Civilization

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok! Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar írok, de kellene a segítségetek! Légyszi! 😊
Mivel nem olyan régóta van meg a játék, így csak gyakorlom... Elkezdtem egy egyszerû kampányt (1066: Jahr es Wikinger Schichsals, azon belül is a Harald dDer Harte - Norwegen)
Elméletileg az Angolokat kellene lezúzni, vagy ilyesmi.
De nem megy. Elfoglaltam egy városát, a fõvárosát nem tudom, mert azt ugyebár nem lehet, békét kötöttünk.
Szóval az elsõ város után kötelezõ békét "kaptam"... és hogyan tovább? Meg kell várnom míg teljesen kifejlõdik az ember? Amíg véget nem érnek a körök?
Bocsi, hogy ilyen idiótasággal küzdök és a segítségeteket kérem, de nem tudom/értem.

Elõre is köszi!
THX 😊
Carmang
Simán megy. Installkor egyébként is be kell regelni Steam-re. Utána azon keresztül játszhatod.

Lenne egy kérdésem! Nekem Steam-en van meg a Civ V alap játék, de Steamon ha megvenném a kieget, akkor az kb 8-9ezer lenne. De láttam dobozosan olcsóbban 5e-ért. Nem tudjátok, olyat lehet csinálni, hogy az alap játék Steam-es a kieg meg dobozos? Ráépülne? Menne rendesen? Vagy független a kieg az alaptól?
NEXUS6
Én még az egy-mezõ/egy-harci-egység szabályt módosító valamilyen modot is megfontolásra érdemesnek venném. 2-3 egységig az AI is elég ügyesen elboldogul vele. És kicsit dinamikusabbá válik a harc, az ember nem kap hülyét, hogy azzal megy el az ideje, meg az újratöltögetése, hogy a frontvonalból a halálra sebzett spéci egységeit valahogy kimentse.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Molnibalage
De, vannak. Csak nem sok. Az infoaddict csak manuálisan tehetõ fel és sokaknál nem mûködik rendesen. A korábbi kém érkezést esetleg érdemes belõni, a classical vagy medieval spy-t. Ha ezek közül egyiket sem, akkor esetkeg az extra spy modot, akkor egybõl kettõ jön reneszász korban. (Angoloknál 3.)

Van olyan MOD, ami betesz egy plusz új hajós egységet, a galeon-t, azt érdemes használni még.

Más játéktechnikát buzerálót nem tettem fel, csak a statisztikát áttekinthetõbbé tevõt. Luxury, happines MOD, stb. A workshopon keresztül pikk-pakk átlapozhatod, összesen kb. 14 oldalnyi mod van. A fele szemét vagy elve érdektelen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Kojiro
ezt értem én, meg én se tolnám az alapjátékkal már, mióta megvan a kieg...
De a kiegre nincsenek modok?

Kojiro ergo sum.

Ha nem is 0, de tény, hogy sokkal jobb a kieg, mint az alap egyedül.
Molnibalage
Jobb, MI, élvezetesebb környezet, más tech tree, új épületek, két újfajta city state, új luxury resorurce, stb. Az alapjáték hozzá képest 0.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Bocsi, de ezt nem értem: " Az alapjátékkal tolni totál felejtõs a kieg fényében." ...
Miért, mivel jobb a kieg, vagy mivel tud többet, mint az alap játék? Vagy a grafika másabb?
Molnibalage
Majd írok egy listát, a G&K nem sok értelmes van. Az alapjátékkal tolni totál felejtõs a kieg fényében.

Kojiro
Azt mondjátok meg, hogy milyen modokat ismertek és azok mit tudnak? Még egyet sem próbáltam, de nem tudom melyiket szedjem le, mert van vagy 8000

Kojiro ergo sum.

Én pedig megtaláltam az AI bónuszokól készült táblázatot különbözõ nehézségi szinteken, akit érdekel 😊

http://www.civfanatics.com/civ5/difficulties
Kicsit már régi, de nagyjából talán még érvényes lehet G&K-re is.

