Civilization

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bocsánat, még 2 haverja 😊

Nincs valakinek még 3 haverja ? 3 v 3 ra keresünk játékosokat 😊 TS van, és elõre egyeztetett idõpontban tudunk játszani.

NEXUS6
C:\Users\...\Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5\MODS

Ide elmented a letöltött zip-et, majd ide kicsomagolod.
Fõ képernyõn mod-os játékot indítasz, mod kipipál és mehet a móka.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Molnibalage
Hogy a picsába lehet letölteni a felugró ablakos steam fostalicskánt keresztól? Hogy lehet ennyire használhatatlan csilicsáré felületet létrehozni? Komolyan mondom eszamfaszom megáll...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Hogyan lehet feltenni...? Nekem nincs \Mods könyvtáram. Különk kell aktiválni, mint modot? Mert hiába hoztam létre a könyvtárat és másoltam be, semmi sincs ott.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Én szerintem meg pont nincs elkúrva, mindenkinek adott a lehetõség ,hogy vásároljon városállamot 😊

Mivel még egy 10éves is túljár a taktika AI eszén, ezért a hadakozás tényleg nem nagy kihívás, a tiednél 5x nagyobb AI sereget gondolom te is vertél már vissza könnyedén 😊 Sajnos nehéz jó AI-t írni, ezzel próbálkoznak már két éve, és nem nagyon megy 😊 De azért legalább fejlesztik mindíg egy kicsit, civ4-nél sem volt rögtön kihívás az AI, kellett az a két kieg meg a halom patch..

Mondjuk ettõl függetlenül én is most only-domination victory-n játszok, de csak azért mert immortalon még nem nyertem, és a science-ben jól sejtettem hogy kb az összes nép elvert volna, mert uccsó voltam kb szinte végig fejlõdésben 😊

Molnibalage
Ja, igen. Egy várossal is próbálkoztam. Azzal sem sikerült...

Molnibalage
Nyertem már többször is úgy, hogy minden városállam az enyém volt. Nem vagyok gyogyós, nem kell hangsúlyozni. De ha 6. szinten egyszerûen nincs rá pénz? Questekkel megalapozott városállamokat meg tudom tartani, de kb. itt vége a dalnak.

Most nem azért, de hogy lehet unalmasabb a hadakozás annál mint mikor csak végigklikkeled a fejlõdési fát és mondjuk fellövöd az ûrhajót?
Nálam a józan ész azt diktálja, hogy pont a fejlesztõs játékmenet az unalmas.
A #2627-et akartam írni válasznak, csak félrement.
Hát azért ez az utolsó kijelentés kicsit erõs.
Meg lehet verni egy alomnyi AI-t deity fokozaton is akár egy várossal is. Lásd elõzõ hsz.
Szerintem nincs olyan térkép amin még nem játszottunk. Variálni szoktuk a beállításokat.
Great plains-en mentünk tegnap, de az csak funolás volt, gyorsan leklikkeltük, emperoron nyomtnk egy 2v2v2-t AI-k ellen.
1v1-be player ellen szoktam néha játszani, de azt kizárólag az east ws west mapon. Van rá egy trükköm, ami mindig bejött eddig, még sose kaptam ki azon a mapon.

Egyébként meg one city chalange-el is lehet nyerni deity-n is, de nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy minden városállamot meg kell venni. Ha nem csinálod, ne csodálkozz hogy nem sikerül. Nincs az a szuperhatalom ami kompenzálhatja azt a bónuszt amit adnak. Persze patronage nélkül megint csak ne csodálkozz ha nem sikerül, tradition után azt kell kirakni. Ha elõször a kultúrás városállamokat vásárolod meg, gyorsan megvan ám. Ja és a függõkert nem árt mellé. Csak végig kell klikkelni, ez a legprimitívebb "taktika". Azért rakom idézõjelbe, mert csak azért mûködik mert el lett kúrva a balansz, és ez gyakorlatilag ennek a kihasználása. Sok játékba vannak ilyenek, mindíg van valami ami joly jokernek számít, itt a városállamozás pont ilyen. Nem értem miért nem vagy hajlandó kipróbálni.

