56
    Jah, a függőkert se semmi +10 kaja, ennek köszönhető hogy lassan 40es lesz Moszkwám :) Immortalon pedig azt hittem egyetlen csodám se lesz, ahhoz képest a második legtöbbet én húztam fel :) (két vas és két kőbánya mondjuk sokat segített :D)

Oroszokról meg nem nagyon szóltatok, pedig a spec képességük hogy a stratégia nyersanyagok + produkciót adnak, és főleg hogy dupla annyit adnak lóból, vasból és uránból, hát az se kutya :)
    Meg a krepost is hasznos kultúraterjeszkedésre, az új városoknál.
  • uwu410
    Az lehet. Mióta kijött a kieg, nem is játszottam.
  • donatus13
    Civ 5 civilopedát nézd meg, nem kell hozzá.
  • uwu410
    http://civilization.wikia.com/wiki/Catapult_%28Civ5%29
  • donatus13
    Én úgy tudom catapulthoz nem kell vas:O
  • uwu410
    Egyébként szerintem a vasból jobb katapultot csinálni mint kardost. Ha már kardos is kell, ott elég nagy a baj.
  • donatus13
    Általában mindig van luxury mindenkinek legalább 1 nekem még olyan nem volt ,hogy ne legyen. Másik meg amiket írtam azok csak a fontos csodák, azon kívül van egy csomó amit még meg tudsz építeni

Uwu410: persze igazad van egyiptom is meg babylon is nagyon jó csak nem jutottak eszembe:) Egyiptom talán az egyik legjobb:D traditionnal 35 os wonder bónusz Panthetonnal, Ancient és Classicra +15 % ez összesen 50 % al gyorsabb wonder építés egyébként, tehát ez is egy nyerő taktika. Ebből lehet happy épületet is csinálni, + technologiából Circus, Colosseum stb.
  • uwu410
    Az ókorban tradition + circus maximus.
    Egyébként minden kezdőhelyen van 2 resource.
    Vas meg elég ha a 2 városból jön. Az elején elég az íjász meg a fal.
  • Molnibalage
    Happy honnan lesz? Ha nincs alapból resoruce a környéken, akkor egy várossal halál. Nincs se swordsman, se luxus, se lovas, se semmi.
  • uwu410
    Én azon kívül Babilont szeretem, meg Egyiptomot, meg ugye India.
    Siammmal lehet még durvákat művelni, de az csak a végére érik be. Velük a tradition után, a patronage-t kell kirakni kötelező jelleggel.
  • uwu410
    Az ókort tudd le egy várossal, rakd ki a traditiont, és csináldd meg a függő kertet (ha szerencséd van, és nagyon ráállsz még deity-n is fel lehet húzni). Aztán azt csinálsz amit akarsz.
  • donatus13
    Ja és bocsánat 1 városra Korea a kedvencem egyik legjobb hihetetlen Science bónusszal csodánként maga a mennyország.
  • donatus13
    1 Városos taktikát nézzük most először.
    1 városos taktikára nagyon jó minden nép de különösen, Gandhi, Montezuma, és az Amerikaiak.

Gandhi a happy bónusszal akár bármeddig nőhet nem kell hozzá happy, viszont a gyors növekedéshez food kell amit kap social policyből , vallásból ez már még + 10 %, Temple of Artemis, azt mindig ki szokták építeni még + 10 %, Himeji Castle védekezés miatt, Sydney opera House, cultura miatt,ezen felül szokás még, Porcalin Tower, oracle , és Great library technologia miatt, oracle meg cultura győzelemre hajtásnál alap.

Nos, nézzük landed elite +10 % growth, Temple of artemis +10 %, Panthenon +10 % growth ez már összesen 30 % és mehetsz tovább ha jól emlékszem vannak még hasonlók religionon belül is. Oligarchy egyébként védekezéshez is kell a bónusz DMG miatt egyvárosnál sok múlik rajta.

Montezumával hasonló recept de elején kis hadakozás a cultura bónusz miatt, nagyon gyorsan elérhető a culturális győzelem.

Amerika meg az ért jó mert ugye egyvárosnál nagyon sok tile-t szoktunk vásárolni amihez ők jók mert 50 % al olcsóbb.

Beszéljünk most rólam :D hadakozás, nos azért szeretem az Oligarchyt mert tudok őrséget hagyni a városaimban ha gond lenne, ami mellesleg nem kerül semmibe és ez későbbiekben ha hiszed hanem ha összeadódik nagyon sokat számít, Ezután megyek honorra ott ha nincs körülöttem senki támadható és nem is kell számítanom támadásra akkor jobb oldalt kihúzom és akkor máris van Military Caste, tehét össze adva ingyen +1 happy , + 50 % defense bónusz és + 2 cultura / város, ez már is csodálatos bónusz ,hogy megérje. + Ha tudom és van rá kapacításom akkor Libertyből Meritocracyt kihúzom mert ez meg forbidden palaceel össze adódik.

Csodák amiket hadakozáshoz szeretek, Statue of Zeus, Notre Dame , és Forbidden Palace a legfontosabb.

Azért még nekem is van hova fejlődni mert a barátom mindig ilyen 500 és 1000 közötti körönkénti income okat ér el és nem árulja el a titkát :D bár sejtem ,hogy csinálja de azért idő kell ,hogy jól össze hozzam én is, meg +20-30 elfoglalt város :D
  • Molnibalage
    Milyen csodákkal? Milyen bónusz? Úgy érzem ideje új startégiákat megismernem.
  • donatus13
    Wáááá mi az ,hogy nem ?:D ha később tudom ,hogy harcolni fogok akkor kapásból oligarchy -t már fejlesztem is, mivel sok városom lesz mindegyikbe lehet ingyen őrség, ez nagyon jó. Egy városos technikával Landed elite nagyon sokat számít a csodákkal együtt hatalmas növekedési bónusz.
  • Molnibalage
    Mentett állásokat nem tudsz feltöltei egy játékból 50 körönként? Csak, hogy lássam más fejlődési görbéjét. A traditionból gondolom a 2 lakosonkén -1 unhappy a fontos. A többi szinte semmire sem jó szerintem.
  • uwu410
    Mikor AI ellen játszok, lassan szoktam terjeszkedni, és csak annyi katonám van amennyi tényleg kell. Az elején általában kell egy íjász, később katapultra megyek, hogy minden városba legyen. Ha komoly harc van, emellé még kell pár egység, de nem sok.
    Tradition vonalon szoktam indulni. Először a resource-eket művelem meg, aztán a vízparti mezőket mind megfarmolom, és megcélzom a civil service-t. A többi mezőn általában pénzt termelek.
    A lassú terjeszkedés miatt nagy városaim lehetnek, a legfontosabb hogy ha vannak városállamok, akkor minél többet, minél hamarabb be kell gyűjteni. Egységvásárlás nálam csak kényszerűségből van. Ha már dúskálok a pénzbe, akkor szoktam épületekre áldozni. A legtöbb pénzt úgyis a városállamok viszik, de megéri.