Civilization

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Még így is több az eredetinél, mert az ikonokra rámenve kírja a viszont.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sajna nálam se mûködik rendesen a mod.
Molnibalage
Használja valaki az info addictot? A civek közötti viszonyt mutató vonalak nekem nem jelennek meg. 😞

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Létezik vajon olyan mod, ami az építési és tile fejlesztési idõket nem változatja meg, csak a fejlesztési és a játékidõt nyújtja meg? Semmi értelmét nem látom lassabb sebességen játszani. A gép csalása még erõsebb, ezen felül ettõl sem lesz több harc egy adott korszakban, mert lassabban építesz mindent. A jövõbeni háborúkban soha nem használtam semmi igazán modernet. Egyszerûen átrohan az ember a jövõn. Vagy az UN-re vagy a Science victoryra gyúr...

GanXstaZoleeWrk
corei7-es procival 8GB rammal lehet tolni nagy pályákat is, nem vészes a köridõ a végén sem.

GanXstaZolee#2709

Nekem is olyan gépem van mint amin te nyomod. Sajnos nem ismerek olyat akinek egy millás gépe van, és játszik ezzel a játékkal. Lehet hogy erõsebb gépen játszhatóak a nagy térképek, de egyáltalán nem biztos amíg nincs rá élõ példa.
Molnibalage
Visszavonok mindent, én volta a marha. A nexr gomb után a lista felett a single player sor nem kijelzés, hanem választható opció. Azt lenyomva mûködnek a dolgok.

Azért lehetett volna egyértelmûbb is...

Ez hülyeség, simán lehet játszani nagytérképen, csak erõs gép kell hozzá, civV sok magos CPU-kat is ki tudja használni, és kétmagossal bizony nem is ajánlott a nagy térkép és sok civ..

Én most huge-on nyomom (4magossal- phenom2 x4 970), és bizony a játék vége felé már elég sokat kell várni (future-ben vagyunk már), de fél perc alatt van a körlépési várakozás így is, ráadásul 10mp körül is lenne, mivel csak 4 AI maradt, viszont már majdnem mindenki háborúzik mindenkivel 😊

A konstrukciós hiba erõs kifejezés, annyiból van igazad hogy 1upt miatt új területre eveztek a fejlesztõk, amire nemcsak AI-t nehéz programozni, de nagy térképen és sok egységnél már exponenciálisan megnõ a számítások száma (útvonalkeresés, AI taktika stb), ezért is kell az erõs CPU

Fight For All = Mindenki mindenki ellen
asszem 😊

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

Molnibalage
Mi az az FFA?

Akit érdekelnek multis FFA longplayek azoknak ajánlanám: CivBuilderFTW's channel

Nagyon másképp néz ki egy-egy háború, mint az AI ellen, érdemes belenézni.
Molnibalage
Én is erre gondoltam. Az is megzavarhatja szegény fejét, hogy régi CiV modok maradéka fent volt, nem G&K félék.

NEXUS6
Szerintem mentsd ki a MODS könyvtárat a

C:\Users\...\Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5 könyvtárból.
Töröld le teljesen ezt az utóbbit, mentéseket is szedd ki, ha meg akarod õket tartani.
Indíts el a játékot. Ekkor újra generálja a CivV könyvtárat a progi.
Másold vissza a MODS könyvtárat.
Játék újra indít, Mods mód kiválaszt, pipa modokhoz, tovább a modokon belül, single player, új játék.

Mûködnie kell!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Molnibalage
Már vagy négyet. A szomorú az, hogy a civfanaticson és máshol sem találok választ. Kérdezni is kérdeztem, arra sem válaszoltak... 😞

NEXUS6
Indítottál teljesen új játékot?

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Molnibalage
Nekem = Neked

Molnibalage
Nekem mûködnek a modok a G&K-ben...?

Ezen nem lehet változtatni, konstrukciós hiba.
Vedd úgy hogy csak viccbõl raktak bele nagy térképet.
Kojiro
Nagyon jó ez a játék, megjelenés napja óta tolom, meg az azóta megjelent 2 kieget is folyamatosan.
Most vettem észre, hogy itt van topikja 😊.

Most nem olvasok vissza 2720 üzenetet, bocsi ha olyat kérdezek, ami már volt téma.

Milyen olyan modokat ismertek, ami ajánlani tudtok?
Van-e olyan mod, ami által a gép jobban ki tudja használni a teljesítményét? Az a gondom, hogy ha a legnagyobb térképen játszom, akkor 150-200. kör körül a játék annyi belassul, hogy játszhatatlan lesz, még a hang is elmegy, annyira leterheli a gépet.
Amúgy kisebb térképeken nincs ilyen gond.

Kojiro ergo sum.