Én mindig 6-os sziten játszok - legtöbbször large térképen, leggyakrabban 13 ellennel. Az még pont az, ahol nem kell kimondottan matekolni a gyõzelemhez, így megmarad az élmény. A 7est már nem szeretem, mert ott már nagyon számolós.
NEXUS 6 (#2625) módszerével ezen a szinten majdnem minden játékot meg lehet nyerni.
Ha ezt a módszert választod jól jön az honor ág. Az hogy tradition, vagy liberty az nálam általában attól függ,hogy milyen a kezdõ terület. Bár figyelem azt is, hogy milyen néppel játszok - csak a stílus miatt.
Az eleje az építkezés. Legyen azért pár egységed, hogy egy város mellett meg tudj fogni egy támadást. Ha úgy alakul jól jön, ha valakitõl tudsz workert zsákmányolni. Ha szerencséd van, akkor mire megjön a vas, addig kivédekezed valaki támadásást, és mikor megvan a vas már egy kisebb seregét kell kiírtani. Ha nem érzed magad valakitõl biztonságban, akkor ha van egységed, akkor érdemes erõltetni egy másik szomszédot is.
A hosszabb távú terjeszkedésnél sok mindennel megkönnyítheted az életedet. Ugye a több város azt jelenti, hogy késõbb jön a következõ tech, policy. Ha másik kontinensre megyek, emiatt sokszor már csak a legjobb városokat tartom meg fenyítõpontnak. Sokszor játszok olyat, hogy felszabadítok népeket, vagy a leggyengébbeknek adok egy-két várost. Ha túl sûrûek, akkor razelek is néha. Így nem lassítanak a lehet, hogy már többször elfoglalt semmit nem érõ városok, és a legjobbakat megtarthatod magadnak. Arra azért számítani kell, hogy ezeket a városokat nagyon könnyen elfoglalhatja a kegyeltedtõl valaki más, mivel elég gyengék lesznek. Mostanában másik kontinensen csak fõvárost tartok meg és világcsodásat, vagy naggyon jó várost. A lényeg: így a cultúrád és a technológiád is nagyon jól fejlõdhet ha jó az alapod otthon, mert nem húz vissza a sok kis szar. Simán nyerhetsz culturális, vagy tech victoryt is. A katonai azért elég uncsi.

Én ha mostanában nekiülök, akkor próbálom nem ezeket a stratégiákat alkalmazni. Direkt meghagyom a környezõ népeket . . . mondjuk a franciákkal 700-ig csak védekezek, de miután történelmileg is megjelentek a frankok én is elindulok. Vagy az arabokkal olyan vallásra megyek rá, ami a hadsereget nyomja és velük is csak Mohamed után foglalok.
NEXUS6
Csak 1 népet?

Hmmmm... Én úgy szoktam kezdeni, hogy ráhajtok a vasra és aztán kiirtom az összes kontinensen levõ népet, elfoglalom a városaikat. Ez általában 3-4 civilizációt jelent, és ez elhúzódik olyan 1500-ig.

Ha ekkor nem én vagyok az elsõ akkor a köv fázis az erõs flotta. Ilyenkor a gépnek már erõsebb van, de 1-2 évszázad alatt el lehet venni a kedvét.

Ha a tengereket uralom, kis harccsoport a legerõsebb ellenfél kontinensére, fõvárosát elfoglalni. Ha lehet megtartom, ha nem lerombolom.
És nagyjából ennyi szokott lenni egy játék, a többi már csak élvezkedés Ez a Civ4 óta nyerõ stratégia.

Ha nincs kit leigázni az elején inkább hagyom az egészet, mert a gépet tényleg képtelenség utolérni monarch szint fölött sima fejlesztésben.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Molnibalage
Közben rájöttem, great people tudja. Kicsit fura, hogy a sci +8-at ad, ez meg csak +4-et. Kicsit aránytalannak érzem.

nem😊

Molnibalage
Manufactory és custom house tile imrovement hogyan építhetõ...? Ott van a listában, én soha nem tudtam csinálin, most láttam egyet egy elfoglalt városnál az utóbbiból.

