Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ide elmented a letöltött zip-et, majd ide kicsomagolod.
Fõ képernyõn mod-os játékot indítasz, mod kipipál és mehet a móka.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mondjuk ettõl függetlenül én is most only-domination victory-n játszok, de csak azért mert immortalon még nem nyertem, és a science-ben jól sejtettem hogy kb az összes nép elvert volna, mert uccsó voltam kb szinte végig fejlõdésben 😊
Nálam a józan ész azt diktálja, hogy pont a fejlesztõs játékmenet az unalmas.
Meg lehet verni egy alomnyi AI-t deity fokozaton is akár egy várossal is. Lásd elõzõ hsz.
Great plains-en mentünk tegnap, de az csak funolás volt, gyorsan leklikkeltük, emperoron nyomtnk egy 2v2v2-t AI-k ellen.
1v1-be player ellen szoktam néha játszani, de azt kizárólag az east ws west mapon. Van rá egy trükköm, ami mindig bejött eddig, még sose kaptam ki azon a mapon.
Egyébként meg one city chalange-el is lehet nyerni deity-n is, de nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy minden városállamot meg kell venni. Ha nem csinálod, ne csodálkozz hogy nem sikerül. Nincs az a szuperhatalom ami kompenzálhatja azt a bónuszt amit adnak. Persze patronage nélkül megint csak ne csodálkozz ha nem sikerül, tradition után azt kell kirakni. Ha elõször a kultúrás városállamokat vásárolod meg, gyorsan megvan ám. Ja és a függõkert nem árt mellé. Csak végig kell klikkelni, ez a legprimitívebb "taktika". Azért rakom idézõjelbe, mert csak azért mûködik mert el lett kúrva a balansz, és ez gyakorlatilag ennek a kihasználása. Sok játékba vannak ilyenek, mindíg van valami ami joly jokernek számít, itt a városállamozás pont ilyen. Nem értem miért nem vagy hajlandó kipróbálni.
NEXUS 6 (#2625) módszerével ezen a szinten majdnem minden játékot meg lehet nyerni.
Ha ezt a módszert választod jól jön az honor ág. Az hogy tradition, vagy liberty az nálam általában attól függ,hogy milyen a kezdõ terület. Bár figyelem azt is, hogy milyen néppel játszok - csak a stílus miatt.
Az eleje az építkezés. Legyen azért pár egységed, hogy egy város mellett meg tudj fogni egy támadást. Ha úgy alakul jól jön, ha valakitõl tudsz workert zsákmányolni. Ha szerencséd van, akkor mire megjön a vas, addig kivédekezed valaki támadásást, és mikor megvan a vas már egy kisebb seregét kell kiírtani. Ha nem érzed magad valakitõl biztonságban, akkor ha van egységed, akkor érdemes erõltetni egy másik szomszédot is.
A hosszabb távú terjeszkedésnél sok mindennel megkönnyítheted az életedet. Ugye a több város azt jelenti, hogy késõbb jön a következõ tech, policy. Ha másik kontinensre megyek, emiatt sokszor már csak a legjobb városokat tartom meg fenyítõpontnak. Sokszor játszok olyat, hogy felszabadítok népeket, vagy a leggyengébbeknek adok egy-két várost. Ha túl sûrûek, akkor razelek is néha. Így nem lassítanak a lehet, hogy már többször elfoglalt semmit nem érõ városok, és a legjobbakat megtarthatod magadnak. Arra azért számítani kell, hogy ezeket a városokat nagyon könnyen elfoglalhatja a kegyeltedtõl valaki más, mivel elég gyengék lesznek. Mostanában másik kontinensen csak fõvárost tartok meg és világcsodásat, vagy naggyon jó várost. A lényeg: így a cultúrád és a technológiád is nagyon jól fejlõdhet ha jó az alapod otthon, mert nem húz vissza a sok kis szar. Simán nyerhetsz culturális, vagy tech victoryt is. A katonai azért elég uncsi.
Én ha mostanában nekiülök, akkor próbálom nem ezeket a stratégiákat alkalmazni. Direkt meghagyom a környezõ népeket . . . mondjuk a franciákkal 700-ig csak védekezek, de miután történelmileg is megjelentek a frankok én is elindulok. Vagy az arabokkal olyan vallásra megyek rá, ami a hadsereget nyomja és velük is csak Mohamed után foglalok.
Hmmmm... Én úgy szoktam kezdeni, hogy ráhajtok a vasra és aztán kiirtom az összes kontinensen levõ népet, elfoglalom a városaikat. Ez általában 3-4 civilizációt jelent, és ez elhúzódik olyan 1500-ig.