Nagyon jó kis összefoglaló a G&K újdonságairól. Angoltudás erõsen ajánlott. link
Molnibalage
Tegnap kipróbáltam a keltákat. Sikerült úgy letenni jó helyre a fõvárost, hogy három erdõ volt mellette, a letelepüéstõl fogva +2 faith volt. Aztán olyan pantheont választottam, ami a még 2+õt adott egy közelben levõ kõfejtõ miatt. Az pottery moddot is használtam, elsõként alapítottam vallást 6. nehézségi szinten. Késõbb a tejesztés is igen jól ment, csak katonailag zúzott le az ellenfél...

Bocsi 😞 Sajnálom 😞 Ezt benéztem!
Ti már a civ v kings and gods-ról beszéltetek. Nekem az nincs meg, csak az alap. Azért sem értettem, hogy miért nem találom a vallást meg a kémet 😄
Bocsi, legközelebb figyelmesebb leszek! Csak mivel a civ 4-ben ez alap volt, hogy van vallás azt hittem az 5-ben is alap, csak balfék voltam és nem találtam. De most már tudom, hogy miért nem találtam 😄
Molnibalage
Olvass vissza tegnapig, mindkettõt összefoglaltam.

Bocsi!
Egy másik kérdés!
Olvasva Titeket... Hogyan lehet a Civ 5-ben vallást csinálni? Úgy értem, hogy ebben is vannak papok, mint a Civ 4-ben?
És a kém? Van a Ci 5-ben kém?
Ha van, akkor miért nem látom az egységek listánál? Illetve hogyan tudom legyártani, vagy megkapni?
Molnibalage
A városok kinézetén látszik.

Egy gyors kérdés!
A Civ 5-ben külön nem írja ki sehol, hogy milyen korban is vagyok?
Csak a Technológiai fán tudom követni, hogy hol tartok?
Mert a Civ 4-ben kiírta.
Molnibalage
Az osztráknál allied status kell és akkor 500 aranyért meg lehet venni az adott városállamot.

Az egyik városom kicsit messze van a többitõl, és nem enged több tile-t venni hogy egyesítsem ezt a várost a többivel. Egy másik nemzetnél volt olyan hõs, amit ha feláldozok akkor a közeli területek a birodalomhoz csatolódnak. Most az osztrákokkal vagyok de nem látok ilyet. Népfüggõ lenne?

Másik dolog, elvileg az osztrákok tudnak venni városállamokat. Valami beházasodás dologgal ha jól tudom. Ezt hogy kell csinálni? Kákattintok a városállamra és lesz ilyen opció? Otthon is meg tudom nézni, de nem tudok várni addig 😊
Molnibalage
A CIV II tech treeje nagyon ott volt a szeren, meg a farmland lehetõsége. Fura, hogy a CIV V-ben csak egy lehetõség van a tile turbózásra kaja szinten (civil service és fertilizer)

Én civ 2 óta, és másabb elvárásokkal vagyok 😄

Én az egész játéktól úgy vagyok elájulva ahogy van. nekem tökéletes, persze ez az elsõ civ rész amivel játszom.
Molnibalage
A BTS kémrendszere túlbonyolított volt és soha nem hozta vissza a befektetéseket. A CIV V rendszere kicsit furcsa, de gördülékeny és nekem tetszik.

Hát még szerintem lesz egy kieg az 5 höz, aztán civ 6 ra ráérünk még, meg arra remélem több idõt szánnak rendesen programozott AI val mert ezek a körváltások multiban csak akkor türhetõek ha barátokkal játszik az ember vagy multi közben filmezik mint én... A stabilitásról meg nem is beszélve, egy normális kémrendszer is kéne, kb mint a 4 ben azért ez a játék még elég üres.

Molnibalage
De. Miden egység egyedileg elnevezhetõ, bár ezt én még sosem használtam.

Akik meg az elején gyõzködtek hogy ne hagyjam csak azért, mert ie4000-ben Bismarck is jelen van, azoknak meg jövök egy raklap szalonnával és nagy hálával 😊
Valóban. A prófétát nem nevezhetem át sámánra? 😊

Na lényeg a lényeg, melóban is egyfolytában a civ5 jár az eszemben. Ilyen utoljára a vanilla wow volt. nem semmi gama ez, akárhányszor indítok új játékot mindig más. Remélem lesz civ6 is, és remélem hogy maradnak a realitásnál és nem lesznek benne mágusok 😊
Molnibalage
Átnevezheted a vallást arra, ha akarod.

