4740
Sid Meier's Civilization
-
#2934 Mi a véleményetek erről a kezdésről:
http://mycheats.1up.com/view/section/3173057/30081/sid_meier_s_civilization_v/pc -
Nos #2933 Nyílván a készítők enyire nem mentek bele a realitásba. Minden közelharci hajó beveheti a várost, és kész. Kismillió dolgot lehetne sorolni, ami a valóságban egész másképp van, érdekes, hogy épp ez tűnt fel :) -
#2932 Ez nekem is eszembe jutott, de a romboló más hajók védelmére szolgál (főleg tengeralattjárók ellen), nem pedig csapatszállító. -
Nos #2931 Azért a civben az az egy darab hajóként megjelenített destroyer jelenti a rajta lévő tengerészgyalogosokat is. -
#2930 Pedig az új kiegben már csak így van.
Anyáztam én is rendesen, mert az AI elég dúrván építgeti a flottáját. Nekem a partjaimnál itt tanyázik most 3 anyahajó, 3 csatahajó, meg 3 romboló. Biztosra megy a csákó. Szerencsére most éppen nem engem támad.
A göbzikkel az egyik anyahajót a tenger fenekére küldtem. Ha engem támadna be, akkor annyi lenne. -
#2929 Érdekeset játszottam az előbb. Destroyer-rel képes várost elfoglalni. Azaz hajóval, gyalogság nélkül. Hát azért ez nagy hülyeség. -
uwu420 #2928 Játszottunk tegnap is 3v3-at AI ellen immortal fokozaton.
Nem volt semmi extra beállítás, mégis lefejlődtük a gépeket, de nem fejeztük be.
A frontvonalon lévő haverom jól elharcolgatott velük, de várost foglalni nem tudott, és sajnos nem volt hajlandó megvárni az uránt a fantasztikus játéksebesség miatt. Négyet tudtunk volna összekaparni, az elég lett volna a győzelemhez, de abbahagytuk, mert ez igazából egy nagyon elbaszott egy játék.
Small mapon a gép több ideig lép mint mi hárman. Rendszeresen összefossa magát a program, beragad, megáll, beszarik, semmit se lehet csinálni.
Azért az hogy nem bír elfutni 3v3-ba az már nekem kínos, hogy ilyen hulladék fosért pénzt adtam.
És van pofájuk belerakni huge mapot, beszarás.
Még mielőtt valakinek eszébe jutna, megjegyzem nincsenek szar gépeink, ezen kívül nincs olyan játék ami nem futna rendesen.
Szinglibe azért jobb a helyzet, de összességéven sajnos ez a játék nem működik rendesen. Az agyatlanhulladékfos lobbykészítést most nem is részletezném, az is rendszeresen kibassza a biztosítokot annál aki hostol.
Ja és ugye ott az IQ 60-ra belőtt játékmenet, na ezek miatt valszeg nem játszunk többet együtt.
Azért még lehet baszódni szinglibe, sőt, gyakorlatilag csak azt lehet csinálni. Kár hogy ilyen agyhalott működésképtelen fossá degradálták a nagy sorozat legújabb elemét, nagyon sajnálom. Szerintem szégyen ez a rész a fejlesztőkre nétve, még ha üzletileg meg is érte, mert a sok prolinak biztos bejön az agyatlan klikkelgetés AI ellen. -
uwu420 #2927 Hát itt valami komoly hiba történt.
Valamiért össze-vissza vertem a AI-t deity-n.
Semmit se csináltam, szerintem bug. Iszonyú kemény birodalmam lett.
Az Eifel tornyot 1300-ban építettem fel, aztán meg a Szabadságszbrot.
El fogom taposni szegénykémet, végig vezettem mindenbe, pedig lerakott vagy 20 várost, nekem meg 7 van. -
uwu420 #2926 Ha a városállamokból jó sokat rakunk be, az is könnyítheti a játékot.
Kezdésnél a vásosállamok settlerként jelennek meg, és megeshet hogy a warriorral el lehet fogni egyet, ami workerré válik. Így +1 workerrel lehet kezdeni. További előny hogy az AI jelentősen akadályozva lesz, mert ezek elfoglalják a pálya nagy részét.
