Civilization

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Igen. Az alapjátékot soha többé nem vettem volna elõ. Ezzel tök jókat játszok. Ha az alap tetszik, a kiegen összefosod magad.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

megéri megvenni a gods and kings kiegészítõt? dob annyit az egészen hogy megérje? mert csak egy kieg de 30 euro, elég húzós ár. de ha annyit dob rajta akkor megvenném.
Molnibalage
Megint kezdtem egy újat. A helyzet a szokásos. Mindekivel lépst tartok, de egy ellenfél megint x2 pontszámban mindenkihez képest. Nincs kit beszervezni ellene...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Ezt azért nem mondanám. Az egyik gyõzelmem bizony az volt, hogy kõkeményen ráálltam a városállamok kívánságainak teljesítésére. Nehéz, de izgalmas játék volt.

A játék mozgalmassága igen jól növelhetõ, ha az adott térképnen vagy a városállamok vagy a résztvevõ felek számát növeled. Ez azért is jó, mert kevésbé lesz egy superpower, akivel nem tudnak a többiek mit kezdeni...

Molnibalage
Nem volt rá pénzem, nem véletlen kaptam ki. Másik ami idegesítõ. Elsõ kieges játékomnál igen hamar szintet léptek kémeim és voltak 3. szintûek is. Soha nem halt meg egy sem. Most a játék végén az ÖSSZES még mindig elsõ szintû volt. Röhej...

Svédeket vagy osztrákokat próbálta már valaki? Osztrákkal az 1-2 város alapítás elégnek tûnik. A többi várost szimplán megveszed. Mivel még nem próbáltam ezt, az árra lennék kíváncsi.

Abban van, amúgy nekem sincs, még 😊
Rákattintasz a városállam nevére, aztán tejelsz, vagy olyasmit csinálsz amit kérnek, ez nagyon változó lehet, csoda, nagyember, barbár írtás stb.

A diplomatic victory ebben a játékban gyakorlatilag egy ki a leggazdagabb verseny, semmi értelme nincs, legalábbis a diplomációhoz vajmi kevés köze van, mondjuk megértem miért így oldaották meg, mivel még így lassan 2évvel a megjelenés után is röhejes néha a diplomácia..

a térítõk csak a gods and kingsben van? nekem az nincs meg. hogyan kell használni õket?
és még valami... hogy lehet megvenni a városállamokat?
Azért vásárolok fel mindent az elején mert egy idõ után nem lehet és akkor a culturával nagyon nagyra nõ a város, 3-4 város területét simán lefedi...

Máskor vedd meg mindet, és te fogsz gyõzni.
Az se mindegy mikor veszed meg, sokkal több bónuszt adnak mint a világ összes városa és csodája együttvéve ha ki van rakva a patronage.
Molnibalage
2-3 volt az enyém. Nekem volt egy giga 40-es városom és két 13-as. Neki meg volt 5 nagy meg 1-2 kicsi...

Városállamok?
Mind megvetted?
Gondolom hogy nem, mert különben te gyõztél volna.
Én csak akkor szoktam területet venni, ha nem akar valami fontos nyersanyagot magának belakni.
Miért kéne egyébként nagy terület az elején?
Pluskast
Én az uccsó játékomnál baromira berágtam a gépre. Small continent. Felettem lévõ szigeten a mongolok voltak szaros 5-6 várossal. Õ még a reneszánsz korszakban járt mikor nekem már atomrakétáim voltak. Egyfolytában hozta a térítõit. a 3. vagy negyedik esetnél meguntam és kb 20 atomrakétát rádobtam. Utána többet nem is hozott egy térítõt sem...

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Molnibalage
Valahol van ráció abban, hogy a térítõ szabadon mozoghat. Egyfajta diplomaták.

