Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ami nem tetszik, hogy nincs áttekinthetõ diplomáciai kép amin látszana, hogy ki kivel milyen viszonyban van. Elementáris hiba...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyetlen másodpercét nem untam. grandiózus, évszázad játéka. Csak ajánlani tudom.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
De nálunk is vannak népcsoportok középkori szinten életmód/kultúra tekintetében (a lopott mobiltelcsit, parabólát, meg a cigány mecit leszámítva).
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Mindenkinek köszönöm aki válaszolt és segített a homályos pontoknál.
További jó játékot nektek.
Amit nem fog meg a civ: az, hogy a leigázott népek sokszor tovább fejlõdnek és késõbb függetlenedhetnek, vagy az, hogy az egymásra gyakorolt hatás miatt idõnként egy-két generáció alatt másutt évszázadokik tartó fejlõdésugrás következik be. De olyan is volt, hogy egy-egy nép elzárkózott az ilyen fejlõdéstõl, és direkt konzerválta a saját rendszerét. Ebbe buktak bele a mamelukok és sokáig ilyen utat járt Japán is.
Persze lehetne pár új változót bevezetni, de ez a játék ilyen.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Komolyan mondom, sírhatnékom van. Egyébként, ha ennyire zavar tedd fel 6-7. szintre. Garantáltam nem látsz ilyet, magadat leszámítva. Te leszel még lovagkorban az ellen meg már modern era-ban is akár.
Nem értek a játékfejlesztéshez, de én úgy oldottam volna meg, hogy a gép nézi hogy ki milyen fejlesztési szinten áll. Ha én mint player átlépek a középkorba, akkor a többi nép is lépjen át. nem azt mondom hogy másodpercre pontosan kövessen a fejlõdésben, de ekkora baromságokat el lehetett volna kerülni. Ha én a nanokorszakban vagyok, akko ne hagyja már a gép hogy egy npc (vagy nép vagy akogy akarod) még mintig a középkorban topogjon lovagokat terelgetve.
A CIV-ben, ha sokáig nincs háború, akkor az MI is hajlamos elhanyagolni a seregeit...
A Civ rendszere más. Az a baj, hogy te ilyen apróságok miatt "bedrótoznád" az egész játékot. Akkor hol lenne a szabadság benne...?
Számomra valahol elképesztõ, hogy 40 felé közeledve ennyire nem látod be a PC és MI korlátait.
Mondjuk nem ez az elsõ alkalom mikor azt látom, hogy a usernak lövése sincs egy adott játék korlátairól. (Falcon 4.0 utódainak fejlesztésében moddolásában vettem és veszek részt.) A mezeu user, akinek lövése nincs arról, hogy hogyan épül fel a játék a wishlistekben olyan marhaságokat szoktak kérni, hogy égnekáll a hajam. Te sem különbözöl tõlük.
ollie: nem alapítottam hanem felfedezõ mászkálás közben megtaláltam mint egy más nemzet városállamát.
szarumán: leszarom a skyrim-et, de neked hogy tetszett volna ha skyrimezés közben találtál volna a mobban egy mobiltelefont?
De mostmár lépjünk tovább. Alienator egy troll, aki flamebaitel, ignoráljuk.
Kár értük.
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Meg azért ez sem tökéletes, sok hülyeséget mondanak, pl. arra buzdítanak hogy fedezd fel az írást, amikor még nem is tudhatnak róla, hmm 😊 Legalább tanultunk egy kis civilization történelmet 😊
Civfanatikusok egyesüljetek! 😄
ihttp://http://civfanatikusok.proboards.com/index.cgi
Amúgy a vallással nem tudom mi baja lehetett. Én Bismarckot is bevezettem a judaizmusba. Remélem vallással együtt lefittyentették neki 😊
Na meg az hogy mekkorát lehetett benne csalni.
Ha irreális követeléseid voltak, mondjuk elkérted az összes városát meg mellé pár millió aranyat, amennyit még nem teljesen felesleges, és erõltetted az ajánlatot, újra meg újra, egy idõ után úgy felbaszta az agyát rajta, hogy beleegyezett. Mikor elõször csináltam csak hergelni akartam, hogy megtudjam milyen arca van mikor legmérgesebb😊 Nem kicsit lepõdtem meg.
Azonban annyiból igazat adok, hogy pl már az 1991-es!!! (igaz hogy ott egy 640x480 képek kellett csak, valószínûleg a civ5-nél a videóleader scenek miatt ez túl sok lenne már, de akkoris 😊 (én is örülnék neki ha legalább ezt meglépnék)) civ1-ben is meg tudták oldani, hogy legalább koronként, sõt azthiszem még kormányonként is változott a diplomáciai háttér, tehát ókorban despotizmusban törzsi vezetõk míg köztársaságokban akadémikusok a tanácsadóid, késõbb meg számítógép elõtt ülõ tudósok és öltönyös üzletemberek meg kitüntetett tábornokok a modern korban 😊
Íme egy példa a kedvedért a törzsi vezetõi körében szivarozó sztálin elvtárs 😊)) Ami még mindíg jobb mint a mostani helyzet, hogy tényleg ókorban találkozol erzsébet királynõvel és a trónját látod amikor beszélsz vele, vagy ellenpéldaként modern korban a görögökkel akinek a vezére meg lóháton üdvözöl a pusztában 😊

A Gods and Kings kiegészítõ nem jelent meg magyar nyelven, vagy nem készül hozzá magyarítás? Csak mert az alapjátékhoz már van, de ha felteszem a magyarítás mellé a Gods and Kings-et akkor az alapjáték leírásai magyarok lesznek ugyan, de az újak meg németek.
A sorozatnak van Római kori változata is.
Az eu3 az újkort dolgozza fel.
Konkrétan olyan civ-hez hasonló játékról, ami a kezdetektõl napjainkig felölelné az emberiség történelmét nem tudok. Persze voltak próbálkozások mint pl empire earth, vagy rise of nations de ezek bármennyire is jók voltak a maguk korában nem vethetõek össze egy grand strategy játékkal.
Minden egységnek meghatározott fejlõdési útvonala lesz, ahogy mivé fejleszthetõ fel. A help segít.