Civilization

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Botond
A dobozosból a CD kulcs a lényeg, amit egyszer lehet aktiválni steamen, utána mehet a kukába az egész, onnan a steam login és password a játék, anélkül fel sem tudod installálni a dvd-rõl se, hiába van nálad. Szóval steam accountot tudnál max venni, de az hülyeség. Ha dobozos kell vedd meg boltban, a használt annyit ér, mint egy MMO doboza, amibõl aktiválták a kulcsot, pont semmit.
igen, kb 3ezerért meglenne az alap. viszont most egy kicsit elbizonytalanodtam mert tényleg nem akarom kidobni az ablakon a pénzt,hogy ha nem is mûködne utána. utánajárok a dolgoknak,de aztán lehet,hogy mégis csak steames vásárlás lesz. a dobozos verzió meg úgyis a régi játékoknál dobogtatja meg a szívem 😄
Pluskast
Sõt, itt az alap illetve a kieg össz-vissz nem éri el a 10k-t.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Molnibalage
Nem értem, hogy mit rugózól ezen. Ennyivel olcsóbban kapnád? Steamen 30 euró. Ez 8500 Ft...

Én nem kockáztatnám, hogy veszek használhatatlant.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pluskast
Nem az a baj, hogy nem tudsz játszani, hanem, hogy mi a garancia arra, hogy megveszed valakitõl és õ leszedi a steam-rõl és többet nem rakja vissza? Bár lehet van itt valaki aki ebben meg tud engem cáfolni. Amúgy meg ha jól emlékszem az alap játékkal is tudsz játszani, csak az advenced setup-nál mikor beállítod, hogy milyen opciókat akarsz berakni, akkor ki tudod szedni a pipát, hogy a gods and kings dlc-t nem akarod játszani. Multiban biztosan emlékszem, hogy ez az opció benne van.

Molnibalage
Én is azt hittem. Vártam a kieget mint állat - bár nem tudom miért - oszt pénteken közölték, hogy nem jött meg. Az árra kíváncsi lennék - ma sincs fent - de a szar valutaárfolyam mellett sem volt 9 ropi. Itthon az új játékok jellemzõen 10-12k-ról indulnak. Nem elég, hogy el kell menni érte, de még drágább is. Nem mintha nem telne rá, de itt az elvekrõl van szó...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

nekem pont fordítva van, mert gyerekkoromban szinte egy játékom se volt dobozosan, nagyrész mind warez volt de mindig is áhitattal néztem azokat a kincset érõ dobozokat, így most már felnõtt fejjel igyekszem ezt a vágyat kielégíteni azzal,hogy a régi nagy játékaimat mind ilyen formán szerzem be fõleg ebayrõl, aztán gondoltam a CIV 5nél is ezt kéne tennem 😊
van itt valaki aki meg tudja erõsíteni / cáfolni,hogy használtan nem menne fel a gépemre?
Pluskast
Nem az install során van egy kód amit be kell írnod, de az egyenlõ azzal mintha a steam-be írnád be, mivel csak steam-en keresztül futhat a játék.

tehát ha megveszem mondjuk a boltban a dobozos verziót, akkor mielõtt felinstallálom, a steamen aktiválnom kell, mielõtt elindítja az installt?
Pluskast
Gyerekkoromban nekem egy rakás 3 centi vastag dobozos játékom volt. Elfoglalt egy egész polcrendszert😊 Aztán pár év után rájöttem, hogy teljesen értelmetlenül foglalják a helyet. Persze lehet, hogy úgy 20 vagy még több év múlva sokat fog érni teszem azt egy ilyesféle dobozos game (ez egy nagy kedvencem volt 😊 )

hát valszeg régimódi vagyok de nekem jó érzés a polcon tudni a játékot, igaz,hogy manapság ezek a dvd tokos szarságok közel se olyan tartalmasak mint anno a 3 centi vastag papírdobozos kiadások 😞
Pluskast
Teljesen egyetértek. Semmi értelme a dobozosnak. Csak a port fogja meg a helyet.

Pluskast
Hááát én nem tudom, hogy használtan egyáltalában érdemes é. Csak mert a kód a lényeg amit beütsz a steam-be. Nem tudom, hogy egy kód két gépen, hogy szuperál. Szerintem sehogy.

Molnibalage
De, ennek mûködnie kell.

Molnibalage
Szerintem a dobozos vásárlások ideje lassan lejárt. Normális kézikönyvet úgy sem adnak. Ha nem gyûjtõit veszed, akkor csak macera. Vagy a postaköltséget kell fizetni, vagy el kell menni a cuccért. A doboz csak a helyet foglalja, stb.