Pluskast
Sajna nem bug. Nekem volt olyan, hogy a szent városomban változtatták meg a vallásomat. A steam egybõl fel is dobott egy achivementet. Amúgy azt nem értem, hogy bármilyen másik nemzet great prophetja vagy misszionáriusa miért mászkálhat szabadon a országomon belül? Miért nem csak open border esetén lehetséges ez? Sürgõsen ki kellene ezt javítani mert marha idegesítõ, hogy a gép bejön és térít nálam úgy, hogy az õ városainak nagy részén még el sem terjedt a saját vallása de a misszionáriusával azért hozzám jön téríteni.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Molnibalage
6. szinten egy várossal gyõzni reménytelen. A cultural victory is az lett volna. Valahol vicces, hogy a cultural csak úgy megy, hogy 1 városod van. Viszont katonailag úgy meg 0 vagy...

Molnibalage
Végül diplomatic victoryval kaptam ki. A bajom az, hogy utálok háborúzni. A kínaiak ellen kellett volna egy koalíció. Elhúzott és nem tudtam velemi mit csinálni.

Nem kellett tile-t vásorlni gyak semmit. Annyi kultúrám volt, hogy minden megszereztem simán.

Misszionárius jobb, másik meg az az ,hogy culture victoryra kell hajtani egyiptommal inkább, science victory kína ellen nem lehetségesebb vele. Rengeteg tile-t kell vásárolni az elején ,hogy nagy területed legyen.

Molnibalage
A vallás továbbra sem volt jó semmire. Sõt, a szopás az volt, hogy én alapítottam a taozimus. Jött egy térítõ és többségi keresztényt hozott össze. Csináltam egy inkvizítort erre mit irtott ki? Nem az õshonos vallást.

Lol, bazdmeg. Mivel csak egy városom volt ezér a taoizmus megszûnt. Nem semmi bug...

Molnibalage
Kipróbáltam az egyitptomikaat 6. szinten. Csak legendary starttal és másodikra volt jó. Az elsõ kezdést el sem kezdtem. Kirakott a tundra közepére...

A második esetben tengerparton vagyok, folyó mellett, pár sivatagos hegy, egy flood plains, erõk és némi hegy. 3 db hal, 2 db kagyló, egy sheepen van a város, van egy búza, egy marha és marble. Egy várossal nyomtam a reneszánsz korig és csak egy versenyzõ húzott el igazán, a kínai. Sok és nagy városai vannak. Elkezdtem alapítani távolabbi még üres és jó helyen két várost, szélsebesen fejlõdnek.

Szóval so-so. Persze nem kellett volna galamblelkûnek lenni, a szomszéd arabot vidáman szétverhettem volna. Most vagyok a moder age elején, a kínai meg már megépítette az Apollo prgoramot...

Botond
Az.
Na igen, egy városos "birodalom"-nál kevés az esélye, de ott is nagyon hasznos lehet ha épp van van nyersanyag a közelben, mondjuk 8, nem mindegy hogy 16 swordsman jön ki belõle vagy csak a fele.

Korea DLC-s bizony, de volt már rengeteg leárazás steamen, én is az egyik -75%nál csaptam le rá 😊

Molnibalage
Korea az DLC-s nép? Most látom, hogy nincs benne a választható népek között...

Molnibalage
Egy várossal erre az esély minimális. Múltor rómaiakkal elfoglaltam egy egész kontinenst. Egy szem vas nem volt úgy, hogy azt választottam, hogy a népekre jellemzõ legyen a resoruce eloszlás. Így nem volt vas a kontinensen...

Carmang
Helyesen: ha nincs semmi, akkor nincs mit megduplázni 😊

De hát az a lényeg, hogy legyen...

Molnibalage
Ha nincs egy sem, akkor a semmit duplázza meg...

vas

katonán most persze olyan egységet értek amihez kell van 😊

Nagyon egyszerû, az összes nép annyi katonát tud csinálni ahány nyersanyagot összehoz, na oroszoknál ez vas, ló és urán esetén a duplája, tehát egy 4-es vas mezõbõl 8 katonát tudsz kihozni velük 😊

A produkciós bónusz nem túl nagy, +1 , viszont azt minden stratégiai nyersanyag lelõhelytõl begyûjtheti az összes városod, tehát alumínium, és szén is beleszámít, vason, lovon és uránon kívül.