Molnibalage
Minél fiatalabb a "bolygó" annál több a hill és mountain. 5 millárd évnél a magashegység igen ritka, 3-nál olyan hagylenácok vannak, hogy ihaj.

Folyókból olyan kevés van, hogy én mindig "wet" beállítással játszok. Igen, ha kikapcsolosz minden mást - pl. time victory-t, akkor addig megy, amíg a feltétel nem teljesül.

Tényleg a körök száma korlátozva van? Arra gondoltam hogy beállítok victory condition-nak dominanciát, aztán addig húzom az egészet hogy az utópia projectet meg tudjam csinálni. Mert ha nem tudják elpusztítani / elfoglalni a fõvárosomat, én meg nem támadok akkor végtelenig is mehet ha dominancia a gyõzelmi feltétel. Így lenne idõ az utópia projectre.
Aha.. én azt hittem hogy ha gyors körökre állítom akkor csak az módosul hogy hamarabb lesznek kész a fejlesztések.

A beállításoknál van olyan hogy a világ kora (pl 4 billió év). Ez mire van hatással?
Molnibalage
Az évszám csak hangulatfokozó. Ami számít, hogy hanyadik kör van. A térképméret és a sebesség határozza meg az évszámot. A victory condition után elvileg akármeddig lehet tolni. Kérdés, hogy meddig kezeli az évszámokat a program.

Van valami limit hogy meddig mehet az évszám? 2050-ig vagy akár 3000-ig is?
Molnibalage
A letöltés már megy, kivéve infoaddict. A baj ott van, hogy a játék belsõ részébem aktíválva vannak modok, de semmi sem történik, egy játék elindítása után semmiféle hatásuk nincs...

volt már olyan kontinensem, ahol csak egy urán volt egy citystatenel
Infoaddict nálam se hajlandó menni. Az egyik longplay videóban viszont a srác felrakott egy olyan modot, ami ad egy plusz vallást a játékhoz, az ment gond nélkül.
Én rinyálnék ha érdekelnének😊
Egyet se próbáltam még, igazából az alapjátékkal se játszok túl sokat.
Molnibalage
Nálam az a talány, hogy nem mûködnek a modok és senki nem rinyál érte. Vagy csak nálam nem mûködnek..?

Hát ennyi. Legalább is majdnem.
Az Autocracy-ban a Fashism policy-vel duplázni lehet a stratégiai nyersanyagokat.

http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=439781#0

Ha háborúval akarsz gyõzni, hogy lehet olyan kicsit területed, hogy csak egy urán van rajta?
Egy újabb talány...

Hogy lehet több uránt szerezni ha csak 1 bányám van? Építettem egy atombombát és annyi. Hiába van ott a bányám, nem termelõdik az urán belõle. Akkor 1 bányából 1 atom jön ki és kész? Ilyenkor mit csináljak az uránbányával? Semmire sem jó hogy ott van mert marad nulla az uránom felül a számlálón.
Az apolló program még nem elég ám, össze kell utána építeni az ûrhajót is darabokból, utópia projektet meg csodaként megépíteni, de amúgy igaz ha már egyszer valamilyen gyõzelem történt utána már nem regisztrál újat.

Na kipróbáltam a cultural victory-t. Már csak 2 cuccot kellett volna a commerce-ben kifejlesztenem, mikor UN szavazással lenyomott Etiópia. Megvett kilóra 3 szövetséges városállamomat a szavazás elõtt 1 körrel. Pénzem nem volt annyi, hogy visszavegyem õket :-( A kémeim elég jól dolgoztak, hogy szavazásokat nyerjenek az egyes városállamokban. Kutatásban viszont nagyon lemaradtam a végére. Kár, hogy a research agreement már nem ad teljes felfedezést, csak boost-olja az aktuális kutatást. Volt egy pár támadás is, de azokat kivédekeztem az egy szem városommal :-). A csodákon kívül jóformán minden épületet, egységet megvettem.
Na ez érdekes.
Csak kétségeim vannak a mûkodését illetõen. Persze meg kell nézni, nyilván ésszel csinálták, de elképzelésem sincs, hogy oldják meg hogy ne legyen gond abból, ha a város védekezik, és mondjuk harc nélkül pusztul el a sereg ha elfoglalják és épp benne áll.
Molnibalage
Szerintem azt történt, hogy a program minden egyes gyõzelmi feltétel teljesülését kiírja. Az elsõ után már csak "fun" alapon meg tovább, nem kerül be a magasabb pontszám a hall of fame-ben. Legalábbis ez történt szerintem.

Kis help kéne...