Mária Teréziával érdemes lehet egy ilyen beállítást kipróbálni, ő tud városállamokat annektálni. Még nem próbáltam ki, de azt tippelném így is meg lehet csinálni a deity-t. -
uwu420 #2925 Vannak még beállítások amik segíthetnek.
Ha pl sok szárazföld van sok heggyel, az megakaszthatja az AI-t a modern korig annyira, hogy ne lepje el a pályát a katonáival.
Szerintem ha szerencsénk van, még alapbeállításokkal is ki lehet állni deity aI ellen, ha sok hegyet rakunk be. -
uwu420 #2924 Emperoron tök mindegy mit csinálsz, ott még alig csal a gép, afölött viszont mindkét szint nagy ugrást jelent nehézségben.
Immortalon általában még lehet ellene harcolni, de deity-n garantáltan nem fogsz semmit se érni a citadellával. Ha ott hadat üzen a gép, baj lesz. Azért van kivétel, mert ha jó a terep, vagy gyorsan békét tudsz kötni nem tapos el. Fos terepen ha csak úgy özönlik, nem lehet megállítani.
Azért írtam le a lentebbi hsz-eket, mert ha kipróbálod a deity fokozatot, te is rá fogsz jönni, hogy alapbeállításokkal nem lehet megnyerni a játékot. Valamit trükközni kell, erőből nem fog menni.
Igazából Immortalon se lehet általában, szerintem csak valami bug miatt volt amiért abban a játékban úgy elnyomtuk az AI-t.
Sajnos úgy van megírva a játék hogy gyakorlatilag semmi jelentős eltérést nem lehet eszközölni a játékmenetben, gyakorlatilag mindenre rá kell klikkelni aztán előbb utóbb vége lesz. Persze lehet specializálódni, meg jó kombinációkat kihozni, de alig ér valamit.
Az előző részben akárhogy tudtál játszani, megvoltak az eszközök minden helyzetre, itt csak egy út van amitől alig lehet eltérni.
Az AI pedig masszívan csal, nincs más lehetőség mint enyhíteni a helyzeten bizonyos beállításokkal. -
#2923 Gondoltam én is nyomok egy lazát emperor szinten, és szinte csak ellötyögtem.
Általában a játék elején a vastól kezdve ütök akit tudok, majd max 1500 körül-től elkezdem megerősíteni, fejleszteni, építeni a birodalmat. Ehelyett olyan 1500-ig csak védekeztem, ami nem volt nehéz. Illetve néha pofánvágtam valamelyiket, mert küldözgette a prófétáit téríteni. Volt vagy 4 városom és ezzel a középmezőnyben voltam (large térképen, asszem 10 kezdő civ) Hmmm...
Aztán elfoglaltam még 3-4 várost, meg lenyomtam egy egyvárosos civilizációt, ami mondjuk épített 3-4 csodát.
Na ezzel rögtön első lettem. Közben betámadtam komolyabban az addigi elsőt is, akinek elég lazán elfoglalom a városait. A CivV-nél ugye a drága egységek miatt elég nehéz nagy hadsereget fenntartani, de annyi rifle, gatling, artillery unitom van, hogy igazából csak egymást zavarják.
Azonban 1930 körül járok és van aki már építi a Manhattan projektet, amikor nekem még csak 1. VH-s göbzieim vannak. Ez nem olyan jó.
A lényeg, hogy kis gyakorlattal szinte semmi kihívást nem tud a játék már Emperor szinten sem produkálni. Eddig talán egyetlen egységet veszítettem el. Amikor az Ai nagyban támadott egy harmadik felet én simán elfoglaltam a közvetlenül mellette levő városát. Eszébe sem jutott visszahozni az egységeit a támadásból!
Aztán van egy jó kis lehetőség, amit egyre gyakrabban használok támadásra és védekezésre is az a citadella építése, amivel viszont az AI szinte semmit nem tud kezdeni. Mármint ő is építi ugyan, de ez után az egységeit olyan egyenesen vezeti bele a citadella tüzébe hogy ihaj. Körönként 30-as sebzés meg azért nem mindegy. Amúgy meg nem tudom mivel lehet elpusztítani, talán atommal, talán semmivel. Ez eléggé kiegyensúlyozatlanná teszi a játékot. -
Shad01 #2922 Hogyan lehet gyorsan megtalálni egy városállamot a neve alapján a térképen?
