4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • NEXUS6
    Hmmm. Koreával ketten maradtunk, meg a néhány város állam. Nekem vagy 1,5X annyi pontom van, most az űrhajót építgeti, de megtámadott, erre rászórtam vagy 20 atomot, amitől kicsit megnyugodott és békét ajánlott. 1-2 űrhajó egységét is elpusztítottam, úgyhogy talán nem előz meg.

Bár végül is el is foglalhatnám a városait.
    A játék elején trükközni kellett, meg volt 1-2 visszatöltés, de nem igazán volt kihívás ez a játék sem, pedig a vallást is elbaxtam, meg csodát sem tudtamm annyit csinálni, amennyit artam.

Szal megyek Diety szintre.
  • Szaruman
    Az ai ebben a játékban olyan buta, hogy arra nincs kifejezés. Kb annyit tud, h mozgatja az egységeket. Toljad deityn, ott nem lesz olyan gond, h elfogynak az egységei.
  • Molnibalage
    Én eddig összesen egyszer használtam az erődöt...
  • NEXUS6
    Baxus, nincs valami mod az AI-re, már nem tudom hányadik játék végződik úgy, hogy a XX. szd-ban egyszerűen leállnak.

A japánok ellen kezdtem egy nagyobb háborút, kb 50 éve nyomatom vele. De miután elfogytak az egységei egyszerűen nem csinál újakat. Néhány repülő, meg néha egy rakétatüzérség, de azzal meg nem tud bemenni a városokba.
    Annyi pénze volt mint a pelyva, de nem vett új egységeket, amikor elkezdtem ledarálni őket. Még mindig 6. szinten nyomatom, vegyem feljebb?

Aztán, amire most jöttem rá, hogy a nagyvezérek által építhető citadella milyen egy klafa dolog. Ráadásul ezt az AI is elég ügyesen alkalmazza. Szal, az egyik jó tulajdonsága, hogy a vár körüli 6 mező egyből saját terület lesz. Békében is, a másik fél területéből is! Na ezt néha a AI is beveti, most pl azért tört ki a csetepaté a japókkal, mert simán lestoppolta így a cukornád ültetvényemet, amit én viszont nem hagytam.

A másik jó tulajdonsága, hogy ezen a körülvevő 6 mezőn körönként 30 sebzést okoz. Szal ki kell nézni valami combosabb várost, mellé lepottyantod a nagyvezért, csinálsz belőle egy erődöt és szépen elpusztulnak a katonái, mert csak viszi oda őket észnélkül.
  • BYpsilon
    A DX9 utolso verziója 2010júniusi, attól frissebbet egy játék sem tud feltenni.