Huge map mellett változtatsz a népek számán?

én huge on játszok, és sea levelt low ra állítom nekem az jó szokott lenni.

Molnibalage
6. szinten ti hogyan veritek meg a gépet? Próbáltam fejlõdni, próbáltam leverni, egyik sem megy...

Molnibalage
Anélkül sem. Az elõzõ játékban 2-nél több soha nem volt. Hozzám sem értek. Az mondjuk kemény volt, hogy 6 db várossal - abból egyet a játék vége elõtt vettem nem sokkal - a lakosságom nagyobb volt, mint a gépnek 13-14 várossal. Még így is kikaptam...

A mostani játékban egy népet teljesen kiirtottam, egyet meg kettévágtam és fõvárostalanítottam. Csak semmit sem ér, mikor az osztrákok másik kontinensen vannak.

A másik bibi az, hogy akármelyik térképet választom a vízfelület kb. 60-70%-a térképnek. Nincs olyan térképgenerátor MOD, ami jó a G&K-hoz és enged más arányt is beállítani a sea levellel?

Ti milyen térképen toljátok?

Ha vannak városállamaid, nem támadnak ám meg.
Molnibalage
Ha nem lenne superpower nép, akkor még 6. szinten is én lennék az elsõ.

NEXUS6
Hát pedig nekem talán egyszer volt, hogy nagyon gyíkul teljesítettek a kémek.

A G&K-nél szerintem létfeltétel, hogy teknolódzsit lopkodj, mert nagyon lemaradsz, fõleg, hogy a gép is rendesen használja õket.

NEXUS6
Mûxik, és kb. minden info benne van, ami mondjuk a CIV4-ben.
De új játékot kell kezdeni, mert csak akkor kapcsolódik be.

Molnibalage
Soha semmit nem tudtam velük ellopni és cserébe csigalassúak. Az elsõ játékom óta egyszer láttam kémet szintet lépni...

Molnibalage
Ez megy a G&K-vel is?

Molnibalage
Teljesen reménytelen. Túl erõs az AI.

Most rómaiakkal vagyok. Megtámadott a jenki, vas nélkül levertem. Nála volt vas, összevissza 2 egységnyi. Aztán megtámadott a görög, a fõvárosát elfoglaltam. Azóta béke van. Nekem van kb 600 pontom, mindenki másnak 300-400. Mi a bibi? Ausztria. 20-30 kör alatt is 800 pontról lett 1200-as.

6-ik szinten nálam már izzasztó, de a végén mégis bukó a gém. Mindig összhozza a MI valahogy, hogy legyen egy megállíthatatlan szuperhatalom...

Molnibalage
Rómaiak ballisztájához sem kell, a catapulthoz sem. Most néztem meg a civilopediában. (Már már az is volt hibás.)

Nem fogom mert már próbáltam elégszer, inkább lerakom õket sokkal többet hoznak ha már sok van belõlük + vallás+ wonderrel gyorsabb de nekem 8 ki ,hogy játszik 😊

Megint megnéztük , és nekünk valamiért nem kell hozzá.

Pedig nem ártana kipróbálni. Meg fogsz lepõdni.
NEXUS6
Az elsõ kémem, ha jó helyre rakom folyamatosan nyomja a teknolódzsikat, lépi a szinteket, a többi sajna használhatatlan azok mennek nálam is vidékre a városállamokba.

Ha az elsõ kém bekrepálna azonnal visszatöltöm a játékot.

NEXUS6
Ez a neked való mod!
<#papakacsint>

Info addict

Talán alap játék nem érdekelt mert 0 színvonalú lett az ottani taktikák és technikák semmit sem érnek már a kiegben DIETY n meg fõleg nem csinálok ilyet.

Jó akkor bocsánat, rég nem az alapjátékkal játszom és ott nem kell hozzá.