Semmi gondom nincs a vassal nagyon jól tudom ,hogy 6 6 katonára valót ad de nem lehet csinálni csak 5 különben jön az 50 % -, csak az oroszok spec képessége érdekelt ,hogy azt ,hogy számolják mert civfanaticson írtak már minden félét.

mármint +2 meg a +3 az termelés.
Van a mezõ amin a vas van.
Ez ad 6 nyersanyagot, amibõl mondjuk kardost tudsz csinálni.
Meg az a mezõre +2-t, ami az oroszoknál +3.
UA ból lennék kíváncsi pontosan mennyi jár mondjuk 6 ból +6P+t ad és akkor 6 városnak + 1 et vagy 6 után 1 et és az összes városnak...

Júj.
Mégis hogy képzelted el azt a hatot?
Az hogy mennyi termelést ad, meg mennyi nyersanyagot két teljesen különbözõ dolog.
Oroszok mondjuk 6 vas után 6 productivytit kapnak vagy csak 1 et ? ezt mégn em néztem meg énsem.

Az lehet, de azért az urán duplázás, nehezebb szinten ahol a gép is betankol atombombák meg rakétákból azért hasznos 😊 Németektõl már kaptam is egy szép rakétát nemrég 😊 Odasunnyogott a partjaimhoz egy nuclearsubbal, és betámadta egyik elfoglalt várost szerencsére nem okozott nagy veszteséget, de azért meglepõdtem kicsit 😊

Így van ez az Angolokkal a Kínaiakkal és a Franciákkal is.
Az oroszok inkább PvP-be erõsek.
Jah, a függõkert se semmi +10 kaja, ennek köszönhetõ hogy lassan 40es lesz Moszkwám 😊 Immortalon pedig azt hittem egyetlen csodám se lesz, ahhoz képest a második legtöbbet én húztam fel 😊 (két vas és két kõbánya mondjuk sokat segített 😄)

Oroszokról meg nem nagyon szóltatok, pedig a spec képességük hogy a stratégia nyersanyagok + produkciót adnak, és fõleg hogy dupla annyit adnak lóból, vasból és uránból, hát az se kutya 😊
Meg a krepost is hasznos kultúraterjeszkedésre, az új városoknál.

Az lehet. Mióta kijött a kieg, nem is játszottam.
Civ 5 civilopedát nézd meg, nem kell hozzá.

http://civilization.wikia.com/wiki/Catapult_%28Civ5%29
Én úgy tudom catapulthoz nem kell vas😮

Egyébként szerintem a vasból jobb katapultot csinálni mint kardost. Ha már kardos is kell, ott elég nagy a baj.
Általában mindig van luxury mindenkinek legalább 1 nekem még olyan nem volt ,hogy ne legyen. Másik meg amiket írtam azok csak a fontos csodák, azon kívül van egy csomó amit még meg tudsz építeni

Uwu410: persze igazad van egyiptom is meg babylon is nagyon jó csak nem jutottak eszembe😊 Egyiptom talán az egyik legjobb😄 traditionnal 35 os wonder bónusz Panthetonnal, Ancient és Classicra +15 % ez összesen 50 % al gyorsabb wonder építés egyébként, tehát ez is egy nyerõ taktika. Ebbõl lehet happy épületet is csinálni, + technologiából Circus, Colosseum stb.

Az ókorban tradition + circus maximus.
Egyébként minden kezdõhelyen van 2 resource.
Vas meg elég ha a 2 városból jön. Az elején elég az íjász meg a fal.
Molnibalage
Happy honnan lesz? Ha nincs alapból resoruce a környéken, akkor egy várossal halál. Nincs se swordsman, se luxus, se lovas, se semmi.

Én azon kívül Babilont szeretem, meg Egyiptomot, meg ugye India.
Siammmal lehet még durvákat mûvelni, de az csak a végére érik be. Velük a tradition után, a patronage-t kell kirakni kötelezõ jelleggel.
Az ókort tudd le egy várossal, rakd ki a traditiont, és csináldd meg a függõ kertet (ha szerencséd van, és nagyon ráállsz még deity-n is fel lehet húzni). Aztán azt csinálsz amit akarsz.
Ja és bocsánat 1 városra Korea a kedvencem egyik legjobb hihetetlen Science bónusszal csodánként maga a mennyország.