Ha ekkor nem én vagyok az elsõ akkor a köv fázis az erõs flotta. Ilyenkor a gépnek már erõsebb van, de 1-2 évszázad alatt el lehet venni a kedvét.
Ha a tengereket uralom, kis harccsoport a legerõsebb ellenfél kontinensére, fõvárosát elfoglalni. Ha lehet megtartom, ha nem lerombolom.
És nagyjából ennyi szokott lenni egy játék, a többi már csak élvezkedés Ez a Civ4 óta nyerõ stratégia.
Ha nincs kit leigázni az elején inkább hagyom az egészet, mert a gépet tényleg képtelenség utolérni monarch szint fölött sima fejlesztésben.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Huge map mellett változtatsz a népek számán?
A mostani játékban egy népet teljesen kiirtottam, egyet meg kettévágtam és fõvárostalanítottam. Csak semmit sem ér, mikor az osztrákok másik kontinensen vannak.
A másik bibi az, hogy akármelyik térképet választom a vízfelület kb. 60-70%-a térképnek. Nincs olyan térképgenerátor MOD, ami jó a G&K-hoz és enged más arányt is beállítani a sea levellel?
Ti milyen térképen toljátok?
A G&K-nél szerintem létfeltétel, hogy teknolódzsit lopkodj, mert nagyon lemaradsz, fõleg, hogy a gép is rendesen használja õket.
De új játékot kell kezdeni, mert csak akkor kapcsolódik be.
Most rómaiakkal vagyok. Megtámadott a jenki, vas nélkül levertem. Nála volt vas, összevissza 2 egységnyi. Aztán megtámadott a görög, a fõvárosát elfoglaltam. Azóta béke van. Nekem van kb 600 pontom, mindenki másnak 300-400. Mi a bibi? Ausztria. 20-30 kör alatt is 800 pontról lett 1200-as.
6-ik szinten nálam már izzasztó, de a végén mégis bukó a gém. Mindig összhozza a MI valahogy, hogy legyen egy megállíthatatlan szuperhatalom...
Ha az elsõ kém bekrepálna azonnal visszatöltöm a játékot.
Csak akkor éri meg lerakni a GP-ket, ha kirakod hozzá a freedomot.
És a tudóst még ebben az esetben sem éri meg lepakolni.
A merchant jól jöhet, mert megeshet hogy a végén tömegesen kell atombombát vásárolni. A termelés is jól jöhet, ha ûrhajót építesz. Cult victory-nál meg az artist. A tudós viszont semmiképp.
Egyetlen kivétel talán az a tudós amit Babilonnal lehet kapni az elején, az talán elég sokáig van lent ahhoz hogy behozza az elszakasztott technológiát.
Általában mire annyi tudományt termel ami megtérül, majdhogynem vége a játéknak, ráadásul azok a technológiák amiket így elszalasztasz, végigkísérnek a játékon, és halmozott hátrányként jelentkeznek.
Ez nem vita tárgya, csak egyszerû matek, számold csak ki!
Megtévesztett hogy olyan magabiztosan jelentetted ki róla az ellenkezõjét, meg hogy benne van a civilopediában. Hát kérlek szépen ott se írnak mást.
Egyébként én is logikátlannak tartom, de azért az ilyen tippelgetésekkel azért vigyázni kéne.
De majd meglátjuk mi lesz benne.
A kémkedés továbbra is vicc. Egyetlen szintet sem léptek a kémeim. Egyszer küldtem ellenséges városba néhányat 170-310 kört írt ki mire valamit elérnek. Nem igaz, hogy sehogy nem lehet táolni õket...
Az is vicc, hogy még mindig nincs CiV IV szerû diplomáciai kép, ahol áttekinthetõ lenne, hogy ki kivel milyen viszonyban van és milyen szerzõdéseik vannak.
Most az osztrákokkal vagyok. 2. hely táján vagyok 6. szinten most kezdtek felpörögni. Nem olyan jó biznisz a városállam megvétele, igen sok unhappy-t hoznak. A saját városok fejlõdését is alig bírom lekövetni.
Viszont most jöttem rá, hogy a great sci-t nagyon nem éri meg beáldozni egy tudományért, legalábbis a kiegben. Már 4 db tile improvementet húztam fel a fõvárosban, ahol minden bónuszt adó épület van, kikéve observatory. Atomdurván elindultam a tudományos fejlõdésben. 6. szinten a gép gyak. nincs elõttem. Azért most is van egy fél-superpower, pedig már 12 db népet tettem ki standard térképre...