http://www.softwarepatch.com/windows/directx.html#.UEjm_7LN92E
  • NEXUS6
    Nem biztos.
  • Carmang
    Elárulom, hogy az újabb játék telepítőjén, levő DX ugyan az (de lehet régebbi), mint az MS oldalán levő legfrissebb...
  • NEXUS6
    A M$ oldaláról lejövő DX egy fos!
    Próbálj valami újabb játék telepítőjén levő DX telepítőt futtatni.
  • Carmang
    Próbáld meg a DX-et frissíteni, Microsoft oldalán biztos van letölthető verzió.
    Ha akkor sem megy, kénytelen vagy DX9-ben futtatni.
  • ChuckYeager
    Akkor mit csináljak?
  • Carmang
    Elvileg igen. Most néztem, hogy a kártyád az "ajánlott gépigény"-be tartozik.
    Nem tudom mi lehet a hiba
  • ChuckYeager
    Akkor Dx 10 mennie kellene nem?
  • Carmang
    A videókártyád csak DirectX 10.1-ig tud.
  • Molnibalage
    A játék grafikája totálisan optimalizálatlan, a LOD-ot a jelek szerint hirből sem ismermeri. Én azt sem tudtam, hogy a DX módot lehet állítani...
  • ChuckYeager
    Sziasztok!
    Tegnap kezdtem játszani a Civ5-el már két éve megvan ,de most volt rá időm.(eddig inkább civ4-eztem)
    Kérdésem lenne:ha Dx10 11 módban indítom a játékot mikor tölti a térképet mindig azt írja ki hogy nincs elég memória.Dx 9-ben szépen indul csak akkor nincs Anti Aliasing.Így viszont bűn csúnya ennél még a civ3 is jobban tetszik.
    A gépem E6300 DualCore,4Gb ram,Ati radeon 4850 515mb Vram.Win7 64bit.
    Nem hiszem hogy ez nem elég neki,annyira azért nem tartom nagy durranásnak a játékot.Eredeti Steam-en frissített Civ5 van.
    ????
  • Apa27
    Sziasztok! Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar írok, de kellene a segítségetek! Légyszi! :)
    Mivel nem olyan régóta van meg a játék, így csak gyakorlom... Elkezdtem egy egyszerű kampányt (1066: Jahr es Wikinger Schichsals, azon belül is a Harald dDer Harte - Norwegen)
    Elméletileg az Angolokat kellene lezúzni, vagy ilyesmi.
    De nem megy. Elfoglaltam egy városát, a fővárosát nem tudom, mert azt ugyebár nem lehet, békét kötöttünk.
    Szóval az első város után kötelező békét "kaptam"... és hogyan tovább? Meg kell várnom míg teljesen kifejlődik az ember? Amíg véget nem érnek a körök?
    Bocsi, hogy ilyen idiótasággal küzdök és a segítségeteket kérem, de nem tudom/értem.

Előre is köszi!
  • Apa27
    THX :)
  • Carmang
    Simán megy. Installkor egyébként is be kell regelni Steam-re. Utána azon keresztül játszhatod.
  • Apa27
    Lenne egy kérdésem! Nekem Steam-en van meg a Civ V alap játék, de Steamon ha megvenném a kieget, akkor az kb 8-9ezer lenne. De láttam dobozosan olcsóbban 5e-ért. Nem tudjátok, olyat lehet csinálni, hogy az alap játék Steam-es a kieg meg dobozos? Ráépülne? Menne rendesen? Vagy független a kieg az alaptól?
  • NEXUS6
    Én még az egy-mező/egy-harci-egység szabályt módosító valamilyen modot is megfontolásra érdemesnek venném. 2-3 egységig az AI is elég ügyesen elboldogul vele. És kicsit dinamikusabbá válik a harc, az ember nem kap hülyét, hogy azzal megy el az ideje, meg az újratöltögetése, hogy a frontvonalból a halálra sebzett spéci egységeit valahogy kimentse.
  • Molnibalage
    De, vannak. Csak nem sok. Az infoaddict csak manuálisan tehető fel és sokaknál nem működik rendesen. A korábbi kém érkezést esetleg érdemes belőni, a classical vagy medieval spy-t. Ha ezek közül egyiket sem, akkor esetkeg az extra spy modot, akkor egyből kettő jön reneszász korban. (Angoloknál 3.)

Van olyan MOD, ami betesz egy plusz új hajós egységet, a galeon-t, azt érdemes használni még.

Más játéktechnikát buzerálót nem tettem fel, csak a statisztikát áttekinthetőbbé tevőt. Luxury, happines MOD, stb. A workshopon keresztül pikk-pakk átlapozhatod, összesen kb. 14 oldalnyi mod van. A fele szemét vagy elve érdektelen.
  • Kojiro
    ezt értem én, meg én se tolnám az alapjátékkal már, mióta megvan a kieg...
    De a kiegre nincsenek modok?
  • Nos
    Ha nem is 0, de tény, hogy sokkal jobb a kieg, mint az alap egyedül.
  • Molnibalage
    Jobb, MI, élvezetesebb környezet, más tech tree, új épületek, két újfajta city state, új luxury resorurce, stb. Az alapjáték hozzá képest 0.
  • Apa27
    Bocsi, de ezt nem értem: " Az alapjátékkal tolni totál felejtős a kieg fényében." ...
    Miért, mivel jobb a kieg, vagy mivel tud többet, mint az alap játék? Vagy a grafika másabb?
  • Molnibalage
    Majd írok egy listát, a G&K nem sok értelmes van. Az alapjátékkal tolni totál felejtős a kieg fényében.
  • Kojiro
    Azt mondjátok meg, hogy milyen modokat ismertek és azok mit tudnak? Még egyet sem próbáltam, de nem tudom melyiket szedjem le, mert van vagy 8000
  • lee56
    Én pedig megtaláltam az AI bónuszokól készült táblázatot különböző nehézségi szinteken, akit érdekel :)