Múlt héten meg sem jött. Inkább lemondtam, leszedtem Steam-en. (Annak ellenére, hogy a felülete hányinger meg béna a szoftver maga az alapelv jó.)

de akkor az a megoldás nem jó, hogy megveszem az alapot használtan, de a Gods&Kingset pedig újonnan steamen keresztül? mert utána nyilván az alapjátékkal nem is játszanék többet.
Pluskast
Akkor is.

akkor is, ha nem akarok multizni?
Pluskast
Azt jelenti, hogy hiába veszed meg dobozosan - én is a dobozosat vettem meg anno - csak steam-en keresztül tudod játszani.

dehogynem jó, csak én olcsóbban szeretném megvenni, ezért gondoltam használt játékot vennék ha valaki meg akarna tõle válni.
az mit jelent, hogy steam accounthoz kötött? az alapjátékot dobozosan szeretém megvenni, de a G&K-t már steamen, milyen hátrányom származhatna ebbõl?
Pluskast
Vagy tedd át egy másik particcióra (c helyett d).

Pluskast
Már írtam Neked a cikk kapcsán. Azért nem tudod betölteni a játékodat mert a win rendszergazda neved ékezetes és ezt nem tudja kezelni a játék. Változtasd meg vagy az egész user/documents könyvtárat tedd át egy másik particcióra (c helyett d).

Civ4-el kell játszani ha multizni akarsz civet. Egyre nehezebben, de azt azért még játsszák. Ebbõl már biztos nem lesz multis játék, csak parasztvakításként van benne ilyen opció. Szinglibe azért el lehet vele lenni.
Istenem, úgy játszanék ezzel a szarral multiban neten de egyszerûen nem lehet mert folyamatosan szét fagy, rohadjanak meg.

Sziasztok!
Steam-on vettem meg a Civ V-öt.
Sikerült magyarítani az alap játékot. Ha valakit érdelek a dolog, hogy hogyan lehet, nyugodtan keressen!
Teljesen jól mûködik minden. Nem látom, hogy félre fordítana, igaz nem vagyok "angolos", azért is magyarítottam.
Amikor megcsinálod a vallást, akkor van olyan pozitívum amit csak az alapító kap, és van olyan (follower beliefs) amit minden olyan város, ami követi azt a vallást. Tény, hogy a másik is profitál belõle, ha olyan vallást csinálsz. De felvehetsz a vallásba olyanokat, hogy pénzt, kultúrát, faithet kapsz a követõk száma után, a városok száma után . . . stb és ilyenkor a külföldi város is számít, vagy van olyan belief, amikor csak az idegen város után kapsz valamilyen bónuszt. Vagy van egy olyan belief, amikor 20 százalékkal erõsebbek az egységeid, ha olyan város mellett vannak, aminek az a vallása, aminek te vagy az alapítója. Csak át kell vinni oda a vallást, és máris mehet a megállíthatatlan (+20 % strenght bonuszos) sereged.
A lényeg, hogy akkor érdemes terjeszteni, ha olyan várost raksz össze, amit érdemes terjeszteni.
Molnibalage
Én great artistot vettem. Ugyanis a többi great leader nem ad golden age-t. Nagy hadvezért szüntettem már meg, mert csak a pénz vitte...

Továbbra sem érem, hogy miér jó, ha a saját vallásom túlterjed másra is. Mindenképpen kap pozitívumot. Nekem mi ér meg abban, hogy terjesszem? Sehol nincs infó, ami ezt magyarázná..

Akkor jó terjeszteni, ha olyan vallást csinálsz, amit érdemes.
Meg a citystatek is jobban fognak szeretni, ha megegyezik a vallásuk (könnyebb lesz elérni a szövetségi státust pl.)
Én mostanság inkább megõrzöm a faithet policyre, mert ha a policiknel az alsó sorba érsz, akkor nagy embert vehetsz belõle. Racionalizmusnál pl great scientistet, ordernél great enginert stb. Elég drágák, de nekem van vagy 80-90 faithem körönként, szóval nem olyan vészes.
Molnibalage
A vallásokban mi a jó? Miért jó terjeszteni, amikor az ellenfél is kap bónuszt érte...?

Molnibalage
Én meg nem. A kémkedés gyak nem oszt, nem szoroz... A vallás érdekes, de egyelõre nem találtam nagy számnak.

Város ostromkor a navigation hajói viszont brutálisak. Nem rossz, de én azért többet akartam.

Botond
Mióta kijött nonstop járom a rokonságot, szóval még nem volt idõm kipróbálni, de majd hamarosan. 😊
Tartalom jó, csak a multi semmit nem javult , sõt még rosszabb.

Nem tudom itt ki mit gondol, de én teljesen meg vagyok elégedve a kieggel. Igaz, nem nagyo multizok. Az osztrákok viszont brutálisan erõsek, õket majd a következõ patchben vissza kell fogni.
Molnibalage
Nem érkezett meg az elõrendelés. Megvehetõ Steam-en. Faszom fog várni a dobozos verzióra...

ollie
Steam accounthoz kötött, így nem ajánlom a megvételét használtan, mert megszívod vele.

