4740
Sid Meier's Civilization
-
#2814 A BTS kémrendszere túlbonyolított volt és soha nem hozta vissza a befektetéseket. A CIV V rendszere kicsit furcsa, de gördülékeny és nekem tetszik. -
donatus13 #2813 Hát még szerintem lesz egy kieg az 5 höz, aztán civ 6 ra ráérünk még, meg arra remélem több időt szánnak rendesen programozott AI val mert ezek a körváltások multiban csak akkor türhetőek ha barátokkal játszik az ember vagy multi közben filmezik mint én... A stabilitásról meg nem is beszélve, egy normális kémrendszer is kéne, kb mint a 4 ben azért ez a játék még elég üres. -
#2812 De. Miden egység egyedileg elnevezhető, bár ezt én még sosem használtam. -
Alienator #2811 Akik meg az elején győzködtek hogy ne hagyjam csak azért, mert ie4000-ben Bismarck is jelen van, azoknak meg jövök egy raklap szalonnával és nagy hálával :) -
Alienator #2810 Valóban. A prófétát nem nevezhetem át sámánra? :)
Na lényeg a lényeg, melóban is egyfolytában a civ5 jár az eszemben. Ilyen utoljára a vanilla wow volt. nem semmi gama ez, akárhányszor indítok új játékot mindig más. Remélem lesz civ6 is, és remélem hogy maradnak a realitásnál és nem lesznek benne mágusok :) -
#2809 Átnevezheted a vallást arra, ha akarod. -
Alienator #2808 Kár hogy nincs benne sámánizmus, hunokhoz illene :) -
#2807 Minden vallás egyedi. A valódi vallások szimbólumai és nevei azok alap bellítások, de átnevezheted őket. A szimbólumválasztástól nem függ semmi. -
donatus13 #2806 Ja, mind 1 -
Alienator #2805 Értem, de ha pl kiválasztom a kereszténységet, az semmiben nem más mintha a buddhizmust választom nem? Csak nevek és ikonok. Mindkettőnél választhatom pl azt a bónuszt hogy +1 food farmonként vagy akármi. tehát tök mindegy melyik nevű vallást választom, azt a bónuszt választom hozzá amelyiket akarom nem? -
donatus13 #2804 Amik népeket adnak azokat igen. -
Alienator #2803 ja igen... vannak ilyen 2-3 eurós kis DLC-k. Érdemes azokat megvenni? -
donatus13 #2802 Ja, egy dolog számít :D ,hogy a lehető legelőbb találd meg a vallásodat, mert a bónuszok folyamatosan csökkennek. -
Alienator #2801 De nem sokat befolyásol hogy mit választok nem? csak a hozzá választott bónuszoknak van hatása. Úgy értem hogy kereszténység vagy buddhizmus csak a nevében meg ikonban különbözik. -
donatus13 #2800 Amikor kiválasztod a vallást, először akkor van rá lehetőséged ,hogy saját nevet adj neki -
Alienator #2799 Hát a mod-ok nem vonzanak, maradok az alapnál. zsidó náci itt is lehet ha autokráciát tolod meg zsidó vallást, de attól az ég óvjon. Mármint hogy judaizmust terjesszek :)
Amikor alapítom akkor van jó sok lehetőség. De kiválasztok egyet és onnantól az van. Hogy lehet sajátot csinálni? De ha jól tudom a vallás mindegy milyen, az a lényeg hogy milyen bónuszt választasz hozzá. Gondolom nem minden vallásnak van külön bónusz listája amiból választani lehet.
Vagy lehet egy sajátot kreálni és elnevezni? Ezt nem láttam csak a sok vallást felsorolva amiből választhatok. -
donatus13 #2798 Civ 5 alaphoz volt hitler mod, az király volt :D -
#2797 Lehet zsidó náci is a Civ IV-ben. :)
-
#2796 Utólag asszem már nem, megalapításkor még igen. -
Alienator #2795 Na akkor ON-topic :)
Tényleg átnevezhetem a vallásomat? Kiválasztottam hogy taoizmus és az lett. De ha átnevezhetném Alienizmusnak jobb lenne, mert rágyúrtam az autokráciára a dupla stratégiai nyersanyagok miatt, és elég fura egy taoista-fasiszta birodalom :) -
Alienator #2794 Hát sok sikert hozzá akkor. -
#2793 OFF
F-15 vadászgépről. Már 200 oldalon túl vagyok még mindig nincs vége. A HTKA.hu oldalon fog megjelenni. Már több terjedelmesebb írásom is megjelent ott.
(Többször a Haditechnika magazin, de terjedelmi okok miatt nem jelenhetett meg egyik cikkem sem.)