http://www.civfanatics.com/civ5/difficulties
    Kicsit már régi, de nagyjából talán még érvényes lehet G&K-re is.
  • BladeW
    Nagyon jó kis összefoglaló a G&K újdonságairól. Angoltudás erősen ajánlott. link
  • Molnibalage
    Tegnap kipróbáltam a keltákat. Sikerült úgy letenni jó helyre a fővárost, hogy három erdő volt mellette, a letelepüéstől fogva +2 faith volt. Aztán olyan pantheont választottam, ami a még 2+őt adott egy közelben levő kőfejtő miatt. Az pottery moddot is használtam, elsőként alapítottam vallást 6. nehézségi szinten. Később a tejesztés is igen jól ment, csak katonailag zúzott le az ellenfél...
  • Apa27
    Bocsi :( Sajnálom :( Ezt benéztem!
    Ti már a civ v kings and gods-ról beszéltetek. Nekem az nincs meg, csak az alap. Azért sem értettem, hogy miért nem találom a vallást meg a kémet :D
    Bocsi, legközelebb figyelmesebb leszek! Csak mivel a civ 4-ben ez alap volt, hogy van vallás azt hittem az 5-ben is alap, csak balfék voltam és nem találtam. De most már tudom, hogy miért nem találtam :D
  • Molnibalage
    Olvass vissza tegnapig, mindkettőt összefoglaltam.
  • Apa27
    Bocsi!
    Egy másik kérdés!
    Olvasva Titeket... Hogyan lehet a Civ 5-ben vallást csinálni? Úgy értem, hogy ebben is vannak papok, mint a Civ 4-ben?
    És a kém? Van a Ci 5-ben kém?
    Ha van, akkor miért nem látom az egységek listánál? Illetve hogyan tudom legyártani, vagy megkapni?
  • Molnibalage
    A városok kinézetén látszik.
  • Apa27
    Egy gyors kérdés!
    A Civ 5-ben külön nem írja ki sehol, hogy milyen korban is vagyok?
    Csak a Technológiai fán tudom követni, hogy hol tartok?
    Mert a Civ 4-ben kiírta.
  • Molnibalage
    Az osztráknál allied status kell és akkor 500 aranyért meg lehet venni az adott városállamot.
  • Alienator
    Az egyik városom kicsit messze van a többitől, és nem enged több tile-t venni hogy egyesítsem ezt a várost a többivel. Egy másik nemzetnél volt olyan hős, amit ha feláldozok akkor a közeli területek a birodalomhoz csatolódnak. Most az osztrákokkal vagyok de nem látok ilyet. Népfüggő lenne?

Másik dolog, elvileg az osztrákok tudnak venni városállamokat. Valami beházasodás dologgal ha jól tudom. Ezt hogy kell csinálni? Kákattintok a városállamra és lesz ilyen opció? Otthon is meg tudom nézni, de nem tudok várni addig :)
  • Molnibalage
    A CIV II tech treeje nagyon ott volt a szeren, meg a farmland lehetősége. Fura, hogy a CIV V-ben csak egy lehetőség van a tile turbózásra kaja szinten (civil service és fertilizer)
  • donatus13
    Én civ 2 óta, és másabb elvárásokkal vagyok :D
  • Alienator
    Én az egész játéktól úgy vagyok elájulva ahogy van. nekem tökéletes, persze ez az első civ rész amivel játszom.