Most megvetted a városállamokat?
Akkor elég ügyetlenül használod õket😊
Csak akkor éri meg lerakni a GP-ket, ha kirakod hozzá a freedomot.
És a tudóst még ebben az esetben sem éri meg lepakolni.
A merchant jól jöhet, mert megeshet hogy a végén tömegesen kell atombombát vásárolni. A termelés is jól jöhet, ha ûrhajót építesz. Cult victory-nál meg az artist. A tudós viszont semmiképp.
Egyetlen kivétel talán az a tudós amit Babilonnal lehet kapni az elején, az talán elég sokáig van lent ahhoz hogy behozza az elszakasztott technológiát.

Általában mire annyi tudományt termel ami megtérül, majdhogynem vége a játéknak, ráadásul azok a technológiák amiket így elszalasztasz, végigkísérnek a játékon, és halmozott hátrányként jelentkeznek.
Ez nem vita tárgya, csak egyszerû matek, számold csak ki!
Na most játszottam az alapjátékkal, és kell vas a aktapulthoz még mindig.
Megtévesztett hogy olyan magabiztosan jelentetted ki róla az ellenkezõjét, meg hogy benne van a civilopediában. Hát kérlek szépen ott se írnak mást.

Egyébként én is logikátlannak tartom, de azért az ilyen tippelgetésekkel azért vigyázni kéne.
Arra leszek kíváncsi mi lesz a következõ kiegben, nyilván a kémrendszert átdolgozzák mert ennek most semmi értelme, betehetnének még pár victory típust is, valami faith alapút és valamit ami economys mondjuk megkéne építeni egy ilyen über wondert amihez rengeteg productivity kell. + jöhetne még új technológia rész is + pár új unit. Na meg persze sok nép és csoda.

De majd meglátjuk mi lesz benne.

Molnibalage
Szokás szerint úgy toltam végig a játékot, hogy 1 db háború(cska) volt, mikor engem támadtak meg. Akkor is csak tenger csata volt meg a város + ágyú lött ki.

Molnibalage
Én is csak arra használom. Néha védekezek velük.

Kémeket én city statekben tartom😛

Molnibalage
Hogy a rákba lehet modokat leszedni? A régi beépített letöltõ helyett a Steam ugrik fel, de az oldalt látható felsorolással egyik kategóirában sincs semmi...

Molnibalage
Na, majdnem megvertem 6. szinten a gépet. 5 körrel elõzött meg science victoryval, de fura módon nem a messze legerõsebb ellenfél.

A kémkedés továbbra is vicc. Egyetlen szintet sem léptek a kémeim. Egyszer küldtem ellenséges városba néhányat 170-310 kört írt ki mire valamit elérnek. Nem igaz, hogy sehogy nem lehet táolni õket...

Az is vicc, hogy még mindig nincs CiV IV szerû diplomáciai kép, ahol áttekinthetõ lenne, hogy ki kivel milyen viszonyban van és milyen szerzõdéseik vannak.

Molnibalage
A great eng. a kiegben már csak arra használható. Az alapjátékban bármelyik nagy ember indíthatott golden age-t. Most már csak a great artist.

Na akkor ezzel meg én vagyok így mint te a workerekkel, az életbe nem használnék great sci t tech boostra, Great engi-t viszont igen wonder boostra, az összes többi megy tile impropmentnek.

hát én még csak most ismerkedem a játékkal, nem sokat értek abból amit írsz 😊
Molnibalage
Én egyik játékot indítom a másik után keresgélve jó startégiát. Az alapjátékot pár hónap után skippeltem.

Most az osztrákokkal vagyok. 2. hely táján vagyok 6. szinten most kezdtek felpörögni. Nem olyan jó biznisz a városállam megvétele, igen sok unhappy-t hoznak. A saját városok fejlõdését is alig bírom lekövetni.

Viszont most jöttem rá, hogy a great sci-t nagyon nem éri meg beáldozni egy tudományért, legalábbis a kiegben. Már 4 db tile improvementet húztam fel a fõvárosban, ahol minden bónuszt adó épület van, kikéve observatory. Atomdurván elindultam a tudományos fejlõdésben. 6. szinten a gép gyak. nincs elõttem. Azért most is van egy fél-superpower, pedig már 12 db népet tettem ki standard térképre...

az alap kb annyira tetszik, hogy 10 éves stratégia fanatizmusom top3-ban benne van. meg vagyok gyõzve, megveszem.