A diplomácia alapján hadban állok vele, és küldenék oda pár hajót lövetni, hogy had fejlődjenek.
Biztos van jobb megoldás annál, hogy a térképen keressem meg. -
uwu420 #2921 Ketten két AI ellen letoltunk west vs east pályán egyet immortal fokozaton.
Valami bug lehetett, mert nagyon béna volt az AI. Úgy nézett ki a játék, hogy végig mi vezettünk mindenben, pontban, népességben, kutatásban.
Jellemzően nem ez szokott lenni immortal fokozaton, elég nehéz megnyerni, és kb 2x pontjuk szokott lenni. Az ő térfelükön még maradt is egy városnak hely, normális esetben az AI ilyet nem hagy ki, mindent be szokott lakni. -
uwu420 #2920 Megnéztem még egy játékot az előző mintájára, ezúttal kisebb térképen, kevesebb városállammal.
Úgy tűnik egész addig működik a taktika amíg az AI tud annyi várost lerakni, hogy kellőképp hátráltassa magát a Policy-k megszerzésében.
Ebben a játékban volt egy kis háború is az előzővel ellentétben, de nem üzent hadat többet mikor kibékültünk. Fura módon még a városállamokat is hagyta megvásárolni, az előzőben folyton visszavette. Persze itt is volt rá példa, de tudtam tartani a lépést. -
uwu420 #2919 Korábban volt téma hogy a G&K-ban mennyivel jobb lett az AI.
Ami igaz is, most már nem lehet olyan könnyen megverni deity-n.
De még mindig létezik olyan beállítás amin sikerülhet. Nekem épp most sikerült Etiópiával standard terra map-on sok városállammal quick speed-en kultúrális győzelmet összehozni 1 darab AI ellen.
Szerintem ezen még lehet finomítani, és nem feltétlenül kell ennyire szélsőséges beállítás.
A deity AI veszett durva, sok régi módszer ki van lőve az újfajta viselkedése miatt, de keresgélek még. -
maniac001 #2918 Nekem ellenfél ajánlott már olyat hgy 10 kör békéért az anyját ideadta volna, de nem mentem bele mert volt sok urán a területemen, csak el kell használni :)
AZ AI mindent meg fog tenni a saját érdekében, ha neki érdekében áll hogy leminősítsen azt megteszi. -
#2917 áá, komolyan nem értem, miért Denouncing-olnak??? semmit nem tettem ausztria ellen, erre nyom egy ilyet, előtte pár körrel meg kémkedésen kaptam, megbocsájtottam neki, mert cimborák vagyunk az elejétől, erre ő van felháborodva???? Kár hogy nincs benne ilyen fenyegetés féle, hogy ha nem csinálja ezt vagy azt akkor kap egy atomot :D -
#2916 Egyáltalán van olyan hogy a gép mgalkuszik? már elfoglaltam két városát is, de még mindig nem hajlandó nekem adni semmit mikor a békéről beszélünk... tiszta hülye. -
#2915 Ha van valakivel egy defensive pact-om, és megtámadják, akkor automatikusan háborúba lépek a támadóval? Mert szövetséges voltam az osztrákokkal, meg az oroszokkal, és az oroszokkal volt defensive pact, erre maria terézia megtámadta az oroszokat és most hirtelen én is háboruba kerültem, gondolom emiatt akkor :) -
#2914 A perzsákat visszavertem, aztán most az indiánokat is, már csak Attila jelent fenyegetést :) De nem támadom meg amig nem agresszorkodik, egyébként is másik kontinensen van, a brit (én) flotta pedig nagyon erős, nem fog tudni átkelni :D -
ShaiHulud #2913 igen megvan az adott nepre/vezetore vonatkozo AI. ha pl te allitod be a startnal a beallitasokat, akkor lehet olyat kapcsolni hogy figyelmen kivul hagyja ezeket es veletlenszeru AI-t adjon minden nepnek. -
#2912 Érdemes átvenni egy város irányítását vagy jók bábnak is? Értelmesen fejlődnek nélkülem is vajon? -