Molnibalage
Anyád. Az külön bónusz, hogy elõrendeltem, de mostanáig sem szóltak vissza, hogy mi van...

A kiegészítõben a multiplayer még mindig teljesen hibás, szóval aki amiatt venné ne tegye, ne szívja be õ is. (megint)

Eladó???
Amit a boltokból tudsz letölteni, vagy megvenni az nem jó?
Botond
Steam szedi a kieget \o/
sziasztok, van valakinek eladó Civilization 5-je?
NEXUS6
Na akkor emperor szinten letudva. Nem volt egy könnyû kezdés. Ilyen viszonylag nyugis játékot régen játszottam, de az elszigeteltség miatt sokáig elég uncsi is volt.

A többiek nagyon elhúztak és csak a kémkedéssel tudtam nyerni. Nagyjából az utolsó utáni pillanatban. A koreaiak megint vitték a prímet, vagy 30 kör óta mindent kifejlesztettek, de szerencsére mindig rájuk támadt valaki. Én is odasettenkedtem és rájuk dobtam egy rahedli atomot. Már csak a cockpitot kellett volna felrakni az ûrhajóra de valami miatt soha nem jutott el a fõvárosba.

Az én ûrhajóm így viszont szépen elstartolt.
<#vigyor>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
A vallás kicsit erõltetettnek tûnik. Gyakorlatilag ezen keresztül lehet kapni boldogságpontokat. Szal elõször kifejleszted a vallást, beállítod, hogy milyen bónuszokat szeretnél belõle, mert nem csak boldogságra lehet gyúrni végsõ soron. Majd gyûjtöd a hit pontokat és vásárolod belõle az épületeket, hittérítõket.

A kémkedés is kicsit nyakatekert. Korszak lépéskor kapsz egy kémet, akit valamilyen városba tudsz küldeni. Fejlettségtõl függõen X körön keresztül gyûjti az infót, majd lenyúl egy csomó értesülést meg egy technológiát. Messze nem olyan használható, mint amikor az egységek voltak, nem lehet diverzánskodni, csak technológia jön.
Ha nem elég ügyes elhalálozik és kapsz helyette egy kezdõt.

Szal alakul ez, de majd a modokkal lesz az igazi.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Egész jók az újdonságok. A vallással rendesen xopat az egyik AI, mindíg áttéríti a fõvárosomat, én meg az övét.😄

Valahol az volt, hogy a kémkedésnek komoly következményei lesznek. Na ettõl a civilizációtól, aki a vallással is szórakozik, már nem tudom hányadik technológiát nyúlom le, de ennek ellenére annyira barátságos, hogy ihaj.

Olyan kis kiegyensúlyozott a játék, nagyon egyik AI sem rángatja az istrángot nem is húznak el. Már rég eldöntöttem volna a játékot, ha nem egyedülre rak be egy nagyobb szigetre.

De elsõ tanuló játéknak ideális.

ollie
Bevehetnétek a Warlock játékosokat is. Az végül is egy Civ 5 klón fantasy környezetben.

FONTOS!

Mindenkit szeretettel meghívunk fórumunkra melynek célja, hogy összegyûjtse a magyar játékosokat legyen szo HOI, Civ, Total War, vagy egyéb fanokról. Különösen szívesen látunk olyan tagokat akik aktívak, cikk írást, esetleg szerkesztést vállalnak!

Fórum:

http://totalwar.hu/

Facebook:

http://www.facebook.com/totalwar.hu?ref=tn_tnmn
ollie
Nem, én sem igazán tudom miért. Elindítottam a játékot, és már a Gods & Kings logó fogadott és persze a tartalma is elérhetõ.

Mondjuk nem Steam-en vettem, hanem Greenmangaming-en kb 1 hete. Amikor beírtam a kulcsot (amikor vettem), a Steam ki is írta, hogy még nem jelent meg a játék, így azt hittem, hogy el sem fogadta. Ehhez képest amikor tegnap megint megpróbáltam beírni a kulcsot azt írta ki, hogy már megvan a játék. Ez után elindítottam, konvertált valamit egy ideig, majd letöltött vagy másfél gigát.

de hogy? usat adtál meg lakcimnek?
ollie
Höhö, nekem unlockolta a Steam a Gods & King-et. 😊

Botond
USÁban ma jelent meg, aztán sorban a különbözõ régiókban, mi 22-én kerülünk sorra. Én elõvásároltam, 26 ojró volt, akkor éppen 290es árfolyammal kiszámolható mibe került, aztán majd kiderül itthon boltban olcsóbb lett volna avagy sem.