ON -
Alienator #2792 Könyvet írsz? Miről? Remélem a civ-ről és majd jól kiadják, én meg jól megveszem :) -
#2791 Nem az élet rovására. Egy cikket (valójában inkább már könyv) írok már 8 hónapja. Az utóbbi két hétben írás helyett orrba szájba inkább játszottam, mert néha azért másféle kikapcsolódás is kell. :)
A hunok első városa az kb. azt jelenti, hogy Attila birtoka. A többi városnevet viszont kölcsönzni mástól. -
Alienator #2790 Én nem hagyom hogy az élet a civ rovására menjen :)
Dolgozni kell, barátnőzni kell, inni kell, de azért egy civilizációt vezetni évezredeken át, na az az igazi. Bár így a 30-on túl már másnak kéne hogy prió 1 legyen, de hát vannak a kiegben hunok is, Attila FTW :)
Amúgy érdekes hogy Attilánál ha alapítok egy várost akkor annak valam Attila"s akármi a neve. nem toltam még velük csak az első város alapítását néztem meg. -
#2789 A baj az, hogy én is. Hátráltat másban. :) -
Alienator #2788 Köszi szépen az infókat. Tiszta civ5 függő lettem :) -
#2787 Az első prófétád gyakorlatilag biztos, hogy ott fog születni, tehát nem kell vinni sehova. Tehát lépés nélkül ott lesz a lehetőség. A legfelső ikon lesz az egységnél, hagymakupolás torony. Lenyomod, próféta feláldoz, ekkor jobb oldalon aranyszínű körben lesz hagymakuploás torony a hírek között. Ráklikk és mehet a belief és follower belief választás. A 2. prófétálval való tápolás ugyanez, csak akkor már + jel lesz a kupola mellett. -
Alienator #2786 Aha értem. tehát beviszem a prófétát a fővárosba és lesz egy olyan ikonja a prófétának hogy feláldozom, ha jól tévedek... -
#2785 A Holy city az, ahol megalapítod a vallást a prófétával. Ez az esetek 99%-ban a főváros. Mivel sanszosan az a legnagyobb, ezért ott érdemes megalapítani. -
Alienator #2784 Holy city? Azt külön létre kell hozni vagy valamelyik városom az? Bocs hogy ennyit kérdezek de ez az első civ játékom és sok a homályos folt :) -
#2783 Upsz, ezt elfelejtetetm. A próféta minden leaderhez hasonlóan tud tile improvementet létrehozni feláldozás árán. A vallás alapítás és turbózás feláldozás az más, de ott is megy a levesbe a próféta. Asszem Holy cityban kell feláldozni, és akkor jöhet +1 belief és +1 follower belief. -
Alienator #2782 Ez az a feláldozás amikor holy site-ot rakok le a prófétából ugye? -
#2781 Keltával játszani és rágyúrni a faith épületekre és szerezni egy faith-es városállamot. Jobb ötletem nincs. Használd a perfect world modot, a bolygó nagy része erdő. Csak úgy dől a faith. (elvben)
Feládozás után felugrik jobboldalt a sárga jel, ott ugyanaz a választási folyamat zajlik le, mint alapításkor. -
Alienator #2780 Tegnap kipróbáltam a vallás dolgot. Működik faszásan, csak egy dolog van amit nem vágok. Könnyű fokozaton próbáltam hogy tesztelhessem. Pottery és shrine azonnal, de a gép már akkor megalapította a kereszténységet amikor nekem a prófétám még a kanyarban sem volt. Taoizmust alapítpttam és terjesztem is szépen, de hogy lehet megcsinálni hogy én alapítsak először vallást? Tényleg könnyű fokozat volt. BTW hogy lehet átnevezni a vallást? Állítólag olyan nevet adok neki amilyet akarok.
A másik dolog. Jött még1 próféta, ugye 2 dolgot tehetek. Vagy megyek terjeszteni az igét, vagy feláldozom. Azt írta a tooltip, ha feláldozom, választhatok még 2 belief-et. Feláldoztam de semmit nem választhattam. Miért?
-
Apa27 #2779 Értem. Erre nem tudok mit mondani. És mostanában nem próbáltátok?
Persze jöhet visszafelé a válasz, hogy próbáljam én... de pár napja játszok (össz 4órácskát) vele, semmiről semmi fogalmam. Másabb, mint a Civ IV. -
#2778 Volt olyan még régen, hogy nem láttam azt, aki indíotta a gammát. Háromszor próbáltam multizni még két éve. 45 percnél többet egyik sem bírta. Volt, hogy úgy összezuhant a CiV, hogy maradt a reset gomb... -
Apa27 #2777 Az mit jelent, hogy nehéz összehozni? Hogy instabil? Nem értem... Ne haragudj, nem a hülyét játszom, csak nem ismeretesek ezek a fogalmak nekem a számítógép világában! -
#2776 Nehéz összehozni, instabil. -
Apa27 #2775 Bocsi, hogy beleírok a témátokba, de megmondanátok, hogy miért nem érdemes a Civ V-el Multiban játszani?
Konkrétan azt olvastam, hogy "Ha Civ-vel szeretnél Multizni, akkor játssz a Civ IV-el!" De miért?
A Civ V alkalmatlan rá? Talán a szerver, szerverek túlterheltek? Vagy a programban van valami hiba, hogy nem lehet Multizni vele?
Csak a Internetes Multi nem üzemel, vagy a Hálózati sem megy?