Kár hogy nincs benne sámánizmus, hunokhoz illene 😊
Molnibalage
Minden vallás egyedi. A valódi vallások szimbólumai és nevei azok alap bellítások, de átnevezheted õket. A szimbólumválasztástól nem függ semmi.

Ja, mind 1

Értem, de ha pl kiválasztom a kereszténységet, az semmiben nem más mintha a buddhizmust választom nem? Csak nevek és ikonok. Mindkettõnél választhatom pl azt a bónuszt hogy +1 food farmonként vagy akármi. tehát tök mindegy melyik nevû vallást választom, azt a bónuszt választom hozzá amelyiket akarom nem?
Amik népeket adnak azokat igen.

ja igen... vannak ilyen 2-3 eurós kis DLC-k. Érdemes azokat megvenni?
Ja, egy dolog számít 😄 ,hogy a lehetõ legelõbb találd meg a vallásodat, mert a bónuszok folyamatosan csökkennek.

De nem sokat befolyásol hogy mit választok nem? csak a hozzá választott bónuszoknak van hatása. Úgy értem hogy kereszténység vagy buddhizmus csak a nevében meg ikonban különbözik.
Amikor kiválasztod a vallást, elõször akkor van rá lehetõséged ,hogy saját nevet adj neki

Hát a mod-ok nem vonzanak, maradok az alapnál. zsidó náci itt is lehet ha autokráciát tolod meg zsidó vallást, de attól az ég óvjon. Mármint hogy judaizmust terjesszek 😊

Amikor alapítom akkor van jó sok lehetõség. De kiválasztok egyet és onnantól az van. Hogy lehet sajátot csinálni? De ha jól tudom a vallás mindegy milyen, az a lényeg hogy milyen bónuszt választasz hozzá. Gondolom nem minden vallásnak van külön bónusz listája amiból választani lehet.

Vagy lehet egy sajátot kreálni és elnevezni? Ezt nem láttam csak a sok vallást felsorolva amibõl választhatok.
Civ 5 alaphoz volt hitler mod, az király volt 😄

Molnibalage
Lehet zsidó náci is a Civ IV-ben. 😊

Molnibalage
Utólag asszem már nem, megalapításkor még igen.

Na akkor ON-topic 😊

Tényleg átnevezhetem a vallásomat? Kiválasztottam hogy taoizmus és az lett. De ha átnevezhetném Alienizmusnak jobb lenne, mert rágyúrtam az autokráciára a dupla stratégiai nyersanyagok miatt, és elég fura egy taoista-fasiszta birodalom 😊
Hát sok sikert hozzá akkor.
Molnibalage
OFF

F-15 vadászgéprõl. Már 200 oldalon túl vagyok még mindig nincs vége. A HTKA.hu oldalon fog megjelenni. Már több terjedelmesebb írásom is megjelent ott.

(Többször a Haditechnika magazin, de terjedelmi okok miatt nem jelenhetett meg egyik cikkem sem.)

ON

Könyvet írsz? Mirõl? Remélem a civ-rõl és majd jól kiadják, én meg jól megveszem 😊
Molnibalage
Nem az élet rovására. Egy cikket (valójában inkább már könyv) írok már 8 hónapja. Az utóbbi két hétben írás helyett orrba szájba inkább játszottam, mert néha azért másféle kikapcsolódás is kell. 😊

A hunok elsõ városa az kb. azt jelenti, hogy Attila birtoka. A többi városnevet viszont kölcsönzni mástól.

Én nem hagyom hogy az élet a civ rovására menjen 😊
Dolgozni kell, barátnõzni kell, inni kell, de azért egy civilizációt vezetni évezredeken át, na az az igazi. Bár így a 30-on túl már másnak kéne hogy prió 1 legyen, de hát vannak a kiegben hunok is, Attila FTW 😊

Amúgy érdekes hogy Attilánál ha alapítok egy várost akkor annak valam Attila"s akármi a neve. nem toltam még velük csak az elsõ város alapítását néztem meg.