#2911 Mondjuk ez ertheto is, hogy viselkedjen egy alapvetoen durva hodito nep:) de igy legalabb tudom ha vannak perzsak a terkepen akkor mire szamithatok:) -
maniac001 #2910 Szerintem a népeknek van egy rájuk jellemző viselkedés. A perzsák és a mongolok pl elég agresszívak, mindig támadni fognak. legalább is én ezt tapasztaltam. -
#2909 Amugy a népek mindig ugyanugy viselkednek minden jatekban? Most kezdtem egy ujat, es megint a perzsakkal van gondom, de most raadasul kozvetlen szomszed. Agressziv:) eloszor haverkodott aztan letámadott de nahyon, visszavertem, tuzszunetet kert, megadtam, lejart, jott megint :)) szoval most epp elpusztitom pedig bekesen akartam ezt a jatekot most:) -
ShaiHulud #2908 probalkozni kell visszaalkuval, en ilyenkor kiveszke mindent amit kerne es bearkok 2 luxuryt amibol ugyis sok van. esetek nagy reszeben elfogadja. -
#2907 francokat, ezt csinálja akkor is mikor én vagyok az erősebb. Olyan összegeket kér, hogy az már pofátlan. És elfelejtik hogy nem rég meg ingyen aranyat kaptak, csak mert kértek.. bezzeg ők sajnálnak egy kis sót is, rögtön minden kell cserébe :D -
donatus13 #2906 Egyszerű, a gép a legnagyobb haszonra játszik, levagy szarva az ő szemszögéből, ha nem adod neki oda nem kapod meg, tudja ,hogy erősebb mint te ezért próbál sarcolni. -
#2905 Komolyan már, ez mi? egy kis sóért cserébe kell neki 300arany, arany, selyem, ló, vas, fűszer. És mikor kihuzom belőle a 300 aranyat, akkor már nem fogadja el, LOL, hát ezt hogy a picsába gondolták?? -
#2904 tul sok várost foglaltam el eggyébként, lehet az volt a bajuk :) -
#2903 Na, a vege felé mindenki hadat uzent nekem. Unhappines -14 kapasbol. Nem thdom ebbol hogy lehet kijonni?? Harom nagy hatalom van, ebbol ugye az egyik en vagyok, a masik ketto meg mar nem akar velem beszelni se... Pedig kellene toluk a sok luxury cucc:)) most megprobaltam meg a kutatasra ramenni hatha abban tudok nyerni... -
#2902 Civ5 indításnál megjelent egy harmadik opció, az érintőképernyős win8 mód :D -
ShaiHulud #2901 tegnap nyertem cultural victoryt az earth, huge, epic, king beallitasokkal.
Aztecokkal, 1 varossal, vegig mindenkivel bekeben :) Del-Amerika eszakkeleti reszen. csak barbarokkal harcoltam kicsiket. -
#2900 Be lehet kapcsolni, hogy mindeg béke legyen az advanced opcióknál asszem, amikor pályát generálsz. -
simon7108 #2899 Van valami olyan nehézség vagy pálya a játékban ahol nyugodtan játszhatok anélkül,hogy lerohanna az ellenség?
Most az aztékokkal az első játékomban egész jól elvoltam,de aztán az oroszok megharagudtak az egyik szövetségesre és ezért nekem is hadat üzentek és azok meg olyan fejlettek,hogy az hihetetlen...
Aztán kezdtem egy játékot az amerikaiakkal könnyű nehézségen és mielőtt még beléptem volna a középkorba lerohant Anglia...
Én csak nyugodtan akarok fejlődni magamnak meg játszani,lehetőleg jó távol a többiektől. -
#2898 Az egység gyártásban még rosszabb a váltási arány. -
ShaiHulud #2897 de csak ideiglenesen, amig nem kezdesz el megint epiteni valamit... egeszen pontosan annyit csinal hogy a termelesed ertekenek veszi a 25% at es hozzzaadja a gold ill research incomehoz. semmit nem vesz el. -
simon7108 #2896 Nem?
Hiszen azt írja,hogy annak a 25%-át alakítja át pénzé vagy kutatássá. -
#2895 Nem veszted el. :)