Tegnap toltam egy gamet, minden gyõzelmi feltétel be volt kapcsolva. a végén egyszer csak kiírta hogy a háború megremegtette a világot, én túléltem gyõztem. De nem is háborúztam csak egy kicsit. Állás visszatölt, megépítettem az apolló programot, nem vette figyelembe ment tovább és utána megint kiírta amit az elõbb. Aztán újra, megcsináltam az utópia projectet, ezt se vette figyelembe ment tovább, aztán megint a háborús gyõzelem. Pedig itt már bezúztam minden harci egységemet nehogy azt érzékelje hogy túl nagy a seregem. miért nem vette figyelembe a másik két gyõzelmi feltételtz? az apollóra rávittem az egeret és írta is hogy science victory cucc, de hiába építettem meg, semmi.
Molnibalage
Visszavonom, trágyadomb az egész. Hiába van letöltve és bepipálva, egyik modot sem használja a program...

Molnibalage
Na, csak sikerült elérni, hogy menjen. Minden mod letöltése sikerült kiéve az, amiért elkezdtem, az infós. Az továbbra sem indul el...

Valami szinkronizáció opciót kellett lefuttatni. Hogy mit frissített és mit töltött le, gõzöm sincs. Hogy miért kellett manuálisan, mikor minden auto frissítésen van...? Vicc...

Molnibalage
Sikerült már modot leszedni bárkinek a fostalicska Steammel? Feliratkoztam, újraindítok többször is, semmi sem történik.

Kezd kibaszottul elegem lenni ebbõl a kikúrt szarból. Ennyire csilvili használhatatlan szart, valami elképesztõ...

Játék közben nézem a többi civet, hogy hol tartanak, ehhez módosítom a taktikámat a gyõzelem érdekében. Eddig a diplo volt a több, ha pénz van szavazat is van. 😊
Bocs, én eddig csak inkább olvastam, de most már megosztanám a tapasztalataimat. 200 óra körül van a játékidõm, de nem unom. Prince fokozat, a többi random. Ja, standard. Kísérletezek, hogy mibõl mit lehet kihozni, nem igazán töltök vissza, és akkor mentek, ha mára abba kell hagynom a játékot. A kieget érdemes megvenni, sokkal élvezetesebb a játék kémekkel és vallással. Az AI továbbra is érdekes, bár elég sokat olvastam a programozásukról, nehéz jót írni.
Siamnál meg a görögöknél van olyan hogy a civ specialitás városállamfüggõ tudtommal, meg amúgy pár jó ókori egység aztán kifújt, legalábbis a görögökkel, siammal még nem voltam.

Na ezek, egy városállam nélküli meccsen kis hátrányba vannak 😊
Csak úgy mint anglia vagy polinézia egy óriási kontinens közepén 😊

Amúgy a hivatalos oldalon pont pár napja rágcsálták át ezt a témát, má hogy melyik az 5 leggyengébb civ, érdekes dolgokat lehet ott is olvasni, már aki tud angolul 😊

http://forums.2kgames.com/showthread.php?127491-What-are-the-worst-5-civilizations-in-civ5-and-why

Amúgy Amerikát eddig én is az egyik leggyengébbnek tartottam, de egy pár hozzászólást elolvasva itt, egész megjött a kedvem hogy kipróbáljam õket 😊

Molnibalage

Molnibalage
Anglia térképfüggõ. Achipelago beállításon jolly joker...

Molnibalage

Isabella egyszerre túl erõs és túl gyenge, ha elején össze jön neki pár csoda, nyert, Mongol nagyon jó, keshik egy marha jó egység és hihetetlenül tud támadni, és Khan is jó.

Akik nem túl jók (szerintem):

Svédek
Anglia
Amerika
Hollandia
Dido
Törökök

Összes többivel szívesen játszok.

Molnibalage
Én a civtõl inkább azt várnám el, hogy ne ennyire fostalicska nemzeteket csináljanak. A fele semmire sem jó, gyakorlatilag térképspecifikusak. Pl. egy PvP-ben, ha nincs városállam mire jó a mongol? Semmire. Izabella? Semmire sem jó nép képesség alap beállításokkal - huge térképen pár nép mellett talán tudsz ezek mellé települni meg elsõnek megtalálni, elõnye szinte semmi... Katonai egységei közül az egyik tutira olyan, hogy semmi extra...

Molnibalage
Tudom. Csak még mindig fikázod a V szériát, mikor ki sem próbáltad. Ez kicsit uncsi és egy idõ után trollaszogt gerjeszt...

Ez mondjuk igaz.
Jó lenne ha ezzel a kieggel, hozná ez a rész is azt a szintet. De amit eddig megtudtam róla, nem túl biztató.
Hát nem véletlen mondtam hogy civ4-hez is kellett a két kieg meg az évekig patchelgetés, hogy igazán jó legyen, civ5-el sem lesz másképp 😊